cok sagol canimAlıntı alakasız oldu canım gözün aydın olsun çok şükür kavuştun...
Canım üzülme biliyorum seni ne kadar sütün vardı az konuşmadıkÇok üzülüyorum ama sanırım oğluşum sütten kesiliyo. Bi kaç hafta önce sıkıntılı günler yaşadım o zaman gitti sütümdamla damla geliyo ve oğlum çekmek için çabalamıyor. Gitgide azalıyo geceleri alıyo gündüz ittiriyo sinirleniyo gelmeyince süt. Şimdi bana ne önerirsiniz ? İnek sütünü ne kadar oranda sulandırıp vermeliyim günde kaç kere vermeliyim ? Bebeği anne sütü almayıp mamada vermeyenler nasıl yapıyorsunuz bu işi ?
Çok mızmız amaDiştir canım 3 4 güne patlar gözün aydın :)
Bizimkininde cikmadida ben korkuyorum.bogazinda kalir diye dokma ici falan vermeye denim bende belki bisey olmaz:)))Bugün grimsi iki nokta göründü sanırım çıkmaya çalışıyor ama tam çıkmadı daha
Dogru tabiki canim sende haklisin hem zor durumda kalmissin hersey ust uste gelmis bi an gorunce yazmak istedim sadece allah kolaylik versin insallah sanada tum ogretmenlerimizedeNe kusuru canım iyi kötü bütün fikirlere eleştiriye açığım. Ben mesleğimi severek yapıyorum sevmeyen asla yapamaz çünkü. Burda öğretmen arkadaşlar var beni çok iyi anlarlar. Insanlar okul açılsa da çocukları evden göndersek diye gün sayarken öğretmen kmi zaman 50 çocuğa eğitim veriyor. Öyle veliler varki çocuğun hasta gel al dediğimizde gelmiyor da ineği hasta diye üç gün evine bile gitmiyor. O gün okulun ilk günüydü. İki velinin de kapısını çaldık yoklar. Okul başlamış adam çocuğunu okula getirmiyor. Dün okul açılalı 5. Gün ben daha derse başlayamadım eksikleri tamamlanmadığı için. Ama baba her gün sigara alabiliyor kendine. İnsanın sınırını zorlayan çok olay yaşanıyor. Öğrencinin bi kabahati yok. 4. Sınıfa gelmiş okuma yazma bilmiyor adını yazamıyor. Normal zekaya sahip ama ilgisizlikten afedersin salak olmuş garibim.. Hiç kimseyi aynı kefeye koymuyorum. Elbette çocuğuyla ilgilenen insanlar var sözüm onlara değil. O gün çok Üzgün ve kızgındım herkese, biraz genelleme yaptım haklısın. Özür dilerim.
Aynen öyle oluyorlar benimkide ne gece uyudu ne gündüz ve sürekli dızırdayıp durdu ne denir bebek zoriş dişiydi çişiydi aşısıydı uğraş dur :)Çok mızmız ama
Canim benimkide 3 sybat ama bizdede dis yok 3 aydir salya akitiyo kasiniyo ama gorunen bisey yokHayırlı olsun canım azraya dişi. Bizim dişler tembel :) gelmiyolar
Canim benim okudukca ne kadar uzuldum bunlari haketmiyorsun ama maalesef fedakar oldukca kiymet bilinmez. Erkeklere sanirim bisey yapamiyor aciz gibi gorunmeli. Cocuklarin icin sabrediyorsun bircok anne gibi Allah sabir versin sana ona da biraz vicdan. Bazi insan azarlama olayini kotu bisey gibi gormuyo oyle alismis canim yani seni uzdugunu dusunmuyo. Kendine gore yanlis bisey olmayinca da duzeltecek bisey de bulamiyokizlar burdan hiç durtmuyosunuz iki uç gundur gelemiyorum
size akil danismaya deilde içimi dokmeye geldim yine ben ( danismaay gerek yok yapilcak sey belli bencede ama ben bunu yapamam o yuzden konuusnu bile açmaya egrek yok, )
esimle bu aralar çok kotu aramiz, daha dogrusu o kotu davraniyor bana
en ufak biseyde parlayip kiyamet kopariyor
susamyi denedim o daha çok yuselti sesini, karsilik verdim olmadi ,napsam olmuyor çok yoruldum ben ..
bu sabah mutfakda kendi kendime soylendim oda avrdi tabi,30 yasinda 3 çocuk ve mutsuz bi evlilik diye ..
niye mutsuzmusum,kendisi melekmis,çevrsinde daha beteri varmis bilmemne
kimmis o çevrendekiler soyle bende bileyim dedim
haberlerde goruyomus millet kariisni biçaklayip dogruyor diyo, onlarin yaninda kendiis melekmis
dalga geçiyor benle bide,yada ciddidir bilmiyorum, ciddi olmasimi daha kotu dalga geçmesimi daha kotu hiç bi fikrim yok
keske aldatsa,evine bakmasa, çoluk çocuga onem vermese de bende bu geçerli sebepleirm var deyip arkama donmeden gitsem .. ama gidemiyorum
nere gidicemki kariisyla geçinemeyip eve bile gitmeyen kardesimemi, yeni karisi için bizi bi kalemde silebilecek kapasiteye sahip babamami ..
maddi bisey istemem hiç kimseden ama ben bunun maneviyatinin altindan kalkamam ki , çocuklarim babam nerde dedimi,herlkeisn babasi geliyor bizimki nerde dedimi,susup kaldiigm o ani yasayacagima ölürüm daha iyi..
madem boyle boyle niye uç çocuk demi .. bilmiyorumki
onceden bu kadar sorunumuz olmuyordu
ilk zamanlar oldu biraz sorunlar sonra ikimizde alistik evlilige duzelmistik, bende ufak teefk sorunlari yok saydim her evde oluyodur dedim ..
su an elimden bisey eglmiyor laf isitmekden baska, bildiginiz çocuk gibi azarlaniyorum isitmedigim laf kalmiyor, bi namausuma laf etmedigi kaliyor onuda yapsa boagucam zaten herhalde .. kimseye bisey dieymiyorum,ne babama ne kardesime onlardan baskada kimsem yok zaten , halasi bibisi çok ama diyalogum yok, birine tek kelime etsem butu sulale beni konusur ayakli gazete gibiler
arkadas dost desen komsuluk iliiskisi iste, onlarda kendi araalrinda dedikodu yapiyolar duyyorum, bisey desem banada yaparlar aynisini babasinin kizi deilim ya
offffff çok uzun oldu demi
hem agladim hem yazdim , ben sizin yerinizde olsam terapi ucreti talep ederim benden :)))
Sagol canim:)Maşallah size canım
çok haklisin canim hersey benim salakligim yuzundendir belkideA
Allah kolaylık versin canım sıkma canını sen güçlü bir kadınsın elin memleketinde arkan desteğin olmadan 3 çocukla herşeyin üstesinden geldiğin için bunları yapıyor eşin aciz iş bilmeyen ağlak zırlak bir kadın olsaydın kıyamazdı sana... Artık fazla fedakarlığı bırak üzülen sen olursun.... yazan.... TECRÜBE....
ayne oyle canim bi kelimeyyi yazmayip nasil dolayli alatmiism, agzima bile almak istemiyorum .. 7 senedir anansizim ne kaadr zor Allah biliyor, babasizlikda zordur eminim bunu çocuklarima yapamambi de dalga geciyo karisini bicaklayanlar var diye aman lutfetmis! cok komik!
senin ne yapman gerektigini senden iyi kimse bilemez canim, zor bi durumdasin.. ancak senin yerinde olsam napardim onu dusunebilirim.. gidecek bir yerim olmasa, babamdan kardesimden manevi destek alamasam, cocuklarim kucuk ve babaya muhtac olsalar, yani bosanma fikrini gerceklestirmem mumkun olmasaydi ayni evin icinde iki yabanci gibi takilirdim. asla konusmaz ( gunluk rutinler disinda) asla bisey paylasmazdim. zaten paylasmiyorum diyeceksin ben tamamen yok sayardim.
evde sadece baba olarak var olurdu koca olarak degil. bunu cocuklaea hissettirmemek de zor elbet.ama alllahtan kucukler. hayatta kendinden degerli hic kimse yok evlatlarimiz disinda. resmen dalga geciyor bi de. asil hata biz kadinlarda huyu duzelir bu bisey degil deyip gormezden geliyoruz.
verebilecegin en guzel cevap onu yok saymak ve evlatlarina sarilmak. onlar buyuyup biseyleri daha algilayabildiklerinde de bosardim ben olsam. hayatimi niye adayayim biseyler paylasamadigim birine? ben basima gelmedigi icin mi bu kadar kolay diyebiliorum bunu ama yok yani aklim almiyo. yuzlerce evlilik vardir boyle ayni evin icinde iki yabanci gibi..
evet onun için bu normalCanim benim okudukca ne kadar uzuldum bunlari haketmiyorsun ama maalesef fedakar oldukca kiymet bilinmez. Erkeklere sanirim bisey yapamiyor aciz gibi gorunmeli. Cocuklarin icin sabrediyorsun bircok anne gibi Allah sabir versin sana ona da biraz vicdan. Bazi insan azarlama olayini kotu bisey gibi gormuyo oyle alismis canim yani seni uzdugunu dusunmuyo. Kendine gore yanlis bisey olmayinca da duzeltecek bisey de bulamiyo
Herkes böyle dönemlerden geçiyor. İlk öocukta bile. Seninki üçüncü her şeyi üç kat daha zor. Eşin eve geç geldiğiniçin ev işini ve çocukların bakımını çok kolay zannediyor. Her drumda senden sınırsız ilgi belliyor. Daha erken gelse halini görse belki farklı olur.ama çocuklarim için pisman deilim asla
onlar benim herseyim , hayata tutunma dayanagim
birde olsa kiyamazdim babasiz buyutmeye uçe hiç kiyamam
insallah babalarina çekip nankor olmazlar
Ne kusuru canım iyi kötü bütün fikirlere eleştiriye açığım. Ben mesleğimi severek yapıyorum sevmeyen asla yapamaz çünkü. Burda öğretmen arkadaşlar var beni çok iyi anlarlar. Insanlar okul açılsa da çocukları evden göndersek diye gün sayarken öğretmen kmi zaman 50 çocuğa eğitim veriyor. Öyle veliler varki çocuğun hasta gel al dediğimizde gelmiyor da ineği hasta diye üç gün evine bile gitmiyor. O gün okulun ilk günüydü. İki velinin de kapısını çaldık yoklar. Okul başlamış adam çocuğunu okula getirmiyor. Dün okul açılalı 5. Gün ben daha derse başlayamadım eksikleri tamamlanmadığı için. Ama baba her gün sigara alabiliyor kendine. İnsanın sınırını zorlayan çok olay yaşanıyor. Öğrencinin bi kabahati yok. 4. Sınıfa gelmiş okuma yazma bilmiyor adını yazamıyor. Normal zekaya sahip ama ilgisizlikten afedersin salak olmuş garibim.. Hiç kimseyi aynı kefeye koymuyorum. Elbette çocuğuyla ilgilenen insanlar var sözüm onlara değil. O gün çok Üzgün ve kızgındım herkese, biraz genelleme yaptım haklısın. Özür dilerim.
Çok üzülüyorum ama sanırım oğluşum sütten kesiliyo. Bi kaç hafta önce sıkıntılı günler yaşadım o zaman gitti sütümdamla damla geliyo ve oğlum çekmek için çabalamıyor. Gitgide azalıyo geceleri alıyo gündüz ittiriyo sinirleniyo gelmeyince süt. Şimdi bana ne önerirsiniz ? İnek sütünü ne kadar oranda sulandırıp vermeliyim günde kaç kere vermeliyim ? Bebeği anne sütü almayıp mamada vermeyenler nasıl yapıyorsunuz bu işi ?
Seninle tahmini doğum tarihimiz aynıydı :) unutmadım seni. İnşaAllah çıkar canım rahatlıklaCanim benimkide 3 sybat ama bizdede dis yok 3 aydir salya akitiyo kasiniyo ama gorunen bisey yok
Çok teşekkür ederim canım. İlk önceliğim sütümün artması tabiki olmazsa bu dediğin sütü deneyebilirim . En azından 8 ay emdi diye şükrederim ne yapayımCnm gecici bi donem olabilir hemen pes etme eger isegi varsa sutun gelince durum duzelir. Bu arada yogurt ver. Sutunu arttir hemen artmaz birkac giune cogalmis olur. Benim de basima gelmisti. Berati acile goturunce cok korkmustum aglamistim vs. O yuzden sutum kesilmisti. Dort bes gun sonra gelmisti. Olumlu dusinmeye calis.
Ama herseye ragmen olmuyorsa. Ben aptamilin cocuk sutunu kullaniorum. Ustunde bir yas yaziyor ama arka yazisinda uygun sartlarda sekiz ayda baslanabilir yaziyor. İcim cok rahat olmasa da onu kabul etti. Notmal sutu almadi. Simdi inek sutu ile karistitip yavas yavas normal sute gecirmeyi dusunuyorum.
Teşekkür ederim canım sağmayı deneyecrğimCanım üzülme biliyorum seni ne kadar sütün vardı az konuşmadık
İlk önce sütünü arttırmaya çalış soğan süt yapar tatlı veya ye iç dene sağmakta damatları harekete geçirdiği için çoklaştırır bi de sağ bakalım 1 damla da gelse. Ver emsin bağırsın boşver
Bunları deneyip olmuyorsa da üzülme ne yapacaksın buda allahtan de geç en azından ilk 6 ay tam anlamıyla besledin bebeğini buna da şükür
Bence artar tekrar canim sıkma canini. Arttiran seyleri uygulamaya calis. Cemen tohumunu demleyip icmek iyiymis diye duymustum aldim ama hala yapamadimÇok teşekkür ederim canım. İlk önceliğim sütümün artması tabiki olmazsa bu dediğin sütü deneyebilirim . En azından 8 ay emdi diye şükrederim ne yapayım
Onuda aldırayım eşime. Çok teşekkür ederim. İşe yarayacak inşaAllah inanıyorumBence artar tekrar canim sıkma canini. Arttiran seyleri uygulamaya calis. Cemen tohumunu demleyip icmek iyiymis diye duymustum aldim ama hala yapamadim
Can'ım ben Bayadır veriyorum ilk başta Boğaz'ına kaçırıyodur korkma vur sırtına hafifçe sonra alışıyo köfte falan yapıp veriyorum ben bişey olmazBizimkininde cikmadida ben korkuyorum.bogazinda kalir diye dokma ici falan vermeye denim bende belki bisey olmaz:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?