2015 Şubat Anneleri

Evet en gec 3 ay. Burda iki doz oluyor.
Niye digerleriyle ayni gun olnali onun mantigi ne
BCG aşısı bütün aşılardan ayrı bir aşıdır. Bütün aşıların(ister iğne , ister ağızdan) olsun ya aynı gün ya bir ay ara ile yapılmaları mecburiyeti vardır. Bu aşıların hepsi "antikor" yapar. BCG aşısı, "hücresel bağışıklık" yapan bir aşıdır, antikoru yoktur, o yüzden deri testi(PPD) yapılır.Bu sebeplerle Rotavirus aşısı bütün aşılarla ya aynı günde veya beraber yapılır,buna mukabil, BCG aşısı ile olan zaman aralığı önemli değildir.

bunu BULDUM canim

BCG aşısı bütün aşılardan ayrı bir aşıdır. Bütün aşıların(ister iğne , ister ağızdan) olsun ya aynı gün ya bir ay ara ile yapılmaları mecburiyeti vardır. Bu aşıların hepsi "antikor" yapar. BCG aşısı, "hücresel bağışıklık" yapan bir aşıdır, antikoru yoktur, o yüzden deri testi(PPD) yapılır.Bu sebeplerle Rotavirus aşısı bütün aşılarla ya aynı günde veya beraber yapılır,buna mukabil, BCG aşısı ile olan zaman aralığı önemli değildir.

bunu BULDUM canim
4. Ayda 2. Dozu vurulucak o zaman. 4. Ayda başka aşı var mı ki?

ben dün teyzeme gitmiştim delirdim sancıdan tuvaletim var ama korkudan yapamıyorum sonunda dayanamadım ebeyi aradım doktor ilaç yazar gel dedi gittim valla dayanamadım bende aşıya gidince söylerim diyordum rahatladım en azından acısını aldı. annem hemoroidden ameliyat olmuştu o zaman çok gülerdim ona yinemi yapamadın derdim şimdi aynısı bana oldu. kolonoskopi yaptırmıştım bir defa o zaman doktor demişti şimdilik bi sorun yok ama doğumdan sonra muhakkak çıkacaktır bu diye. şimdi çıktı işte benimkide. valla çok zor
sinir olduğun birine en büyük beddua hemoroidin çıksın olur heralde :KK70:

yaaaa deme öyle bende 13 gün sonra başlayacağım şimdiden ağlama krizlerim başladı ben seni nasıl bırakırım diyorum :KK43:
dün müdür eşime gitmiş mutlaka gelsin onu bekliyoruz demiş eşim bırakacak heralde ben karışmam ama bebek küçük demiş olsun biz idare ederiz onu diyormuş
hamileliğimde çok idare ettiya lohusalığımda da eder gıcık şey.

bende 3 saatte emziriyorum ama 15-20 dk memede duruyor seninki az durmasına rağmen kilosu maşallah çok iyi demek benimki baya sulu
bnm mayis sonu raporum bitiyor. 37 de izne ayrildim 37+1 de dogum oldu.yani iznimin hepsini devretmis oldum gunler cabuk geciyor

[QUOTE="Litchi, post: 40282624, membkarsilamadigi.Ayda 2. Dozu vurulucak o zaman. 4. Ayda başka aşı var mı ki?[/QUOTE]
3ay ozel bir asi varmis devletin de karsilamadigi.bahsettiler mi.

4. Ayda 2. Dozu vurulucak o zaman. 4. Ayda başka aşı var mı ki?
Hepatit-B : Doğumda, 1ay sonra,6ay sonra

BCG: 2. -3. aylar arasında

Karma (Difteri,Boğmaca,Tetanoz,Polio, HIB) Aşılar: 2.-4.-6.-18.-aylarda

(Difteri,Boğmaca,Tetanoz,Polio) :4-6 yaşlar arasında.

(Difteri, Tetanoz veya sadece Tetanoz): Her 5 senede bir

Rotavirus : 2.-4.aylarda (Rotateq) de ilaveten 6. ayda.
Kızamık(Kızamık ,Kızamıkçık,Kabakulak olarak) Mutlaka 1 yaşından sonra.
Suçiçeği : 15. aydan sonra.
Hepatit-A : 1 yaşından sonra 6ay ara ile 2 defa.
Prevenar :(Zatürre) aşısı.2.-4.-6.- ve 12-15 aylar arasında 4 doz,Hiç yapılmayanlarda 2 yaşından sonra tek doz.
.

Çok
Hayatımda ilk defa ölcem zannettim dün sabah kalktığımda yanıyo hissettim kendimi ateşini ölçtüm 39 olmuş bi anda sıtma tutmaya başladı deli gibi titriyordum üşüyordum ama ateşim yükseliyordu kimsede yok annem geldi duş aldım 37 ye düşürdüm iyiyim git dedim anneme malum babam hasta akşam üzeri tekrar aynı Şeyler olmaya başladı bu sefer tırnaklarım dudağım morardı eşim Muğla daydı gelemezdi bu sefer ateş 40 oldu 1 saat kaynananın gelmesini bekledim o halde tekrar duşa girdim yine biraz düşürdüm 37.5 tu eşim geldi tabi hemen acile hastaneye gittiğimizde 39 olmuştu yine iğne Yaptılar boğazlarım anjin olmuş ama emzirdiğim ve bebek küçük olduğu için antibiyotik vermediler sadece minoset verdiler yanlızım evde çok korktum bayılırım bebeğime bişey olur diye annelik böyle bişeymiş 40 derece Ateş'in olsa bile ilk önce evlatmış Allah birdaha yaşatmasın
geçmiş olsun

bunu BULDUM canim
Anlamadim ki

:KK31:Ne zaman diyet yapabilecez ya. Doğumdan sonraki hafta 10 kilom gitmişti 3-4 kilo aldım sanki geri. Emzirirken zayıflarım diye hayal kurmuştum :(( napcaz, ne zaman başlasak sütümüz azalmaz??? :KK31:

Gunduzu ayirt etsin diye kaldirdim uykudan emzirdim zorla. Kustu kustu. Uyudu ama geceki gibi dalamiyor miz miz. Hazimsizlik heralde aksamki sorun da. Bir yandan da meme istiyor. Seyrek emerse sut bitiyor.
Basit bir sorun ama nasil cozcem bilemedim. Gece uykusu kiymetli sonucta

Arkadaşın erkekse ergenliğe girmiştir. Güvenli yatış yastığı ne?

Evet erkekti canım maral da oğlu için kıza göre minik diyor ya ondan örnek verdim.

Bu canım benimki ortasına yatırıyorsun dönemiyor. Sırtını yastıkla battaniyeyle destekledim onlardan kurtuldu bundan kurtulup dönemiyor

Z81MxC-Wzk2wn1Mje5_x8LXigKs71GluKGdyiH7hz4OQhZdkMpQEOpGx3Vzu9trilVV5ipvQq4-sXbzKXNxrQQue_CIuncc2PO2M9Cyb3tSQfJSbHaTGxl-5A9nYhZvbtA=w384-h384-nc

Z26HL71TudK5yLRTjakXI1osOiVdhMcyxRraipOiTLGfJ3K3H14PcdLcVbtTCvSrgS-oEIubeODi2T4pNARX1UAkSSUleXX0NqD5TSfbfw9W1qEDazkfBVXg4QynXg=w384-h384-nc

:KK31:Ne zaman diyet yapabilecez ya. Doğumdan sonraki hafta 10 kilom gitmişti 3-4 kilo aldım sanki geri. Emzirirken zayıflarım diye hayal kurmuştum :KK43:( napcaz, ne zaman başlasak sütümüz azalmaz??? :KK31:
Dr bu dönemde kilo alacağımızı söyledi. Şekerli şeylerden uzak kalıcakmışız.

Evet erkekti canım maral da oğlu için kıza göre minik diyor ya ondan örnek verdim.

Bu canım benimki ortasına yatırıyorsun dönemiyor. Sırtını yastıkla battaniyeyle destekledim onlardan kurtuldu bundan kurtulup dönemiyor

Z81MxC-Wzk2wn1Mje5_x8LXigKs71GluKGdyiH7hz4OQhZdkMpQEOpGx3Vzu9trilVV5ipvQq4-sXbzKXNxrQQue_CIuncc2PO2M9Cyb3tSQfJSbHaTGxl-5A9nYhZvbtA=w384-h384-nc

Z26HL71TudK5yLRTjakXI1osOiVdhMcyxRraipOiTLGfJ3K3H14PcdLcVbtTCvSrgS-oEIubeODi2T4pNARX1UAkSSUleXX0NqD5TSfbfw9W1qEDazkfBVXg4QynXg=w384-h384-nc
Değişik bişeymiş. Bizimki hala dönemiyor. Dr üç buçuk aydan sonra döner dedi ama burda bir aylık bile dönenler var.

Gunduzu ayirt etsin diye kaldirdim uykudan emzirdim zorla. Kustu kustu. Uyudu ama geceki gibi dalamiyor miz miz. Hazimsizlik heralde aksamki sorun da. Bir yandan da meme istiyor. Seyrek emerse sut bitiyor.
Basit bir sorun ama nasil cozcem bilemedim. Gece uykusu kiymetli sonucta
Süt nasıl bitiyor?

Back
X