kiz çoocuk aç demedimki o su karnini doldurmustur dedim :) aç oldugu için o kdr içmistir demek de istemedim hiç aklima bile gelmedi valla :))kiz sende etrafimdaki bu cocuk aç aç diyen buyuk kadinlar gibi konustun :)
yemegini yedirip emzirip yatarken veriyordum yine de hepsini iciyordu cunku seviyordu. ac diye icip icmedigini anlayacak kadar anne olmusumdur herhalde :))
Yavas yavas alistir canim icmeleri sartDenedim sevmedi ylne de 3/5 kaşık içirdim su içmeyi de sevmiyor benim kız ya ..
Gecmis olsun canim cok kotu denk gelmisDün bi ev kazası geçirdim göğüsüme ( allahtan meme ucunun üstü ) su sıçradı biraz yandıkabardı azda .. Şükür acımıyor ama yaren emerken dokununca acıyor .. Kızarıklığı var biraz .. Olunca oluyor işte Allah korudu ..
canim gecmis olsun bepanthen sur.Dün bi ev kazası geçirdim göğüsüme ( allahtan meme ucunun üstü ) su sıçradı biraz yandıkabardı azda .. Şükür acımıyor ama yaren emerken dokununca acıyor .. Kızarıklığı var biraz .. Olunca oluyor işte Allah korudu ..
ilerde hep diyet yapmicak mi zaten :))O iştahlı demek. Maşallah.
Benimki bir memeyi emse diğerini almaz. Anasının yerine diyet yapıyorallahtan ek gıdaya açıyor ağzını
sagol canimm yanlis anlamisim demekki :))kiz çoocuk aç demedimki o su karnini doldurmustur dedim :) aç oldugu için o kdr içmistir demek de istemedim hiç aklima bile gelmedi valla :))
maasallah insallah bep boyle isthli olur
Sağol canım öyle oldu valla ..ucuz atlatmisin cnm çok geçmis olsun
Sağol Canım allahtan meme ucuna denk gelmedi ..Gecmis olsun canim cok kotu denk gelmis
geçmiş olsun Allah beterinden korusunDün bi ev kazası geçirdim göğüsüme ( allahtan meme ucunun üstü ) su sıçradı biraz yandıkabardı azda .. Şükür acımıyor ama yaren emerken dokununca acıyor .. Kızarıklığı var biraz .. Olunca oluyor işte Allah korudu ..
Ne yapıyor Berat gün içinde Nasıl durmuyor, hep ağlıyor mu?Belki de destek alsam daha ii olacak. Ben de surekli bu gece nasil gececek bu sabah nasil gececek bu kis nasil gecer evdr die dolaniorum evde. Hicbi yere gitmiorum cocuk durmuyor nasil geleyim diorum. Suan annemde kaliorum annem bile cocugun cok yaramaz buna nasil dayandin dior bana dusunun ? Bole demesine bi yandan sevindim bi yandan uzuldum. Sevindim ben surekli dayanamiorum diyince ben abartiorum saniodu simdi beni anladi. Uzuldum cunku sikayet eder gibiydi evimize gitsek daha ii olcak die dusundum. Annem ben bakarim berata bakicilara emanet edemeyiz diordu simdi vazgecti bakamam durmuo bu hic dio. Bosuna bakici arama buna iki gun bakmazlar dio daha cok moralim bozuluo. Cikmazda gibiyim napicami bilmiyorum.
Çooook geçmiş olsun Canım :) Allah beterinden korusunSağol Canım allahtan meme ucuna denk gelmedi ..
dadera saolsun cevapladi ama sanada soruyum :)
kizim 7 yasinda canim,matematigi çok seviyor , bu sene ilk okul 2 de
sozlu dersini hizli hizli yapiyor matematige sira gelsin diye :)))
4-5 yasindayken fln aklinda toplama çikarma yapiyordu parmaklarini kullanmadan
simdide çift sayilari topluyor galiba alt ust yazmadan
acaba daha fazla ilgilenmek gerkirmiki bu merakindan dolayi yoksa okulu yeterli midir simdilik
ogretmeniylede goruusucem ama onun bi yonlendirme yapacagini sanmiyorum
ben ogretmenin ogtrettiginden fazlaisni vermek isteemedim bugune kadar akli akrismasin diye, hevesi kaçmasin sinifinda diye ama dogrumu yapiyorum onu bilmiyorum
yani nasil desem kaapsitesi varsa her anne gibi çocugumun en iyi yerlere gelmesini istiyorum , bunun içinde elimden bisey gelirmi simdiden onu ogrenmek istiyorum ..
dadera saolsun cevapladi ama sanada soruyum :)
kizim 7 yasinda canim,matematigi çok seviyor , bu sene ilk okul 2 de
sozlu dersini hizli hizli yapiyor matematige sira gelsin diye :)))
4-5 yasindayken fln aklinda toplama çikarma yapiyordu parmaklarini kullanmadan
simdide çift sayilari topluyor galiba alt ust yazmadan
acaba daha fazla ilgilenmek gerkirmiki bu merakindan dolayi yoksa okulu yeterli midir simdilik
ogretmeniylede goruusucem ama onun bi yonlendirme yapacagini sanmiyorum
ben ogretmenin ogtrettiginden fazlaisni vermek isteemedim bugune kadar akli akrismasin diye, hevesi kaçmasin sinifinda diye ama dogrumu yapiyorum onu bilmiyorum
yani nasil desem kaapsitesi varsa her anne gibi çocugumun en iyi yerlere gelmesini istiyorum , bunun içinde elimden bisey gelirmi simdiden onu ogrenmek istiyorum ..
Yapamiyorum vallaAynen yaa kesiyoruz sanki Nasıl bağırıyor.. Bağırta bağırta yapıyorum valla napıyım
Ne yapıyor Berat gün içinde Nasıl durmuyor, hep ağlıyor mu?
tek başına zor oluyor eşinle birlikte deneyin daha kolay oluyorYapamiyorum valla
benim oğlumu anlattın sankiMesela karni tok yeni yedirdim alti temiz. Napalim oyun oynayalim di mi oynamior iki dakka en fazla baslio mizildanmaya. Yanina yatiorum onunla oynuyorum o da beni tirmalio vs en fazla bes dakka almazsam kucagima aglio. Alip evi gezdircem. Kollarim kopuo gezdirmekten.
Diasari cikioruz di mi bebek arabasinda en fazla kirk dakka oyalayabiliorum onu. Sirayla oyincak poset biberon emzik vs verip surekli onunla ilgileniorum. Ben gezdigimden bisi anlamiorm zaten. Oyle otyrup bisiler yiyemioruz disarda mesela biri berati kucaginda gezdirio ben yiyorum sonra ben aliorum sirayla. Bu yemek durumu evde de ayni. Masaya oturamioz durmuo cunku.Uykusu geldimi daha cok aglio disarda hayatta uyumaz evde sallicam ayagimdan da indirmicem yoksa uyanio iyice zivanadan cikio. Yani bazen mizildanmasindan aglamasindan kafam o kdr sisioki zorla uyutuorum onu sirf kafa dinlemek icin. Bayramda misafirlige gittik uyku saati sasti nasil aglio babam dedi dra gidelim bisi oldu. Arabanin arka koltugunda ayagimda salladim. Millet misafirlige gitti ben arabada kaldim. Daha neler neler.
Gecelerimiz ayri zor. Saat basi kalkio hatta bazen yarim saatte bir. Meme almaz kucakta durmaz ayakta salla olmaz. Gozleri kapali evi gezdiriom. Sonra susunca ayagima aliorum boyle boyle sabah oluo ben pert tabi.
Bes dra gittik hepsi sagligi normal huysuz bebek dediler. Bazi bebekler boyle olur dediler.
şükür sağlık problemi yok gerçekten yıpratıcı Allahtan annenlerdesin yani yardımcı olabilecek insanlar var tracy hogg kitabında huysuz bebeklerden bahsetmiş huysuz bebekler ailelerine sabırlı olmayı öğretir ,kendilerine ait sınırları korurlar, istemedikleri hiçbir şeyi yapmazlar ve hem çocukken hem de yetişkin olduklarında son derece bağımsız bir karaktere sahip olup kendi kendilerine yeterlermiş tespit doğruysa en azında bu konuyla ilgili birşeyler bulup okursan senin yaşadıklarını yaşayan ve çözümler üreten insanları bulursun canımMesela karni tok yeni yedirdim alti temiz. Napalim oyun oynayalim di mi oynamior iki dakka en fazla baslio mizildanmaya. Yanina yatiorum onunla oynuyorum o da beni tirmalio vs en fazla bes dakka almazsam kucagima aglio. Alip evi gezdircem. Kollarim kopuo gezdirmekten.
Diasari cikioruz di mi bebek arabasinda en fazla kirk dakka oyalayabiliorum onu. Sirayla oyincak poset biberon emzik vs verip surekli onunla ilgileniorum. Ben gezdigimden bisi anlamiorm zaten. Oyle otyrup bisiler yiyemioruz disarda mesela biri berati kucaginda gezdirio ben yiyorum sonra ben aliorum sirayla. Bu yemek durumu evde de ayni. Masaya oturamioz durmuo cunku.Uykusu geldimi daha cok aglio disarda hayatta uyumaz evde sallicam ayagimdan da indirmicem yoksa uyanio iyice zivanadan cikio. Yani bazen mizildanmasindan aglamasindan kafam o kdr sisioki zorla uyutuorum onu sirf kafa dinlemek icin. Bayramda misafirlige gittik uyku saati sasti nasil aglio babam dedi dra gidelim bisi oldu. Arabanin arka koltugunda ayagimda salladim. Millet misafirlige gitti ben arabada kaldim. Daha neler neler.
Gecelerimiz ayri zor. Saat basi kalkio hatta bazen yarim saatte bir. Meme almaz kucakta durmaz ayakta salla olmaz. Gozleri kapali evi gezdiriom. Sonra susunca ayagima aliorum boyle boyle sabah oluo ben pert tabi.
Bes dra gittik hepsi sagligi normal huysuz bebek dediler. Bazi bebekler boyle olur dediler.
ben ogretmen deilim tabide bende onceden ogrenirse okuldan SIKILIR diye dusunmustumMatematik öğretmeni değilim ama rehber öğretmenim, fikrimi söylemek istedim :)) merakı olduğu sürece, öğrenmek istediği sürece öğrensin Her şeyi yoksa körelir, daha erken diyerekten çocuğa ket vurunca sadece zarar verilmiş olur bence.. Bazı öğretmenler diyor ki, gereğinden fazla öğrenmesin, okulda sıkılır, ben buna inanmıyorum, çocuk bilgiye aç istiyorsa öğrensin, sıkılmaktan ziyade, okulda, sınıfta kendine olan güveni artar yapabildiklerini gördükçe..Almanya'da güzel merkezler var kesin Fransa da da vardır, matematik olimpiyatlarına falan hazırlıyorlar işte oyunla, aktivitelerle çocukların sayısal veya sözel zekalarının daha da gelişmesini sağlıyorlar bit araştır derim, özel ders gibi dediğin şey bit süre sonra belki sıkıcı gelebilir :) maşallah kızına hep böyle akıllı olsun, okusun, ben kız çocukların okumasını, ayaklarının üstünde tek başına dimdik durmasını çok istiyorum :)
şükür sağlık problemi yok gerçekten yıpratıcı Allahtan annenlerdesin yani yardımcı olabilecek insanlar var tracy hogg kitabında huysuz bebeklerden bahsetmiş huysuz bebekler ailelerine sabırlı olmayı öğretir ,kendilerine ait sınırları korurlar, istemedikleri hiçbir şeyi yapmazlar ve hem çocukken hem de yetişkin olduklarında son derece bağımsız bir karaktere sahip olup kendi kendilerine yeterlermiş tespit doğruysa en azında bu konuyla ilgili birşeyler bulup okursan senin yaşadıklarını yaşayan ve çözümler üreten insanları bulursun canım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?