2015 Şubat Anneleri

Hepatit-B : Doğumda, 1ay sonra,6ay sonra

BCG: 2. -3. aylar arasında

Karma (Difteri,Boğmaca,Tetanoz,Polio, HIB) Aşılar: 2.-4.-6.-18.-aylarda

(Difteri,Boğmaca,Tetanoz,Polio) :4-6 yaşlar arasında.

(Difteri, Tetanoz veya sadece Tetanoz): Her 5 senede bir

Rotavirus : 2.-4.aylarda (Rotateq) de ilaveten 6. ayda.
Kızamık(Kızamık ,Kızamıkçık,Kabakulak olarak) Mutlaka 1 yaşından sonra.
Suçiçeği : 15. aydan sonra.
Hepatit-A : 1 yaşından sonra 6ay ara ile 2 defa.
Prevenar :KK43:Zatürre) aşısı.2.-4.-6.- ve 12-15 aylar arasında 4 doz,Hiç yapılmayanlarda 2 yaşından sonra tek doz.
.
Dördüncü ayda da varmış demek birsürü aşı. Sağol canım.

Bugün eşimin calpol ilacını bilmesine şaşırdım. Babalar aramızda Konuşuyoruz dedi. Ben de biz anneler de aramızda konuşuyoruz dedim. Ama biz internetten konuşmuyoruz dedi. Evden çıkamadığımız için internetten Konuşuyoruz dedim biz böyle Konuşurken Dr da bizi dinliyordu :p

kizlar oglum gittikçe kotuye gidiyor
1 saat emmeden duramayan çocuk 3 saatir emmiyor meme ye zorlayincada kustu bi dunyaa
aglayamiyor bile inliyor,nolur dua edin hakanim iyile$sin bi an once
herkes gripmis salgin varmis ama biz çok kuçuguz kaldiramiyor bebegim:KK61::KK61::KK61: , ben gribi hastalikdan bile saymazdim oteki çocuklarda ,minik yavruma kiyamiyorum

dr u aradim 6 da goturcem ama onunda bisey diyecegini sanmiyorum burnunu temizle diycek, temizliyorum burnunda bisey yokkii:cry::cry:

Gunduzu ayirt etsin diye kaldirdim uykudan emzirdim zorla. Kustu kustu. Uyudu ama geceki gibi dalamiyor miz miz. Hazimsizlik heralde aksamki sorun da. Bir yandan da meme istiyor. Seyrek emerse sut bitiyor.
Basit bir sorun ama nasil cozcem bilemedim. Gece uykusu kiymetli sonucta
Ben ne rutin uygulayabiliyorum ne başka bişey. Tırnaklarını kesip eldivenlerini çıkardım Kv zıbınının kollarını çekiştirip ellerini örtüyor dayanamadım kızdım artık dün. Çekip gidecem evime varsın tek başıma olayım yetti gari.
Bana bir şey demedi sağlık ocağı
bana çocuk doktoru demişti

1 saat emmeden duramayan çocuk 3 saatir emmiyor meme ye zorlayincada kustu bi dunyaa
herkes gripmis salgin varmis ama biz çok kuçuguz kaldiramiyor bebegim:KK61::KK61::KK61: , ben gribi hastalikdan bile saymazdim oteki çocuklarda ,minik yavruma kiyamiyorum

dr u aradim 6 da goturcem ama onunda bisey diyecegini sanmiyorum burnunu temizle diycek, temizliyorum burnunda bisey yokkii:cry::cry:
Çok geçmiş olsun, inş tez zamanda toparlar miniğin.
Bebekler hasta olmasınlar yaa, gazları da olmasın, acı çekmesin yavrularımız :( :( :(

z2YW1g.jpg

l09oRp.jpg

alin size boy kilo tablosu
benim doktor recep ivedik mi istiyorsun diyor çocugun kilosuna takan lara ( normak kilodaki çocugun kilosuna takanlara yani : ) ))))
Ay maral süper oldu bu ben de 15 aylık kızımın kilosunu takıyordum bayadır kilo almıyor ama 11 küsür kilo şuan rahatladım Hoppa

Çok geçmiş olsun, inş tez zamanda toparlar miniğin.
Bebekler hasta olmasınlar yaa, gazları da olmasın, acı çekmesin yavrularımız :KK43: :KK43: :KK43:
saolasin,gaz dert bile deil canim inan
hasta olunca gaz için bile aglamiyorki :(
bi çocuga bakmayi beceremedim, ya inliyor yada uyyyor yavrum
oncekiler bu kadar erken hasta olmamislardi:KK61::KK61::KK61:

dunya gazi olsun ama aglamya dermani olsun sesi çiksin benide uyutmasin gece gunduz:cry:

Değişik bişeymiş. Bizimki hala dönemiyor. Dr üç buçuk aydan sonra döner dedi ama burda bir aylık bile dönenler var.

Benimki birkaç gündür dönüyor çok dönmese de yan yatırmışken aşagı kaymis sirt ustu dönmüş falan bulabiliyorum. 36 günlük. 3.5 aydan sonra dönmesi beklenir artık ama erken de olabilir.

Ay kiyamam allah sıfasini versin ışte bebekler hasta olur düşer kalkar öyle buyur onlar çok güçlü ınan senden benden güçlü

Benimki birkaç gündür dönüyor çok dönmese de yan yatırmışken aşagı kaymis sirt ustu dönmüş falan bulabiliyorum. 36 günlük. 3.5 aydan sonra dönmesi beklenir artık ama erken de olabilir.
Konuyu kaçırdım bu yuz üstü yatırıncA mi dönmeyi bahsediyorsunuz

Kaç kilo doğdu ki cnm senin bebis? Geçen ay fazla aldiysa bu ay az almasını çok takma ortalamaya bakıyor drler

2900 doğdu canım. ilk ay 800 g aldı. bu ay 650. bu arada sabah ben kiloya taktım kafayı sonra başıma neler geldi :( aşıdan geldik uyuyodu sonra uynadı kıyameti koparıyo ağlarken. üst kat komşu duymuş geldi. yok diyo bu çocukta gaz sancısı var. oysaki biliyom ben aşıdan. tutturdu sıcak su torbası koyalım ayaklarına.
bu arada ben çok ağlıyo diye yarım çay kaşığı calpol vermiştim. sonra kadın gaz var bunda çok diyip beni ikna edince bi de metsil verdim 3 damla. kadın bebeği sardı sarmaladı benim kucağımda bebek üstümüzde battaniye benim karnımın üstünde de sıcak su torbası var ince battaniyeye sarılı, bebeğin ayaklarına değiyo.
kadın gitti bebeğin altını bi açtık bi bacağı diz kapağından aşağısı kıpkırmızı hafif şiş. sağlık ocağına götürdük ne olabilir bu diye. dr anlam veremedi. sıcak bişey mi değdi dedi.
büyük ihtimalle yakmışım çocuğu ya ben. aptal kafam ne dinlersin sen herkesi. ben sandım calpol-metsil reaksiyon mu gösterdi?
takip et artarsa acile git dediler. pişik kremi sütdüm üstüne yanık olabilir diye.
ne olduğunu çözemedik tam, acaip moralim bozuk.

Benim kiz küçük kıskanma bilmiyor diyordum ama seninki daha küçük olmasına rağmen kiskaniyorsa demek ki bizimkinin içinde yokmuş kıskançlık.kıskanma yok da diğer huyları beni deli ediyor çok karıştırıyor her tarafı toplamayı ogretemedim sanki düzene alerjisi var kizin herşeyi bozuyor dağıtıyor. Seninki de öyle mi?bazen ağlamak istiyorum cidden sinirler çelik gibi olması lazim ama bazen hic kaldiramiyorum.zorlanirdik belki ama boyle değil be tatlım bizim bir de abimiz var laftan anlıyor da noluyor sanki hic Dinlemiyor ki tam da çocuklar costugu bi anda gördüm mesajını su an çok olumlu şeyler soyleyemicem :KK53:
Cidden karakter meselesi kıskanıyor yavrum maalesef :( ve aynen deli ediyor bi de bi tavırlar takındı sanırsın ergen çocuk yaptığı yaramazlıkları bile bana meydan okumak için yapıyor gibime geliyor bazen, özellikle gece küçüğü uyutmak büyüğü idare ederken o acayip zor oluyor bazen artık birini beşiğine koyuyorum diğerini de takmıyorum biri bi yanımda biri yanımda bağırıyor yere uzanıp şöyle bi sakinleştiriyorum kendimi, öyle devam ediyorum hakkaten çelik gibi olmak lazım. Ama yine de pişman değilim geleceğe yatırım gibi düşünüyorum büyüdüklerinde ömür boyu arkadaş olurlar birbirlerine inş, benim de benden 14 ay büyük kardeşim var iyiki var asıl şimdi tadı çıkıyor ayrı olsak dahi. Tek mesele bu dönemde sabredip bebişleri üzmemek onlara yansıtmamak başka endişem yok onun için de dua ediyorum allah güç versin diye. Ama bundan sonra da çocuk ister miyim soru işareti :KK31:

Konuyu kaçırdım bu yuz üstü yatırıncA mi dönmeyi bahsediyorsunuz

Yan canım. yüz üstü kafayı yana döndürüyor da gece yatırmıyorum ne olur ne olmaz. litchi de ondan bahsetti galiba.
yan yatış yastığıyla yatırıyorum birkaç gündür sırtına yaptıgım desteklerden kurtuluyor Çünkü

saolasin,gaz dert bile deil canim inan
hasta olunca gaz için bile aglamiyorki :KK43:
bi çocuga bakmayi beceremedim, ya inliyor yada uyyyor yavrum
oncekiler bu kadar erken hasta olmamislardi:KK61::KK61::KK61:

dunya gazi olsun ama aglamya dermani olsun sesi çiksin benide uyutmasin gece gunduz:cry:
Okula giden abisi ablası var onlardan bulaşmıştır canım kendini suçlama. E bebek olduğu için de bitkisel şeylerde yapamıyosun. Doktor ne diyecek bakalım. Yavrum benim çarçabuk iyileşsin inşallah :(

Düşmesin ama hareketli olabilir. Peşinde koşarak zayıflarım belki. Gerçi şimdide çok yoruluyorum ama ağız durmuyor.
Evet o doğru bak ben ikinci hamileliğimde çok kilo almadım kızın peşinde koşmaktan şimdi de verdirirler inş sağlıkla süte bişey olmadan ama aynen boğazı kısmak lazım. Ben kendime küçük hedefler koymaya karar verdim mesela akşam ekmek yok gündüz de şu kadar falan gibi. Tek bu konuda kısmak sonra kendimize gelelim bebişler ek gıdaya geçsin ordan burdan kısa kısa veririz. Şu göbek derimiz ne zaman toparlıycak ben onu merak ediyorum asıl:KK51:

Cnm bnm ya Kıyamam minigine çabucak iyileşir inşallah

2900 doğdu canım. ilk ay 800 g aldı. bu ay 650. bu arada sabah ben kiloya taktım kafayı sonra başıma neler geldi :KK43: aşıdan geldik uyuyodu sonra uynadı kıyameti koparıyo ağlarken. üst kat komşu duymuş geldi. yok diyo bu çocukta gaz sancısı var. oysaki biliyom ben aşıdan. tutturdu sıcak su torbası koyalım ayaklarına.
bu arada ben çok ağlıyo diye yarım çay kaşığı calpol vermiştim. sonra kadın gaz var bunda çok diyip beni ikna edince bi de metsil verdim 3 damla. kadın bebeği sardı sarmaladı benim kucağımda bebek üstümüzde battaniye benim karnımın üstünde de sıcak su torbası var ince battaniyeye sarılı, bebeğin ayaklarına değiyo.
kadın gitti bebeğin altını bi açtık bi bacağı diz kapağından aşağısı kıpkırmızı hafif şiş. sağlık ocağına götürdük ne olabilir bu diye. dr anlam veremedi. sıcak bişey mi değdi dedi.
büyük ihtimalle yakmışım çocuğu ya ben. aptal kafam ne dinlersin sen herkesi. ben sandım calpol-metsil reaksiyon mu gösterdi?
takip et artarsa acile git dediler. pişik kremi sütdüm üstüne yanık olabilir diye.
Canim muhtemelen bacagi sicsktan etkilenmis. Tenleri yumusacikhemen kizariyorlar. Bazen boyle insanlar cikabiliyor karsimiza. Cok bilmislik yapanalr. Bnm etrafimdada var..oyel yap boyle yap...her bebek annesine ozeldir. Onlarin dilinden bi tek biz anlariz.. Insallah hemencecik gecer kuzucugun sisligi..gecmis olsun.

Kizlar halinize sukresin ve kilolara takmayin lutfen..bnm buyuk kizim 2100gr dogdu.1875grama dusmustu kuvozde kaldii 10 gun... Simdiki kizim beyza 3300 gram dogdu. Aradaki fark inanilmaz. Azranin yenidoganlari olmuyo ustune. Halbuki azram kac ay yenidogan kiyafeti giymisti.birde elalem cok zayif bilmem ne diyolardi. Hergun agliyodum.beyzanin masallahi var..bunda sefasini surecem insallah..

2900 doğdu canım. ilk ay 800 g aldı. bu ay 650. bu arada sabah ben kiloya taktım kafayı sonra başıma neler geldi :KK43: aşıdan geldik uyuyodu sonra uynadı kıyameti koparıyo ağlarken. üst kat komşu duymuş geldi. yok diyo bu çocukta gaz sancısı var. oysaki biliyom ben aşıdan. tutturdu sıcak su torbası koyalım ayaklarına.
Bazı doktrlar sıcak su torbası önermiyorlar cnm derileri çok ince ve hassas diye..torbanin üstünde koruyucu bişi var miydi bepanthene hametan falan da sürebilirsin evde varsa çok geçmiş olsun Kıyamam ya

Back
X