2015 Şubat Anneleri

Ay hayır Canımcım ne çok yazması, tüm bu bilgiler benim için o kadar kıymetli ki, vakit ayırıp sabırla yazdığın için çok teşekkür ederim :))

Yok yok ben öyle organik falan hiç aramam, hazır yoğurt da veririm, hazır meyve püresi de o konuda sıkıntı yok.. Şu pütür olayı benim aklımı karıştırıyor, çok geç başladım yedirmeye, ama bi ay oldu hala yutmak istemiyor uğraşmıyor bekliyorum ama Zaman'la öğrenecek..

Ona ne yapacağımı şaşırıyorum ben ve Nasıl yapacağımı.. Mesela salçalı olmaz hiç diyorsunuz, eh domates de olmaz diyorlar(ben pişmiş verdim az bişi olmadı)..yoğurt tamam cepte ama onun dışında ne yedirecepimi bilemiyorum ıspanak iyi fikir ama Nasıl yutacak mesela ?

Aynen ben de geç başladım Canımm..

Yemeğin suyuna batırıyorsun ya, onyrmrk baharatlı ve salçalı olabiliyor mu? O anlamda dikkat etmek gerekir mi sence? Omleti Nasıl yiyior? Yumurta çok önemli gelişimleri için..
Aynen tadımlık zaten ayaz iki lokma yiyince hemen satılıyor bana emmek isitor hesaba almıyor yemekleri.. Sabahları kayınvalidem daha iyi yediriyormuş, ben yokum mecbur yiyor beyfendi :)))

Alamam evet. On kilo da öyle de kucakta böyle de şu an bileklerim ve belim feci ağrıyor..

Of benim de sol kolum uyuşuyor, bek zaten kendinden geçti ayaz 11 kilo olmuş bugün tarttım.. Bu yüzden emeklesin diye gözünün içine bakıyorum en azından peşinden yürürüm sadece kucakta taşımam :) millet de bi emeklesin görürsün diyor, daha zor diyorlar ) bilemedim yaşayıp göreceğim :))

bu arada ben meyva pureisni hazri veriyorm bebekler için olandan
Alamam evet. On kilo da öyle de kucakta böyle de şu an bileklerim ve belim feci ağrıyor..
e orasi dogru kicakda daha zor
ikinci el biseye bak yada zaten olan birinden ödünç falan al

bizim evde baharat seven yok , benim yemeklerim aci olmaz olursa kimse yemez :))
salçali oluyoz, esimin tansiyonu yuksek az tuzlu olur yemeklerim
gecen gun lahmacunun kiymasini verdim mesela o bile aciiszdi dusun :)))
simdi urfali antepli biri çikacak lahmacuna hakaret ediyom diye ama oyle iste aci yok bizde :)

valla nohut kadar sokuyom agzina bildigin çigniyor ön di$leriyle oyle yuttu
buyuklere yaptgimdan vermsitim ona ozel deildi gerçi ozelde olsa omlet omlet ayni iste :)
ha$lama yumurtayi verdim onu yemedi sipa
dogru aç olunca ne bulursa onu yer yazik
DUNyada Hiç bir canli onunde yemek varken açlikdan olmezmis :)

gecen hafta doktorumuz baharatli olmadigi surece ev yeemegi vereilcegimi soyledi
hatta adam kaç kere tekrar etti aci baharat yok diye, ben yurt disindayim ya dr da yabanci bizim mutfagi nasil hayal ettiyse artik, adama çig koftemi yedrirdiler naptilar bilmiyorumki turk mutfagindan

Ben her sebzeyi veriyorum artık hepsini haşlıyorum ve içine bulgur yada pirinç atıyorum, en başta örneğin havuç yapmıştı ve onu tutamamış öğürmüştü o Zaman blendırda kullanmıştım iki kez sonra daha yumuşak yaptım. Daha çok haşladım ve daha küçük parçalara ayırdım. Öyle öyle alıştı. Bilirsin basitten zora doğru gitmek lAzım. :) sen de haşla ve çatalla edebildiğin kadar ez. Azıcık pütür bile yavaş yavaş alışmasını sağlar. Temel bi tarif veriyim ben sana buna benzer devam et. Soğan patates kabak ve kapya biberi küp küp doğra ve haşla içine biraz pirinç de koyabilirsin. Ez çatalla z. Yağı bi yemek kaşığı karıştır ver bakalım. Ben içine maydanoz da atıyorum sonra çıkarıyorum. Kapya biberin kabuğu belki rahatsız edebilir onu koyma şimdilik.

Hay maşallah ayaza :) emekleyince değişen bişey yok ki mızık mızık yine peşimde :) şekil 1A : :)

Eklentiler

• image.webp
    47,6 KB · Görüntüleme: 77
bu arada ben meyva pureisni hazri veriyorm bebekler için olandan

e orasi dogru kicakda daha zor
ikinci el biseye bak yada zaten olan birinden ödünç falan al
Şimdilik slingle idare ediyorum çok zorlanırsam alırım yav amaaaan zaten varya sıkıldım para pul hesap kitap harcıcam kardeşim bundan sonra

sevilecek nesi varmis zaten anlattigina gore. okuz.

Yoğurdu hergün gunluk mu mayaliyorsunuz
ben tek seferde mayalayip kucuk kavanozlara koyup buzluga atiyorum her gun bi tane cikariyorum.

ya bizim puturlu yeme konusunda sikinti yok da sebzeyi hic sevmiyor. diger her seyi yiyor ama corbada cok zorlaniyorum.

tarhana ve bezelye corbasini seviyor bi tek. sebze corbalarini zorla yediriyorum resmen :/ daha hic ispanak denemedim ama pazarda gormedim hic bakalim oni sevecek mi hic sanmiyorum ama.

bi de ben daha hic kiyma vermedim. kemik suyuyla pisirdim corbalarini ama kurbandan hemen sonra istanbula geldim. buzluguma begüm icin kiyma koymustum bir suru iki kez cektirdim hemde. ama firsat olmadi. burda da firsat olmadi. kiymali ne gibi seyler yapabilirim?

Ben her sebzeye koyuyorum canım. Kabak patates ıspanak.. Hatta geçen gün antrikot aldık 250 g. minik minik doğradım patates ve soğanla haşladım et edilmediği için bir iki tur blendır yaptım oh bayıla bayıla yedi beyimiz. Yemiyoz yediriyoz örneğinin en açık örneği kemik suyundan çok Eti'n kendisini verin dediydi maral. Bide bardakla içirmeyi denesene çorbaları Tuna mesela bazen bardaktan daha iştahlı içiyor.

omleti sadece sarısıyla yapıyorum azcık yagda bazen peynirli azcıkta yulaf unu ekliyorum

Yumurta haşladım mı labne peyniri ile veriyorum ama bulamaç değil kalıpla labne alıyorum yumurtadan bi parça koparıp üstüne koyuyorum hemde öğütüyor veya omlet yaptım mı ufak parçalar halinde eline veriyorum koparıp koparıp yiyiyor zaten ekmekte hep elinde öylece kuru kuru yiyiyor çok sevdi bende engel olmuyorum zaten büyük kopardı mı çıkarıyor hemen ağzından ilk başta çok korkarak verdim Boğaz'ına kaçar diye şimdi çıkarmayı öğrendi o yüzden dediğim gibi geç kalma bence bugün mesela kurbandan kemikli et ayırmıştım haşladım suyuna şehriye koydum birazda et tifttim çorba yaptım güzel yedi hatta fazlasını kavanozlarına koydum yarın öğlen bide diğer gün öğlen yedircem inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…