2015 Şubat Anneleri

Benimki uyuyor bazen 5 saat uyandirmiyorum. kiloyu ortalama aliyor az alsa uyandirir miyim bilmiyorum. Ama deliksiz uyku buyutuyor cocugu. 7-8 aydan sonra gece beslenmesini kesin diyen var. Uygulama cok. Icimize sineni yapiyoruz biz de

Canim islak kek yapiosan serbetli tatli fazla olur bence. Ayrica facebookta nefis yemek tarifleri sayfasina bak orda cok guzel seyler var cesit cesit. A dan z ye her sey var.

Öyle düşündüm de yine de ağlamasın istiyorum işte. Odadan çıkmasam hiç uyumuyor ne zaman odaya girsem Uyanıyor haftada bir banyo yapınca kokumu direk alıyor sanırım.

Ben her gün yıkanıyorum yine de aynı. Çareyi gündüz de arabasında uyutup oda oda gezmekte buldum ben nereye Yağmur oraya.
Biz çok kucağa alıştık bir de.

Anam o kadar etkiliyo mu, ben hiç sakınıyorum gecen Arnavut biberi yedimya acı acı...
Ben de aci biber yemistim.sütü emdi ama sürati kıpkırmızı oldu.fosur fosur kabardi.ondan bildim.çünkü değişik bi şey yiyeceğim zaman başka farklı birşey yemiyorum.tepkiyi anlayayim diye.

Bugün annemgile geldim nefes aldım sonunda..babam öğleden sonra bizi avm ye götürüp gezdirecek..bebek arabamız yok ama çözüm olarak ana kucağını alışveriş arabasına koymayı düşünüyorum yoksa kucakta gezdiğimden bişey anlamam :) :)

Bi Arkadaşımın bebeği 12 de Yatıp 5 te Kalkıyormus, sonra hemen uyuyup 8 de kalkıyormuş, o düzene Geçmek istiyorum olmuyo,, bebeğin keyfine bıraktım pek Müdahaleci anne Değilim

Benimki de öyle 12 de yatar 4 de kalkar yine yatar 8 de tekrar uyanır hatta yine uyur 10 da uyanır.Her bebek aynı değil diyorlar 2.çocuğu olanlar bile.Müdahele etmiyorsun ki zaten bebeğin keyfi bu.
Ayrıca benim dr 10 ile gece 4 arası uyusun çok çok çok önemli senin sütünden daha önemli hatta dedi.etrafımda gazı huzursuzluğu olmayan pek çok bebek böyle uyuyor.

kızlar ne zaman korunmak gerekiyor? lohusalık bittikten sonra adet olmayı beklemek ve sonra mı korunmak lazım? bu konuda hiçbir bilgim yok spiral taktırmayı düşünüyorum ben de işimi sağlama alayım karşı tarafa hiççç güvenmiyorum, sağlıklı birşey mi spiral riskleri varmı kullanan ya da kullanacak olan var mı? bilgilendirin beni :)

Canim islak kek yapiosan serbetli tatli fazla olur bence. Ayrica facebookta nefis yemek tarifleri sayfasina bak orda cok guzel seyler var cesit cesit. A dan z ye her sey var.
islak kek çok islanmiyor benim yaptigim ustu nemli gibi oluyor iste biraz :)))) azmi dokuyorumki sosounu
orada tarif çokda , o kadar çok olunca ben guvenemiyorum her gobderenin tarifini koyyoalr sonuçta

o zaman normal kek yapip yanina tatli mi yapayim :)

hayir kesinlikle adet olmayi bekleme , yoksa hiç olamazsin ikinciye gebe kalisin :)

ben dun basladim dogum kobtrol hapina yani dogumdan 3 hafta sonra ebe oyle demisti
1.5 ay sonrada gidip spiral takdiricam

ben oglumdan sonra 3 yil spiralle korundum, 3. yu isteyince çiakrritirdim 3. ayda hamile kaldim tekrar
spiral olunca adet kanamasi 10 gune tamamliyor genedle lekelerle ..
bazi bunyeye yaramiyor ayda iki kere adet oluyor fln ama bunu denemeden bilemezsin
kocan korunmayacksa en temizi spiral bence

ay gripken çocuk bakmak 10 kat zormuş yav
ona bulaşıcak diye ödüm kopuyor ama sanırım bulaşıcak hapşuruyor el kadar bebek hiç durmaz hasta olunca
Ben10 günlükken oldum.geçmedi bebeğe.benimki de hapsurdu ama bulasmadi.suyunu arttır.su içmek daha cabuk attiriyo hastalığı.gece de yanina yedek üst koy.terlersen hemen değiş kalkmadan.anne sütü ona uygun antikor uretiyomus.inşallah hemen geçer.hic cekilmiyor

Canim sutle yogurt-peynir cok baska sey. Bit arastir bence.
Devam sutu vermene sasirdim ben senin. Ates dusurucu fln vermiyosun ya ben paketli hicbitsey vermedim 18 ay dolana kadar
devam sutu vermedimki ben
uht sut verdim :))
ilaçlarda takintiliyim evet, paket gidayida elimden geldigince kisitliyorum
eve cips seker vs almam mesela
ama su an evde buyukler oldugu için onlar yerken illaki kuçukde yiycek, biskuvi meyvali yogurt vs , maalesef bunu engelleyemiyorsun
ins sen basrabilrisin engellemeyi

Ben sana surekli yaptigim guzel bi islak kek tarifi verebilirim istersen canim? :) ayrica o sayfanin cogu tarifine guvenebilirsin yapip da pisman oldugum bisey olmadi.

isterim tabii ,degisik tarifler denemeyi çok severim
Canim cok basit bi kakaolu islak kek cok da lezzetli oluyo.

4 yumurta ve 2 su bardagi sekeri mikserle 3 dakika falan cirp iyice erisin seker.

Sonra 1 su bardagi sivi yag, 2 su bardagi sut, 3 yemek kasigi kakao ekle tekrar karistir. Bu karisimdan 1 bucuk su bardagi bi kenara ayir.

Kalanina 2 paket kabartma tozu ekle. Sonra un ekle ama unun bi miktari yok kek kivamina gelene kadar ekle. Ne cok kati ne cok sivi yani.

Sonra biraz iri kiyilmis ceviz ya da findik ekle. normalde ceviz ekleniyo ama ben hamileligin baslarinda ceviz yemekten bikmistim nefret ettim cevizden hep findik koyuyorum :))

Sonra hani dikdortgen borcamlar var ya hafif yaglayip 180 derece firinda isit azcik. Dok keki ver firina. Ne kadarda pisecegi firindan firina degisir tabii normal kek gibi pisir takip edersin iste :)

Pistikten sonra firindan cikarip 5 dakika beklet. Ustune catalla falan biraz delikler acip karisimi yay kek iyice ceksin onu. Karisimda çiğ yumurta var diye korkma hic kokmuyo tadi da gelmiyo iyice mikserle cirptigin icin. Ama rahat edemem diyosan o karisimi bi taşim kaynatabilirsin.

Bu kadar canim afiyet olsun :)

kızı uyuttum kahvaltımı ettim bulaşıkları toparladım toz aldım ütülerimi yaptım küçük gelen kıyafetleri ayırdım şimdi oturdum steel tea mı içiyorum

ah eski günler önceden kahve keyfi yapardım şimdi süt çayı keyfi yapıyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…