Persentilde %10'un altına düşmedikçe sorun yok demişti bizim dr.umuz.. Bence sorun yapma,her bebek farklı.. Benim kızım da ilk aylarda %90'lardaydı,yavaş yavaş düştü :) kilosu %45,boyu %85 idi en son.. Biz nasıl büyüdük ki acep :))Kızlae merhabalar nasılsınız bayadır giremiyorum çok moralim bozuldu hemen burada aldım soluğu size danışmak içinbiz en son 2 aylık checkup'ına gitmiştik oğlumun o zaman persentili %90'lardaydı kuzumun şimdi 7,5 aylıkken gittik(bir sürü aşı vurdular yavruşuma bu arada ) neyse hiç büyümemiş farkediyordum zaten de tescillenince kötü oldum iyice kilosu %69'a boyu %45'e düşmüş acaba sütüm mü yaramadı hiç, tr'de uyku düzeni her şeyi bozuldu zaten bi daha yazı evimden ayrı yerde geçirirsem bir de bi gittik yaşıtı başka bebekler vardı sürekli "ay tosuncuk bu sen buna napıyorsun ayyy ay vay vay" sonra büyümemiş 3,5 ay :'( kızım da ne bişey yer içer ne adam gibi uyur %90'lardan inmiyor hamdolsun, ama ben bu işten bişey anlamadım valla ( bi de oğlan diye üzülüyorum ufak kalırsa diye, kızım da allah korusun yarmagül olacak bu gidişle her şeyin hayırlısı da ben napıyım bu çocuğa tavsiyeniz var mı böyle boy uzatacak et suyu met suyu var mı bişeyler
Odolmalarda salça baharat tuz varmiydi allahım döner vepat. Kızartmasıbugun benim oglani ezmirdim oglen o sirada buyukler dolma yiyordu
isirmaya baslauinca çekdim bende memeden, basladimi birakmiyor çunku
neyse basladi debelenmeye çocuk II IIII deyip duuryor
bi çimdik dolmanin içi koydum agzina hop yuttu bi daha III diye diyeee kuçuk bi dolma içi ve bi kasik yogurt yedi , ilk defa puturlu yedi
aksamda doner ve patates kiazrtmasi yedi, hemde ön di$leriyle çigniyor hahahahah:))
bazen benim kızda öyle yapıyor. evde doğru düzgün uyumayan kız gittiği yerde uzun uzun uyuyor. maşallah yaa poyle olsunlar.allah allah tobe bismillahh bu benim kizim Begüm mu acaba
bugun kuzenime geldim iki sokak ilerde oturuo. onun iki cocugu var ayni zamanda kizimin sutkardesleri ♥ halam da vardi diger torunlari falan toplamda dort cocuk yani. bizim kiz bi uslu bi uslu size anlatamam. goren de yalan diyom abartiyom sancak. oturdu oynadi onlarla. oyuncak cennetine dustu neyle ugrasip agzina sokacagini sasirdi.
kuzenim aldi uyuttu tam 1 bucuk saat uyudu. dedim bu benim kizim mi? masalllaahhhhh subanallaaaah bu kiza dedesinin evi iyi geldi
İyi akşamları kızlar. Bakıcı maceramız devam ediyor. Dün akşam bu saatler gelmişler bizi aradılar bizde Tuna bi görsün diye gittik, gayet neşeli güleryüzlü bakıştılar teyzeyle. Sabah bi umut gittik evine yatağını kaşığını ıvır zıvır oyuncak bi dünya eşyayla. Sanki çocuğu yatılı okula veriyoruzbende geçtim eve, Tuna teyzenin kucağında duruyor. Hoşbeş muhabbet derken hadi uyutalım dedim. Yatar pozisyona geçti başladı ağlamaya emziği çıkarıp fırlatıyor, kadının yüzünü çiziyor, kendini geriye atıyor filan dakikalarca ağladı. O içerde ben öteki odada çok sabrettim sesi falan kısıldı, gözü kapalı benim kucağıma geldiğini anlıyor susuyor. Olmayacak böyle dedim uyuttum bıraktım. Uyanınca yine ağlamış, kadına beni ara demiştim. Bi hışım gittim yine hemen sustu. Oyuncaklarıyla oynamaya daldı, bende çıktım yine. Böylece ilk gün bitti.. Napıyım sizce ? Böyle böyle alışır mı dersiniz?
canım azranın emmediği dönemlerde sağmaya çalış. duş alırken ılık su ile masaş yap. çok geçmiş olsun canımKızlar göğsüm de süt kanalı tıkanmış biriken süt 4 cm bi yeri 2 cm bi yeri kaplamış müdahale ye gerek yokmuş sadece elle bişey yaptı açılır dedi pek tatlı doktor bey :) ama Azra o memeden emince sinir oluyo çok gelmiyo diye zorla veriyorum yine de açılsın diye hiç bir ilaç vermedi 1 ay sonra kontrole çağırdı eliyle ne yaptıysa Ağrı'm kesildi
uzulme o daha cocuk bilemezki mecburiyetten oyle yaptiginiiki üç çocuklu anneler yardımmm. oğluş ilkokula başladı akşam eve geliyor kızdan onunla ilgilenemiyorum. bereni uyutup onunla ilgileneyim diyorum ama dün küçük hanım saat 10 da uyudu ve oğlum bana gelip sen kötü bir annesin dediokadar üzüldümki. çocuk tuvalete gitti 10 dak. beni bekledi kalkmicam sen gelene kadar dedi. sonra gönlünü aldım beraber oturup oyun hamuru oynadık. ilk okul 1 zor bir süreç olacak bize
ben biliyordum böyle olacağını o yüzden ikinci sınıfa geçince olsun dyordum. eşim çok ısrarlıydı aydın la ben ilgilenecem akşamları dedi. ama öyle olmuyor maalesef mesela o iki gündür işten çok geç geliyor. ayrıca o ödev de yaptıramaz bana kaldı yani. bizim planlı oldu. doğum kontrol hapı kullanıyordum. karar verince şubat ayında bıraktım mayısta hamile kaldım. bu yılı bir atlatabilirsek sonra biraz daha rahat oluruzulme o daha cocuk bilemezki mecburiyetten oyle yaptiginiufacik biseyle alinir gonlu..
bi tanidigim ayni durumdaydi ve aklin varsa bi cocugun 1.sinifa baslarken sakin kucuk bebegin olmasin demisti bana. tam okul hayatina yeni basladigi donem ekstra ilgi bekliyor. dersleriyle ugrasman gerekiyor vs..
ama hersey planli olmuyor bazen napicaksin oyle boyle buyuyecekler
bi seferden biseyolmaz kiz :)Odolmalarda salça baharat tuz varmiydi allahım döner vepat. Kızartması
Bizimkide akşam dolma yedi her yaptığımda bi bütünü hüpletiyorbugun benim oglani ezmirdim oglen o sirada buyukler dolma yiyordu
isirmaya baslauinca çekdim bende memeden, basladimi birakmiyor çunku
neyse basladi debelenmeye çocuk II IIII deyip duuryor
bi çimdik dolmanin içi koydum agzina hop yuttu bi daha III diye diyeee kuçuk bi dolma içi ve bi kasik yogurt yedi , ilk defa puturlu yedi
aksamda doner ve patates kiazrtmasi yedi, hemde ön di$leriyle çigniyor hahahahah:))
Şimdi diceksiniz eskiler öyle mi yapiyodu falan aman ne bilim yetişkinler için bile fazla baharatlı salcalı tuzlu kizartmalar onerilmiyoken bebeklerin bünyesine neler yapar allah bilirbi seferden biseyolmaz kiz :)
yemeklerim tuzlu olmaz canim benimn bu aralar diyetteyiz çok eksik tuzu, aci da olmaz evdeekiler yemiyor aciyi dolma saglam yani :)Şimdi diceksiniz eskiler öyle mi yapiyodu falan aman ne bilim yetişkinler için bile fazla baharatlı salcalı tuzlu kizartmalar onerilmiyoken bebeklerin bünyesine neler yapar allah bilir
ne gibi bisey? :)Ben hersey veriom valla. Kizarmis patatesi ve eti cok sevio bizimki. Yogurta da hayir demez.
Kis gelio malum buralar baya serinledi. Alttan kulotlu corap giydirsem berata bisi olur mu acaba. Bacaklari serin baya.
eti nasil veriuyprsunBen hersey veriom valla. Kizarmis patatesi ve eti cok sevio bizimki. Yogurta da hayir demez.
Kis gelio malum buralar baya serinledi. Alttan kulotlu corap giydirsem berata bisi olur mu acaba. Bacaklari serin baya.
Yer bacım geçen ben yaptım şehriye bi topan da kıyma koydum hüpletiyor bi kaç kere kaçırdı boğazına ama güzel yedi valla evde ne yeniyosa ona alışsın bugün bizde yaprak sarma var onura vercem yesin :) bide yoğurt yanına oh miseti nasil veriuyprsun
digerlerinde hep ayri pisirdim bunda vericem valla n gerçi benim evde sulu yemek eksik olmaz buyukler oyle alisti onu isterler hep
oglene kiymali sehriye çorbasi var mesela, versem yermiki benimki buyukler bayilirda :))
Allah kolaylık versin canım elinden geldiği kadar büyükle ilgilenmeye çalış derim küçüğün düzenini büyüğe uydurmaya çalış uyku saatini falan ayarla büyüğün dersleri daha çok zamanını alacak ve sabır sabır sabır....ben biliyordum böyle olacağını o yüzden ikinci sınıfa geçince olsun dyordum. eşim çok ısrarlıydı aydın la ben ilgilenecem akşamları dedi. ama öyle olmuyor maalesef mesela o iki gündür işten çok geç geliyor. ayrıca o ödev de yaptıramaz bana kaldı yani. bizim planlı oldu. doğum kontrol hapı kullanıyordum. karar verince şubat ayında bıraktım mayısta hamile kaldım. bu yılı bir atlatabilirsek sonra biraz daha rahat olur
Benimkide sulu şeylerin içinde pütürlü şeyler istemiyor ya tam katı olacak yada tam sulu sıpaok yoruyor yemek yerken beni... maşallah azra ya canımYer bacım geçen ben yaptım şehriye bi topan da kıyma koydum hüpletiyor bi kaç kere kaçırdı boğazına ama güzel yedi valla evde ne yeniyosa ona alışsın bugün bizde yaprak sarma var onura vercem yesin :) bide yoğurt yanına oh mis
bu erkekler lafa gelince super de icraat yok.ben biliyordum böyle olacağını o yüzden ikinci sınıfa geçince olsun dyordum. eşim çok ısrarlıydı aydın la ben ilgilenecem akşamları dedi. ama öyle olmuyor maalesef mesela o iki gündür işten çok geç geliyor. ayrıca o ödev de yaptıramaz bana kaldı yani. bizim planlı oldu. doğum kontrol hapı kullanıyordum. karar verince şubat ayında bıraktım mayısta hamile kaldım. bu yılı bir atlatabilirsek sonra biraz daha rahat olur
degerini bil sen bu cocuklarin istedikleri kadar yaramazlik yapsinlar bosver :))mesela herkes diyor bana restoraniniz var sen yemek pisirmiyondur
benim çocuklar doner yemezki
çokk acikdiysa oglum çeyrek yer belki yuvarlak ekmekde kizda yarimini yer,oda ayda yilda bir
milletin çocugu tumu bitiriyor ben bitiremiyom onu :)))
oglan pizza makarna ekmek arasi vs sevmez çok açsa mecburiyetten uer
kiymali kabak yemegine yasasin diye sevinir lahmacunu ver yuzu duser :)))
cins benim çocuklarim :)
gunde en az 500 ml sut
bi kofte kadar et
yarim meyva yedir canim bunlar asgari SINIR ,ekmekle sebze çorbasiyla falan midesini sisirme mesela , bi ogun yese yeterr pnu bol sut yogurrt pynit ver yerse tabi peyniri
bide hareketlendiyse ondan az almistir kilo
benimki ayda 300 gr alrak ilerliyor son 2 aydir alistim artik
yasitlari iki kati oldu ama karsuilasturmiycam benimki normal onlar anormal :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?