2015 Şubat Anneleri

Çok emdi kaç sefer hatirlamiyorum 5-6belki de ilk kez bugün bu kadar ek gıda yedi. 7,5aylik tam. Sağma makinam yok ki.muhallebi hiç vermedim. Işte ek gıdaya bu kadar heveslenince sutum tam bosalmiyor dediğin gibi ogunu biraz azaltayim.zaten babası da bende bu aralar kilo aldigini hissediyoruz .

Bizimki de 20 subat :)

Bence sutu olanlar emzirebilenler once emzirin ustune aliosa ek gida verin derim. Benimki emmiordu sutum cok yoktu o yuzden daha erken ek gidaya gectim. Zaten suan iyice emmeyi birakti

Ne güzel aynı gün doğmuş bebeklerimiz :))

Sen nasılsın? Sabah uyuduğunu ve daha iyi olduğunu yazmışsın çok sevindim inşallah hep böyle olursun:)

Olsun, herkes anne sütüyle büyümüyor bende baştan beri tamamen mama ile büyümüş hiç bit eksiğim de yok çok şükür..bebeğim doyması, gelişmesi ve sağlıklı olması önemli :)

Insallah olur canim kizin da. Cok cadi oluyorlar valla. Onluk takmaz soyunmak istemez giyinmek istemez sapka takmaz toka takmaz oturmak istemez uyumak istemez daha neler neler:)

Hahaha aynen aynen :)) bezi değiştirmek bile ölüm iki dk durmuyor yerinde.. Fular önlük takıyorum ben ona bişi demiyor Boğazı geniş ama diğer saydığın şeyler ayaz da güç sevmez.. Bugün gün boyu sadece 34 dk uyudu Nasıl dayanıyor anlamdım.. Ek gıda da istemiyor, ama benim de işe başlayalı sütüm o kadar azaldı ki yazık çocuk boş boş emiyor, bırakmak istemiyor memeyi ama benim de göğüs uçlarım acıyor

Ah ah bi evlat çok zor büyüyor.. Ankara'daki patlamada evlatlarını kaybedenlere Allah sabır versin ne hale geldi güzelim yurdumuz (

Evet kabuk falan soymuyorum. Hepsi kuru meyve. Kuru üzüm de koyacaktım da çekirdekli diye koymadım varsa sen koy çekirdeksiz, daha güzel olur.
Yarın malzeme alıp denemek istiyorum tam enerji bombası aslında enerji bol ama sağlıklı bir karışık inşallah sever :) çok sağol tarif için :)

Anne sütüyle doyuyorsa sen dolu dolu yedirme.sadece yutmayı çiğnemeyi öğrencek kadar.senin amacın doyurmak degil.sadece alışkanlık kazandırmak.porsiyonlarini az tut.maşallah sütüne.ziyan etme ver verebildigince.

1.75 canım benim çocuklar bana çekmişler boy konusunda 15 yaşındaki oğlum 1.88 düşün yani :)
Maşallah.oğlunla aran nasıl.çocukken nasıldı şimdi nasıl.15 yasında çocuk sahibi olmak nasıl.oğlun
Mla biz nasıl oluruz acaba.bu aralar ana oğul pek didisiyoruz.benim ki 8 yasında.yetiştirirken ki tavsiyelerini beklerim.

Çok teşekkür ederim bu bilgi gerçekten işime yaradı yarından itibaren öyle yapicam

Yarın malzeme alıp denemek istiyorum tam enerji bombası aslında enerji bol ama sağlıklı bir karışık inşallah sever :) çok sağol tarif için :)
Hakkaten tam enerji bombası ve şubat bebelerinin bence ekstra enerjiye hiç ihtiyacı yok maşallah. Tuna da bugün yirmişerden bir saat uyudu toplam ve şu anda yatıralı yarım saat odu 5 kere bakmışızdır. Burnu feci tıkalı uyurken daha bi tıkanıyor sanki. Fırk fırk ediyor yavrucum. Bide uyanır uyanmaz ayağa kalkıyor korkuluktun tutunup, bizim beşiğin korkululukları da çok kısa aşağı düşer diye her sese koşup bakıyoruz yav.. Nerden nereye geldim ben :)

Arkadaşlar Tuna'nın gün içindeki beslenme tablosunu yazıcam ve yorumunuzu bekliyorum. Sizce yeterli mi, ek gıdayı çok mu veriyorum?'Sütüm doyurmaz gibi geliyor, bunu göz önünde bulundurun. Sabah sekiz bir yumurta sarısı bi yemek kaşığı lor ve kuşburnu marmelatlı. Vakit bulursam emziriyorum on dakika kadar. On buçukda bi meyve, bu aralar bakıcı teyze aç olabilir dediği için üç beş badem veya bi ev yapımı Bebek bisküvisi. On iki buçuk bir gibi emiyor. İki buçukta emiyor. Ama çok değil. üç üç buçuk gibi püre yiyor. Miktarı yatım çorba kasesi diyim. Beş buçukta emiyor ama yine çok değil. Altı buçukta Bebek nutellası iki üç mama kaşığı. yedi buçuğa doğru yoğurt, bir çay bardağı kadar, belki daha az. Sekiz buçuğa doğru emme, sonra bazen gece birde emiyor. üçte, sabah altıda emme. Gece ne kadar emdiğinden pek emin değilim. En verimli öğlen ve akşam uykuya geçerken emiyor. Kilo alımı iyi ama anne sütünü daha çok vermek istiyorum öğünleri azaltıp anne sütüne yüklensem çocuğu aç mı bırakırım acaba diyorum. Az mı emziriyorum sizce? Tuna doğdu doğalı ve hala bakıcısından babasına babannesine benim teyzemden hastanedeki hemşireye kadar herkes istisnasız aç bu çocuk dediler ve ben bu konuda paranoyak oldum yaa.. Çok uzun yazdım. Ne zamandır sorasım var da acaba gereksiz bi konu mu dedim ve sordum sonunda :))

Tek az uyuyan biz değiliz demek ki :)
Ayaz da uyudu bi saat oldu ama nedense 10 dkda bir mızırdanıyor uyanıyor bi bakıyorum yatağında oturmuş beni bekliyor :)

Yaa çok tehlikeli walla, benimki henüz kalkamıyor allahtan ama sen çok dikkat et Canım Allah korusun hiç belli olmaz bunların işi..

bugün akşam yemeği olarak balık çorbası yaptım yedirdim pek sevdi
tarifi vereyim

ben çupra dan yaptım her türlü balıktan yapılabilir

çupranın yarısını suda haşladım 10 dk kadar suyu süzgeçtn geçirerek döktüm kılçık kaçma ihtimaline karşı
balıgın etinide ufacık didikledim
zeytin yağında bir tatlı kaşığı pirinç unu kavurdum rendelenmiş soğanı rengi döenen kadar pişirdim yine rendelenmiş havuç ve patates i de ekledim balığın suyunu ve etinide ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirdim blendırdan geçirdim sebzeler rendelendiği için blendıra gerek duyulmayabilir tercih sizin

tarifteki pirinç unu yerine mısır unu yada irmikte katılabilir sadece sebzelerle de pişirilebilir

Sagmazsan sutun azalir ama . elinle falan denesen belki sagabilirsin. Bence baktin sutun var emzir emzirebildigi kadar . gece uyanmasa da emzir . guzelim sutler ziyan olmasin

Benim yavrucakta her sabah uyaniuor burnu tikali . usuyor mu bir sıkıntı mi var anlamadim . surekli tikaniyor aciykrum yine tikali . gun boyu serum mu damlatcam ben .

bence gayet iyi bebeğini en iyi sen tanırsın nerde ne zaman ne vereceğini de..
kilo alımı iyi diyorsun boşver milleti
sen her talep ettiğinde emzir doymadıgı zaman gıdalarla desteklersin
bizimki sabah 8 de yumurta peynir ev yapımı bisküvi pekmez ceviz sütle ıslatılmış yediriyorum
sonra yatıyor 11 gibi mama veriyorum 90 cc kadar 3 gibi çorba yada o gün ne yaptıysam yemek olaarak ondan küçük bir tabak doyana kadar 5 gibi 90 cc mama 7 :30 da muhallebi (hurmalı kayısılı yada meyveli) gece de bazen 2 bazende 3 defa kalkıyor mama için..
bizimki dillendi acıktığında mam diyor daha iyi oluyor

Fırınım yok ki bozuldu attık çöpe hem bulaşık makinası hemde aslında fırın tavsiyesine ihtiyacım var şöyle yıllarca kullanayim istiyorum alakasız oldu ama :)
aslında beyaz eşya şans meselesi
ben arçelik kullandım gayette memnun kaldım ev değiştirdik ankastre mutfak fırını termikel marka önyargılıydım iyi değildir diye ama diğeri gibi gayette başarılı çıktı
kötü olmuş ikisinın aynı anda bozulması

Amin canim dedigin gibi evlat ne zorluklarla buyuyor. Allah kimseye acilarini yasatmasin. Bu gunlerini hep gulerek hatirlayacagiz.

1 kez yapıyor sizin çok yapıyormuş kızım açmı kalıyo acaba
Yok canım ya bunun açlık toklukla alakası yok.Bizimkinin aldığı ek gıdayı görsen şaşırırsın.O kadar az yiyorki.Anne sütünü iyi alıyor ama hep anne sütü alıyordu zaten bu kadar sık yapmıyordu.

Nasıl bşr adam bu yaa.. Acaba Nasıl olsa geri dönecek diye mi düşünüyor ki ? Belki de oh kurtuldum diyordur
kayinimin ne dusundugunu çok merak ediyorum
bence nasl olsa geri doner diye dusunuyor ..
bugun gittim ceviz almak için, mesaj gonderdinmi diye soruyor
gonderdim cevap vermiyor deedim seslenmedi
ben bugun çocuklarla gidecekdim aslinda,kuzenleriyle oynayacakalrdi sonrada DONUP gelcekdik
buyuk kizi taze ya$ cevizi çok severdi hep o aklima geliyor
bu adamin aklina gelmiyormuki çocuklarim yerdi severdi diye
tamam akrisina eyvallahi yok anladikda çocuklarini niye dusunmuyor

benim kayinim iki sene babasiyla küsmü$ adam, kizini azarlamis kp de niye kiizyon çocuda demis olay bu, sen bana niye destek olmazsin diye kusmus ya$li ba$li adama

gorumcem nisan atii 4 sene olmstur daha gecen sene baristi , kusmustu nisan atti diye
adamin dedigi deik olecegini bilse dönmüyor yolundan cins bisey

hadi yaa
biz dogru duzgun bisey yemiyoz hep emiyorr
bi eydigi yogurt oda çok acikirsaa

bugun çok yoruldum hiç dogru duzgun beselenmedim su bile içeemdim goguslerim sonuk sut yok (
gidip yattip uyyumda dolsun bari

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…