şimdi bile öyle ingilizce zaten biliniyor artı ne biliyorsun diye soruyorlarbende cok iyi bilmiyorum. hani derler ya derdini anlatacak kadar. ama insan icindeyken iki ayda ogrenir inan. balayinda yurtdisina ciktigimda cok korkmustum bi hafta kaldim hepitopu donerken gayet guzel anlayip cumle kurabiliyodum. korkunu yeniyosun ve baska caren olmadigi icin konusuyosun. herkes anasinin karnindan bilerek dogmuyo. ve herkes guzel konusamiyo. hic korkma bu yuzden.
dil aslinda cocuklukta ogretildiginde cok etkili. kizima ben cok yararli olamam belki ama babasi ana dili gibi konusur mutlaka o konuda egiticez. artik ingilizce yaninda baska dil bile isteyecekler onlarin zamaninda.
emsin canimya maral Sıla yemekten sonra mutlaka emiyor tatlı niyetine
bulaşık arası prensesim, prenses arası yemek zaten hep birşeyler yapıyorum ama hep birşeyler eksik anlamadım gitti,bi de şimdi yemek trafiği hızlı hiç anlamıyorum ( kurban satış noktamız var oraya öğle-akşam yemeği hazırlıyorum )evlatlarimizdan degerli bir sey yok bu zamanlar geri gelmeyecek.
ama;
yemegi bulasigi temizligi camasiri utuyu alisverisi odemeleri bi de ustune calismamiz gerekiyosa calismayi ne ara yapicaz cok merak ediyorum :))
sağol canım Allah razı olsun tüm kuzularımız sağlıklı kilolar alsın , ben hep emziriyorum yemek hazır olunca yemek veriyorum işte salatalık, meyva da tutuşturuyorum eline (mama sandalyesi aldık ya pek hevesli oldum sorma )emsin canim
aslinda biz yanlis ayoiyoruz once emzirip sonra yedirmek lazim, sutle doymasi muhim ama bende dahil hata yapiyozz
bugun benimki hiç digru duzgun emmedi
gunduz uzun uyuudu arada yemek evrdim
aksam uyutamadim sut verdim
naptigimiz belli deil
maasalalh bu arada kizina ne guzel buyumus annesi
hayırlı haber alırsın inşallah haber alınca buraya da yazarmısınkizlar annemle babam daha yeni hacca gitti. bi kaza olmus haberlerde gorduk mescid-i haramda vinc devrilmis olu ve yaralilar var. turk yok bi tane yarali turk var deniyo o kadar.
ama haber alamiyoruz ulasamiyoruz cok kotuyum elim ayagim titriyo ne olur dua edin..
Kaçıncı ayki ölçümü ?bide hep boydan insan 1-2 tane düğmeli alır demineyse ben bugün mutluyum çünkü kızım 1 kilo almış 7,4 olmuş boy 68 cm bıngıldak geniş 5 damla devit kullanıyorum neden böyle oldu anlamadım birde kıyma yedir dedi haftada 4 gün bendeeeeee 3 kilo vermişim ayyyyy emzirmek en güzel şey
Gözün Aydın canım Allah bidaha böle korku yaşatmasıntam 4 saat boyunca annemlere ulasmaya calistik o zamanda neler yasadim bir allah bilir.
telefonlar dusmuyor bir turlu napacagimi sasirdim hayattaki en kotu sey caresizlik..
sonra babam aradi cok sukur iyilermis orda degillermis. otobustelermis mahsur kalmislar otobuste bi sure selden dolayi ama bisey olmamis. iyilermis ama cektigim korku bana yeter mahvoldum resmen basim catliyo simdi..
Merak etme canım. O karışıkşıkta hatlata bişey olmuştur sakin ol. İnşallah bişey yokturkizlar annemle babam daha yeni hacca gitti. bi kaza olmus haberlerde gorduk mescid-i haramda vinc devrilmis olu ve yaralilar var. turk yok bi tane yarali turk var deniyo o kadar.
ama haber alamiyoruz ulasamiyoruz cok kotuyum elim ayagim titriyo ne olur dua edin..
Pedifen varsa verebilirsin erkekler hep öyle benimki de aynı duş aldır çıkarsa düşer inşallahTuna ateşlendi ilk defa. 37. 8 oldu. Dişten herhalde. Doktora gittik. Fitil verdi. Maral bana kızacak şimdi ama panik yaptım. Aslında ben değil eşim yaptı. Bizde bi calpol vardı. Yaz boyu yanımızda gezdi. Ayeş düşürücü var mı diyince bende yok olan bozulmuştur dedim. Sonuçta sıcağın gözünde kaç saatlik yollarda bozulmaz mı.. ona kızıyor. Tamam haklı da ulaşılmaz değil ki.. hem bende hemen ilaç vermek istemiyordum ama eşim böyle tepki verince allah korusun bişey olur sonra pişman olmıyım dedim. Ya kardeşim senin olduğu kadar benimde çocuğum. Düştüpünde de böyle yapmıştı. Hemen suçlama. Zaten paniğim. Destek değil köstek.
Neyse de sabaha kadar ölçeriz ateşi şimdi. İnşallah fitil iyi gelir.. oyy kuzumun ağzının içi filan nasıl sıcak. .
Sık uyanıyorsa aç olabilir canım bi ihtimal. Uyanınca pışpışlamazsan ne yapıyor peki? Bi 5 dakika duymazdan gelçok aşırı şiddetli ağlamıyorsa. Belki kendi dalar yada uyanmamaya başlar. Benim minik kuşumda oturmayı ayağa kalkmayı öğrendiğinden beri arada yatır kaldır yapıyorum sıpa yatağa tırmanıyo ben yatırıyorum . Pışpış dönemini geçtik şükür kendi uyuyo ben sadece bekliyorum. İnşaAllah oda yapacağız kendi odasına geçecek artık. Sen uyutmadan önce banyo yaptırmayı dene birde. Çok yedir yoğurtda yedir. Bakalım değişecekmi. Her çocuk farklı bilemedim şimdi. Aklıma bunlar heldi ama ben olsam böyle yaparımpirelideve bişey sormak istiyorum. Tunayı sekiz buçuk dokuz arası emziriyorum. Kucağımda biraz sakinleşmesini mayışmasını bekliyorum. Sonra pış pış pat pat yapıp yatağında uyutuyorum. Bu saate kadar üç kez uyandı kucağa almadan pış pat yaptık uyudu. Şimdi bu uyanmalar normal mi, Diş yüzünden mi uyanıyor, aç mı, aç olsa tekrar uykuya dalmakta zorlanmaz mı?? Gece de uyanıyor aynen. Tamam çabuk dalıyor uykuya ama ben her seferinde uyanınca mal gibi oluyorum.. kısaca ben netede yanlış yapıyorum???
Canim korkma Allah korusun. Iyi haber gelir insallah. Aklina getirme olumsuzu hemenkizlar annemle babam daha yeni hacca gitti. bi kaza olmus haberlerde gorduk mescid-i haramda vinc devrilmis olu ve yaralilar var. turk yok bi tane yarali turk var deniyo o kadar.
Yok emin degilim ama iki yan hafif kabarmis beyaz gibi digerlerinde bisey yok henuz bende suphelendim:)))hiç duymadim ben azi çikdigini
ama kadir bey di$lerin sirasi belli olmaz diyor belli bi rutin yokmus yani cani nerden siterse oradan çiakrmis
eminmisin di$ oludguna?
iremguzum nerelerde acaba ? Sohbetlere başladımı ? Ben kuran kursuna başladım bu hafta. Uyku durumunda sıkıntı yaşadım gündüz bu hafta ders saatimi değiştircem.
amin :)
bi yerde diyorumki cocuk bakmak buyutmek cok zor. yani en azindan 4-5 yasina kadar cok tukeniyosun. madem hayatin kisitlaniyo yap bi tane daha komple delir ciksin aradan diyorum da asla bende o cesaret yok :))
gerci ikra akilli bi bebek insallah yoldaki de oyle olur da rahat rahat buyutursun.
ben begümün yanina bi tane daha aynisindan dusunemiyorum
senin kuzu erkek gibi geliyor bana oyle hissettim nedense :)
Allah kabul etsin haclarini sag salim donsunler insallah.kizlar alintilayamadim hepinizi cok tesekkur ederim. buyuk korku yasadim da cok sukur iyilebu gece hic uyumadim uyudugum anda da sacmasapan ruyalar gordum. sabah 5te de Begüm dikti beni ayaga zaten. saat su an 10 tam dort kez uyuttum bes dakikada uyandi. gozlerim kipkirmizi deli gibi uykum var basim agriyor cok fenayim. berbat bir haldeyim. ama sukurler olsun rabbime annemle babamin sesini duydum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?