2015 Şubat Anneleri

Cevabiniz icin cok tesekkurler. deneyecegim bunlari. artik alti aylik oldu kendi odasina gecirmeyi dusunuyorum yakinda ve evet biliyorum kesin zorlanacağim bunu çözemezsem.
iyi günler...

gunaydin kizlar. hepinizi coklu alinti yapip cevaplayayim dedim ama site kapanip duruyor beceremedim. o yuzden tesekur ederim tek tek. annem ve babamla uzun uzun konustum selde bayagi tehlike yasamislar otobusin icinde ama sagsaglim atlatmislar cok sukur. buyuk felaket ya olenlere allah rahmet eylesin..

benim simdi bi problemim var ki sormayin uykusuzluktan gozlerimin beyazi kirmizi oldu.

uc gecedir begüm aksam erken uyuyo 8 gibi. normalde 10-11 de uyur sabah 7-8de kalkar.

uc gundur gunduz bi damla uyumadigi icin erken yatiyo sabahin 5inde dikiyo beni ayaga ya. nasil zorlaniyorum anlatamam. cin gibi uyaniyo oyun istiyo bi de. bu sabah salla babam salla bir bucuk saat salladim koydum yerine tam uyuycam uyanmasin mi.yemin ediyorum yataginda birakip kulakligimi takip yatasim geldi ama yapamadim.

uykusuzluk beni mahvedecek. olmuyo boyle. aksam erken yatirmiyim diyorum deliriyo uykudan. ama bu aksam direnicem ve yatirmicam. gunduz biraz uyusa aslinda o kadar erken yatmicak ama. off delirmek uzereyim bak su an hala yanimda zirliyo salliyorum uyumuyo. beni de kendini de mahvetti sabah 5ten beri.

kendi odasina gecirme mevzusu konusulmus. ben gecirdim bir ay olacak nerdeyse. ilk gunler zorlandim ama onun yanimda olmamasi garip geldi. ama direndim cunku o besige sigmayacakti zamanla eninde sonunda gececek erkenden olsun daha iyi dedim.

tabii gece surekli kalkan bebekse zor ama diafon var. bende de var duyuyorum hemen. begüm allahtan cok kalkmiyo belki emmeye sadece. kalktiginda da hemen yaninda olursaniz problem olmaz bence.

1 yasina dogru daha cok anliyo herseyin farkinda oluyo o zaman ayirmak daha zor bence. cogu seyi problemli bari odasini ayirmakta sikinti yasamiyim diye icim kan aglaya aglaya ayirdim ben kisacasi :)

Biz hep erkenciyiz alıştım ben gec te yatsa erken de yatsa altıda falan ayakta sonra bidaha 10da yatıyor gündüz benimki iyi uyuyor çocuk uykuyu seviyor zaten ama şu gece kalkmalari beni benden alıyor neyse buna da şükür. Bence geç yatırma ve gündüz uykusunu almasını sağla en az 3saat uyusun gündüz uykulariniz duzenlimi

en az uc saat miiiiiiii
şaka olabilir anca :))
gunduz asla duzenli degil. en az yarim saat salliyorum en uzun uykusu yirmi dk.
ama saatte bi uyumak istiyor.
uyusa bi iki saat uyanmasa uykusunu alicak ama uyaniyor sallanmdigi icin tekrar uykuya dalamiyor.

gece dort bucuk beste kalkmasi cok zor. oglne kadar uyutamiyorum halim harap.

gece normal cnm utanması.zamamnla bıtecek.senınkı uyyumayı sevmıyor kıı:)

Yasemın bı yerde yanlıs yapıyorsun bence.salllanmak ustese anında uyur cocuk sallayınca.uyuma yontemını degısmen lazım bence.ayaga kalkmadan ferberı bı dshamı denesen.ayakda olunca yatakdan atlama rıskı var.bu sekılde ıkınızde vok yorulııyorsunyz

Benım oglanda bı terslık varkı.gunduz 5 saatten az uyursa aksam erjenden sızıyor.ertesı sabahs kdr.sabsh 8 hıbı uyanur.maaşallah

Tecrübelerinize dayanarak bir şey sormak istiyorum. Benim oğlum ayaz çok aşırı terliyor, sadece emerken değil her an, gece yoğun olmak üzere gündüz de durup dururken özellikle Kafası ve sırtı su içinde kalıyor..Kalın giydirmiyorum tek badi işe dolaşıyor..bir de bizim buralar artık serin yağmurlu aşırı bir sıcak da yok..neyden kaynaklanır veya sizce normal mi?

canim inan ne var ne yok denedim. sallanmak istemedigini dusunmuyorum cunku bazen denemek icin cok aglattigim oldu ayagima aldigim an sustu.

kesinlikle uykusu gelmeden zorla uyutmuyorum hatta mizmizlanmaya gozler kizarmaya basladiginda daha da bekliyorumki iyice uykusu gelsin. ayagimda gozleri kapali uykudan bayilmak uzere ama kesinlikle dalamiyor. elleriyle yirtiyor kendini bi saga bi sola. gogsunu kaldiriyor yukari kafasini yastiktan asagi sarkitiyor. surekli mizmizlaniyor.

bu sicakta ayakta sallanmakta rahat etmedigine eminim ama diger turlusunu de asla istemiyor. denedim kac kez yanina yattim pispisladim saat tuttum tam 2 saat 15 dk ugrastim geberdi uykudan hala tik yok mecbur salladim hemen sustu. vallahi sallayinca sussa ve uyusa inan gocunmayacagim.

bayramda istanbula gidicem annemlerin hacdan donusunu karsiliycam kismetse. uc hafta kalicam gelen giden baska bi ev vs duzeni bozulacak o yuzden denemiyorum simdi uyku egitimlerini. dondugumde 7bucuk aylik falan olur o zaman kesinlikle basliycam gerekirse iki ay bunalima girerim ama yapmam lazim alisana kadar ister aglasin ister aglamasin. bi daha aglatmam diyodum ama uc gecedir kendine de bana da eziyet ediyor artik dayanilacak gibi degil.

ha bu arada battaniyede salladiginda oyle guzel duruyoki sesi bile cikmiyo hemen uyuyo biliyo isini. ama o da mumkun olmadigi icin tek basima. eskiden kucuk besigi vardi son aylarda onu da istemedi hic aigmadi icine herhalde daraldi.

kisacasi ben bu kizin uyku olayini cozemedim hic bi sekilde ne istedigini anlamiyorum. sallanmak istiyo orasi tamam da baska ne istiyo ya da derdi ne.. ben dertliyim bu konuda cok..

uykusu iyice gelrse dalmakta zorlanabilir. hafif uyku belirtilerini görünce dene bakalım uyutmayı.
bir de uyumayacak bebe sen ne yapsan uyumuyor
benimki de uykusu var uyutmaya çalıştıgını anlayınca yırtıyot kendini bazen. oyun istiyorlar ya oyunu bırakıp uyumak istemiyor

Benım oglanda bı terslık varkı.gunduz 5 saatten az uyursa aksam erjenden sızıyor.ertesı sabahs kdr.sabsh 8 hıbı uyanur.maaşallah
masallah ogluna canim. allah bozmasin. benim kiz da sadece geceleri allaha sukur uyanmaz ikide bir derindir uykusu. gunduz sikintimiz cok.

ya kadir bey bu uyku konularinda ne dusunuyo? ben bu derdimi anlatsam biraz once sana anlattigim gibi ne der acaba?

denemez miyim denedim tabiiki. uyku belirtilerini gosterince uyutmaya calistim olmadi, uykudan mahvolana kadar beklettim olmadi, cok nadirdir ayagima aldigimda direnmeden uykuya teslim olmasi.

oyun istiyorlar haklisin tam zamanlari ama benimki dogdugundan beri boyle. bazen diyorum demek bu kiz da uykuyu sevmiyo baska bi neden aramayayim. ama uykusu var iste napicaz. anlamadim kisir bir dongu. cok bitkinim.

Benim bu kesin :) gündüz en uzun uykusu 2 saat gibi diğerleri yarım saat anca. Geceleri şükür iyi son zamanlarda geceleri de 2 saatte 3 saatte ağlıyor du anladik dün Peydah oldu hasta olacak sanırım diş geliyor. Bende mecbur hastanede hep salladim şimdi uyku bastirinca sallıyorum 5 dakika da uyuyor eski düzene dönmesi gerek. Pış Pışlıyarak uyutuyordum..

D vıtamını eksıklıhınde olur cnm.d vıt verıyrmusun? Bıde genetık oöabılıyor

Ne zmn ısterse o zmn uyur der o .beslemme gıbı bıze muhtac deıller dıyor nu konuda.uykusu varsa uyurmuş

Son düzenleme:
Hehehe battanıyeye alışmış demekkı kız:) onda uyyor dıyorsun bak.maalesef baska yolu yok gıbı gorunuyor aglatmakdan baska.bennıö kızım 4 yasına kdr sabah 8 aksam 8 uyrdu.oglende bırden dorde kdr.asla şaşmazdı saatı.yataga koyar cıkardım odadan.gıkı cıkmazdı valla.ama oglanları oyle yspmayı beceremedım.demekkı neymış her cocuk farklı ımış:)

ne dismis arkadas off bi cikamadi bizimkide. oyle boyle geciyo gunler yipraniyoruz da varsin onlar iyi olsun..

ne guzelmis kizda durum ama oglanlar acisini cikarmis :)
bende ne yapip edip kendi kendine uyumayi ogretmeliyim.

yalniz o kadir bey oyle diyo da gelsin uyutsun begümü kolaysa o zaman ellam ya :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…