Merhaba canim bende zamaninda cok calistim ama 2. Cocugumda mecbur bakicak kimse olmayinca ve ilk kizimin sitemli sozlerine dayanamayip ayrilmak zorunda kaldim seni gayet iyi anliyorum fakat burada bizim.ne sucumuz var batsin ogrencisi velisi derken okulami gondermiyelim cocugumuzu suclu bizmiyiz yani bu sekilde konusman pek hos olmadi severek ve isteyerekde yapmicaksan keske bu meslegi secmeseydin nasilki cocugunun aglamasina bile dayanamiyosan onlarda bizim evlatlarimiz ve sende oglun buyudugunde en iyi sekilde egitim almasini ve okumasini isticeksin bu sekilde dusunmen ve yazman beni cok dusundurdu nacizene kusuruma bakma yazmak istedimGünaydın kızlar. Kendimi bu kadar erken bi saatte burda beklemiyordum ve korkulan oldu Tuna durmadı ben de eve geldim mecburen. Ya allahım bi işimiz rast gitsin nolur ya nolur...., bakıcının evine gittik sabah sekiz buçukta kapı duvar. YOKLAR!!!!!! Kime bırakıcam. Eşimin bi Veli'si vardı ona gittik onlarda yok. Yahu kardeşim çocuğun okula başlıyor nerdesin ne bitmez köy Sevda'ları varmış. Zaten yine bi köyde yaşıyon gelmemiş kimse. Eşim de sağolsun anlayıştan ölecek. Bütün erkeklerden nefret ediyorum!!!! Yanımda okula götüreyim bi gün hatta bi kaç saat için ne olacak çocuğu nereye bırakalım yok efendim olmaz. başka bi Veli'ye gittik. Ben ayarladığımız bakıcı iyi mi kötü mü bakabilecek mi yaz boy düşünürken hiç aklımda olmayan hatta hiç bırakmam dediğim kadının kollarına verdim çocuğu..i allahım yaa ağlayasın var. Zaten zor ayrılıyorum. Tuna normal de yabancılık çekmez Güler yüzlüdür ama ne oldu bilmiyorum öptüm çıktım başlamış ağlamaya. Ben de salak gibi telefonun sesini kısmışım kadın aramış 4 kez durmuyor ağlıyor demek için. Tesadüf gördüm açtım sesi geliyor arkadan. Telefonu Nasıl kapattım koşarak Nasıl gittim eve hiç bilmiyorum. Yavrumu kucağıma alınca sustu. Ordan okula gittik sınıflar dolu gürültü toz toprak. Kalorifer dairesine gittim kokuyor. Rezillik ya. Çıktık geldim eve. nolacak böyle napıcam ben? Batsın öğretmenliği de devleti de öğrencisi de velisi de... Sonra da üç çocuk beş çocuk... Kafanıza girsin o istediğiniz çocuklar!! Sen çalışanına hiç bi hak verme sonra çocuk yap!!!! 5 yıl çalışmadan ücretsiz izin alınmıyormuş rapor Hakkı'm bitti. Kimse gelip bakamaz. Kapana kısılmış gibi hissediyorum kendimi. Her şeyi geçtim çocuğumu o kadar hiç ağlatmadım ben sesini duyunca öyle telefonda içim gitti çok kötüyüm çok moralim bozuk....... Uyuyor şimdi offffff
cok sagol canim.Gözün aydın canım
canim benim uzucu bi durum anlayabiliyorum keske hic bitmese sut en az bir yil ama elimizde olmayan nedenler var.Çok üzülüyorum ama sanırım oğluşum sütten kesiliyo. Bi kaç hafta önce sıkıntılı günler yaşadım o zaman gitti sütümdamla damla geliyo ve oğlum çekmek için çabalamıyor. Gitgide azalıyo geceleri alıyo gündüz ittiriyo sinirleniyo gelmeyince süt. Şimdi bana ne önerirsiniz ? İnek sütünü ne kadar oranda sulandırıp vermeliyim günde kaç kere vermeliyim ? Bebeği anne sütü almayıp mamada vermeyenler nasıl yapıyorsunuz bu işi ?
Artırmaya çabaladım ama çekmediği için artmıyor. Et çok süt yapıyor bende ama p bile yapmıyo artık saatlerce emmiyo göğsün dolmuyo. Çok üzgünüm iki yaşına kadar emzirmeyi planlamıştım ben. Emmek için geliyo hayal kırıklığına uğruyo sinirleniyo oğlum. Göğsüme sarılıyo ağlıyo istiyo veriyorum süt gelmeyince ittiriyo kızıyo bu sefer. Hem istiyo hem ittiriyo. Hayırlısı böyleymiş ne diyeyim. Süt yerine ayran versem ? Tutarmı ki yerini ? Mama hiç düşünmüyorum. Eczacı bi tanıdığım hiç önermiyorum dedi. Ek gıda günde 4 kere veriyorum genelde. 1 eksin 1 fazla olabiliyo bazen. Şu var birde kabızlıkla mücadele ediyoruz. Bi kaka yapışı bi ağlayıp ıkınması var ben mahvoluyorum onu öyle görürken. Anne sütü gitti diyemi acaba? Suyuda pek sevmiyo çünkü.canim benim uzucu bi durum anlayabiliyorum keske hic bitmese sut en az bir yil ama elimizde olmayan nedenler var.
oncelikle sutunu arttirmayla ilgili yontemler dene. eger olmuyorsa zorlama uzulme..
ben hic mama vermedim o konuda bi fikrim yok ama ek gidaya gectim. sende muhtemelen ek gidaya gecmissindir ama sut yerine ne vericem diye dusunuyosun. inek sutu konusunda cok fikir ayriligi var ama ben cok arastirdim en az 1 yasina kadar cok zararliymis. bebek sindiremezmis bobrekleri asiri yorarmis, alerjik durumlar da cabasi.
Canim benimkinde hic dis yokken birden cok kisa zamanda 6 tane cikti. O yuzden bi bakarsin cikmis birden hepsi :)Bebeği hala diş çıkarmamış olan varmı? 9şubatlıyız çıkmadı hala. Hiç bi emarede yok
Bugün grimsi iki nokta göründü sanırım çıkmaya çalışıyor ama tam çıkmadı dahaAzranin disi ciktimi cnm
Can'ım bende bugün delik fark ettim ama tam anlamıyla çıkmış değilBebeği hala diş çıkarmamış olan varmı? 9şubatlıyız çıkmadı hala. Hiç bi emarede yok
Hayırlı olsun canım azraya dişi. Bizim dişler tembel :) gelmiyolarCan'ım bende bugün delik fark ettim ama tam anlamıyla çıkmış değil
Ne kusuru canım iyi kötü bütün fikirlere eleştiriye açığım. Ben mesleğimi severek yapıyorum sevmeyen asla yapamaz çünkü. Burda öğretmen arkadaşlar var beni çok iyi anlarlar. Insanlar okul açılsa da çocukları evden göndersek diye gün sayarken öğretmen kmi zaman 50 çocuğa eğitim veriyor. Öyle veliler varki çocuğun hasta gel al dediğimizde gelmiyor da ineği hasta diye üç gün evine bile gitmiyor. O gün okulun ilk günüydü. İki velinin de kapısını çaldık yoklar. Okul başlamış adam çocuğunu okula getirmiyor. Dün okul açılalı 5. Gün ben daha derse başlayamadım eksikleri tamamlanmadığı için. Ama baba her gün sigara alabiliyor kendine. İnsanın sınırını zorlayan çok olay yaşanıyor. Öğrencinin bi kabahati yok. 4. Sınıfa gelmiş okuma yazma bilmiyor adını yazamıyor. Normal zekaya sahip ama ilgisizlikten afedersin salak olmuş garibim.. Hiç kimseyi aynı kefeye koymuyorum. Elbette çocuğuyla ilgilenen insanlar var sözüm onlara değil. O gün çok Üzgün ve kızgındım herkese, biraz genelleme yaptım haklısın. Özür dilerim.Merhaba canim bende zamaninda cok calistim ama 2. Cocugumda mecbur bakicak kimse olmayinca ve ilk kizimin sitemli sozlerine dayanamayip ayrilmak zorunda kaldim seni gayet iyi anliyorum fakat burada bizim.ne sucumuz var batsin ogrencisi velisi derken okulami gondermiyelim cocugumuzu suclu bizmiyiz yani bu sekilde konusman pek hos olmadi severek ve isteyerekde yapmicaksan keske bu meslegi secmeseydin nasilki cocugunun aglamasina bile dayanamiyosan onlarda bizim evlatlarimiz ve sende oglun buyudugunde en iyi sekilde egitim almasini ve okumasini isticeksin bu sekilde dusunmen ve yazman beni cok dusundurdu nacizene kusuruma bakma yazmak istedim
Artırmaya çabaladım ama çekmediği için artmıyor. Et çok süt yapıyor bende ama p bile yapmıyo artık saatlerce emmiyo göğsün dolmuyo. Çok üzgünüm iki yaşına kadar emzirmeyi planlamıştım ben. Emmek için geliyo hayal kırıklığına uğruyo sinirleniyo oğlum. Göğsüme sarılıyo ağlıyo istiyo veriyorum süt gelmeyince ittiriyo kızıyo bu sefer. Hem istiyo hem ittiriyo. Hayırlısı böyleymiş ne diyeyim. Süt yerine ayran versem ? Tutarmı ki yerini ? Mama hiç düşünmüyorum. Eczacı bi tanıdığım hiç önermiyorum dedi. Ek gıda günde 4 kere veriyorum genelde. 1 eksin 1 fazla olabiliyo bazen. Şu var birde kabızlıkla mücadele ediyoruz. Bi kaka yapışı bi ağlayıp ıkınması var ben mahvoluyorum onu öyle görürken. Anne sütü gitti diyemi acaba? Suyuda pek sevmiyo çünkü.
Allah kolaylık versin canım sıkma canını sen güçlü bir kadınsın elin memleketinde arkan desteğin olmadan 3 çocukla herşeyin üstesinden geldiğin için bunları yapıyor eşin aciz iş bilmeyen ağlak zırlak bir kadın olsaydın kıyamazdı sana... Artık fazla fedakarlığı bırak üzülen sen olursun.... yazan.... TECRÜBE....kizlar burdan hiç durtmuyosunuz iki uç gundur gelemiyorum
size akil danismaya deilde içimi dokmeye geldim yine ben ( danismaay gerek yok yapilcak sey belli bencede ama ben bunu yapamam o yuzden konuusnu bile açmaya egrek yok, )
esimle bu aralar çok kotu aramiz, daha dogrusu o kotu davraniyor bana
en ufak biseyde parlayip kiyamet kopariyor
susamyi denedim o daha çok yuselti sesini, karsilik verdim olmadi ,napsam olmuyor çok yoruldum ben ..
bu sabah mutfakda kendi kendime soylendim oda avrdi tabi,30 yasinda 3 çocuk ve mutsuz bi evlilik diye ..
niye mutsuzmusum,kendisi melekmis,çevrsinde daha beteri varmis bilmemne
kimmis o çevrendekiler soyle bende bileyim dedim
haberlerde goruyomus millet kariisni biçaklayip dogruyor diyo, onlarin yaninda kendiis melekmis
dalga geçiyor benle bide,yada ciddidir bilmiyorum, ciddi olmasimi daha kotu dalga geçmesimi daha kotu hiç bi fikrim yok
keske aldatsa,evine bakmasa, çoluk çocuga onem vermese de bende bu geçerli sebepleirm var deyip arkama donmeden gitsem .. ama gidemiyorum
nere gidicemki kariisyla geçinemeyip eve bile gitmeyen kardesimemi, yeni karisi için bizi bi kalemde silebilecek kapasiteye sahip babamami ..
maddi bisey istemem hiç kimseden ama ben bunun maneviyatinin altindan kalkamam ki , çocuklarim babam nerde dedimi,herlkeisn babasi geliyor bizimki nerde dedimi,susup kaldiigm o ani yasayacagima ölürüm daha iyi..
madem boyle boyle niye uç çocuk demi .. bilmiyorumki
onceden bu kadar sorunumuz olmuyordu
ilk zamanlar oldu biraz sorunlar sonra ikimizde alistik evlilige duzelmistik, bende ufak teefk sorunlari yok saydim her evde oluyodur dedim ..
su an elimden bisey eglmiyor laf isitmekden baska, bildiginiz çocuk gibi azarlaniyorum isitmedigim laf kalmiyor, bi namausuma laf etmedigi kaliyor onuda yapsa boagucam zaten herhalde .. kimseye bisey dieymiyorum,ne babama ne kardesime onlardan baskada kimsem yok zaten , halasi bibisi çok ama diyalogum yok, birine tek kelime etsem butu sulale beni konusur ayakli gazete gibiler
arkadas dost desen komsuluk iliiskisi iste, onlarda kendi araalrinda dedikodu yapiyolar duyyorum, bisey desem banada yaparlar aynisini babasinin kizi deilim ya
offffff çok uzun oldu demi
hem agladim hem yazdim , ben sizin yerinizde olsam terapi ucreti talep ederim benden :)))
Maşallah size canımCanim benimkinde hic dis yokken birden cok kisa zamanda 6 tane cikti. O yuzden bi bakarsin cikmis birden hepsi :)
Alıntı alakasız oldu canım gözün aydın olsun çok şükür kavuştun...cok sagol canim.
benim kizimin da disi cikmadi ama 7 mart dogumlu benimki. gec cikacak sanirim doktor 1 yasina kadar yolu vardir dedi.
Diş mi değil mi emin değilim amaHayırlı olsun canım azraya dişi. Bizim dişler tembel :) gelmiyolar
Benim minnakımda sadece gece 3 dk emiyor ve hiç bi şekilde mama ve süt içmiyor yapacak bişey yok canım malesefÇok üzülüyorum ama sanırım oğluşum sütten kesiliyo. Bi kaç hafta önce sıkıntılı günler yaşadım o zaman gitti sütümdamla damla geliyo ve oğlum çekmek için çabalamıyor. Gitgide azalıyo geceleri alıyo gündüz ittiriyo sinirleniyo gelmeyince süt. Şimdi bana ne önerirsiniz ? İnek sütünü ne kadar oranda sulandırıp vermeliyim günde kaç kere vermeliyim ? Bebeği anne sütü almayıp mamada vermeyenler nasıl yapıyorsunuz bu işi ?
Çok üzülüyorum ama sanırım oğluşum sütten kesiliyo. Bi kaç hafta önce sıkıntılı günler yaşadım o zaman gitti sütümdamla damla geliyo ve oğlum çekmek için çabalamıyor. Gitgide azalıyo geceleri alıyo gündüz ittiriyo sinirleniyo gelmeyince süt. Şimdi bana ne önerirsiniz ? İnek sütünü ne kadar oranda sulandırıp vermeliyim günde kaç kere vermeliyim ? Bebeği anne sütü almayıp mamada vermeyenler nasıl yapıyorsunuz bu işi ?
bi de dalga geciyo karisini bicaklayanlar var diye aman lutfetmis! cok komik!kizlar burdan hiç durtmuyosunuz iki uç gundur gelemiyorum
size akil danismaya deilde içimi dokmeye geldim yine ben ( danismaay gerek yok yapilcak sey belli bencede ama ben bunu yapamam o yuzden konuusnu bile açmaya egrek yok, )
esimle bu aralar çok kotu aramiz, daha dogrusu o kotu davraniyor bana
en ufak biseyde parlayip kiyamet kopariyor
susamyi denedim o daha çok yuselti sesini, karsilik verdim olmadi ,napsam olmuyor çok yoruldum ben ..
bu sabah mutfakda kendi kendime soylendim oda avrdi tabi,30 yasinda 3 çocuk ve mutsuz bi evlilik diye ..
niye mutsuzmusum,kendisi melekmis,çevrsinde daha beteri varmis bilmemne
kimmis o çevrendekiler soyle bende bileyim dedim
haberlerde goruyomus millet kariisni biçaklayip dogruyor diyo, onlarin yaninda kendiis melekmis
dalga geçiyor benle bide,yada ciddidir bilmiyorum, ciddi olmasimi daha kotu dalga geçmesimi daha kotu hiç bi fikrim yok
keske aldatsa,evine bakmasa, çoluk çocuga onem vermese de bende bu geçerli sebepleirm var deyip arkama donmeden gitsem .. ama gidemiyorum
nere gidicemki kariisyla geçinemeyip eve bile gitmeyen kardesimemi, yeni karisi için bizi bi kalemde silebilecek kapasiteye sahip babamami ..
maddi bisey istemem hiç kimseden ama ben bunun maneviyatinin altindan kalkamam ki , çocuklarim babam nerde dedimi,herlkeisn babasi geliyor bizimki nerde dedimi,susup kaldiigm o ani yasayacagima ölürüm daha iyi..
madem boyle boyle niye uç çocuk demi .. bilmiyorumki
onceden bu kadar sorunumuz olmuyordu
ilk zamanlar oldu biraz sorunlar sonra ikimizde alistik evlilige duzelmistik, bende ufak teefk sorunlari yok saydim her evde oluyodur dedim ..
su an elimden bisey eglmiyor laf isitmekden baska, bildiginiz çocuk gibi azarlaniyorum isitmedigim laf kalmiyor, bi namausuma laf etmedigi kaliyor onuda yapsa boagucam zaten herhalde .. kimseye bisey dieymiyorum,ne babama ne kardesime onlardan baskada kimsem yok zaten , halasi bibisi çok ama diyalogum yok, birine tek kelime etsem butu sulale beni konusur ayakli gazete gibiler
arkadas dost desen komsuluk iliiskisi iste, onlarda kendi araalrinda dedikodu yapiyolar duyyorum, bisey desem banada yaparlar aynisini babasinin kizi deilim ya
offffff çok uzun oldu demi
hem agladim hem yazdim , ben sizin yerinizde olsam terapi ucreti talep ederim benden :)))
Diştir canım 3 4 güne patlar gözün aydın :)Diş mi değil mi emin değilim ama
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?