2015 Şubat Anneleri

tek basima da yaptim ama burun deligini tutturmak zorlasiyo bi yandan kafayi tut bi yandan bacaklari. zaten uzuluyorun o haline kim bilir annem bana niyr boyle aci veriyo diye dusunuyodur belki

haa bebek :)
yok ben hiç vermedim , ben yurt disindayim burda ezbere verimmiyor kan ilaci
sana tavsuyem bi kan testi yaotir, hgb sine baksinlar dusukse verirsin
dusuk deilse vermezsin fazlasida zarar demirin
benim doktorum da saglik ocaginin dorduncu ayda verdigi demir ilacini kullanma fazlasi da zararlidir yedi aydan sonra kan tahlili yapicam demisti. ben de mutlu olmustum kullanmicam diye. donunce gidicez bakalim o zaman yapicak sanirim.

canim ben kucuk kavanozlarda mayaliyorum tek yemelik. buzluga atip her gun cikariyorum. su herobaby kavanozlari var ya annrm komsusundan almis.
sutumuz koyden geliyo. once kaynatiyosun sonra iliklasiyo ama parmagini sokup bi bes saniye icinde tutabilecek isida olacak. ben o kavanozlara bi cay kasigi koyuyorum mayayi. cok buyuk kapta hic yapmadim ama cok koymuyosun mayayi aslinda deneye yanila ogrenirsin. kutu sutle yapiyosan olmuyodur belki arkadasim da kutu sutle bi turlu yapamiyorum demisti.

benim kiz burda huy degistirdi ya. ozellikle uyku konusunda. uykulari daha iyi daha kolay. acaba diyorum bizim oranin havasi cok daha nemli ondan mi uyuyamiyo?

bi de burda bizim odamiz daha loş o da etki ediyo olabilir mi?

evdeyken 10 gibi yatar hic uyanmadan 6-7arasi kalkardi sonra da 10a kadar uyumazdi.

burda da 10-11 gibi uyuyo 5-6 gibi kalkiyo emiyo ve bazen hic sallanmadan uyuyo 10a kadar. boyle daha guzel tabii keske boyle olsa. ama bu besikte ilk zamanlar ozellikle geceleri uyaniyodu pispisliyodum surekli. herhalde yerini mi yadirgadi ne.

bi de artik yabanci insanlardan korkmuyo. herkese guluyo gidiyo. bu iyi mi kotu mu zamanla gorucez
he tabii bir de acaip dillendi bi dk susmuyo hanfendi

Kan ilacı kullanmıyorum gece en fazla iki kere emzirmeye çalışıyorum ıyamırsa su verip uyıtuyorum yada uyutamıyorum :) bide evet herşey saatine göre uyku beslenme. .

Anladım cnm bende diyorumki kessem deliksiz uyur mu aç değil yine uyaniyo ben bebeğe kan ilaci dedim ben kendim hiç kulanmadim zaten dktr vermesine ragmen
Aç olmadığından eminsen su verip tekrar uyutacakmışsın. Alışkanlığını kırmak için.

ay bu hacdan donmek de ne kadar zormua bir gunumuz misafirsiz gecmiyo. 100 kilo hurma almis babam ayiptir soylemesi yarisi bitti nerdeyse. bu kadar insan olur mu ya gunler oyle hizli geciyoki daha apartmanin kapisindan disari pazar market disinda adim atmadim.

annem de parayi bana verdi ev senin idarende ben karismam diye. kardesim de surekli para istiyo kiyamiyorum hep bitti paralar napim idareyi bana verirsen boyle olur

20sine kadar burdayim insallah biraz biter de annemle babamla da vakit geciririm her gelisimde boyle oluyo sinir oluyorum

mery60 oyle adlandirilio sanirim. Drlar oyle diyince huysuz kaldi adi. Halbuki ben cok akilli uslu sakin bi bebegim var yuzune karsi belki cok soylersem etki eder.
İlginç.. mesela insanlar tumaya hep aç diyorlar ve bu beni çok üzüyor ve kızdırıyor. Aç olda kilo almaz herhalde. Huysuz denir mi hiç.. sen olumlama yap o zaman dediğin gibi. Akıllı uslu de 40 kere söylersen olur derler ya :) şaka bi yana canım bebekler kötüye ve kolaya çok çabuk alışıyorlar onu kırmak da çok zor oluyor. Umarım düzelirsiniz. Taşırken sling kullanmayı denedin mi

ya favorilerime eklemistim sanirim ama acilmiyo su an hurmadan guzel tarifler vermisti birileri. bayagi bi hurma ayirayim da kendime yaparim kizima bol bol

Süper ya iyice sosyalleşmiş demek ki maşallah :) bende iyi şeyler yazmak istiyorum buraya ama yazar yaxmaz bozuluyor o huyu :))

ya favorilerime eklemistim sanirim ama acilmiyo su an hurmadan guzel tarifler vermisti birileri. bayagi bi hurma ayirayim da kendime yaparim kizima bol bol
Bol bol ye süt yapar. Begüme de yedir oh yumuşacık ver eline kemirsin :)

1 yumurta sarısı

100 gr tereyağı

2 yemek kaşığı yoğurt sulu tarafından

2 çay bardağı tam buğday unu

yarım çay bardağı irmik

2 çay bardağı yulaf unu

4-5 adet hurma

4-5 adet kuru kayısı

hurma ile kayısıyı minik doğrayıp az suda haşlıyoruz süzgeçten geçiriyoruz. Tereyağını yumurta sarısını yoğurdu irmik ve unları ve püreyide katıp yoguruyoruz ele yapışan bir kıvam olursa az daha bugday unu ekleyebilirsiniz..şekil verip fırında pişiriyoruz..

hurma ve kayısı yerine kuru üzüm incir de güzel olur
kuru yemişleri bu şekilde suda haşlayıp püre yapıp irmik pirinçunlu yada yulaf unlu muhallebi yapabilirsiniz..üzerinede çekilmiş ceviz ımmmm! mis
doğal sağlıklı[/QUOTE] tarif bu mu yeb4

10 da yatıp6-7gibi kalkması sanırım burdaki çoğu annenin hasret kaldığı birşey maaşallah gece meme falan istemiyor mu benimkide çok erken yatıyor 7-8arasi sabah da 6-7arasi uyanıyor bu arada 3kere falan kAlkar emer geri uyur nadir olsada kucak ta pispislanip uyumak ister karnı toksa. Hani mery60 dedi ya eline ver kemirsin hurma ben az önce salatalık verdim çok hoşuna gitti kendi yemesi kemirmesi ama kopardı elinden aldım kıyamet koptu o kadar agladiki gözlerinden yaşlar suzuldu bide sinirlendi aman yarabbim görmeniz lazım :)) korkuyorum eline bişey verim siz nasil veriyorsunuz

Süper ya iyice sosyalleşmiş demek ki maşallah :) bende iyi şeyler yazmak istiyorum buraya ama yazar yaxmaz bozuluyor o huyu :))
bebekler hep oyle canim bizimkinin bu guzel halleri de uzun surmez :))

Bol bol ye süt yapar. Begüme de yedir oh yumuşacık ver eline kemirsin :)
hemde nasil kemiriyor ama korkuyorum hepsini agzina sokmaya calisiyo. bi ekmek yiyisi var gormen lazim bayiliyor ekmege elinden alinca kiyamet kopuyor

evet canim bu sagolasin. tam bugday unu bizim bildigimiz normal un mu baska bi cesidi mi

Begüm 4 aylikken gece kalkmayi birakti en az 4 kez kalkardi birden kendi kendine birakti bende hic zorlamadim. uyku da onemli cunku. sansli oldugum tek konu gece uykusudur masallah diyeyim. gece uyanmasi pek yoktur ama her zaman degil tabii. bazen 12ye 1 e kadar sallarim uyumaz, bazen sabah ezaninda kalkar 10a kadar uyumaz. gunduz uykusu zaten cok duzensiz hic yok. bizim kizin uykusunun hic duzeni yok aslinda yani.

elinden bende bisey alamiyorum ne gorurse alip agzina sokmak istiyor alinca da agliyor sanirim bu zamanlarda her seyi kesfetmek istiyorlar

Bu tarif temmuzz un bende aldım ama daha hiç yapmadım . Tam buğday ununu bilmiyorum galiba buğdayın kabuklu kepekli halinin una çevrilmiş son hali iyi salladım ha :)) yeb4

benim kızında gundüz uykusu problem. geceleri iyiydı iki kere kallardı uyanmadan yer yatardı. ıkı gündür uyanıyor yediriyorum sonra rahatsız oluyor uyuyamıyor. sanırım hazmedemiyor. bir ögüne indirmesi gerek. bu gece 5 te kalktı 7 gibi uyutabildim. geceleri beslemeyin diyor uzmanlar ama nasıl olacak. durmuyor. mızmızlanıyor emzik veriyorum pışpışlıyorum ama baktım durmuyor besliyorum bende

Günlük süt ile denedim bakalım Nasıl olacak .. Öğlen 1.5 gibi mayaladım sardım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…