2015 Şubat Anneleri

aksine şekeri düştüğü için uyur bebekkten bu nedenle sarılık olurlar.
ama bezini takip et , çiş yapıyor ise sorun yoktur.

bide emzirme kampı var biraz zor ama deneyebilirsin yada benim gibi gak dese emzir guk dese emzir
emdikçe sütün artar
moralinde güzel olsun oh mis :)
Bezini takip ediyorum ve yapiyor gunde 6 7 sefer yapiyor bazen cok dolu oluyor bezi kakasi da iyi sarı puturlu muhtemelen yetiyor ama emin olamıyorum günde 1 sefer bu süt az gelme problemini yaşıyorum inşallah devam etmez ve artar

su bali bi ben veremedim gitti unutuyorum koysam içerlermiki :))
ama sutun sicak olmasi lazim deilmi balli sut için bal nasil eriuycekkk
sut olamzsa çocuklar sabah okula giderken ne yiycekler :)))

Kruvasan ;p

Valla öyle müsrif bir insanımki düşünmeden iş yapıyorum kullanıp kullanamaycağımıda bilmiyorum,sonra at çöpe.yeni ayakkabı aldım ayağım büyümüş olmadı hayatta değiştiremem şimdi vericem birine.
zayifalyinca kuçulur ayagin :)

sen ne aldin ben kaçirdim , niye çope atiyorsun :)

gelmese de 10 dakka masaj yaparak sagmaya devam edıyorum boylece sutum artıyor. sut yetmıyor uretmelısın mesajı verıyormus memelere.

60 verıyorum ben. benım tam dolu oldugunda 70 cc cıkıyor sutum. ama her zaman tam dolu olmuyor tabı. ne kadar emmıs oluyor o an bılemıyorum ama genelde 50 60 cc yı bıtırmıs oluyor mama olarak verdıgımde.
Hmm sagmayi denesem artar mi ki acaba saginca azalıyor diye duymustum ne zor bu isler bebegi sağlıklı bi şekilde büyütmek

Bezini takip ediyorum ve yapiyor gunde 6 7 sefer yapiyor bazen cok dolu oluyor bezi kakasi da iyi sarı puturlu muhtemelen yetiyor ama emin olamıyorum günde 1 sefer bu süt az gelme problemini yaşıyorum inşallah devam etmez ve artar

Uykusuzluk sınırına geldiğinde veya yorulduğunda mı oluyor?
Ben azaldığını hissettiğimde genelde akşam saatleri oluyor bebeği eşime verip iki bardak su içip uyuyorum bir süre uyandığımda dolmuş oluyor.

Kızım ilk kez deli gibi kustu.Emerken gaz yüzünden coştu sonra çıkardı.İlk kez görünce sorayım dedim. Şimdi emdiği bütün sütü mü kustu? güzelim emilen sütler boşa mı gitti hiç faydası olmadı mı bebişe ? Kustuktan ne kadar sonra tekrar emzirmeliyim ? Kusunca midesi boşalıyor mu? İyi kustu hatun.

Hmm sagmayi denesem artar mi ki acaba saginca azalıyor diye duymustum ne zor bu isler bebegi sağlıklı bi şekilde büyütmek

mumkun oldugunca bebek emsın. emıyorsa gelmese bıle devam ettırebılıosan ettır. ne kdr cok emzırebılırsen emzır. ama bızımkı gelmeyınce sut azalınca sınırlenıo aglıo emmıo. ben de o durumda sagma ıle devam edıorum.

Merak etme devam etmez bende 3 ay falan 30 cc ek mama ile büyüttüm sonra kestim.
Vaktin oldukça uyu dinlenmek en güzel süt getirici :)

Aylık kontrolde 300*400 gramda alır ise maşallah ona

Kızım ilk kez deli gibi kustu.Emerken gaz yüzünden coştu sonra çıkardı.İlk kez görünce sorayım dedim. Şimdi emdiği bütün sütü mü kustu? güzelim emilen sütler boşa mı gitti hiç faydası olmadı mı bebişe ? Kustuktan ne kadar sonra tekrar emzirmeliyim ? Kusunca midesi boşalıyor mu? İyi kustu hatun.

Aşırıya kaçtı ise normal kusmadır ,

ama bide fazlasını çıkardı derler azcık kusar öyle bir şey ise endişelenme
aranmadığı sürece de emzirme 2 saat gibi.

yok yaa ek gıdaya geçince içmeye gerek kalmaz
en azından humanaları
ek gıdaya geçince sadece komposto içeriz
şuan bizim yediklerimizden besleniyor ama sonra kendiside yiyecek
ek gıda ve mama takviyeside yapılır gerekirse
Dogru ya bi de alti aydan sinra ek gida olayi basliyo yandik :)

E işte ilk banyosu özeldir sadece anne baba olur yıkanır ,bol bol foto çekilir,sevilir, masaj yapılır, uyunur. Vallahi burda yazdıklarınızla bizim burdaki anlayışların arasında resmen uçurum var.
Bana kalsa bende babasiyla yikarim da annem burda zaten. Onlara da anlayis gosteriyorum ilk kez anneanne babaanne oldular alsinlar heveslerini napalim..

Kızım sarılık oldu 5günlükken direk kendimi suçladım sütüm yok benim yüzümden oldu diye.

sonra sütüm gelsin diye de geceleri 2 saat aralıklarla alarm kurup ( komposto , rezene , humana , malt içecek , cam şişe içecek , etler , boza , meyve suları ) içtim.

Kızım kendine geldi tabi sütüm de
bu yediklerimde sütümü getirmedi ama fazladan 3 kg sahip oldum.

Sütünüz artsın diye bol su ve sıvı içecek için

Detaylıca burada yazdım
http://cekirdekaile0506.kadinlarkulubu.com.tr/2014/10/emzirme-haftasi.html
Ben de her zaman sute etki eden seyin su, uyku ve moral olduguna inanirim. Tabii bu humana, komposto vs iciyoruz yine sivi sonucta. Benim de ilk gunler sutum gelmemisti ben de oyleydim :) su an yaziyi okuyamadim acamadim telefondan sonra okuyacagim mutlaka.

Ben bıraktım humanayı lactamil i.
sabah akşam normal süt içiyorum sıcağa yakın ılık. Bir tane de kesme şeker atıyorum ki gaz yapmasın.
komposto da sadece az şekerli kayısi onu da mikserden geçirdim meyve suyu gibi içiyorum.
Diger kuru meyveleri olduğu gibi yiyorum.
Kuru dut yiyorum. Bol bol su içiyorum.
Her akşam kıvırcık salatası yiyorum bir de.
Sütüm azalmadı.
Bende birakicam humanayi kutu bitsin de bi. Kompostoyu bende tamamen sekersiz yapiyorum bak sen de oyle dene meyvenin kendi sekeri gayet yetiyo. Bos yere seker yukleme vucuduna. Kayisi kompostosu iciyorum ben de en cok da bagirsaklarim icin :/

Sutu bilemedim ya sut bende cok gaz yapar sekerli olsa da :/ onun disinda bol su sadece. Yemeklerde gaz yapacak seylerden kaciniyorum sadece. Gerci gaz yapmayan sey yokmus mubarek.

bende temızlıyorum hiç temizlenmemiş gibi soluyor
genzi midolu acaba anlamadım kı
Aspiratör görünenlerin temizliyorsa genzi açılmaz ldün damla damlattim benimkine çikanlara inamazsiniz.görünmüyor ama.hırıltılı nefes alıyor huysuzlanıyor. Benimde sütüm az bebek istahli maşallah.mamayi azaltmaya calisiyorum.kimse demedi emzirdikce artar diye.önce meme sonra mama seklinde beslendi.süt tamamen kesilir diye korktum simdi sadece sabah ve gece mama veriyorum biraz sinirleniyor ama artiyor gün geçtikçe.umarim geç kalmadim.

Ben de her zaman sute etki eden seyin su, uyku ve moral olduguna inanirim. Tabii bu humana, komposto vs iciyoruz yine sivi sonucta. Benim de ilk gunler sutum gelmemisti ben de oyleydim :) su an yaziyi okuyamadim acamadim telefondan sonra okuyacagim mutlaka.

kesinlikle geçen sende bende şubat annesiydim.
ama kızım 24 ocakta geldi Dünyaya
sizi çok iyi anlıyorum annelik büyük heycan :anneadayı:

2. aşıya gitmeden ateş düşürücü verdiniz mi kızlar verdinizse ne verdiniz ne kadar verdiniz

Aspiratör görünenlerin temizliyorsa genzi açılmaz ldün damla damlattim benimkine çikanlara inamazsiniz.görünmüyor ama.hırıltılı nefes alıyor huysuzlanıyor. Benimde sütüm az bebek istahli maşallah.mamayi azaltmaya calisiyorum.kimse demedi emzirdikce artar diye.önce meme sonra mama seklinde beslendi.süt tamamen kesilir diye korktum simdi sadece sabah ve gece mama veriyorum biraz sinirleniyor ama artiyor gün geçtikçe.umarim geç kalmadim.

2. aşıya gitmeden ateş düşürücü verdiniz mi kızlar verdinizse ne verdiniz ne kadar verdiniz
vermemeni öneririm.

bebeğin o mikrop ile savaşmalı
eve geldiğn de ateş ciddi ciddi yükseliyor ise 38 gibi
o zaman ilaç vermeyi düşünmelisin.

bebekler için 38 derece ateş inanın ateş değildri bile

maaasallah canim ne çabuk oldugunuz kiz :)

atesinle ugrasma , mastit olmadigindan eminsen
agri sizi sikyaetinde yoksa dur oyle 38 çok yuksek deil SINIR ates de

Canım her tarafım agriyor göz yuvaların dibinden agriyor gözlerimi ceviremiyorum,isin kötüsü Oglanla kiz da durmuyor özellikle oğlan sinir etti beni..
Bizden sonra doğum furyası fazlalasmisti yarin da emek'in iki aylık olması lazim :KK48:

Back
X