- 12 Ocak 2014
- 4.144
- 3.464
- 448
emekliyo sıralıyo taytay durmaya başladı. çok atik benimki dişler tembelBizim 5 subat alttan biri çıktı bi hafta geçmedi yanındaki de bembeyaz olmuş çıkmak üzere.amaa fazla acele etme çünki çok fenaymis 3 gündür ne uyku ne dinlenme tasimaktan sırtımı hissetmiyorum bende sana sorayım yakınmistarih emekliyo mu bizimki tembel çıktı sanirim desteksiz bile oturtmuyorum daha.bide beslenme ve uyku düzeni nasıl
5 miiiiii ??sen hiç hayatinda agzinda disi olmayan gordunmu pirelim ? :)
yaad duydunmu birinden
çikar canim zamani vardir elbet
bizim 5. di$ patlami$ ama vallahi ne zaman patladi bilmiyorum ucu gorunuyor :)
ablaisnin ilk disi 8 aylik oldugu gun çikmisti
di$li doganda oluyor 1 yasindan sonra çiakranda hepsiii normalk :)
devam devam hiç oturtmuyo beni iş yaptırmıyo oraya düşcek buraya çarpçak hep peşindeyim. uyuyuncada iş güç akşama pertim çıkıyo haliyle fazla enerjik bizimki. diş yerinde var bibeyazlık ama çıkmadı. yavaş geliyo heraldeDiş işi biraz da genetikmiş.Anne-baba geç çıkardıysa geç,erken çıkardıysa erken çıkabiliyormuş.Dişin çıkmamasının çocuğun gelişimi ile alakası yokmuş.Takma kafana yani.Hem zor bir süreç oluyor biraz diş çıkarma.İnşallah sizinki farketmeden kolayca çıkar.
Bu arada bebeğin ne yapıyor? Seninki de çok hareketliydi,konuşmuştuk.Aynen devam mı?
ayyy ne kötü oluur. kimisininki yara bile oluyomuş. Allah yardım etsinBizimki çıktı Can'ım hatta ikincisi de bugün yarın gelir ordada delik var en kötü tarafı emerken bazen ısırıyor iğne gibi Nasıl canımı yakıyor:)
gerçekten öyle hep püremsi hale getirmek zorunda kalıyorum yedireceğim şeyleri. çiğneyemediği için boğulcak gbi oluyo. iki gündür iştahsız. bu sefer galiba diş.Kızlar bu arada bizim oğlanın da yok daha yav 13 şubatlı, dişsiz çocuğu yedirmek de zor oluyormuş cidden, kızım 7 aylıkken çıkarmıştı zaten iştahsızdı çok anlamamıştım ama şimdi oğlum iştahlı ve her şeyi ağzına göre ayarlamak gerekiyor vs
Bu da hepimiz doğumumuzu bekliyorduk ya sonra patır patır doğurmaya başlamıştık onun gibi olduay hey gidi ya ne komik günlerdi hiç doğmayacak gibilerdi hepimiz burdaydık aynı odada olsak nasıl görünürdük acaba patlamaya hazır bombalar yerim şimdi hepsini teker teker tatlışlar <3
Bu arada kız anneleri bu günlerin tadını çıkarın kızım şimdi dillendi iyice, iki dk konuşturtmuyor bizi babasıyla hep bi laf anne bak baba kalk hadiii koşş koşş bak bak bak, eğer bakmazsan kafanı kırıyor öyle şeyler işte
Yavaş yavaş pütürlü alıştırman lazım sonra çok zorlanırsın bizimki pilav falan yiyiyor kıyma köfte Allah ne verdiyse brokoliyi bile öylece yedi
ben hiç blender kullanmadım başta çatalla ezdim Sılanın dişi çıkmadı ama damakla herşeyi yiyor... kuzularının dişi çıkan anneler bizim küçük hanım emerken damağıyla bile canımı acıtıyor sizinkiler dişle kim bilir neler yapıyordur
Bence biraz gereksiz olur. Ben de kucukken almistim ama suan 9200 oldu bizimki belim agrio artik. Cok zorda kalinca yine de kurtarici olabilio.mery60 in yazisinds vardi evde sling tarzi bisi yapabilirsin. Gecici bi donem bence.
Yok blender kullanmiorum. Catalla haff ezip agzina koyuyorum damagi ile eziyor. Blender lkullaninca puturlu yemege alisamio cocuklar. Sonra zorluk yasarsin. Yavastan alistir derim.
Biz de de tam tersi diş var ama başka yok ne emekleme ne de başka bişi sadece desteksiz oturuyor ama biz 20 şubatız bi de hafif tembel :)))emekliyo sıralıyo taytay durmaya başladı. çok atik benimki dişler tembel
Ben çatalla eziyorum sadece blendırda çok nadir acelem varsa yapıyorum.Ya kızlar, etli nohut, yeşil fasulye falan veriyorum diyorsunuz ya, bunları Nasıl veriyorsunuz? Yani blenderdan mi geçirmek gerekir? Ben anca tarhana çorbası verebildim bi de kabaklı tavuklu yemek yapıyorum ayaza ama blenderdan geçiriyorum..
Boba çok iyiymiş duyduğum kadarıyla keşke en başından ondan alsaymışım bende. Şimdi alamam ama pahalı biraz.Ay olarak geç kalmadın bence ama kanguruda Berlin ağrımıyor diyr birşey yok açıkcası.. Yani ben kendi adıma yorum yapayım; benim kollarım rahatlıyor ama yine uzun süre taşıdığında belin ağrıyor o kaçınılmaz.. Ben boba4g kullanıyorum çok da memnunum.. İstersen bir araştır kiralana seçenekleri var en azından bir kanguru alacaksan da önce dene :))
Ben toptan mayalıyorum. Günlük olunca be oluyormuş ki Allah aşkına valla bide ona vakit ayırırsam ölüyüm yav..Yoğurdu hergün gunluk mu mayaliyorsunuz
he valla 4 u nah kazma gibi :))5 miiiiii ??maşallah hakana. hayırlısıyla çıksın zamanı gelince inşaAllah
Ben haşlıyorum her sabah sadece sarısını lor peyniri ile veriyorum. Zor değil canım kasma kendini yok organikmiş yok doğalıymış. Elbette şeker tuz baharat salça vermiceksin, kızartma yapma sebzeleri haşla ez ve z.yağı veya tereyağ koy sonradan, onun dışında yoğurt verebilirsin meyve, yoğurdu falan ben günlük mayalamıyorum. Ona vakit ayıramıcam yani :) mesela pratik olsun diye kıymanı önceden kavur sonra sebzeyi başlarken içine atıverirsin. Yada örneğin geçen gün kendimize ıspanak yaptım soğanı kavurmadan önce ıspanağı kendi suyunda haşladım tunanınkini ayırdım sonra kendimizin yemeğini yaptım. Bazen böyle denk geliyor küçük tupper saklama kaplarına yada cam, kapaklı kaselere koyup buzluğa koyuyorum. Acil bi durumda kullanmak için.bi kap fazla yapıp buzluğa koyuyorum. Baklagilleri de öyle haşlayıp stok yapabilirsin. Çalışan kadınsın halden anlıyorum yani. Bide bu pütür olayında başta elbette midesi bulanıyor ama minik minik yumuşak yumuşak alıştır. Öğürmesi normal ama Zaman'la alışıyor. Ayyy çok yazdım kusura bakma :)Hafi yumuşak yiyecekleri belki haller de mesela kıymayı yutamıyor bir türlü yemeğin içinde olanı.. Köfteyi ezip verince yiyo aöa azıcık..bir de yumurtayı Nasıl vermem lazım? Omlet falan diyorsunuz ya komple pişirilecek mi o tavada yoksa Nasıl ? Pöff bu ek gıda zorluyor beni de kayınvalidemi de emzirmek daha kolaydı
çok feci ben iki isrttim aklim gittiayyy ne kötü oluur. kimisininki yara bile oluyomuş. Allah yardım etsin
kiz senin oglan 10 kg deilmiBoba çok iyiymiş duyduğum kadarıyla keşke en başından ondan alsaymışım bende. Şimdi alamam ama pahalı biraz.
biz haftda 5 kg tuketiyoruz iki sferde mayaliyomYoğurdu hergün gunluk mu mayaliyorsunuz
ben geç basladim canim ilk 6 ay hiçbisey sokmadi agzina.. yaptigim sebze çorbalrni falanda yemedi , su an hiç kullanmiyorum blander falan
Yaaamaşallah o Zaman.. Ayazın 6 tane dişi var iki aydır ama ben daha bir ay önce başladım ek gidaya yakında 8 ay bitecek..tamam dediğin gibi yavaş yavaş alışsın çok sağol
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?