2015 Şubat Anneleri

Hayırlı olsun bence büyük bi stresten kurtardin kendini ilk önce üst disi mi cikti? Üst dış ile alt dış arasinda ne kadar süre var bizimde iki tane alttan cikti yakında üst dismi çıkar şimdi

sorma ne stresti ama şükür atlattık üstümden yük kalktı sanki
alt diş etleri bembeyazdı çıktı çıkacak gibiydi farkettiğim akşam yemek yedirirken kaşığa tık tık sert bişey deydiğini hisseettim alta baktım yok meğer üstten cıkmış
iki gün sonra da annem meyve yedirirken farketti alt dişide çıkmış diye
aynı zamanda mı çıktı biz farketmedik yok farklı zamanlar mı tam bilemiyorum
bugün dişler iyiden blli etti kendini babasının parmağını kaptı ısırdı sıpa nasılda diş izi yapmış

sağol canım
zaten çok kararsızım ayırmama kararı daha ağır basıyor
yaşını bekleyim diyorum geç mi kalırım acaba o zaman ayırması zor mu olur bilemiyorum

merhaba siz bu konuda uzman gibi duruyorsunuz ben kızımı daha hic emzirirken dısında uyutamadım. Sadece ve sadece emerken uyuyor. baska turlu nasil uyuturum bilmiyorum. Gece de dort bes kere kalkıyor yaklasık iki saatte bir emziriyorum tekrar uyuyor. uykusu dagilirsa veya emerken dalamazsa bi daha uyutamiyorum
pispis falan ile uyumaya hic alismadi ya da ben beceremedim... ne yapmam lazim???

Canim hayirli olsun:) Dis sikintisi hepimizi mahvetti:) Ben ayirdim odayi hic yadirgamadi benim kiz gunduz arada orda yatiriyordum ondan mi yoksa park yatakta zaten bizle yattigini goremiyordu ondan mi bilmiyorum kolay oldu. Sen once arada o odada yatirmaya basla bence yatirmadiysan. Tabi benim icin biraz zor oldu ama daha bebek dogmadan sartlandirmistim kendimi buna. Daha buyurlerse iyice zorlasir bence. Bizim odaya zaten zor sigiyordu yatagi. Kendisi de rahat edemiyordu ben de bi anda karar verdim gecirdim.

zaten bi deneme için koyacağım beşiği odaya
yadırgayacağını sanmıyorum şu an çok sıkıntılı dişler fena
bana çok ihtiyaç duyuyor bu dönemde ayırmam haksızlık olur kıyamam
şu süreci bi atlatalım bakarım duruma
birde çok fazla üzerini açıyor nerdeyse her yarımsaatte bir uyanıp üzerini örtüyorum
uyku tulumu alsam ev kışın çok sıcaak oluyor çocuk pişer zaten sıcaktan nefret ediyor

Maalesef emen bebekler gece daha sık uyanıyor emzige alistirmayi denedim kabul etmiyor siz denedinizmi emzik vermeyi? İki üç gün nasıl uyutursan uyut ama memede uyutma Anca bu şekilde unuturmus bi yerde okuduguma gore hatta bazı anneler meme emerken uyur gibi olursa uyandiriyorlarmis bana çok zalimce geldi . Şöyle olsa akşam uykusuna emerek geçsin kabul:) gecede bir kez emsin yeter dimi biz gak diyo meme guk diyo meme:))

cimcimesultan nasıl gidiyor hamilelik kar nin buyudu mu dikislerinde ağrı falan var mi bugün sen cinsiyeti ogrencektin sanki. Kız bide işten eve gelince ikra napiyo seni görünce ben bu çalışan annelere uzuluyorum bebeklere kiyamiyorum.

MaRaL_ hanim dugunlerdemisin nasıl geçti oğlanı ne yaptın karnını doyurabildinmi bide geliyomussun diyomussunki düğünde rezil oldum elbise patladı

Valla ben hiç takmıyorum zaten Ömür boyu ayrı olcak bi sene benle yatsın :)

Şimdiden Kızımın bayramlık elbiselerini almak istiyorum .. Link foto tavsiye bekliyorum kızlar :)

Ben bu konuda uzman değilim sadece okuduklarım be çocuğumun huyu doğrultusunda bi yol izledim. Akşam bi saat belirleyerek emzirdikten sonra tam uykuya dalmadan mayışık bi şekilde yatağına koyarak başlyabilirsiniz. Sessiz ve loş bi ortam olsun özellikle gece uykusunda. Popoya pışpış yaparak uyuyöayı deneyin bundan hoşlanmazsa sadece dokınun onuda istemezse yanında bekleyin. Çok aşırı şekilde ağlarsa alın kucağınıza sakinleştirip tekrar koyun. 1 haftalığına yatakta yanyana yatarakda uyutabilirsiniz. Gece uyanınca aç olmadığından eminseniz pışpışlayıp tekrar uyutmaya çalışın. İlk 1-2 hafta zor geçiyo ama sonra alışılıyo. Uykuya geçişi 1-2 saati bile bulabilir. Allah kolaylık versin. İnş.çözümlendirebikirsiniz. Emzirmeden kesince zorlanabilirsiniz sanki nu şekilde

Ben geç kalmışım desene. Teşekkür ederim canım. Rahat olmak en güzeli

MaRaL_ hanim dugunlerdemisin nasıl geçti oğlanı ne yaptın karnını doyurabildinmi bide geliyomussun diyomussunki düğünde rezil oldum elbise patladı
dugunde rezil kepaze oldummmmmmmmmm
oglan dakka susmadi , doyduda sesten çok rahatsiz oldu
kulagina biseyler tikadim kâr etmedi, muzik susunca susuyodu abslayinca agluyordun herkes ayakda oynarken ben çocuk gezidiruyordum ayakda susuyordu sadece
takiya basladilar benilki artik iyice zivanadan çikdi
aile kalabalik misafire takisina gelene kadar bi 15 dk da oyle agladi ne yapsam susmadi
herkes çocuga aciyorduda bana ne dediler bilmiyorum
ilk defa gittim bu dugun salonuna ( ben nadir dugune giderim zaten , bunada arkadasimin hatrina gittim , her gun yuzyuze bakiyoruz ayip olurdu gitmesem )
sehirin disinda bi koydeydi kalkip gelemedim yolu bulamam diye
takidan sonra kalkan birinin ardindan geldim

ben olurde siz kalirsaniz vasiyetim olsun kuçuk çocukla dugune asla gitmeyin 1. derece akraba olmadikdan sonra
hayatimda gorup gorebilecegim en kotu dugundu
oglumda kendi aglama rekorunu kirmi$ oldu boylece
herkes kocasiyla çocuguyla el ele geldi dugune bi ben sap gibi gittim oyle
ben boyle kaderin
dul olsam ayrildim koca dirdirindna kurtuldum diye gosgsumu gere gere dolasirdim
çocuklar gozde kayboldukça areamaya çikdim arada disarda oynuyolar , hep erkeklerin onunden geçtim en nefret ettigim sey oyle topluluk onunden geçme hemde zirt pirt$
ya sabir çeke çeke bi hal oldum anliycannn
ayagimdaki topuklu ayakkabilardan bahsetmiyorum bile benim gini hiç topuklu giymeyen birisi için ne kadar felaketdi anlatamam
kizima ayakabbisina çorap giy dedim dinlemdi susu bozulacak diye ayakkabi vurmus balon olmu$
oglan oyuna dalmi$ çi$î gelince beni bulana kadar altina yapmi$ ve o sekilde oynadi butun aksam , disarida çikdi zaten sesi kisikdi oksuruytordu yarin nolcak dusunmek bile istemiyorum
kizda bi hafta nazlanir artik o ayaklari acidikça okulda
haaa bide kizim bi saat agit yakdi takida verilen çiçekden kutudan alamadi diyee, ben takiya gitmedimki baskasina verdim o verdi
ckendimi zor attim eve o hala çiçek bocek derdinde onada kizdim uyumasa sinirimi ondan çikarackdim ama uyudu sonunda sukur

ohh bittttii :)

Son düzenleme:

Alıntı yapmayı beceremiyorum bir türlü.
pirelideve benim oğlumda sadece emerek uyuyor.yazdıklarını denedim ancak ağlıyor.Eşim de azcık ağlasa hemen kucağına aldığı için başarılı olamadım Kendi kendine uyuma becerisini kazanmasını çok istiyorum aslında.Daha küçük diye erteleyip duruyorum.Seni tebrik ediyorum ama.Kolay bişey değil.Sabır ve kararlılık istiyor.İkisi de yok bende

MaRaL_ çok geçmiş olsun.Geçmiş bitmiş şükür.Yazdıklarını okudukça ben bile gerildim valla.Sen "süperanne"sin bence.Herşeye yetişmeye çalışman,3 çocukla tek başına idare edebilmen daha bisürü şey.Hiç canını sıkma.Arada böyle aksaklıklar olacak elbet.İlerde bu düğünde başına gelenlerden gülerek bahsedeceksin bence.

cevaplaya tiklayinca alinti yapar canim

Emzik almiyor oyuncak gibi oynuyor anca. Emzirdikten sonra uykuya dalar gibiyken yatagina yatirdigimda uyanirsa hemen emzik vererek uyutmaya calistigim oldu ama kandiramadim uyaniyor ve agliyor tekrar emzirmem gerekiyor uyuyuncaya kadar...
Emzirmenin tek problemli tarafi bu, iki uc saatten uzun uyumadim hic alti aydir. ama bu emmeden uyutamama isi daha da buyuk problem. simdiden kara kara dusunuyorum sutten kesilme sonrasini...

Cevabiniz icin cok tesekkurler. deneyecegim bunlari. artik alti aylik oldu kendi odasina gecirmeyi dusunuyorum yaninda

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…