Senin şu son cümledeki bakış açına hayranım.Haklısın herkesin sorunları var tabi.Ben tahammülsüzüm biraz maalesef.Değişirim zamanla inşallah.valla ben minik minik verdim, bira uzun oldumu dudaklarini buzup çekiyordu sanirsin ezelden sipagetti yiyor bu çocouk :)
abiis bi ara benden sakli buyuk verdi galiba ama yuttu herhalde çikdigini gormedim azgindan
yedi dedigim bi tek telini yapar toplamda ama yani çocuk yemek istiyor bebek mamasini agzina suremiyorum
oglen mantar sotenin suyuna ekmek bandiridm onu yedu tadimlik bunlar
aksam bi yemek kasigi ev yogurdu yedirdim uzerine emzirdim uyudu sukurr
benim ev bos kalmiyor esim gidince çocuklar geliyor çocuklar yokken esim oluyor evde :))
tabi abisi biraz eziyet ediyor opup SIKISTIIRYOr ama idaree diyoz napalim hiç sorunsuz bi hayatda yokdur herhalde :)
saol canim
hayirlisi olsun, erken simdi tabide
aralari 3 yas olmasi ideal bence :)
bi dizi vardi ya kusurusz cinayet yokdur denirdi hep sonunda :)Senin şu son cümledeki bakış açına hayranım.Haklısın herkesin sorunları var tabi.Ben tahammülsüzüm biraz maalesef.Değişirim zamanla inşallah.
İyi ki anne sütü alıyorlar yoksa açlıktan ölürlerdi bu yemek miktarıyla.
gunde en az 500 ml sut
bi kofte kadar et
yarim meyva yedir canim bunlar asgari SINIR ,ekmekle sebze çorbasiyla falan midesini sisirme mesela , bi ogun yese yeterr pnu bol sut yogurrt pynit ver yerse tabi peyniri
bide hareketlendiyse ondan az almistir kilo
benimki ayda 300 gr alrak ilerliyor son 2 aydir alistim artik
yasitlari iki kati oldu ama karsuilasturmiycam benimki normal onlar anormal :))
ben de Amerikadayim, ama hica bahsi bile gecmedi iki cocukta da, ne bileyim disler kemik gelisimi hep d vitaminiyle iliskilendirilmez mi? eger alakasi yoksa supersen nerdesin canim ?
BEN FRASNADAYIm veridiryor dr
d vit eksikligi buyume geriligimi yapiyorki
d vit eksik olursa asiri terler çocuk
bilmemki hic takmiyorlar d vitaminini ben de sormadim acikcasi doktorlaraD vitamini neden verdirmiyolar merak ettim onu nasıl çocuk karşılayacak peki
yine boy dusmemis masaallah bizim boy 90'dan 45'e dusmus neredeyse hic uzamamis ama hayirlisi dedigin gibi farklidir belki. ama vicdanim rahat degil ilgilenemedim cocukla guzelce yaz surecinde :'(Persentilde %10'un altına düşmedikçe sorun yok demişti bizim dr.umuz.. Bence sorun yapma,her bebek farklı.. Benim kızım da ilk aylarda %90'lardaydı,yavaş yavaş düştü :) kilosu %45,boyu %85 idi en son.. Biz nasıl büyüdük ki acep :))
dun delirdim resmen ayiptir soylemesi kuzu but kaynattim et sutlari mi ilikleri mi etleri mi dersin stokladim hepsini, artik hepsinden yedircem bakalim faydasi olursa soylerim dun kendi kendime iyice anneye bagladim dedim hic et suyuymus falan ugrascagimi tahmin etmezdim:)) bi de ne bileyim ya sutum de azaldi iyice o kadar yukki bana suan emzirmek geceleri mememden ayrilmiyor sanirim dis huysuzlugu da var ama doymuyor cocuk goguslerim dolmuyor adam gibi cunku cok sagliksiz besleniyorum cidden yoruldum galiba iki bebekle hic aralik vermeden 7/24 kimse yok etrafimda kimse, allahtan esim anlayisli cok destek oluyorCan'ım üzme kendini ek gıdaya geçersin toparlarsın. Et suyundan ziyade Eti'n kendini verecekmişsin. Kalsiyumu bol ver yoğurt peynir.. D vitamini ben hiç düzenli kullanmadım valla. Bilmiyorum olumsuz bi etkisi olur mu. Sen sütüm yaramadı diye düşünme hiç, anne sütünden daha faydalısı yok. Varsa sütün emzir yine de bol bol. Bide her çocuk aynı olmuyor bak kızına belki oğlunda böyle minyon olacaktır. Sağlıklı olsun da minyon olsun napalım.
Profılıne bı bak.orda bı yerdedıryahu bi de su isim nasil degistiriliyordu? adam gibi bisey yazayim
kizlar oyle garip duygular icerisindeyimki size anlatamam..
havaalanina gittik cumbur cemaat kizimi da aldim tabii. uyku vakti olmasina ragmen kizim beni hic uzmedi. kavustuk sag saglim annem ve babamla. goz yaslari sel oldu bizde..
tv den izlediklerimiz disinda o kadar cok sey olmuski. annemler bizzat defalarca ezilme tehlikesi gecirmis. kafilelerindeki bi kadin kabedeki tamiratlardan dolayi bina sallaninca cok korkmus otele donduklerinde korkudan yigilmis ve olmus.. cenazesini vermemisler kocasi tek basina donmus. allahim ne buyuk bi acidir.. annem gunlerce aglamis.
yanlarindan ustu acik tabutlarda cenazeler gecmis, minadaki faciadan yarim saat ile kurtulmuslar, bir cok kez ezilme tehlikesi yasamislar hatta annem birinde donup kalmis arkadasi cekmis kenara, babamlari kaybetmisler o kalabalikta vs vs.. allah kabul etsin ama savastan donduk resmen dedi babam. icime bi yumru oturdu o kadar sey yasamislar hic birini bilmiyoduk, ya bisey olsaydi.. psikolojileri pek iyi degil ama kendileri sag saglim donduler.. rabbim sukurler olsun..
Bacılar
Bizim kız hiç diş çıkarmadı daha damakları iki gündür gözüm Batıyo uzaktan bile kabarık olduğu belli şimdi fark ettim sağ alt ön dişin olduğu yerde iki tane nokta var grimsi delik gibi geliyo mu şimdi çokta huysuz bu arq
bizim kızında hiç dişi çıkmadı hiç bir belirtide yok kısmet artık çıkacak mutlaka birgün :)Bebeği hala diş çıkarmamış olan varmı? 9şubatlıyız çıkmadı hala. Hiç bi emarede yok
kizlar burdan hiç durtmuyosunuz iki uç gundur gelemiyorum
size akil danismaya deilde içimi dokmeye geldim yine ben ( danismaay gerek yok yapilcak sey belli bencede ama ben bunu yapamam o yuzden konuusnu bile açmaya egrek yok, )
esimle bu aralar çok kotu aramiz, daha dogrusu o kotu davraniyor bana
en ufak biseyde parlayip kiyamet kopariyor
susamyi denedim o daha çok yuselti sesini, karsilik verdim olmadi ,napsam olmuyor çok yoruldum ben ..
bu sabah mutfakda kendi kendime soylendim oda avrdi tabi,30 yasinda 3 çocuk ve mutsuz bi evlilik diye ..
niye mutsuzmusum,kendisi melekmis,çevrsinde daha beteri varmis bilmemne
kimmis o çevrendekiler soyle bende bileyim dedim
haberlerde goruyomus millet kariisni biçaklayip dogruyor diyo, onlarin yaninda kendiis melekmis
dalga geçiyor benle bide,yada ciddidir bilmiyorum, ciddi olmasimi daha kotu dalga geçmesimi daha kotu hiç bi fikrim yok
keske aldatsa,evine bakmasa, çoluk çocuga onem vermese de bende bu geçerli sebepleirm var deyip arkama donmeden gitsem .. ama gidemiyorum
nere gidicemki kariisyla geçinemeyip eve bile gitmeyen kardesimemi, yeni karisi için bizi bi kalemde silebilecek kapasiteye sahip babamami ..
maddi bisey istemem hiç kimseden ama ben bunun maneviyatinin altindan kalkamam ki , çocuklarim babam nerde dedimi,herlkeisn babasi geliyor bizimki nerde dedimi,susup kaldiigm o ani yasayacagima ölürüm daha iyi..
madem boyle boyle niye uç çocuk demi .. bilmiyorumki
onceden bu kadar sorunumuz olmuyordu
ilk zamanlar oldu biraz sorunlar sonra ikimizde alistik evlilige duzelmistik, bende ufak teefk sorunlari yok saydim her evde oluyodur dedim ..
su an elimden bisey eglmiyor laf isitmekden baska, bildiginiz çocuk gibi azarlaniyorum isitmedigim laf kalmiyor, bi namausuma laf etmedigi kaliyor onuda yapsa boagucam zaten herhalde .. kimseye bisey dieymiyorum,ne babama ne kardesime onlardan baskada kimsem yok zaten , halasi bibisi çok ama diyalogum yok, birine tek kelime etsem butu sulale beni konusur ayakli gazete gibiler
arkadas dost desen komsuluk iliiskisi iste, onlarda kendi araalrinda dedikodu yapiyolar duyyorum, bisey desem banada yaparlar aynisini babasinin kizi deilim ya
offffff çok uzun oldu demi
hem agladim hem yazdim , ben sizin yerinizde olsam terapi ucreti talep ederim benden :)))
Ben sana bisey daniscaktim.ben çocugu okula bırakıyorum ya bebekle.kış için astronot deniyor heralde onlardan alsam nasıl olur.hiç kullanmadim.kişa daha çokta 2.elde satılıyor KK da.ondan sordum.sifir almam 2 ay icin.kızdan kalan palto var idare eder mi.bi palto bırakmışim zaten ne var ne yok vermişim.şimdi sıfırdan alıyorum onada.3 çocuk al al bitmiyor.ev parasi koycam kenara.daha tek kurus koyamadim.akrabalardan yasit tta yok kuculenlerini alsak.ay nerden nereye geçtim.napsam sencecanım seni anlıyorum. sen çok güçlü bir kadınsın atlatırsın bu durumları. siz eşinle kendinize daha fazla zaman ayırın. 3 çocuk zor belki ama zamanla yoluna girer herşey. sen güçlü ol bu dönemde asla yılma kendini bırakma. eşinin karşısında kendini sadece çocuklarına adamış bir kadın gibi görünme. maalesef erkeklerin aklı başka çalışyor. bize göre iyi bir anne, iyi bir ev hanımı olunca eşimizin gözünde farklı olacağız diye düşünürüz. ama onlar (genelleme yapmak istemiyorum istisnalar vra) benim eşim çok fedakar şöyle böyle diyerek eşime daha iyi davranmalıyım demiyorlar. ben iki çocukla bile çok zorlanıyorum. üstelik çalışıyorum. oğlum 1. sınıfa başladı birde onun zorluğu. akşam eve gidiyorum küçükle ilgilen büyük okuldan geliyor onun yemeği ile ilgilen sonra koca gelsin onunlan ilgilen. oğlanın dersler yaptırılsın. bütün işi gücü hallet eşimi mutlu etzor valla. sabırlı ol çocuklar büyüsün sonra siz keyfinize bakın
canım ben mersindeyim bizm buralar için astronot a gerek olmuyor sen nerdeydin unuttumBen sana bisey daniscaktim.ben çocugu okula bırakıyorum ya bebekle.kış için astronot deniyor heralde onlardan alsam nasıl olur.hiç kullanmadim.kişa daha çokta 2.elde satılıyor KK da.ondan sordum.sifir almam 2 ay icin.kızdan kalan palto var idare eder mi.bi palto bırakmışim zaten ne var ne yok vermişim.şimdi sıfırdan alıyorum onada.3 çocuk al al bitmiyor.ev parasi koycam kenara.daha tek kurus koyamadim.akrabalardan yasit tta yok kuculenlerini alsak.ay nerden nereye geçtim.napsam sence
ikinci el astrronot al canimBen sana bisey daniscaktim.ben çocugu okula bırakıyorum ya bebekle.kış için astronot deniyor heralde onlardan alsam nasıl olur.hiç kullanmadim.kişa daha çokta 2.elde satılıyor KK da.ondan sordum.sifir almam 2 ay icin.kızdan kalan palto var idare eder mi.bi palto bırakmışim zaten ne var ne yok vermişim.şimdi sıfırdan alıyorum onada.3 çocuk al al bitmiyor.ev parasi koycam kenara.daha tek kurus koyamadim.akrabalardan yasit tta yok kuculenlerini alsak.ay nerden nereye geçtim.napsam sence
Bennnn :) yalnız değilsin. Beceriksiz eksik değilsin. Tuna da aynı hem gece hem gündüz. Ben çaluşmaya da başladım. Bakıcı durduramadığında teneffüste koşa koşa uyutup geliyorum onbeş dakika sürüyor uykusu. Deliriyorum her gece Ağlıyorum. Şu an mutfak savaş alanı gibi akşama yemeğe misafir gelecek tuna hasta ve ben uykusuzum.. bundan daha yakın olamam herhalde sana :) ama napıyım inan ki gün dolduruyorum. Her gün daha sabırlı olayım diyorum olmuyor. Kucağımda iş yapıyorum valla. Allah yardımcımız olsunMerhaba kızlar.Bugün çok kötü hissediyorum kendimi.Hem fiziksel hem ruhsal olarak çok yorgunum.Oğlum inanılmaz hareketli.Bir dakika durmuyor yerinde.Ve ben hiçbirşeye yetişemiyorum.Bugün delirtti beni.Ek gıdada almak istemiyor.Eşim işten gelen kadar dişlerimi sıktım durdum.Açlıktan ölüyordum makarna yapayım dedim.Sosunu yapana kadar çıldırdı.Benim durumumda olan var mı başka?Öyle kötü hissediyorumki yetersiz,beceriksiz.İşe başlayınca bakıcı Nasıl sabredecek,Nasıl bakacak diye düşünüyorum sürekli.Allahım sen yardım et.
Allah ıslah etsin ne diyimesim abisine kiziyor yengesine ve yegenlerine aciyor
kari koca arasina girilmez ,onlar barisir niz kotu oluruez diyor
zaten kari$ma luksumuzde yok
kayinim rezil eder bizi sizene diye, vallaha bizide dover butun sulale korkuyor o adamdan çok degisik bi kisligi var 8 sendir çozemedim o adami ama bu dunyada nadir insandan nefret edeim biride kayinim,esimle ortak çalistilar 2 sene burnumuzdan getirdi(
adam babasini takmiyor bizi hiç iplemez
Manyak cahil kadın yapıyor samki kızı oğlanı. Ayyy gözümün önüne geldi adam korkunçben o adamin ne guzel soz soylediigni ne guldugnu gormedim karisina
tamam ilani ask etmesin de yani ne bilim iste hep tersler , hersey kusur bulur
kerkes yemekden kakkar bin kusur bulur
peynirin tabakdaki seklinden tut domatese kadar herseye laf eder, eltimde aninda ne diyorsa yaapr daha fazla kizmasin diye
çocuklarigorsen hepsi mum gibi, 3 buyuk kalem gibi hizada babasi seslenince çokda sever ama çocuklarini
ne bileyim iste eltimin çilesi iste
bence o çocuklarida onu susturmak için yapti oglun yok diye diye kadinin beynini yedi
biz gidince sen doguramadin boyle,bi oglan diyordu bizim oglani gordukçe
adami gorunce içim urperiyor resmen neye kusur bulup kizacak diye
Mersindeyim o yüzden sana danistim.kalın mi kalır.ben gerçi pratiklik açısından dusunuyorum.bi de onu giydirmem.sokuveririm tulumun içine diye.canım ben mersindeyim bizm buralar için astronot a gerek olmuyor sen nerdeydin unuttummersinde miydin yoksa. ama alırım diyorsan dediğin gibi ikinci el al.
Sanki beni anlattın. Tunanın uykuya alerjisi var anladım ben. Seninki yine iyi kötü memede uyuyor. Bizim eşşek ne yaparsan yap ağlıyor. Sanki bi yerini kesiyorlar. Amuda kalkarak uyusa yapıcam valla bi o kaldı çünkü. Uyku eğitimini bi ben mi veremedim diyordum:)Nolurdu şu bebe uyku konusında babasına çekseydi. Benim gibi sorunlu olmasaydıemzikle uyuyodu artık 10!metre uzaktan görse basıyo çığlığı. Sürekli memede olacak deliksiz uyuması için. Bugün 8 buçykta emzirerek uyuttum. 9, 9 çeyrek ve 9 buçukta ağlayarak uyandı. Her seferinde emzirdim uyudu. En son 10da tam uyandı. Şimdi de sürekli esneye esneye dolanıyo evde. Emzirmesem nasıl uyuyacak bu bebe. Uyku eğitimi denen şeyi de 8 aydır deniyorum beceremedim bazen çok sinirleniyorum bırakayım ağlasın saatlerce diyorum ama yapamıyorum. Ama uykusu da en beslenme kadar önemli gelişimi için. Pöff napsam yaw
cok tesekkirler canim..canımmm gözün aydın. rabbim sağ sağlim kavuşturdu sizleri. annenler için çok zor gerçekten inşallah olanları bir an önce atlatırlar. hayırlı olsun onlara hacıları.
ayyy canım bende sonradan hatırladım kusura bakmaMersindeyim o yüzden sana danistim.kalın mi kalır.ben gerçi pratiklik açısından dusunuyorum.bi de onu giydirmem.sokuveririm tulumun içine diye.
Senin oglan sabahçı mi öğlenci mi nasıl düzeniniz kim âliyo okuldan
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?