Ayniyiz cnm. Yemek yapamiorum hazir biseryler alip yapiorm. Evi de anca haftasonu biraz temizleyebiliorum esim bakio berata. Kac kere agladim kendimi bi yerlerden atayim dedim. İtiraf edeyim arabanin onune bile atladim. Belki biz dayanamioruz belki bizimkiler cok huysuz. Ama yapcak bise yok. En kotusu de caresi cozumu yok. Sessizce zamanin gecmesini bekliorum. Duzelecek mi durum onu da bilmeden. Dun gce butun gece abartmiorum onbes dakka da bir berat agladi surekli ayagimda salladim. Ayaklarim sisti. Suan da aglio mesela teyzesi gezdirio biraz. Daha cok anlatirim da neyse. Ayniyiz demek istedim yani.
Canım insan kendini çok kötü hissediyor,çaresiz,yalnız ama kendine zarar vermeyi düşünecek kadar kötüysen kesinlikle yardım almalısın.Geçecek diye beklemek sana daha çok zarar verir bence.Bir de bol bol dua et.Ama ne olur arabanın önüne atlamak falan aklından bile geçirme! Minicik yavrularımızın bize o kadar ihtiyacı var ki.Sağlıklı anneler lazım bebelerimize.Çok bunaldığında buraya yaz.İstediğin kadar uzun yazabilirsin.Hepimiz destek olmaya çalışırız.Bak ben dün yazdım kaç tane arkadaş ben de öyleyim diye yazmış.Gerçekten iyi geldi bana kızların yazdıkları.
Çaresi,çözümü yok diye de düşünme.Bebeklerimiz hep böyle kalmayacak ki.Herşey yavaş yavaş düzene girecek.İçini ferah tut ne olur.
evliliklerde elbette sorunlar olur ama senin bahsettiğin şeyler gerçekten fazla her evlilik öyle değil inanki... kız sen yaptıklarının farkında değilsin hatta normal görüyorsun ne diyeyim ben sanabilmemki hayatim , degisik bi verisyonunu gormedigim için evlilikler hep boyle saniyorum herhalde ben, duz mantik :)
kendimle dalga bile geçiyorum baksana o kadar guçlu deilumdir belkide ..
bu sabah 1.5 saatligine evden gittim
babasi ilkd efa uyuttu bugun çocugu 7 aydir
bugune kadar ben bilmem bend euyumaz vs diye hiç denememisti bile .. buda benim kaderim deyip yoluma bakiyorum iste baska seçenek olmayinca iyi kotu elidnekiyle idare ediyorsun :)))))))
kayinimin ilk oglu bi fransizdan , onda kabahtli oldugunu sanmiyorum
oglunun annesinin 5 çocugu var hepsi farkli adamalrdan
Biz aynı kişi olabilir miyiz acabaDusundum ama muhtemelen sakinlestirici ilac verrcek onu da kullanmak istemiorum. Berata da gecicek. En azindan ona bunu yapamam. Dua hep ediorum surekli okuyorum ama yapi meselesi sanirim dayanma gucum az.zaten normaldr de biraz sinirliyimdir simdi surekli sinirliyim. O yuzden hicbirsden mutlu deilim. Annemin yqnindayim suan ama burda olmak bile beni rahatlaytmadi. Neyse gececek diyip bekliorum
Bu kdr zorlanacagimi hic dusunmemistim. Cocuk bu tqbiki aglayacak zorluklari olacak vs ama bu kdrini beklememistim. Bebek buyutmek herkese gore deil sanirim. Ben de onlardan biriyim malesef.
Benimki müzik duyunca şaşkın şaşkın bakıyor sadece.Öyle oynamak,sallanmak,ritm tutmak falan yok. Bir de yatak dediğin park yataksa eğer biran önce indir bence.Allah korusun ayağa kalkıyorsa aşağıya da sarkar.Hiç riske girme.Biz 5.5 aylıktı indirdiğimizde.O Zaman tam ayağa kalkamıyordu ama dizlerinin üstüne kalkıyordu.Çok korkmuştum öyle görünce.Bugün yatakta ayağa kalkmayı öğrendi oturtuyorum hemen elleriyle yatağın kenarini tutup kemiriyorrr bir güzel sonra kalkıyor ağzını vurdu bide allahtan bise olmadı sanırım yatağı indircem. Bide bu aralar eli pipisine gidiyor orayı keşfetti zaten bir lokma onu da koparacakkizlar bide sizinkiler müzikten falan anliyip oynuyormu benim bu oğlana oynamasini öğretmem lazım eşim diyor bizim ailede oynamayii bilen yok buna diyor oynamasını öğret düğünlerde oynasin bizim gibi olmasın :))
Evet canım erkek.Bana düşkün olduğundan mı yoksa karakter olarak aşırı hareketli bir Bebek olduğundan mı bilmiyorum ama inanılmaz zorluyor sınırlarımı.Bu geceden yarın Nasıl geçecek,Nasıl oyalıcam diye düşünüp duruyorum.Beeeeeeen
Ben işe başlayalı ayaz daha da huysuz oldu çocuk beni kaç saat görmüyorken yazık gelince de kucağımdan inmiyor dakka başı meme istiyor.. Gürüz uykusu uyumuyor ben gelene kadar yanı gündüz uyku 1 saate düştü onda sadece kucağımda.. Gün içinde oyalamak kabus hiç kimseyi kabul etmiyor oyuncak falan urunda değilçok affedersiniz tuvalete giderken bile mecbur yanımda oluyor.. Senin bebeğin de erkek mi? Onlar annelere daha düşkün oluyor:. Allah hepimize sabır versin sen nerde yaşıyordun Canım?
ilk mesajimdada demistim çocuklarim için bu evliligi birakmam onlara bunu yapamamevliliklerde elbette sorunlar olur ama senin bahsettiğin şeyler gerçekten fazla her evlilik öyle değil inanki... kız sen yaptıklarının farkında değilsin hatta normal görüyorsun ne diyeyim ben sana
Anladım canım,neyse ki 1 kişiymiş.Benim de çenem ağrıyor çoğu Zaman.Sonra da baş Ağrı'sı başlıyor.Tahammülsüzlük ve sinirlilik aynı bende de.Gerçekten ne çok ortak hayatlar yaşıyormuşuz meğer.Bugünler de geçecek,gülümseyerek anarız inşallah.Sağol canım. Misafir okuldan bi arkadaş askere gidecek de yemek yiyelim dedik. Tuna'nın hastalığından önce karar vermiştik. Bi kişi olunca da iptal etmedim de biri de aynı Onu da gerçi.. Neyse ki samimiyiz. Ben yattım onlar i erde konuşuyorlar :)) sabır konusuna gelince ya bilmiyorum sinirlerim çok yıprandı. Eşim bu konudan çok şikayetçi. Bu gece çıldırma lütfen diyor. Biraz üzüldüm dediğine ama napıyım psikolojim çok bozuldu, en küçük bi aksiliğe tahammülüm kalmadı artık. Etrafımı çok kırıyorum ama kendimi tutamıyorum. Dişlerimi sıkmaktan çenem ağrıyor. Bu dönemleri daha Mutlu ve huzurlu geçirmeyi dilerdim..
Afiyet olsun oğluna.Yavaş yavaş alışacaklar galiba bizimkiler.Öyle hemencecik olmuyor bu ek gıda işi bizim bebelerde.benimki bu aksam bi kase yogurt yedi dahada olsa yiycekdi de yogurdumun sonusydu, yarin sabaha hazir olur yenisi ins :)
yarin sabah dr randevumuz var bakalim ne çiakdcka tartida
civciv çikacka kus çikacak , bide kilo almadiysa ne halt educem o zaaman bakalim dofru duzgun biseyde yemiyor :s sut yogurtdan baska :s
kaç grama $artlansamki :)))))Afiyet olsun oğluna.Yavaş yavaş alışacaklar galiba bizimkiler.Öyle hemencecik olmuyor bu ek gıda işi bizim bebelerde.
İnşallah almıştır Canım ama artık Alsalarda çok az alıyorlar.Kendini şartlama şimdiden.
seni anlayabiliyorum kolay degil insanin hayati tamamen degisiyor. herkes bunu olumlu karsilayamaz. ama unutmaki o sana muhtac.. sen iyi olursan o da iyi olur. senin stresin de ona geciyor bu bi gercek.Dusundum ama muhtemelen sakinlestirici ilac verrcek onu da kullanmak istemiorum. Berata da gecicek. En azindan ona bunu yapamam. Dua hep ediorum surekli okuyorum ama yapi meselesi sanirim dayanma gucum az.zaten normaldr de biraz sinirliyimdir simdi surekli sinirliyim. O yuzden hicbirsden mutlu deilim. Annemin yqnindayim suan ama burda olmak bile beni rahatlaytmadi. Neyse gececek diyip bekliorum
Bu kdr zorlanacagimi hic dusunmemistim. Cocuk bu tqbiki aglayacak zorluklari olacak vs ama bu kdrini beklememistim. Bebek buyutmek herkese gore deil sanirim. Ben de onlardan biriyim malesef.
neden bunu yapma geregi duyuyolar acaba. sadece emerken yapiyo ama.Canim benimki de memeleri tirmaliyo yara oldu hep bi de feci isiriyor arada aklim cikiyo acisindan.
burnunu elleten bebek var midir acaba. her serumfiz. yapma zamani gelince bunalima giriyodum resmen.Dila da burnu fışfışlar kervanındauyuyamıyor dr kırgınlığı olur cok huysuzlanırsa calpol ver biraz rahatlar dedi, ıhlamur vb iciremiyorum burun spreyi var ama elletmiyor burnunu napam ben bu cadıyı?
canim ilac ver ya da verme diyemiyorumko kimseyeSağol Can'ım ben de sizi düşünerek ilaç versem mi diyordum. Çünkü dün ilk gecesiydi ve hiç uyumadı. Hiç uyumadan dinlenmeden Nasıl geçecek oerişanız ailecek uykusuzluktan ölecez.. Birazdan yatıcam zaten. Begüm de serum fizyolojik ve aspiratör yaparken çılgınlar gibi ağlıyor mu?
senin kafandaki dusunceyi cok iyi anlayabiliyorum. cocugun olduktan sonra evlilige daha fazla sans vermek zorunlu hale geliyor bir anne icin.ilk mesajimdada demistim çocuklarim için bu evliligi birakmam onlara bunu yapamam
ben olsam anneme madem anlasamiyordun niye dogurdun , niye herkes babasiyla biz deiliz vs derim derdim yani
kizimda der bana bunu ogullarimda
ben bu soruya cevap veremem,n çocuklarimi ayda yilda bi girip baba hasretoyle yakamam .. oldugu gibi kabul etmezsem bu evden kavga gurltu eksik olmaz , simdikinden çok daha fazla sorunlarim olur
hani bi laf var ya ya bu deveyi gudeceksin ya bu diyardan gideceksin diye
bende deveyi guduyorum iste :)
Canim benimki kiz yine farketmiyor tum gunumuz yapisik gecmek zorunda is guc hicbisey yok birkac gundur uyku da hic yok gece gunduz. Gecelerimiz zaten memede geciyo istisnasiz. Allah sabir versin hepimizeEvet canım erkek.Bana düşkün olduğundan mı yoksa karakter olarak aşırı hareketli bir Bebek olduğundan mı bilmiyorum ama inanılmaz zorluyor sınırlarımı.Bu geceden yarın Nasıl geçecek,Nasıl oyalıcam diye düşünüp duruyorum.
Ben Antalyadayım canım.
Bence egleniyorlar artik bos bos emmek istemiyorlar ellerine gelenle oynuyorlar fena oldu iyice bunlar bazen cok sasirtiyorlar insaniseni anlayabiliyorum kolay degil insanin hayati tamamen degisiyor. herkes bunu olumlu karsilayamaz. ama unutmaki o sana muhtac.. sen iyi olursan o da iyi olur. senin stresin de ona geciyor bu bi gercek.
kizim ilk dogdugunda 2 bucuk ay her gece aksam 6dan 11e kadar durmaksizin aglardi. oyle bir aglamak ki sesi kisilirdi. ne yaparsak yapalim susmazdi. zifiri karanlukta sallardim onu tuvalete gitmezdim altima yapacak kadar olurdum ama gitmezdim yeterki aglamasin diye.
esim o zamanlar nobete de kaliyodu eski isinde. salonun ortasinda besigi karanlikta sallarken gecenin bi koru hungur hungur agladigimi bilirim. bu hic gecmeyecek derdim. benim hayatim artik boyle olacak. mutsuz umutsuz bi kadin olmustum resmen.
sonra bi anda bicak gibi kesildi o krizler. istanbula annemlere gelmistim uc hafta kalmistim. tamamen bitti. bi kac kisiden duymustum mekan degistirince bi sure cocuk huy degistirir diye. iyi ya kotu yonde olup olmayacahini bilemeyiz tabii. bir de bazi bebeklerin bu zor halleri daha uzu. surebilirmis. ben inaniyorum sen de yakinda rahatlayacaksin bu boyle devam etmeyecek insallah..
neden bunu yapma geregi duyuyolar acaba. sadece emerken yapiyo ama.
burnunu elleten bebek var midir acaba. her serumfiz. yapma zamani gelince bunalima giriyodum resmen.
coldmix onerebilirim gece cok rahat uyudu onu kullaninca.
canim ilac ver ya da verme diyemiyorumko kimseye
ilac vermeyi emini cogu anne istemez. ama doktor bana cigerlerine iner deyince bende kapandi algi. o ilaci vermeliyim diye sartlandim. belki kendiliginden gecti belki ventolin ise yaradi bilmiyorum ama vermeden duramazdim. bes gun falan kullandim hatta gunde uc kez dedi ben iki kez kullandim. on gun kullan demisti bi de.
ama diger saydiklarimi bikmadan yaptim cok iyi geldi. serumfizyolojik ve asprator uygulamasinda tabiiki deli gibi agladi aglamaz mi. ama rahatliyodu sonra. aspratore bir suru sumuk geliyodu.
ihlamuru elma ve limonla demledim cok faydasini gordum. bir de yakasina coldmix damlattim o da etki etti. asla terli birakmadim surekli ustunu degistirdim. bi de o ara yolculuk yaptik biz ucakla. istanbula geldim uc gun sonra gecti tamamen. insallah sizinki de gecer hemen
Benim kiz bu ara basladi oynamaya el cirpiyor kollarini indirip kaldiriyor parmak şıklatmaya calisiyor ama tabi beceremiyor bi de bunlari yaparken ııı ııı diye tempo tutuyor. Duguncu olacak galiba bizimki:)Bugün yatakta ayağa kalkmayı öğrendi oturtuyorum hemen elleriyle yatağın kenarini tutup kemiriyorrr bir güzel sonra kalkıyor ağzını vurdu bide allahtan bise olmadı sanırım yatağı indircem. Bide bu aralar eli pipisine gidiyor orayı keşfetti zaten bir lokma onu da koparacakkizlar bide sizinkiler müzikten falan anliyip oynuyormu benim bu oğlana oynamasini öğretmem lazım eşim diyor bizim ailede oynamayii bilen yok buna diyor oynamasını öğret düğünlerde oynasin bizim gibi olmasın :))
Gunaydin canim ihlamur cicegini 10dk sicak suda bekletip demleyerek Yaren'e icirebilirsin 60cc kadar. Burnu tikaliysa serum fizyolojik. Duru da hasta iki gundur malesefGünaydınlarrrr...
Yaren hapşırmaya başladıönlem olarak ne yapayım ben şimdi ... Yardım lütfen
Benim Boğaz'ımda da bi gıcık var benimde hasta olmamam lazım ağır geçiyor benin gribimde ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?