Zaten bulaşık makinası yoktu ben öğrenci evine gelin geldim:) dimdizlak yani çeyiz yok bise yok camasirlarimizi dışarda yikatiyoduk düşün daha yeni aldık sayılır miele çok harika bi makina o yüzden diğerlerini de miele mi alsam acaba şimdi hicbiseyimiz yokken alırken en iyisini almak istiyorumaslında beyaz eşya şans meselesi
ben arçelik kullandım gayette memnun kaldım ev değiştirdik ankastre mutfak fırını termikel marka önyargılıydım iyi değildir diye ama diğeri gibi gayette başarılı çıktı
kötü olmuş ikisinın aynı anda bozulması
Benimde en çok takıldığım konu cocuklara allahi ahireti nasıl antabiliriz acaba aslında bir kitap tavsiyeai ne de ihtiyacım varmaasallah canim çocuklarina
insallah bizimkilerde oyle olur
kizim sakindir , duygusaldir, kendi yemez bize yedirmek ister çok yumusak kalplidir ..
genelde dinlerim ne sorarlarsa sorsunlar mutlaka cevap verrim
gecen gun oglum birden annen nerde senin anne dedi.. hiç beklemiyordum bu soruyu hazirliksiz yakalndim, gitti dedim nereye dedi, cennete dedim ora nere dedi sonra soyluycem dedim o an bisey diyemedim
5 dk sonra yine sordu sonra soylerim demistin hadi soyle neresi cennet dedi
Alalhin yanina gitti dedim, evi orda
hiç gelmeycekmi falan dedi , sonra konu kapandi baska sormadi
çocukalra ölüm nasil anlatilir acaba
iki sene sonrada kuçuk soracak yaawsss çocuklara soyut kavramlari anlatmak oyle zorkiiii
nerden çikdi simdi bu, heee çcouklarla buyuk gibi konusabilmekden çikdi :)
Kofteyi makarnayı nasıl yiyor çiğneyip tutabiliyor mu bide mandalina ve portakal gibi şeyler midesini yakmaz miYok yok yogurdu öyle de yemiyor :)
Bugün bekledim bak yer belki diye yogurdu çıkardı hep.
Ama 1 köfte, yarım kase makarna üzerine de yarım muz yedi. Ama yoğurt cıkkk
Senin şifalı yoğurtyan yollasana
Kız bızımkıler mıymıntı anca meme emıyolar.baksana kelle paca yıycek nerdeyse maş otekı cocuklar:)Kofteyi makarnayı nasıl yiyor çiğneyip tutabiliyor mu bide mandalina ve portakal gibi şeyler midesini yakmaz mi
Günaydın.ne güzel bir ornek.benim kide ruhu anlamaya çalışıyordu.kullanmayın.sagolasinTekrar başın sağolsun canım
Eldiven-el ilişkisiyle somutlaştırabilirsin. El ruh, eldiven beden. El eldivenin icindeyken eldiven hareket ediyor ama eliçıkarınca cansız duruyor. Buna rağmen el harekete devamedebiliyor yaşıyor hala. Ölum de boyle beden kaliyor ruh yasamaya devam ediyor
Senin ortanca kaç yaşındaydı.Aynen canım bizde bir laf var bebeğin yediği helal giydiği haram diye çok pahalısına bende karşıyım özellikle bebek ken genç kız veya delikanlı olunca zaten mecbur alınıyor...
Kofteyi makarnayı nasıl yiyor çiğneyip tutabiliyor mu bide mandalina ve portakal gibi şeyler midesini yakmaz mi
Kız bızımkıler mıymıntı anca meme emıyolar.baksana kelle paca yıycek nerdeyse maş otekı cocuklar:)
http://www.idefix.com/kitap/cocukla...an-bartell/tanim.asp?sid=CPGSTRQWN7QNPBHN43QR.baska soru gelmedi cevabim yeterli oldu ehrhalde
ama Allah niye kotu insan yaratiyor , kotumu ki o sorusuna cevap veremedim sinifta kaldim :)))
iyide onlardan bisey olmyorsa sutdende olmazki
sute alerjisi olan birisi hiç bi sekilde sut urunu tuketemez
senin çocugunun sute alerjisi yok
geç kalmadan alistir ebnce bi an once, sonra istesende içmeycek biberon almayaack, alsa sutu sevmeycek
biberon alıyo . böbreklerı yormazmı peki ? kadir tuğcu ne zaman başlayın diyo?iyide onlardan bisey olmyorsa sutdende olmazki
sute alerjisi olan birisi hiç bi sekilde sut urunu tuketemez
senin çocugunun sute alerjisi yok
geç kalmadan alistir ebnce bi an once, sonra istesende içmeycek biberon almayaack, alsa sutu sevmeycek
7 yaşına kadar pek bu kavramları açmamak gerekiyo 7-10 yaş arası ona hitap eden en uygn dille anlatılabilir.10 yaşından sonra gayet net söylenebilir Allah cennet cehennem kavramları. ölüm için de çok basit bi dille söylenebilir mesela herkes çocuk olur büyür okula gider evlenir çocuğu torunu olur yaşlanır ve başka yerde dünyası olur artık orda yaşar gbi. eğer çok iyi bi insansa yeri cennet olur köşkleri olur arabaları atları ormanları olur bizi orda bekler bizi izler ona bizden dualar bekler diyede anlayacağı seviyedeyken eklenir. aklı çok ermeden cehennem kavramı anlatılmaz bi korku soğuma oluşmaması için. allah bizi sever korur çikolatalaar sağlıklı yiyecekler yollar gbi anlatılır ilk önce. Allah yakar taş olursun cehenneme gidersin gbi cümleler çok yanlış olur. biraz çocuğa bağlı aslında ne tür anlatacağın ama daima sevdirerek olmalı. pek fazla soru sormasına fırsat vermeden başka şeye dikkati dağıtılabilir eğer çok zorlayan sorular soruyorsa.Benimde en çok takıldığım konu cocuklara allahi ahireti nasıl antabiliriz acaba aslında bir kitap tavsiyeai ne de ihtiyacım varpirelideve benimki simdiden namaza başladı :) benle birlikte kılıyor yere koyuyorum birlikte secdeye gidiyoruz :)) hiç ses çıkarmıyor namaz kılarken ta ki selam vercdm biliyor o zaman gülüyor ses çıkarıyor. Ne zaman anlatmat nasıl anlatmak lazım bunu öğrenmek istiyorum senin gibi hazırlıksız yakalanmiyim
çok geçmiş olsun canım. Rabbim beterinden saklasın.kizlar kizimin dirsegi cikmis
gece hic uyumadim surekli baktim kolunu hic kipirdatmadi. sabah uyandi tutuyorum mizmizlaniyo. hic bi sekilde hareket ettirmiyodu. aradik ortopedi uzmani doktorumuzu ameliyattayim dedi baska doktora yonlendirdi cikik olabilir dedi ama onemsizdir korkmayin dedi.
geldik hastaneye cok guzel karsiladi doktor once biseyler verdi test etti alacak mi diye o koluyla almadi. simdi tut kucaginda dedi ben dayanamam dedim zaten oldum olasi kirik cikik olaylarinda tansiyonum duser hele ki evladima hic dayanamam annem dedi sen cik disari.
disari ciktim hafif bi agladi kizim cok az. otuz saniye gecmedi doktor kapiyi acti gel bitti dedi. tik diye oturtmus yerine.oyy icim gitti var yaaa..
dedi ki asla kolundan tutup kaldirmak yok dedi. bakici cikigi deriz biz buna dedi. cok olur bebeklerde korkmayin dedi. calpol verdi iki gun agrisi olur hafif ama kolun nasil kizim gibi seyler demeyin dedi unutur kolunu o zaman dedi.
off bunu da atlattik sukur
donerken arabada gayet guzel oynatiyodu kolunu.
aman dikkat edin kizlar
10 yaşında canımSenin ortanca kaç yaşındaydı.
hay maşallah1.75 canım benim çocuklar bana çekmişler boy konusunda 15 yaşındaki oğlum 1.88 düşün yani :)
Allah herkesi iyi yarattı ama kötülük yapmak isteyen insanlar kötülük yapr diyebilirsin canım.çocuk soruusu
anne kotu insanlari seytanmi yaratti?
anne : hayir yavrum butun insanlari hatta dunyayi Alalh yaratmistir
çocuk : o zaman niye kotu insanlar hirsizlar var, Allah kotumu niye kotuleri yaratmis
anne yani ben :bunu bi hocaya soralim
çocuk , tamam anne soralim ama unutmayalim
Ne derler zaten, çocuk sözle değil gözle eğitilir :)Evet önemli bir konu bu öncelikle o çocuk sana ait bunu karşı tarafı kırmadan hissettirmek lazım otoriteni koyman gerek.... kurallarının dışına çıkıldığında tepkini belli edersin onlarda zamanla buna alışırlar canım birde çocukla göz temasın çok önemli biz halen öyleyiz ne demek istediğimi gözümden anlarlar her ikiside sende başarabilirsen bunu diğer ebeveynlerin çocuk üzerinde hiç bir etkisi olmaz birşey yapacağı zaman daima senin gözüne bakar o zamanda otoritenin kimin elinde olduğu anlaşılır canım
yer anam yerSafer yiyor onu da
sutu 4. aydan sonra verebilirisniz diyorbiberon alıyo . böbreklerı yormazmı peki ? kadir tuğcu ne zaman başlayın diyo?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?