İlginç.. mesela insanlar tumaya hep aç diyorlar ve bu beni çok üzüyor ve kızdırıyor. Aç olda kilo almaz herhalde. Huysuz denir mi hiç.. sen olumlama yap o zaman dediğin gibi. Akıllı uslu de 40 kere söylersen olur derler ya :) şaka bi yana canım bebekler kötüye ve kolaya çok çabuk alışıyorlar onu kırmak da çok zor oluyor. Umarım düzelirsiniz. Taşırken sling kullanmayı denedin mi
Evet aynen oyle zorla hicbise yaptiramazsin. Suan annemdeyim bi nevi kafa izni. Normalde uzak yasiyoruz. Tek basima kaliorum yani.gelincikgibi benimki de kolik bi bebekti. 24 saat aglardi hic susmazdi. Hala daha da cok gazlidir.
Hamileligimde oyle sukur hastanelik vs olmadim ama rahat da deildim cok bunalirdim cok midem bulanmisti calisiyordum stresli bi isim vardi. Geceleri uyuyamazdim berat da uyumuo mesela.
Bana da öyle demişlerdi benim hamileliğim hem fiziki hem ruhsal olarak beni hiç yormadi çok güzel geçmişti bebegimde elhamdulillahh maaşallah uslu bebek
Bilemiyorum ki benim hamileligim cok huzurlu gecti evde aslinda ama iste cok stres yasiyordum bir de yolda gidip gelirken hergun. Kizim da aslinda cok guleryuzlu pozitif ama bir o kadar da mizmiz zor bir bebek herseyden sıkılır.
Benim hamileliğim kolaydı Bebek açısından ama çok yalnızdım sadece eşim vardı o da hep şehir dışındaydı işten dolayı..o zamanki çalıştığım okul özeldi bu yüzden aşırı stres yaşadım ve sabah 8 akşam 8-9 kadar çalışıyordum çok yoruluyordum.. Ben inanıyorum dediklerine benim sinirim bebeğimde var şimdi..
ben yoğurt makinası aldım sütçüde buldum ama taş gibi olmuyor..komşuların taş gibi bende bir yerde hata yapıyorum ama anlamadım.. sütü kaynatıyorum ılıyınca (parmağımı sokup 8 kadar sayıyorum daha fazla tutamıyorum. olması gereken sıcaklığı böyle anlatmışlardı) 1,5 lt süte 1,5 kaşıktan az yoğut ( bir kasede yoğurdu azcık sütle karıştırıyorum) mayalayacağım sütün içine koyuyorumGünlük süt ile denedim bakalım Nasıl olacak .. Öğlen 1.5 gibi mayaladım sardım
olumlama sadece dilde değil gerçekten öyle düşünerek yapılmalı buda kolay değil evrenden torpilim var diye bir kitap okumuştum bir dönem baya zorladım kendimi de ordan biliyorumKanguru var arada ona koyuyorum cok yorulunca. Olumlama yapalim bakalim belki ise yarar her oneriye acigim.
@yasemin4 canim yoruldugundan olabilir. Benimkide annemde daha ii uyuyo herkes oynuo ilgilenio derken yoruluo.
angeloflove ayyyy yazdığımı okuyunca sanki zor yapma der gibi olmuş aslaaaa böyle bir şey demek istemedim ben olumlama için çabaladım zor demek istedim
Bende biraz önce salatalık verdim baya baya kopardı yedi bide çiğniyor10 da yatıp6-7gibi kalkması sanırım burdaki çoğu annenin hasret kaldığı birşey maaşallah gece meme falan istemiyor mu benimkide çok erken yatıyor 7-8arasi sabah da 6-7arasi uyanıyor bu arada 3kere falan kAlkar emer geri uyur nadir olsada kucak ta pispislanip uyumak ister karnı toksa. Hanimery60 dedi ya eline ver kemirsin hurma ben az önce salatalık verdim çok hoşuna gitti kendi yemesi kemirmesi ama kopardı elinden aldım kıyamet koptu o kadar agladiki gözlerinden yaşlar suzuldu bide sinirlendi aman yarabbim görmeniz lazım :)) korkuyorum eline bişey verim siz nasil veriyorsunuz
Ben yaptım kızlar güzel oldu. Tam buğday unu valla normal un koydum herşeyin organiğini Nasıl bulalım. Alerjisi yoksa o kadar abartmaya gerek yok bence. Bide tereyağ yerine susam yağı ve fındık yağı koydum. Bide yumurta koymadım.
Yoğurdu dolaba koydum ama sanki yine olmadıGünlük süt ile denedim bakalım Nasıl olacak .. Öğlen 1.5 gibi mayaladım sardım
Biz hep erkenciyiz canim 7 civari uyandi kiz galiba ama ben 6dan sonra uyuyamadim. Kiz ha uyandi ha uyanacak diye uykum kaciyo:)Biz iki erkenci :) kaçta uyandınız duru kızımla :)
Maşallah kuzuna.çok tatlı.Gunaydin teyzeler 've afacan subat kardesciklerim:))
Ben de hep günlük sütle yapıyorum cnm.orta boy kavanoza 1 tatlı kaşığı kadar maya koyup çok karıştırmadan sarıyorum.hiç kıpırdatmadan 8 saate yakın bekliyorum.sonra alıp kapağını açmadan hemen buzdolabıma koyuyorum.bikaçsaat sonra hazır.4-6 saat diyorlar bekleme süresini ama benimkiler 8 saatte dah güz l oluyorlar.Günlük süt ile denedim bakalım Nasıl olacak .. Öğlen 1.5 gibi mayaladım sardım
Gittik bugün kontrole gece 12 ssbah 6 emzirme kes uyku Kalitesi artar hem aciktigindan kalkmıyo bebekler de bizim gibi uyurken aacikmaz diyo zaten 6 saat denicm bakalım durmadan uyanmaz en azından aynı dktr tanıdığım herkese bunu yaptırmış herkes memnun. Bi yemek düzeni de oluşturdu öğün alışkanlığı kazanır saatlere uy dedi.Kan ilacı kullanmiyorum gece emzirme tam gaz hiç kesmeyi düşünmüyorum (kesmenin ne faydası olur ki, bilmiyorum) sadece uyku saatlerimiz duzenli yemek konusunda %90 anne sutu ile geçiyor ve duzensiz
Biz hep erkenciyiz canim 7 civari uyandi kiz galiba ama ben 6dan sonra uyuyamadim. Kiz ha uyandi ha uyanacak diye uykum kaciyo:)
Evet kontrole götürdük bugün gece 12 de tam doyur hatta 10 30 gibi muhallebi ver 12 de tam emzir sabah 6 da tekrar emzir 3 4 günde alışır her uyandığında suyla kandır alsana kadr dedi bide yemek saatlerini ayarladi tarif falan verdi.Aç olmadığından eminsen su verip tekrar uyutacakmışsın. Alışkanlığını kırmak için.
Gittik bugün kontrole gece 12 ssbah 6 emzirme kes uyku Kalitesi artar hem aciktigindan kalkmıyo bebekler de bizim gibi uyurken aacikmaz diyo zaten 6 saat denicm bakalım durmadan uyanmaz en azından aynı dktr tanıdığım herkese bunu yaptırmış herkes memnun. Bi yemek düzeni de oluşturdu öğün alışkanlığı kazanır saatlere uy dedi.
İşte seninki gibi olan bi çok arkadaşım bu dktoru tavsiye etti uykuları düzene girdi diye çok anlatıyorlar ben hala kesmedim diye normalde 3 aylik olunca kes demişti 8 ay bitti.karnının tam tok olduğuna emin olcan 12 dee tam doyur sonra suyla kandırcan bi kaç gün zor oluyomus ama sonra miss deliksiz uykuUNasıl yapacaksın peki bunu, yani emzirmemeyi? Yani emme dışında başka bişi kabul ediyor mu? Benim oğlum yarım saate, saatte bir uyanıyor direk ağlıyor memeyi vermeyince de ondan sordum :)
Oyy bi de calisiyorsun Allah kolaylik versin canim bu kadar az uykuya nasil dayaniyo ki bu bebisler. Benimki gunduz uyumamaya basladi kac gundur. Ise baslayinca nasil olacak bilmiyorum buyumus olacak gerci ama belli olmaz. Kayinvalide bayagi ugraacak gibi bizimkiyle. Seninkine de kayinvalide bakiyordu dimi7 iyiymiş yine bizimki 5-5:30 gibi ayakta :))
Senin oglanla benim kiz ayni:)Nasıl yapacaksın peki bunu, yani emzirmemeyi? Yani emme dışında başka bişi kabul ediyor mu? Benim oğlum yarım saate, saatte bir uyanıyor direk ağlıyor memeyi vermeyince de ondan sordum :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?