2015 Şubat Anneleri

kiz sende etrafimdaki bu cocuk aç aç diyen buyuk kadinlar gibi konustun :)

yemegini yedirip emzirip yatarken veriyordum yine de hepsini iciyordu cunku seviyordu. ac diye icip icmedigini anlayacak kadar anne olmusumdur herhalde :))
kiz çoocuk aç demedimki o su karnini doldurmustur dedim :) aç oldugu için o kdr içmistir demek de istemedim hiç aklima bile gelmedi valla :))

maasallah insallah bep boyle isthli olur

Gecmis olsun canim cok kotu denk gelmis

canim gecmis olsun bepanthen sur.

O iştahlı demek. Maşallah.
Benimki bir memeyi emse diğerini almaz. Anasının yerine diyet yapıyor allahtan ek gıdaya açıyor ağzını
ilerde hep diyet yapmicak mi zaten :))
asiri istahli sayilmaz ama sukurler olsun emmede de ek gidada da sikinti yasamadim. sutum dolup tasmadi ama oldugu kadarini emdi. yemek de yiyor ama sevmedigine agzini kitliyor tamamen. oyle boyle buyuyecekler iste. ihlamuru da sevdigi icin cok iciyo suyu agzina sokmuyo.

kiz çoocuk aç demedimki o su karnini doldurmustur dedim :) aç oldugu için o kdr içmistir demek de istemedim hiç aklima bile gelmedi valla :))

maasallah insallah bep boyle isthli olur
sagol canimm yanlis anlamisim demekki :))

geçmiş olsun Allah beterinden korusun

Ne yapıyor Berat gün içinde Nasıl durmuyor, hep ağlıyor mu?

Matematik öğretmeni değilim ama rehber öğretmenim, fikrimi söylemek istedim :)) merakı olduğu sürece, öğrenmek istediği sürece öğrensin Her şeyi yoksa körelir, daha erken diyerekten çocuğa ket vurunca sadece zarar verilmiş olur bence.. Bazı öğretmenler diyor ki, gereğinden fazla öğrenmesin, okulda sıkılır, ben buna inanmıyorum, çocuk bilgiye aç istiyorsa öğrensin, sıkılmaktan ziyade, okulda, sınıfta kendine olan güveni artar yapabildiklerini gördükçe..Almanya'da güzel merkezler var kesin Fransa da da vardır, matematik olimpiyatlarına falan hazırlıyorlar işte oyunla, aktivitelerle çocukların sayısal veya sözel zekalarının daha da gelişmesini sağlıyorlar bit araştır derim, özel ders gibi dediğin şey bit süre sonra belki sıkıcı gelebilir :) maşallah kızına hep böyle akıllı olsun, okusun, ben kız çocukların okumasını, ayaklarının üstünde tek başına dimdik durmasını çok istiyorum :)

Matematik öğretmeni değilim ama rehber öğretmenim, fikrimi söylemek istedim :)) merakı olduğu sürece, öğrenmek istediği sürece öğrensin Her şeyi yoksa körelir, daha erken diyerekten çocuğa ket vurunca sadece zarar verilmiş olur bence.. Bazı öğretmenler diyor ki, gereğinden fazla öğrenmesin, okulda sıkılır, ben buna inanmıyorum, çocuk bilgiye aç istiyorsa öğrensin, sıkılmaktan ziyade, okulda, sınıfta kendine olan güveni artar yapabildiklerini gördükçe..Almanya'da güzel merkezler var kesin Fransa da da vardır, matematik olimpiyatlarına falan hazırlıyorlar işte oyunla, aktivitelerle çocukların sayısal veya sözel zekalarının daha da gelişmesini sağlıyorlar bit araştır derim, özel ders gibi dediğin şey bit süre sonra belki sıkıcı gelebilir :) maşallah kızına hep böyle akıllı olsun, okusun, ben kız çocukların okumasını, ayaklarının üstünde tek başına dimdik durmasını çok istiyorum :)

Ne yapıyor Berat gün içinde Nasıl durmuyor, hep ağlıyor mu?

Mesela karni tok yeni yedirdim alti temiz. Napalim oyun oynayalim di mi oynamior iki dakka en fazla baslio mizildanmaya. Yanina yatiorum onunla oynuyorum o da beni tirmalio vs en fazla bes dakka almazsam kucagima aglio. Alip evi gezdircem. Kollarim kopuo gezdirmekten.
Diasari cikioruz di mi bebek arabasinda en fazla kirk dakka oyalayabiliorum onu. Sirayla oyincak poset biberon emzik vs verip surekli onunla ilgileniorum. Ben gezdigimden bisi anlamiorm zaten. Oyle otyrup bisiler yiyemioruz disarda mesela biri berati kucaginda gezdirio ben yiyorum sonra ben aliorum sirayla. Bu yemek durumu evde de ayni. Masaya oturamioz durmuo cunku.Uykusu geldimi daha cok aglio disarda hayatta uyumaz evde sallicam ayagimdan da indirmicem yoksa uyanio iyice zivanadan cikio. Yani bazen mizildanmasindan aglamasindan kafam o kdr sisioki zorla uyutuorum onu sirf kafa dinlemek icin. Bayramda misafirlige gittik uyku saati sasti nasil aglio babam dedi dra gidelim bisi oldu. Arabanin arka koltugunda ayagimda salladim. Millet misafirlige gitti ben arabada kaldim. Daha neler neler.
Gecelerimiz ayri zor. Saat basi kalkio hatta bazen yarim saatte bir. Meme almaz kucakta durmaz ayakta salla olmaz. Gozleri kapali evi gezdiriom. Sonra susunca ayagima aliorum boyle boyle sabah oluo ben pert tabi.
Bes dra gittik hepsi sagligi normal huysuz bebek dediler. Bazi bebekler boyle olur dediler.

Ben
benim oğlumu anlattın sanki
Ayaz da öyle hemen sıkılıyor her şeyden her an kucak istiyor ben de bu yüzden hep kucağımda tutmak zorunda kalıyorım evi gezdiriyorum (bu yüzden beş fıtığı başlangıcı oldu ama napim?).. Kırk dakika arabada oyalanıyor dedin yaa ben de o mümkün değil en fazla 5-10 dk sonra yine Kucak.. Dışarı çıkmak gezmek benim için baştan beri lükstü ve dediğin gibi birlikte yemek yemek imkansız.. Daha as önce yıkadım babasına verdim çok ağladığı için ben de saçımda köpükle çıkmak zorunda kaldım dediğin gibi bazı bebekler böyle oluyor, benimki kolik bir bebekti onlar da da kalıyor bu huysuzluklar.. Hep onun istediği gibi davranacaksın mecbur.. Allah kolaylık versin hepimize

şükür sağlık problemi yok gerçekten yıpratıcı Allahtan annenlerdesin yani yardımcı olabilecek insanlar var tracy hogg kitabında huysuz bebeklerden bahsetmiş huysuz bebekler ailelerine sabırlı olmayı öğretir ,kendilerine ait sınırları korurlar, istemedikleri hiçbir şeyi yapmazlar ve hem çocukken hem de yetişkin olduklarında son derece bağımsız bir karaktere sahip olup kendi kendilerine yeterlermiş tespit doğruysa en azında bu konuyla ilgili birşeyler bulup okursan senin yaşadıklarını yaşayan ve çözümler üreten insanları bulursun canım

kızlar birşey sorucam hamileliğin nasıl geçerse bebeğinin huyuda öyle olur diyorlar ya (bana hep söylediler ) sizin bu konudaki yorumlarınız nedir

Selam kızlar ya bişey sorcam kan ilaci kullaniyomusunz hepiniz bide dktormz 3 aydan sonra gece emzirmeyi kes demişti ben kesmedim ugrasmak zor geldi daha doğrusu alıştırmak gece de 3 defa falan uyaniyo kessem daha az uyanır ama kaldı öyle böyle yapan var mı .bide herseyi saatine göre bi düzen içinde mi yapiyosunuz kahvaltı uyku yemek meyve saati gibi.bugün tam 8 ay bitti bizim

ben ogretmen deilim tabide bende onceden ogrenirse okuldan SIKILIR diye dusunmustum
yanlisda olabilir tabui dusuncem kisisel sonuçta
o yuzden i$in uzmanina danismak istedim bende
benceyle olacak is deil bu egitim isi, kizimin okumasi benim için çok ama çokk onemli
kendimi goruyorum onda, sanki benim yapamdigmi o yapsin istiyorum, benim yarim kalan hevesim hayallerim onda tamamlansin istiyorum, bilmiyorum çok seymi istiyorum ondan ama onun okumasinda benim bi kârim yok, okursada kendine okumazsada normalde demi :))

ilk firsatda konusucam ogrtemenle,fransada ben hiç okula gitmedim hiç bilmiyorum nasl oluyor bu isler
ozel ders yarin basliyor insallah SIKILMAZ , ozel dersde sayilmaz okuldaki ogrendiklerinin tekrari gibi bisey olacak herhalde

cuma gunude turkçe dersi basliyor, onuda çok merak ediyorum ogretmen ne diyecek yorum olarak,normalde kizimin turkçesi arkadasalrina gore çok iyi, hani cumleyi tr bslayip fr bitirmez neyle basladiysa onla biter :)
bende en a zonun kadar hevesli heyeacnliyim iste, herseyin en iyisini guzelini vermek istiyorum ona

simdi diycekler bu kadinin hani uç çocugu vardi
oglanlar kuçuk diye galiba daha onlara yogunlasmadim bide oglum kizimin bildiklerinin ayrisini bilmiyor benimdehevesim kaçiyor boyle olunca :)))) kizim onun yasindayken heceli cumle okur yazradi oglan daha alfabeyi tanimiyor

Evet aynen oyle zorla hicbise yaptiramazsin. Suan annemdeyim bi nevi kafa izni. Normalde uzak yasiyoruz. Tek basima kaliorum yani. gelincikgibi benimki de kolik bi bebekti. 24 saat aglardi hic susmazdi. Hala daha da cok gazlidir.

Hamileligimde oyle sukur hastanelik vs olmadim ama rahat da deildim cok bunalirdim cok midem bulanmisti calisiyordum stresli bi isim vardi. Geceleri uyuyamazdim berat da uyumuo mesela.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…