2015 Şubat Anneleri

Tek başına bebek yıkamak için baz alınabilecek güzel bir video, ben ilk bebeğimi burdan bakıp yıkamıştım ilk seferden itibaren kimseden yardım almadan, şimdi oğlumda bu kadar hassas ve özenli yıkadığımı söyleyemem atıyorum suya langur lungur hoşur hoşur köpükle durula sonra alıyorum koltukaltıma bebeği bi de kafayı yıka oldu bitti, :KK70: aslında file kullanmak daha pratikmiş ama bi alamadım gitti unutuyor ve üşeniyorum hep :KK43:

ya bende file var ama filede üşüyecek gibi geliyor nedense
sonuçta su akıp gidecek
ben şimdi koluma yatırıyorum suyun içinde yıkıyorum
filede üşümeyeceğini bilsem hiç düşünmeden yıkarım

sonuçta su akıp gidecek
Doğru aslında bunu düşünmemiştim ben mesela bebek küvetinde yıkarken, sıcak suda çocuk bacaklarını kollarını hareket ettiriyor suda poposunu kaldırıyor hem rahatlama hem daha rahat hareket imkanı sağlıyor onun için, ben de telaş ol uyorum üşüdü mü diye

yok karışmadı ben yazdım :KK70:
evet ilk çocuğum ama kocam 3 yaşında çocuk gibi davranıyor onunla çocuk yıkamak eziyet resmen
kızım suyu çok seviyor sudan çıkınca ağlamaya başlıyor kocamda ağlıyor diye hemen kucağına alıyor üşümesin diye hemen giydirmeye çalışuyorum onun kucağındayken
kendine doğru çeviriyor tersten çocuk giydirmeye çalışıyorum
birde tersi var kucağına veriyorum bazen almıyor yatır ben yataktan alayım tersim var tutamıyorum diyor
o oturur ben o zaman veririm kucağına
yıkarkende hiç beni dinlemez kendi kafasına göre yapar

Anladım canım :KK70: ben de eşime koca bebek derim de 3 yaşında diyince şaşırdım :oops:

köpüklü filelerden kullanıyorum. Önce her şeyini hazırlıyorum. odasında yıkıyorum ben. Havlu 2 kat kullanıyorum bir kat havlu üzerine de tülbent gibi ince örtüleri var onu seriyorum Koltuğun üzerine.
Sırt üstü yatırıyorum önce fileye. Kızı islatmadan yıkadığım mendili de sabunluyorum. sonra ıslatıyorum boynundan ayaklarına kadar sabunluyorum hafif titrediğinde su döküyorum. Sonra yüz üstu çevirip sırtını yıkıyorum. En son saçını yüzünü yıkayıp (kollarının üzerinde bırakıyorum) su döküyorum sonra tekrar sırt üstü çevirip su döküyorum hoopp havlunun üzerine ve paket yapıyorum :)) kurulayıp altındaki ıslak ince örtüyü alınca üşümüyor. Üstü havluya sarılıyken alt tarafını yaglayıp bezini bağlıyorum. Sonra da üst tarafı. Elimin ısısından üşümüyor zaten.
Bu arada ben odada ekstra küçük elektrikli ısıtıcı kullanıyorum sadece yıkama zamanlarımda.

İyi açıklayabilmişimdir umarım:KK51:

Aynı şey oluyor ben de gaz diye düşünüyorum evde kiraz çekirdekli yastık var ısıtıp koysam mı ne aşıymış yaw :KK43:
ben aşı öncesi çay kaşığı ile calpol vermiştim o yüzden huzursuz olmamıştı ama ateş yaptıysa verebilirsin calpol

Ayy allahım korusun :KK57:bi ay sonra kontrole çağırdılar allahtan o zaman anlaşılır inş şimdi ben de tırstım:KK17: ben de normalde 54-56 arası giden bi insandım şimdi 65 kiloyum ama fotolarıma baktım çok zayıfmışım bi 59 olayım diyorum da hayırlısı hiç dikkat etmiyorum yememe kıyafetlerim olmuyor ne giyceğimi şaşırıyorum ya eşortman ya da hamile pantolonları

Benim de pantolonların olmuyor Nasil olsun 34 beden olanlar bile var aralarında.hamile pantolonlarımi kaldırdım ben teşvik etmesi açısından giyecek kiyafetim olursa salarim kendimi diye.sen de gerçi su an dahi çok kilolu değilsin ama en iyisi insanin normal kilosu iste kıyafet faktörü filan da var bi de insanların gözünün alıştığı kilomuz da var.ama tabii herkes doğumdan sonraki kilolarını verecek diye bisey yok ben diğerlerinde vermiştim o yüzden o yönde bi beklentim var :KK53:

Sen şimdi kesin inceciksindir zaten. Ben de elli kilo olayım istiyorum ama zor biraz çünkü süt için uğraşıyorum şimdi. Zaten hamilelikte aldığım kilolar gitti o sorun değil de hamile olayım diye Demir B12 takviyelerinin verdiği kilolar gitmeli. Anca eskisi gibi günde beş km ve fazlasını koşmalıyım ki vereyim.

Oyyy cidden 5 km kosabiliyor musun o_O oglumla okuldan dönüşte yarış yaptık bugün 100 metre koşmadim belki nefes nefese kaldım :KK53: sen hamilelikteki kilolari attysan onları da atarsin canım kısa zamanda, sen normalde kaç kiloydun peki? Benim kıyafet sıkıntım var o olmasa yine iyi sayilirim aslinda. :KK48:

sonuçta su akıp gidecek
Bende şu pufidik alt açmalar var ya onu koyuyorum kuvetin içine 2 kat yapıp suyla dolduruyorum kuvetin içini kopukluyorum sonra da duruluyorum hem bebis hiç usumuyor güzel oluyor

sonuçta su akıp gidecek
Ben de filede yıkıyorum,küçük bir elektrikli ısıtıcım var onu açıyorum,su döküyorum sık sık,üşümüyo gibi görünüyo ağlamadığına göre :))

sonuçta su akıp gidecek
Ben de filede yıkıyorum,küçük bir elektrikli ısıtıcım var onu açıyorum,su döküyorum sık sık,üşümüyo gibi görünüyo ağlamadığına göre :)) file hem rahat hem de haşır huşur ses çıkarıyo ya köpük file kızım seviyo,bazen huysuzluk ettiğinde koyuyorum filenin üstüne sakinleşiyo garip bi şekilde o sesle :))

Ateşi var mi bebegin.çok geçmiş olsun canım benim ufaklık da öyle oldu iste ateş de eklendi üstüne bi de aglamadi bile gece boyu inledi.diğer mesajını okudum diğerleri bu kadar erken hastalanmadi demissin benimkiler de öyle valla,biri nisan doğumlu biri haziran,ne doğru düzgün pisik bildim ne hastalık bildim diğerlerinde,bu kizim Bi pisik oldu ne yaptiysam gecirememistim bir ay sürdü pisigi iyi mi.biliyorsun geçenlerde de ateşlendi işte çok şükür su an şadece gribi var ama o kadar uzmuyor kendinde yani en azından,ateşlendiği gece Uyudu uyandı önleyerek baygın baygın gozlerime öyle bi bakışı vardı ki anlatamam.kurban olurum ben ona bak yine yuregim sizladi.inş hakan da cabuk atlatır Allah YARDIMCINIZ olsun.
Pisiği nasıl gecirdin.ben de pisik bilmiyorum öbürlerinden.simdi ev pisik kremi doldu.tam azalmış bitiyo derken bugün gene kıpkırmızı.kakada azaldı ama yinede tam sıfirlanmiyor.

Back
X