2015 Şubat Anneleri

günaydınnn canlar. ayyy neler olmuş yaaa hep kaçırmaya başladım poffff. MaRaL_ hamilelik şüphesimi var. ayyyy herkes neler yaşıyor.

bende oyle diyordum da bi yerden baslamak lazim dedim sonra
isterim ayni zamanda namazimda olsun her aksam kuranimida okuyum ama olmuyor iste
seytan vesvese veriyor belkide bilmiyorumki
iste oyle tam olsun diye ebkmekde vesvesymis
Ben tam tersi ilk önce namaz kılmakla kuran öğrenmekle başladım sonra kapandim elhamdülillah namazımi kiliyorum eşimle hergün kuranda okumaya çalışıyoruz çok iyi geliyor öyle ferahliyoriz ki gerçekten huzur islamdaymis:))

Himm bence tam da olmamış bu ceket daha yumuşak bise hırka gibi sık biseyim var mi elbise ile daha genç ceket oldu mu biraz teyze havası vermiş.

Senin yine iyi kendi yatağında pis pis uyuyor ben hep emzirerek uyutuyorum pis pistan anlamıyor. Bende uyutunca 1 saat sonra yine uyanıyor gecede 3-4sefer uuyaniyo

Ya ben neden bu kadar sabirsiz tahammulsuz biri oldum ya anlamiyorumki. daha bu cocuk 6 aylik. bunun cocukluk donemi var belki cok yaramaz olucak ben yine boyle sabirsiz mi olucam..

gerci ona yansitmiyorum kendi icime atiyorum ama bazen sacimi basimi yolasim geliyo. ya insan evladi deli gibi uykun var gozlerini acamiyosun niye kivranirsin anlamamki.. yemin ediyorum en az 1 saat salliyorum ama ne hallerle bi gorseniz. kafasini yastigin ucundan mi sarkitmiyo, bacaklarini mi kaldirmiyo, kendini kasip yukari mi kaldirmiyo, emzigini alip atiyo ya da firlatiyo gecen bi firlatti iki metre kapinin oraya gitti şok oldum. uyutmak icin zorlamiyorum al uyuma diyorum koyuyorum onda da agliyo uyut diye.

bi de bu kadar eziyete bir saat uyusa vallahi gocunmam ama on dakkaya uyaniyo. allahim butun bebekler boyle de ben mi cok sabirsizim bilmiyorum. niye simdiden bu kadar tahammulsuzum kotu bi anne miyim diye soruyorum kendime surekli..

Peki hipoya geçmesi için ilaç mı kullandın radrasyon mu aldım ameliyat mı oldun? Bu arada sana da çok geçmiş olsun canım, benim daha başlangıç gibiymiş ama inş ilerlemeden kurtulurum
Ben cok gec fark ettim. Asmaasi soyle oluyormus. Ilk once cok hizli calisiyormus tiroitler sonra dengelenme safhasi olup yavaslamaya basliyormus. Ben hper oldugunu fark edip tedavi uygulamaya baslyaana kadar hipoya cevirdi zaten. Doktor diyet vermisti. Onun da bi kac turlusu varmis benimki kullanilan kimyasallardan kaynakli degilmis o yuzden diyetle gecebilir demisti ama 3 ay diyet yaptim guya tekrar kontrole gittigimde bu kezde vucut iyotsuz kalmis dediler. Kimse ne oldugunu anlamadi su an lev.. Isimli ilaci kullaniyorum . her gun duzenli kullaninca skinti olmuyor. Arada tahlil veriyorum.

13 ay canım herşey çok güzel ama zorlukta yok değil bugünüme Şükürler olsun yine de Rabbim onlara sağlık sıhhat versin de elbet büyürler

anladım canım benimkilerinde 12 ay olacak. rabbim önce sana sonra bana kolaylık versin :)

ne guzel cnm darisi basima insallah

cok gecmis olsun sana da alah sifa versin tez zamanda. biz karadenizliyiz bizim buralarda sık gorulen bi hastalik ne yazikki..
esim simdi doktorda haber bekliyorum bende
muhtemelen tahlil vermistir yine.
demek agresiflik falan da yapiyo. bizim adam hep ayni bi degisiklik yok :) sadece cok kilo aldi.

cocuk ne kadar kucuk olursa olsun kiskanacak onu engellemek bence cok zor :) sadece kontrol altinda tutabilirsin belki. allah yardimcin olsun. asilarini da ihmal etme gec kalma nerde yasiyosun bilmiuorum ama orda sistem daha farkli sanirim.

Bende isterdim amerikada yaşamak.. ama bırak amerikeyı türkiyede bile istediğim yerde yaşayamıyorum.

anladım canım benimkilerinde 12 ay olacak. rabbim önce sana sonra bana kolaylık versin :)
amin :)
bi yerde diyorumki cocuk bakmak buyutmek cok zor. yani en azindan 4-5 yasina kadar cok tukeniyosun. madem hayatin kisitlaniyo yap bi tane daha komple delir ciksin aradan diyorum da asla bende o cesaret yok :))
gerci ikra akilli bi bebek insallah yoldaki de oyle olur da rahat rahat buyutursun.

ben begümün yanina bi tane daha aynisindan dusunemiyorum
senin kuzu erkek gibi geliyor bana oyle hissettim nedense :)

Bende isterdim amerikada yaşamak.. ama bırak amerikeyı türkiyede bile istediğim yerde yaşayamıyorum.
kader utansin mi denir ne denir.. cogumuz belki de istedigimiz yerde istedigimiz isi yapmiyoruzdur..
eskiden benim ulkemden guzeli yok dunyada derdim gozum yokti hic ama artik burasi yasanacak bi ulke olmaktan cikiyor. kendi ailem burda olmasa birakip gitmeye imkanim olsa inan giderdim.

Aynılar canım biz anneler de aynıyız. Suçlama kendini. Bu uyku bitirdi hepimizi. Sabırsız değilsin gayet normal tepkiler veriyorsun. Bi başkasına bırak bakalım on dakika duramaz. Babası bile öyle yapıyor tunaya uyumuyor bu diyip kucaklayıp geliyor. Annanesine bıraktım iki gün uyutamamış. Saati şaşmış sızmış kalmış en sonunda olan yine bana oldu gece uğraştım.. tuna da gerdiriyor kendini zor tutuyorum kucağımda. Hele o emzik olayı.. ayyy gıcık ediyor insanı. Çıkarıp ağlıyor diliyle itiyor sırf ağlamak için eşşek. sen iyi bi annesin merak etme. Hepimiz aynı şeyi yaşıyoruz. Nolacak bu uyku olayı bilmiyorum ama..

Yanlız değilsin

Aynen. Artık yaşanmaz oldu. Cehalet düzensizlik hırs.. Ben ailemi de pek düşünmüyorum aslında. Yıl içinde hep görüşemiyoruz ki zaten. Görüşsekte bi tadı Yok. . Herkes yerinde sağolsun. Ne diyim.. Bugün karamsarım biraz..

Slm kızlar kızım 7 aylık oldu bugün yeterli besleyemiyorum muyum sizce anne sütüne devam ediyoruz yani rahat günde 7-8 kere emiyor (tabi iki göğsün toplami) Sabah emzirdikten sonra kahvaltı yapıyoruz 1 yumurta sarısı beyaz peynir 1 yada 2 adet cici bisküvisi 20 cc kadar da mama öğlen ya çorba yapıyorum yada sebze püresi ogleden sonra yoğurt yediriyorum bazen de meyve püresi aksamda hipp in iyi geceler muhallebisinden yapıyorum ama verdiklerim yarım çay bardağı bazen daha az yemiyor çünkü ama dedigim gibi emiyor tabi bi de su sıkıntımız var içmiyo suyu önerilerinizi bekliyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…