sut ilik olucak parmagini yakmayacak keislikleKızlar yoğurdu Nasıl mayalıyorsunuz ? Ölçü verirmisniz ?? Bardak yoğurt miktarı ısısı? Süt Nasıl süt kutu mu günlük mü yoksa açık süt mü ?
İki gündür yapmaya çalışıyorum bi bakıyorum hala süt !! İlk denememde olmuştu ne kadar mutlu olmuştum ..
Yardımmmmmmm...
kevgur ne ise ise yariyor ki?Yoğurt mayalama sorulmuş ben nasıl yaptığımı anlatayım kendimce.
5 kg sütten mayalıyorum ben açık süt alıp bir taşım kaynatıyorum.
Çapı 10cm lik kasem var resmini yükleyemedim oyüzden çapını yazdım. O kase dolusu maya koyuyorum. Dolu dolu 5 kaşık filan oluyodur.
Sulu maya değil yalnız katı kıvamlı tepeleme 5 kaşık kadar.
Süte parmağımı batırıyorum ılıktan sıcağa yakın bir sıcaklık oluyor.
İçinde duramayacak kadar sıcak olmayacak.
Sonra sütü kaymağından süzüyorum mayayı da kendi kabında pürüzsüz şekilde çırpıyorum sonra da süte azar azar döküp hızlıca karıştırarak mayalıyorum çok hızlı karıştırıyorum.
Üzerini kevgirle örtüyorum tencere kapağıyla değil. Sonra sarıyorum.
Hava durumuna göre eğer sıcaksa hava 3 4 saat soğuksa 5 saat kadar dışarda tutuyorum sonra açıp çok fazla sarsmadan dolaba koyuyorum ertesi gün kullanıyorum
Dolaba koyduğumda da kapak kapatmıyorum.
Bir sonraki mayayı yoğurdun koyu kıvamlı yerinden alıyorum.
Kevgir koyuyorum ki sulamöasın yani nem kevgirin deliklerinden çıksn gtsin.kevgur ne ise ise yariyor ki?
ben kapak kapatiyorum çok guzel oluyor, su an dibi kalmis suzme yogurt gibi kati dibi, hayatimda ilkd efa boyle yogurdum oluyir 1 aydir yogurt almiyorum magazdan
hep evde yapiyorum her yogurt bi oncekinden daha guzel oluyor :)
3.5 kg sute 2 yemek kasigi faaln yogurt koyyorum maya olarak
ayy ne guzell bende ins senelerce mayalarim :)Kevgir koyuyorum ki sulamöasın yani nem kevgirin deliklerinden çıksn gtsin.
Daha uygun birşey varsa oda kapatılabilir kapağn iç kısmına peçete koyulabilir tabi.
4 yıldır her hafta yoğurt mayalıyorum hep böyle yaptım tadı hiç anlaşılmıyor ev yoğurdu diye.
Market yoğurdu gibi oluyor mayamı da hiç market yoğurdu kullanmadım ve silsileyi hiç bozmadım.
Sanırım olması gerekenden biraz daha sıcaksa sulanıyor bir de kaymak olmasn içinde o da sulandırıyor. Oyüzden süzüyorum ben.ayy ne guzell bende ins senelerce mayalarim :)
ben dolaptayken peçete koyyorum ordan bardaga su akiyor
ama bazen suyu az bazen çok oluyor onu bi çozemdim tam oalrak
sicak mayalyincami sulu oluyor sence
sicak derken yani tam kivamindan biraz oncesi iste :)
su an haftada iki defa maualiyorumSanırım olması gerekenden biraz daha sıcaksa sulanıyor bir de kaymak olmasn içinde o da sulandırıyor. Oyüzden süzüyorum ben.
İnşallah yaparsın mayanı da hiç kaybetme mayaladıkça mayaladıkça oluşan maya daha da güzel maya tutmasını sağlıyor.
kiyamam yaakizlar kizimin kolu incindi galiba ya of
annem ayaginda salliyodu ama uyumuyodu oyun oynuyolardi. ellerine tutup kaldirirken kolu hafif bi cit yapmis hani parmagimiz kitlar ya cok hafif oyle.
zaten huysuzdu bu aksam her seye agliyodu. simdi kolunu oynatinca agliyo ya da biz dokununca. bi sey verince o koluyla almiyo. sol kolu zaten ilk sagi kullaniyodu ama bilemedim ya. parmaklarini oynatiyo ve sıkıyo kolunu da hafif hareket ettiriyo. ya da biz hareket ettiriyoruz ama agliyo. kolunun agirdigi kesin ama kirik cikik tarzi bisey olmamistir herhalde di mi?? off icim gitti resmen annem de cok uzuldu aglicakti nerdeyse onu uzmemek icin bisey belli etmedim ama aglicaktim resmen(
yatmadan muhallebi yedirdim keyifle yedi puskurttu bile ama koluna dokununca agliyo. simdi emzirdim uyutuyorum aglamiyo su an. incinmeden fazlasi olsa durmaz boyle sakin di mi? off
Cnm çok çok gçmiş olsun kendimi senin yerine koydum çok üzüldüm ben olsam içim rahat etsin diye doktora götürürm.kizlar kizimin kolu incindi galiba ya of
annem ayaginda salliyodu ama uyumuyodu oyun oynuyolardi. ellerine tutup kaldirirken kolu hafif bi cit yapmis hani parmagimiz kitlar ya cok hafif oyle.
zaten huysuzdu bu aksam her seye agliyodu. simdi kolunu oynatinca agliyo ya da biz dokununca. bi sey verince o koluyla almiyo. sol kolu zaten ilk sagi kullaniyodu ama bilemedim ya. parmaklarini oynatiyo ve sıkıyo kolunu da hafod hareket ettiriyo. ya da biz hareket ettiriyoruz ama agliyo. kolunun agirdigi kesin ama kirik cikik tarzi bisey olmamistir herhalde di mi?? off icim gitti resmen annem de cok uzuldu aglicakti nerdeyse onu uzmemek icin bisey belli etmedim ama aglicaktim resmen(
yatmadan muhallebi yedirdim keyifle yedi puskurttu bile ama koluna dokununca agliyo. simdi emzirdim uyutuyorum aglamiyo su an. incinmeden fazlasi olsa durmaz boyle sakin di mi? off
Bende stresli bi dönem geçirdim o zaman oldu canım. 7-8 saat emzirmezsem birazcık doluyo sadece. Yoksa süt yok yani. İnek sütüde vermiyorum alerjik dediler diye. Napcam bilmiyorum.Benimki de azalıyo galiba sürekli emmek istiyo öle her çektiğinde de yutkunmuyor gece çok kalkıyo emerken kafa atıyo sanki memeye ağlamaya başlıyor biberon almıyor devam sütü veremiyorum sinirim bozuldu sıkıntı yapınca oldu sanki
Aç kalmaz ki hiç. Ek gıda veriyorum ya. Sinirleniyo süt gelmeyince çekmeye çalışıyo gelmeyince ittiriyo bu sefer kızıyo.Sadece bu sebeptenmi yoksa açlıktan dolayı huysuzLuk uykusuzluk falan da yapıyor mu . Bende duymuyorum bazen yada dikkat etmiyorum
yogurt peynir yada muhallebi ayran dondurma vs hiç bisey vermedinmi hiç sutden yapilan ?Bende stresli bi dönem geçirdim o zaman oldu canım. 7-8 saat emzirmezsem birazcık doluyo sadece. Yoksa süt yok yani. İnek sütüde vermiyorum alerjik dediler diye. Napcam bilmiyorum.
Sütçüden süt getirdiğinde kaynatmıyormusun?biraz bekleyince kaymak bağlamıyomu üstü. İşte ozman süzüyorum ben. O kaymak yoğurdun sulu olmasına neden oluyor.su an haftada iki defa maualiyorum
5 kg yu birden mayalamiyorum dolabim eksitiyor sanki biraz
kaymak napiyor anlamadim?
simdi ben ilk inekden sutu getrp koyyorum ocaga suzuyorum falan ama çop fln olur diye suzuyorum kaymak falan olmuyorki onda yani suzgeçte , tulbetdede geçiiruroum
neyse sutunn kalanini oylece dolaba koyup iki gun sonra yogurt yapiyorum, o sutu dolaptan çakrdigimda kaymagi oluyor oda suzunce suzgeçte klaiuyor,ikinci kuçuk tencede ki yogurdum daha guzel oluyor sanki
e ben birinci taze sutdeki kaymagi nasil alicam
he anladimm :)Sütçüden süt getirdiğinde kaynatmıyormusun?biraz bekleyince kaymak bağlamıyomu üstü. İşte ozman süzüyorum ben. O kaymak yoğurdun sulu olmasına neden oluyor.
sagol canimkiyamam yaa
kirik çikik olsa çok aglar herhalde canim
sabah ola hayrola bisey varsa siser falan belli olur herhalde
çok geçmis olsun
sabahaa deilde bi kaç gune biseyi kalmaz insallah canimsagol canim
evet babam da dedi kirik cikik olsa oynatamaz parmaklarini ve cok aglar sadece incinmistir korkma dedi. uyudu simdi uykusunda hafif oynattim mizirdandi hemen. agriyo herhalde. ama uyudu tekrar. sabaha biseyi kalmasin nolur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?