Yok valla şuan alabileceğim bütün tedbirleri aldım :)bende oyle kaldim ama korunmuyordum
aralari 19 ay buyuklerin :)
amin insallah Allah isteyene versinYok valla şuan alabileceğim bütün tedbirleri aldım :)
O Yüzden Allah isteyene versin şimdilik ben almıyım
ya super de beyaz pantolonum var cok severim giymeye korkuyorum allah korusun disarda bi kazaya kurban giderim diye geriliyorum surekli yanimda ped tasiyorum her an her yerde olabilirmis gibi geliyo. bu stres daha kotu degil mi.:) ya tabi bunyeye gore degisiyodur illaki
tip ta hiç bisey 2+2=4 deeilki ,çogunluk oyle diye biliyorum sadece
ama bak surda kaç kisi kaldi adet olmayan hep emzirmedeler çogunluk
seherabdul,feyza,hebele,ysemin ben .. baska varsada bilmiyorum
bideee onu bunu bilmem adetsiz hayat super bence :)
himm benim hiç, aklima gelmiyor disardayken olurmu gelirmi gidermi duyeeya super de beyaz pantolonum var cok severim giymeye korkuyorum allah korusun disarda bi kazaya kurban giderim diye geriliyorum surekli yanimda ped tasiyorum her an her yerde olabilirmis gibi geliyo. bu stres daha kotu degil mi.
Ayıptır söylemesi bizde öyle korunuyoruz, 6 yıldır hatta hiç öyle kaza gelmedi başıma hangi ay istediysem o ay hamile kaldım. Ama keşke öyle olsa 3 aylık olsa karnıma ( öyle diyorlar ya ) haberim olmasa :)))bende oyle kaldim ama korunmuyordum
aralari 19 ay buyuklerin :)
Benimde eşimle evlenme kararı alırken herkes ayrıl sana göre değil çirkin söyle böyle dediklerinde olsun beni benden çok seviyo çok güvenilir falan diyerek tmm dedim ve hiç bi zaman o taraklarda bezi olmadı ve yapana etmediği hakaret kalmıyodu şuanda da hala beni asla böyle bişeyle yargilayamazsin diyo ama aklımdan aslaa silinmeyecek yüzde 50 ihtimal de olsa... hakkımızda hayırlısıAh canım ne desem bilemedim ki hep dua ettim ben istedim ki beni benden çok seven biriyle evleneyim her zaman erkek daha fazla sevmeli ki Sadık olsun Rabbim öle de yazdı çok şükür ama en iyi Erkeğe bile güvende bi pay bırakmalı insan
Allah eşine akıl fikir sana da peygamber sabrı versin çok zor Şeyler
Okulunun uzun bir Ömrü olsun inşallah sana kol kanat olsun Kafanı yaslayabilceğin bir dağ olsun
Allah Hidayet versin, eşlerimize dua etmekten başka insanın elinden bişey gelmiyorBenimde eşimle evlenme kararı alırken herkes ayrıl sana göre değil çirkin söyle böyle dediklerinde olsun beni benden çok seviyo çok güvenilir falan diyerek tmm dedim ve hiç bi zaman o taraklarda bezi olmadı ve yapana etmediği hakaret kalmıyodu şuanda da hala beni asla böyle bişeyle yargilayamazsin diyo ama aklımdan aslaa silinmeyecek yüzde 50 ihtimal de olsa... hakkımızda hayırlısı
Hiç mamasız emZirip de aylardır adet olan da çok. Düzene geç giriyor ama.:) ya tabi bunyeye gore degisiyodur illaki
Canım ben de adet olmadım emziriyorum hala.Ama benim annem 40 ı çıkınca adet olmuş hep.2 yıla yakın emzirmiş.arkadaşım da bebeği 4 aylıkken adet oldu.o da hala emziriyor.çok bağlantılı değil sanki emzirmeyle:) ya tabi bunyeye gore degisiyodur illaki
hahaha yok ya benim o konuda korkum var sene bilmemkac ilk kez adet olmusum tabii şoktayim. ikinci gunu mu ne sokakta yururken meger bulasmis. bende diyom niye arkamdan guluyolar bi grup erkek vardi gectigim mahallede. eve bi geldim obaaa agla agla agla ne kadar kotu olmustum. hala korkulu ruyamdir.himm benim hiç, aklima gelmiyor disardayken olurmu gelirmi gidermi duyee
birden kurban kesilmi$ gibi akacak hali yok ya :)))
gerçi spiral olunca once leke oluyor sonra adet basliyor ,beyaz pantalonda sevmem
aman zaten kis geliyor manto giyersin :)
Yasemin seni o kadar iyi anlıyorumki benim büyük kızım aynen böyleydi doğduğundan beri eziyet ayrıntıya inmeme gerek yok benim kızımı tarif etmişsin bir de saat başı uyanıyordu şimdi çok şükür ortalama üç saat bazen saatte bir de uyandığı oluyor ama bazen de sadece bi kere kalkıyor şanslıysam şuan yirmi aylık üzgünüm biraz daha sabır :/ o kadar çok şeyle test ettimki açlık mıdır yorgunluk mu gün içinde hareketsiz kalmak mı, bi kere hah işte bundan dediysem diğer günler yalancı çıkardı ama sallamayı 7-8 aylıkken bıraktırdım çok hareketli bi çocuk 8,5 aylıkken yürüdü zaten, gün içinde ağlıyordu uyku sallanmak isteyince veyahut gece, sallamıyordum ilgisini dağıtıp oyıncak oynatıyordum hoplat zıplat en son bi köşede tepine tepine uyuyordu beşikte de duramaz oldu bi zamandan sonra gece beşikteyken sürekli kalkıyordu kemer bağlama bebek arabası beşik mama koltuğu hepsine reaksiyon gösterdi sevmiyor çıldırıyor şuan koca yatakta korkulukla uyuyor gece ağlaya ağlaya geliyor yanımıza süt verip uyutuyoruz geri eğer uyumuyor huysuzlanıyorsa sallıyorum sallanınca hemen dalmıyorsa eziyet moduna geçtiyse de açıyorum ışığı oyun video müzik dinletip ağlamasını gideriyorum azıcık vakit geçiriyoruz öyle sonra da süt veriyorum uykusu bastırınca uyuyor, gece süt vermek de ayrı eziyet millet suyla kandırsana diyor sanki denememişim gibi ama bizimki asla kanmıyor yaratılışı huysuz kaprisli bi çocuk alışıyorsun bi süre sonra bunalmaya devam etsen de annelik böyle şey işte, inş seninki böyle olmaz tabi sadece bi örnek :) dün gece biri uyudu biri uyandı 5'e doğru anca uyumuşumdur düşüncanim inan ne var ne yok denedim. sallanmak istemedigini dusunmuyorum cunku bazen denemek icin cok aglattigim oldu ayagima aldigim an sustu.
kesinlikle uykusu gelmeden zorla uyutmuyorum hatta mizmizlanmaya gozler kizarmaya basladiginda daha da bekliyorumki iyice uykusu gelsin. ayagimda gozleri kapali uykudan bayilmak uzere ama kesinlikle dalamiyor. elleriyle yirtiyor kendini bi saga bi sola. gogsunu kaldiriyor yukari kafasini yastiktan asagi sarkitiyor. surekli mizmizlaniyor.
bu sicakta ayakta sallanmakta rahat etmedigine eminim ama diger turlusunu de asla istemiyor. denedim kac kez yanina yattim pispisladim saat tuttum tam 2 saat 15 dk ugrastim geberdi uykudan hala tik yok mecbur salladim hemen sustu. vallahi sallayinca sussa ve uyusa inan gocunmayacagim.
bayramda istanbula gidicem annemlerin hacdan donusunu karsiliycam kismetse. uc hafta kalicam gelen giden baska bi ev vs duzeni bozulacak o yuzden denemiyorum simdi uyku egitimlerini. dondugumde 7bucuk aylik falan olur o zaman kesinlikle basliycam gerekirse iki ay bunalima girerim ama yapmam lazim alisana kadar ister aglasin ister aglamasin. bi daha aglatmam diyodum ama uc gecedir kendine de bana da eziyet ediyor artik dayanilacak gibi degil.
ha bu arada battaniyede salladiginda oyle guzel duruyoki sesi bile cikmiyo hemen uyuyo biliyo isini. ama o da mumkun olmadigi icin tek basima. eskiden kucuk besigi vardi son aylarda onu da istemedi hic aigmadi icine herhalde daraldi.
kisacasi ben bu kizin uyku olayini cozemedim hic bi sekilde ne istedigini anlamiyorum. sallanmak istiyo orasi tamam da baska ne istiyo ya da derdi ne.. ben dertliyim bu konuda cok..
Benim de daha tiroid ilacının dozu belli değil başlamadım ama dideral verdi doktor kalbim yıpranmasın diye onu da kullanamıyorum emzirsen de olur semişti ama prospektüste sütle bazı maddeler geçiyor diyor ben de kullanamadım ama geçen gün çok fena oldum düşüp bayılcaktım korktum cidden, inş düzelirBen cok gec fark ettim. Asmaasi soyle oluyormus. Ilk once cok hizli calisiyormus tiroitler sonra dengelenme safhasi olup yavaslamaya basliyormus. Ben hper oldugunu fark edip tedavi uygulamaya baslyaana kadar hipoya cevirdi zaten. Doktor diyet vermisti. Onun da bi kac turlusu varmis benimki kullanilan kimyasallardan kaynakli degilmis o yuzden diyetle gecebilir demisti ama 3 ay diyet yaptim guya tekrar kontrole gittigimde bu kezde vucut iyotsuz kalmis dediler. Kimse ne oldugunu anlamadi su an lev.. Isimli ilaci kullaniyorum . her gun duzenli kullaninca skinti olmuyor. Arada tahlil veriyorum.
Sağolasın canım eşinde yapmamıştır yavaş çalışması yorgunluk ve kilo yapıyor bildiğim kadarıyla bu çok çalışması tehlikeli olan annemin de hızlı çalışıyordu radrasyon verip yavaş çalışan hale getirdiler ama her türlü kötü tabi hala şuan sıkıntı yaşıyor tiroidden allah size de tez vakit şifa versin inşcok gecmis olsun sana da alah sifa versin tez zamanda. biz karadenizliyiz bizim buralarda sık gorulen bi hastalik ne yazikki..
esim simdi doktorda haber bekliyorum bende
muhtemelen tahlil vermistir yine.
demek agresiflik falan da yapiyo. bizim adam hep ayni bi degisiklik yok :) sadece cok kilo aldi.
cocuk ne kadar kucuk olursa olsun kiskanacak onu engellemek bence cok zor :) sadece kontrol altinda tutabilirsin belki. allah yardimcin olsun. asilarini da ihmal etme gec kalma nerde yasiyosun bilmiuorum ama orda sistem daha farkli sanirim.
Ay nickname'ini hatırlayamadığımdan soramadım halini, nasılsın canım? Bizimkiler didişmeye başladı sizinkiler ne alemde? :))ben huni ile dolasiyorum suan sekerimm benim kizlarin arasi 14 ayyyy
Şurup vs kullanma.geçmeyen bi öksürüğümüz var
dr akıntıdan dedi şurup verdi kullandıkhiç fayda etmedi
akıntı bu bronşite kadar gide korkuorum
neden geçmiyor ki ?
ates olmayan gripal enfelsiyonlar uzun surergeçmeyen bi öksürüğümüz var
dr akıntıdan dedi şurup verdi kullandıkhiç fayda etmedi
akıntı bu bronşite kadar gide korkuorum
neden geçmiyor ki ?
Ben öyleyim. Hiç mama vermedim aşırı sütüm vardı saatlerce emzirirdim. ilk günden beri düzenli adet oluyorum. Ne olurdu bende olmasaydım yaw.Hiç mamasız emZirip de aylardır adet olan da çok. Düzene geç giriyor ama.
Nixklerle isimler karıştı saymaya üşendim buraya isim yazmayım şimdi
Ben istiyom ya hastalanayım artıkBen öyleyim. Hiç mama vermedim aşırı sütüm vardı saatlerce emzirirdim. ilk günden beri düzenli adet oluyorum. Ne olurdu bende olmasaydım yaw.
yecandan çok inanmayacaksın ama ilk kez gerçekten anne olduğumu hissettim sanki bir anda olgunlaştım
kızım olacağını duyunca çok sevinmiştim heyecanlanmıştım oğlum olacağını duyunca sanki 15 yıllık anneymişim gibi hissetmeye başladım
kaynanalık sendromuna girdim sanırsam erkenden
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?