- 2 Haziran 2014
- 1.295
- 790
- 168
Yiyen bebeye ver yaw. Yazık bebeyekizlar bugun benimki meyva puresini bitirdi daha versem yerdi
iki tanesi çokmu gelirki
benim buyukler i$thasizdi yesinler diye pesinde kosardim bu degisi biraz o benim pesim kosucak yakinda yemek için :)
iyide anne sutune yer kalmaz bu sefer ona daha çok yazik :))))Yiyen bebeye ver yaw. Yazık bebeye
Ben haşlıyorum her sabah sadece sarısını lor peyniri ile veriyorum. Zor değil canım kasma kendini yok organikmiş yok doğalıymış. Elbette şeker tuz baharat salça vermiceksin, kızartma yapma sebzeleri haşla ez ve z.yağı veya tereyağ koy sonradan, onun dışında yoğurt verebilirsin meyve, yoğurdu falan ben günlük mayalamıyorum. Ona vakit ayıramıcam yani :) mesela pratik olsun diye kıymanı önceden kavur sonra sebzeyi başlarken içine atıverirsin. Yada örneğin geçen gün kendimize ıspanak yaptım soğanı kavurmadan önce ıspanağı kendi suyunda haşladım tunanınkini ayırdım sonra kendimizin yemeğini yaptım. Bazen böyle denk geliyor küçük tupper saklama kaplarına yada cam, kapaklı kaselere koyup buzluğa koyuyorum. Acil bi durumda kullanmak için.bi kap fazla yapıp buzluğa koyuyorum. Baklagilleri de öyle haşlayıp stok yapabilirsin. Çalışan kadınsın halden anlıyorum yani. Bide bu pütür olayında başta elbette midesi bulanıyor ama minik minik yumuşak yumuşak alıştır. Öğürmesi normal ama Zaman'la alışıyor. Ayyy çok yazdım kusura bakma :)
Alamam evet. On kilo da öyle de kucakta böyle de şu an bileklerim ve belim feci ağrıyor..kiz senin oglan 10 kg deilmi
belmi dayanir ona
ki$ geldi disarida çikmazsin çok
parana ayazik olur
ben geç basladim canim ilk 6 ay hiçbisey sokmadi agzina.. yaptigim sebze çorbalrni falanda yemedi , su an hiç kullanmiyorum blander falan
4 disimiz buyuk, agzina ne soksam iki geveliyor lop yuutyor :))
bakdi zorlanoiyor su veruiyorum gidiyor :)
biz yemek yerken etinden veriyorum, suyuna ekmek bandiriip veriyorum yiyor vermezsem bagiryor valla ona lokma sokucam diye kendim aç kalkiyom sofradan i$tah falan kalmiyor
sulu kofte, omlet, doner,lahmacunun uzeri,dolma içi,tavuk çorbasi , aklina ne geliyorsa veriyorum minik minik. ama bizimki pek doyumluk olmuyor tadimlik genelde
Can'ım bu kusma yeni mi başladı bi doktora git istersenArtık ek gıda namıma hiç bi şe yemiyo. Sadece emiyo onu da direk kusuyo15 gündür hiç kilo almadı. Boyu da uzamıyo kusmasaydı keşke ya
Alamam evet. On kilo da öyle de kucakta böyle de şu an bileklerim ve belim feci ağrıyor..
e orasi dogru kicakda daha zorAlamam evet. On kilo da öyle de kucakta böyle de şu an bileklerim ve belim feci ağrıyor..
bizim evde baharat seven yok , benim yemeklerim aci olmaz olursa kimse yemez :))Aynen ben de geç başladım Canımm..
Yemeğin suyuna batırıyorsun ya, onyrmrk baharatlı ve salçalı olabiliyor mu? O anlamda dikkat etmek gerekir mi sence? Omleti Nasıl yiyior? Yumurta çok önemli gelişimleri için..
Aynen tadımlık zaten ayaz iki lokma yiyince hemen satılıyor bana emmek isitor hesaba almıyor yemekleri.. Sabahları kayınvalidem daha iyi yediriyormuş, ben yokum mecbur yiyor beyfendi :)))
Ben her sebzeyi veriyorum artık hepsini haşlıyorum ve içine bulgur yada pirinç atıyorum, en başta örneğin havuç yapmıştı ve onu tutamamış öğürmüştü o Zaman blendırda kullanmıştım iki kez sonra daha yumuşak yaptım. Daha çok haşladım ve daha küçük parçalara ayırdım. Öyle öyle alıştı. Bilirsin basitten zora doğru gitmek lAzım. :) sen de haşla ve çatalla edebildiğin kadar ez. Azıcık pütür bile yavaş yavaş alışmasını sağlar. Temel bi tarif veriyim ben sana buna benzer devam et. Soğan patates kabak ve kapya biberi küp küp doğra ve haşla içine biraz pirinç de koyabilirsin. Ez çatalla z. Yağı bi yemek kaşığı karıştır ver bakalım. Ben içine maydanoz da atıyorum sonra çıkarıyorum. Kapya biberin kabuğu belki rahatsız edebilir onu koyma şimdilik.Ay hayır Canımcım ne çok yazması, tüm bu bilgiler benim için o kadar kıymetli ki, vakit ayırıp sabırla yazdığın için çok teşekkür ederim :))
Yok yok ben öyle organik falan hiç aramam, hazır yoğurt da veririm, hazır meyve püresi de o konuda sıkıntı yok.. Şu pütür olayı benim aklımı karıştırıyor, çok geç başladım yedirmeye, ama bi ay oldu hala yutmak istemiyor uğraşmıyor bekliyorum ama Zaman'la öğrenecek..
Ona ne yapacağımı şaşırıyorum ben ve Nasıl yapacağımı.. Mesela salçalı olmaz hiç diyorsunuz, eh domates de olmaz diyorlar(ben pişmiş verdim az bişi olmadı)..yoğurt tamam cepte ama onun dışında ne yedirecepimi bilemiyorum ıspanak iyi fikir ama Nasıl yutacak mesela ?
Hay maşallah ayaza :) emekleyince değişen bişey yok ki mızık mızık yine peşimde :) şekil 1A : :)Of benim de sol kolum uyuşuyor, bek zaten kendinden geçtiayaz 11 kilo olmuş bugün tarttım.. Bu yüzden emeklesin diye gözünün içine bakıyorum en azından peşinden yürürüm sadece kucakta taşımam :) millet de bi emeklesin görürsün diyor, daha zor diyorlar ) bilemedim yaşayıp göreceğim :))
Şimdilik slingle idare ediyorum çok zorlanırsam alırım yav amaaaan zaten varya sıkıldım para pul hesap kitap harcıcam kardeşim bundan sonrabu arada ben meyva pureisni hazri veriyorm bebekler için olandan
e orasi dogru kicakda daha zor
ikinci el biseye bak yada zaten olan birinden ödünç falan al
Doğduğundan beri var. Gittim değişik değişik doktora fizyolojik kendiliğinden geçecek diyolarCan'ım bu kusma yeni mi başladı bi doktora git istersen
iyide anne sutune yer kalmaz bu sefer ona daha çok yazik :))))
sevilecek nesi varmis zaten anlattigina gore. okuz.eltim dun aksam esimi aramis
gerizekali kayinim dovdukden sonra ayrilirsan ayril daha kapi , alirsin çocuklarini TR ye gidersin burda barindirmam seni demis.. eltim para gonderecenmi napacam ben TR de deyincede zirnik koklatmam bakrasin basinin çaresine demi$.. kayinim zaten maral gelip teselli etseydi belki gitmezdi diyomu$, bize kustu telefonumuzu açmiyor
bu adama okuz deyince okuzlere hakaret oluyior havyncazlara yazik
hafta sonu bize gelecekler belki, okiullar 15 gun tatile giriyor,ben seni ararim bakriz demis eltim
ben kayinimi sevmezdim simdi nefret ediyorum
ben tek seferde mayalayip kucuk kavanozlara koyup buzluga atiyorum her gun bi tane cikariyorum.Yoğurdu hergün gunluk mu mayaliyorsunuz
ya bizim puturlu yeme konusunda sikinti yok da sebzeyi hic sevmiyor. diger her seyi yiyor ama corbada cok zorlaniyorum.Ben her sebzeyi veriyorum artık hepsini haşlıyorum ve içine bulgur yada pirinç atıyorum, en başta örneğin havuç yapmıştı ve onu tutamamış öğürmüştü o Zaman blendırda kullanmıştım iki kez sonra daha yumuşak yaptım. Daha çok haşladım ve daha küçük parçalara ayırdım. Öyle öyle alıştı. Bilirsin basitten zora doğru gitmek lAzım. :) sen de haşla ve çatalla edebildiğin kadar ez. Azıcık pütür bile yavaş yavaş alışmasını sağlar. Temel bi tarif veriyim ben sana buna benzer devam et. Soğan patates kabak ve kapya biberi küp küp doğra ve haşla içine biraz pirinç de koyabilirsin. Ez çatalla z. Yağı bi yemek kaşığı karıştır ver bakalım. Ben içine maydanoz da atıyorum sonra çıkarıyorum. Kapya biberin kabuğu belki rahatsız edebilir onu koyma şimdilik.
Allah yardımcın olsun inşallah hemen geçer CanımDoğduğundan beri var. Gittim değişik değişik doktora fizyolojik kendiliğinden geçecek diyolarçok zor. Günde en az 10 kez kusuyo
Ben her sebzeye koyuyorum canım. Kabak patates ıspanak.. Hatta geçen gün antrikot aldık 250 g.sevilecek nesi varmis zaten anlattigina gore. okuz.
ben tek seferde mayalayip kucuk kavanozlara koyup buzluga atiyorum her gun bi tane cikariyorum.
ya bizim puturlu yeme konusunda sikinti yok da sebzeyi hic sevmiyor. diger her seyi yiyor ama corbada cok zorlaniyorum.
tarhana ve bezelye corbasini seviyor bi tek. sebze corbalarini zorla yediriyorum resmen :/ daha hic ispanak denemedim ama pazarda gormedim hic bakalim oni sevecek mi hic sanmiyorum ama.
bi de ben daha hic kiyma vermedim. kemik suyuyla pisirdim corbalarini ama kurbandan hemen sonra istanbula geldim. buzluguma begüm icin kiyma koymustum bir suru iki kez cektirdim hemde. ama firsat olmadi. burda da firsat olmadi. kiymali ne gibi seyler yapabilirim?
omleti sadece sarısıyla yapıyorum azcık yagda bazen peynirli azcıkta yulaf unu ekliyorumHafi yumuşak yiyecekleri belki haller de mesela kıymayı yutamıyor bir türlü yemeğin içinde olanı.. Köfteyi ezip verince yiyo aöa azıcık..bir de yumurtayı Nasıl vermem lazım? Omlet falan diyorsunuz ya komple pişirilecek mi o tavada yoksa Nasıl ? Pöff bu ek gıda zorluyor beni de kayınvalidemi de emzirmek daha kolaydı
Kanattı bugünayyy ne kötü oluur. kimisininki yara bile oluyomuş. Allah yardım etsin
Yumurta haşladım mı labne peyniri ile veriyorum ama bulamaç değil kalıpla labne alıyorum yumurtadan bi parça koparıp üstüne koyuyorum hemde öğütüyor veya omlet yaptım mı ufak parçalar halinde eline veriyorum koparıp koparıp yiyiyor zaten ekmekte hep elinde öylece kuru kuru yiyiyor çok sevdi bende engel olmuyorum zaten büyük kopardı mı çıkarıyor hemen ağzından ilk başta çok korkarak verdim Boğaz'ına kaçar diye şimdi çıkarmayı öğrendi o yüzden dediğim gibi geç kalma bence bugün mesela kurbandan kemikli et ayırmıştım haşladım suyuna şehriye koydum birazda et tifttim çorba yaptım güzel yedi hatta fazlasını kavanozlarına koydum yarın öğlen bide diğer gün öğlen yedircem inşallahHafi yumuşak yiyecekleri belki haller de mesela kıymayı yutamıyor bir türlü yemeğin içinde olanı.. Köfteyi ezip verince yiyo aöa azıcık..bir de yumurtayı Nasıl vermem lazım? Omlet falan diyorsunuz ya komple pişirilecek mi o tavada yoksa Nasıl ? Pöff bu ek gıda zorluyor beni de kayınvalidemi de emzirmek daha kolaydı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?