baska soru gelmedi cevabim yeterli oldu ehrhaldeÇocuklar sandığımızdan daha zekiler canım normal bi şekilde anlatırsan anlarlar emin ol ne fazla derine inmeden nede bebekçe umarım anlatabilmişimdir.... ben ilk öyle yapmıştım oğluma kuşumuz ölmüştü çok üzülmüştü ama cennette olup ve cennetin güzelliğinden bahsedince susmuş pür dikkat beni dinlemişti
onlari yedimi yogurdu neresine yiycek :)
bosver yogurdu sut içir içiyorsa ayni kapiya çiakr :)
baska soru gelmedi cevabim yeterli oldu ehrhalde
ama Allah niye kotu insan yaratiyor , kotumu ki o sorusuna cevap veremedim sinifta kaldim :)))
him kendimiz seçeriz iyi fikirmis :)Şeytanı da allah yarattı ama o kötü olmayı seçti. Hepimiz iyi ya da kötü olmayı kendimiz seçeriz. Olabilir mi acaba
Yaban Mersini kadarsa falan satılır kuru meyve işte, onun yerine çekirdeksiz kuru üzümde koyarsın. Oda olur. Nutella gibi ama :)) ya zaten maşallah tipine bakıp bunun midesi geniştir sütün yetmez doyurmaz diye diye kafamı karıştırdılar, kv dem bulduğu her fırsatta bişey yedirmek istiyor da benden çekiniyor, sürekli şunu yedirelim bunu pişirelİm.. Bi kere Tuna yine uyumuyordu geceleri, akşam üstü pirinç çorbası pişirmiş aç olduğundan uyuyordur belki diye getirmiş önüme tee allahım yaaaa..... Bak kızdım gene gece gece.. Benim aslında burda sormak istediğim az mı emziriyorum meselesi. Yoksa çocuk ek gıdayla doyar da kilo da alır, ama anne sütündeki şifayı bulamaz. Saat başı emziriyim desem ona da Tuna yanaşmaz, Orayı burayı karıştırmak varken :))him iyiymis nutella deyince ben bi durdumda :)))
yaban mersini ne ama , nerden bulcam ben onu
bu arada kilosuna maasalalh
senin oglan aç kaliyor olamaz
o aç diyenlere kormusun çocugun kilosunu gormuyonmu dee
ugrasma yogurtla peynirleBendeki sütü içiyor işte. Yok bunlardan önce yogurt verdim sadece huyunu bildigimden. Üzerine de köfte verecektim sadece yogurdu yemeyince bunlari dayadim yedi de şapşik.
He ayran yapıyorum onu bir nebze içiyor bak. Benim yoğurt derdim bitmez :)
ugrasma yogurtla peynirle
ver sutu içsin :)
benim oglan çok sever yiogurdu buyk oglum yani
kiz meyvali olursa yerdi sade yemezdi
simdi simdi yemeey absladi evde yapinca
inek yogurdu guzelmis diyor
magazadaki yogurdun ne yogurdu oldugunu saniyorsa :)
bugun gittim 11 lt sut aldim
yarisii buzlugaz attim
onceden pazaretsiden pazartesine yetiyordu 5 kg yogurt artik yetmiyorn cumartesi gitmek zorunda kaldim sutçuye
yogurt da eksik kalsin :)Bak peynir yoyor bayila bayila hem de :)))
Maşallah yesinler tabi :))
yogurt da eksik kalsin :)
peynir dedinde bende benimkine alayim yaa peyniri, krem ama :) çok sevmisti
sen hangisini veriyon
canim annemdeyim du an totomu koltuga koymaya firsatim olmuyo eve donunce unutmazsam koyarim :)Bize de fikir okur Aldığın kıyafetlerin fotosunu koyarmısın, ?
mutlaka denicem canim. zaten hic enerjisi yok ya sanki :))Baya koyu kıvamlı ve yapış yapış. KaşıktAn düşmüyor. Akşam altı gibi bir kaç mama kaşığı yediriyorum hergün. Yoğurda karıştırdım sevmedi.
sorma bu mevsim icin sisme yelekler var ya ondan bakayim dedim 200 tl. kafayi yemisler ya. bazi annelere de kiziyorum kendimce. kucucuk kizlari erkekleri oyle bi giydiriyolarki defileye cikacakmis gibi. dunya para harciyolar. kimseyi ilgilendirmez ama ne bileyim daha yararli seyler yaparim ben ya. bi yerlerde ayakkabisi olmayan cocuklar varken bu kadar harcama yapmak vicdanimi sizlatiyor..Bende gittim çarşıya bugün kışlıklara geçildi burda artık bi dünya para bayıldım geldim herşey ateş pahası allah olmayanların yardımcısı olsun gerçi olmayan da yok artık her mağaza ağzına kadar dolu zannedersin kızılay dağıtıyor...
7aylik annelik seruvenimde anladimki bebegin doyup doymadigini kesinlikle sadece anne anlar. kimseye kulak asma ben artik tinlamiyorum.Arkadaşlar Tuna'nın gün içindeki beslenme tablosunu yazıcam ve yorumunuzu bekliyorum. Sizce yeterli mi, ek gıdayı çok mu veriyorum?'Sütüm doyurmaz gibi geliyor, bunu göz önünde bulundurun. Sabah sekiz bir yumurta sarısı bi yemek kaşığı lor ve kuşburnu marmelatlı. Vakit bulursam emziriyorum on dakika kadar. On buçukda bi meyve, bu aralar bakıcı teyze aç olabilir dediği için üç beş badem veya bi ev yapımı Bebek bisküvisi. On iki buçuk bir gibi emiyor. İki buçukta emiyor. Ama çok değil. üç üç buçuk gibi püre yiyor. Miktarı yatım çorba kasesi diyim. Beş buçukta emiyor ama yine çok değil. Altı buçukta Bebek nutellası iki üç mama kaşığı. yedi buçuğa doğru yoğurt, bir çay bardağı kadar, belki daha az. Sekiz buçuğa doğru emme, sonra bazen gece birde emiyor. üçte, sabah altıda emme. Gece ne kadar emdiğinden pek emin değilim. En verimli öğlen ve akşam uykuya geçerken emiyor. Kilo alımı iyi ama anne sütünü daha çok vermek istiyorum öğünleri azaltıp anne sütüne yüklensem çocuğu aç mı bırakırım acaba diyorum. Az mı emziriyorum sizce? Tuna doğdu doğalı ve hala bakıcısından babasına babannesine benim teyzemden hastanedeki hemşireye kadar herkes istisnasız aç bu çocuk dediler ve ben bu konuda paranoyak oldum yaa.. Çok uzun yazdım. Ne zamandır sorasım var da acaba gereksiz bi konu mu dedim ve sordum sonunda :))
ah ne guzel ya cok takdir ettim seni. senden ogrenecek cok seyimiz var :)Sağol canım oğlumla aram maşallah iyi ilk çocuklar biraz erken olgunlaşıyor ilk göz ağrım benim küçüklüğünde de uysal sakin bir bebekti şimdi de öyle büyütürken en büyük tavsiyem sizin arkadaşınız değil anne olduğunu bilmesi ve ne olursa olsun ama ne olursa gelip ilk size söylemesi çok şükür anasınıfından beri gelir gelmez herşeyi anlatır ama burda önemli olan sizinde onu dikkatli bi şekilde dinlemeniz elde telefonla yada işim var hıııı tmm tmm deyip krstirip atmadan bir birey gibi..... artı küçüklüğünde yaptığı yaramazlık veya yanlışlarında sevdiği şeyi belli bir süre yasakladım ortancayada aynı şekilde bu sistemde güzel oluyor anlamalarını sağlıyor ama kararlı olmak çok önemli halen uygularım bilgisayar tablet gibi....Herkese tavsiyem önce size saygılı olmayı öğrenmesi gerisi geliyor zaten emek olmadan yemek olmuyor şimdi çok şükür 2 sindende sürekli güzel övgüler alıyorum gerek öğretmenleri gerek arkadaş çevrem olsun darısı 3 ye inşallah bir nesil yetiştiriyoruz rabbim utandırmasın hepimizede bol bol kolaylık versin (sabır) demiyorum çünkü sabır istedikçe allah kuluna sabredecek daha çok şey verirmiş aklınızda olsun
biskuvi kurabiye vs yap koy oyle seviyorlar canim.Marall
Benimkinin de yemediģi yoğurt.
Gerçi digerlerini de tadimlik yiyor hep yeni yeni o da 2 öğün ancak oluyor. Oysa ki çok meraklı oldugundan cok yer sanmistim. Tadiyor o kadar ama :)
Kahvaltı ve köfte-sebze...
Sıvı seylere karşı illa çiğneyecek.
Aynen canım bizde bir laf var bebeğin yediği helal giydiği haram diye çok pahalısına bende karşıyım özellikle bebek ken genç kız veya delikanlı olunca zaten mecbur alınıyor...sorma bu mevsim icin sisme yelekler var ya ondan bakayim dedim 200 tl. kafayi yemisler ya. bazi annelere de kiziyorum kendimce. kucucuk kizlari erkekleri oyle bi giydiriyolarki defileye cikacakmis gibi. dunya para harciyolar. kimseyi ilgilendirmez ama ne bileyim daha yararli seyler yaparim ben ya. bi yerlerde ayakkabisi olmayan cocuklar varken bu kadar harcama yapmak vicdanimi sizlatiyor..
Evet önemli bir konu bu öncelikle o çocuk sana ait bunu karşı tarafı kırmadan hissettirmek lazım otoriteni koyman gerek.... kurallarının dışına çıkıldığında tepkini belli edersin onlarda zamanla buna alışırlar canım birde çocukla göz temasın çok önemli biz halen öyleyiz ne demek istediğimi gözümden anlarlar her ikiside sende başarabilirsen bunu diğer ebeveynlerin çocuk üzerinde hiç bir etkisi olmaz birşey yapacağı zaman daima senin gözüne bakar o zamanda otoritenin kimin elinde olduğu anlaşılır canımah ne guzel ya cok takdir ettim seni. senden ogrenecek cok seyimiz var :)
en korktugum sey diger insanlar faktoru. babaanne dede vs etkisinde kaliyor mu cocuklar?
mesela kayinvalidem emekli ogretmendir cocuklarla iliskisi cok iyidir ama kendi de diyor ben torunumu simartirim
benim evimde istedigini yapar. ama edepsiz olmaz korma vs diyor ama korkuyorum mesela senin hayir dedigine onlar evet derse cocuk uzerinde otoriten kalir mi ki?
bu dengeyi nasil saglayacagiz :/
Canım maşallah oğluna.Ben oğlumun yediklerini düşündüm de seninki aç olamaz.Kim diyorsa gülüp geç bence.Kimse senden daha iyi bilemez aç olup olmadığını.Arkadaşlar Tuna'nın gün içindeki beslenme tablosunu yazıcam ve yorumunuzu bekliyorum. Sizce yeterli mi, ek gıdayı çok mu veriyorum?'Sütüm doyurmaz gibi geliyor, bunu göz önünde bulundurun. Sabah sekiz bir yumurta sarısı bi yemek kaşığı lor ve kuşburnu marmelatlı. Vakit bulursam emziriyorum on dakika kadar. On buçukda bi meyve, bu aralar bakıcı teyze aç olabilir dediği için üç beş badem veya bi ev yapımı Bebek bisküvisi. On iki buçuk bir gibi emiyor. İki buçukta emiyor. Ama çok değil. üç üç buçuk gibi püre yiyor. Miktarı yatım çorba kasesi diyim. Beş buçukta emiyor ama yine çok değil. Altı buçukta Bebek nutellası iki üç mama kaşığı. yedi buçuğa doğru yoğurt, bir çay bardağı kadar, belki daha az. Sekiz buçuğa doğru emme, sonra bazen gece birde emiyor. üçte, sabah altıda emme. Gece ne kadar emdiğinden pek emin değilim. En verimli öğlen ve akşam uykuya geçerken emiyor. Kilo alımı iyi ama anne sütünü daha çok vermek istiyorum öğünleri azaltıp anne sütüne yüklensem çocuğu aç mı bırakırım acaba diyorum. Az mı emziriyorum sizce? Tuna doğdu doğalı ve hala bakıcısından babasına babannesine benim teyzemden hastanedeki hemşireye kadar herkes istisnasız aç bu çocuk dediler ve ben bu konuda paranoyak oldum yaa.. Çok uzun yazdım. Ne zamandır sorasım var da acaba gereksiz bi konu mu dedim ve sordum sonunda :))
Acaba pirinç unu gibi bişey katmadan nasıl olur Ben hep pure halinde verdiyorum ne veriyosam kivaminida az su koyarak ayarliyorum. Balık ne zamandır aklımda çok iyi oldu hatırlatman ama biz yeni ete başladık kuzu eti yedi sevdi biraz ona alissin sonra balığa gecicem ama bu memlekette de taze balık bulmak zor ...bugün akşam yemeği olarak balık çorbası yaptım yedirdim pek sevdi
tarifi vereyim
ben çupra dan yaptım her türlü balıktan yapılabilir
çupranın yarısını suda haşladım 10 dk kadar suyu süzgeçtn geçirerek döktüm kılçık kaçma ihtimaline karşı
balıgın etinide ufacık didikledim
zeytin yağında bir tatlı kaşığı pirinç unu kavurdum rendelenmiş soğanı rengi döenen kadar pişirdim yine rendelenmiş havuç ve patates i de ekledim balığın suyunu ve etinide ekleyip sebzeler yumuşayana kadar pişirdim blendırdan geçirdim sebzeler rendelendiği için blendıra gerek duyulmayabilir tercih sizin
tarifteki pirinç unu yerine mısır unu yada irmikte katılabilir sadece sebzelerle de pişirilebilir
Kalorifer de burnunu tikayabilir odaninnhavasi nemli olursa belki faydası olabilir ve gün içinde havalandirmak lazım bebeği de dışarı cikmasanizda camdan balkondan baktırin hava alsın lBenim yavrucakta her sabah uyaniuor burnu tikali . usuyor mu bir sıkıntı mi var anlamadim . surekli tikaniyor aciykrum yine tikali . gun boyu serum mu damlatcam ben .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?