2015 Şubat Anneleri

Ne güzel tertemiz bi sayfa açacaksınız kendinize, dayan az kalmış feraha çıkmanıza, kolay gelsin

hafiflemek istiyorum.... Fazla eşyadan, fazla konuşmaktan, fazla düşünceden, işten güçten, fazla kilolarımdan, fazla insanlardan kurtulmak istiyorum... Kazağımın altına bi gömlek bile giymek istemiyorum artık, saçımı bile kazıtasım var.. Çok yoruldum bu kadar sorumluluğu taşımaktan. Ben o kadar güçlü değilim.. 85 yaşında olaydım keşke. Oldu bitti işte hayat tamam yaşadım artık deyip, kenara çekilirdim. Yaşamaya çalışmaktan da yoruldum.. Yoruldum arkadaş....

Neden böyle umudunu kestin herşeyden canım daha kaç yaşındasın bak herkesin sahip olmak istediği ama herkesin sahip olamadığı bebişin var ailen var Allaha şükür sağlığınız yerinde daha ne ister insan başka Allahtan

Yani bazen yorulmuş daralmış olabilirsin hepimiz gibi ama yine öyle şeyler düşünmemelisin canım

canim benim ne oldu boyle
eminim bir cok seyin birikimidir bu hisler.
arada geliyor gidiyor insan cok yoruluyor, tukeniyor. ama hayat yine de guzel be.. hele ki evlatlarimizdan sonra..
biraz degisiklik lazim, kafayi dinlemek lazim sanirim..

Ne diyim hislerime tercüman olmuşsun.. Ben de her gün bunu diyorum kendime ve kızıyorum sonra neden her şeyi sen yapıyorsun ki diyorum kendi kendime ama benden başk da kimse düşünmüyor işte.. Hayatından bıkmadın bence ama her şeyi üstlenmek zorunda kalmaktan yoruldun..Tuna'dan yorulmadın, Tuna'yı büyütürken başkalarına da laf anlatmaktan, başkalarına da bakmak zorunda kalmaktan ve Tuna'nın yanısıra bir çok başka görevini de yerine getirmeye çalışırken yığılıp kalmaktan bıktın.. Bizi yoran aslında çocuk değil kızlar, çocukla tek başına uğraşmak ve tek başına yorulmak sanırım.. En azından. Benim öyle

Yani bazen yorulmuş daralmış olabilirsin hepimiz gibi ama yine öyle şeyler düşünmemelisin canım
Yok canım bişey düşündüğümden değil ama yoruldum gerçekten fiziksel olarak değil, ruhen çöktüm.. Şükret şükret de sonunda bi ışık olaydı..

canim benim ne oldu boyle
eminim bir cok seyin birikimidir bu hisler.
arada geliyor gidiyor insan cok yoruluyor, tukeniyor. ama hayat yine de guzel be.. hele ki evlatlarimizdan sonra..
biraz degisiklik lazim, kafayi dinlemek lazim sanirim..
Evet canım onlar olmasa çoktaaaan vazgeçerdim çoğu şeyden, değişiklik yapmama az kaldı bir hafta sonra ailemin yanına gidicem, belki azıcık nefes alırım, en azından bir saat hiç bir şey yapmadan, halının desenlerini incelemek, fayans saymak filan istiyorum..

Her kelinesine, noktasına virgülüne katılıyorum, anlatmaya üşendiklerimi yazmışsın.. Sağol..

Canim boyle olma sen ki bize nese veriyosun buralarda bu ne olumsuzluk. Hic yakismiyo. Tuna'ya saril o sarj etsin seni

Kesinlikle oyle canim cok guzel aciklamissin. Bizi yoran bunlar. Bu kadar seyle ugrasmak zorunda olmasak bu dusuncelere hic suruklenmeyiz

Ohh bu sana iyi gelecek kesinlikle dinlen orda da yorma kendini

seni gormesem de az cok tanidim. seninle bir cok huyumuz benziyor konusmustuk da zaten.
takintilisin, tez canlisin. her sey mukemmel olsun bir sorun olmasin istiyorsun. bende oyleyim ama cocuktan sonra hayat oyle bir degisiyormuski bu huylarimdan vazgecmek zorunda kaldim. en azindan deniyorum.

annenlere gittiginde hic bir seyi kafana takmadan Tuna'yi birak onlara ve disari cik. aglar mi yemek yedirebilirler mi vs hic dusunme. bi gun ac kalsa ve aglasa ne olur, hic bisey..

cik disari tek basina dolas sokaklarda. varsa eski gittigin bir mekan git ve bi cay kahve ic. havayi icine cek. kuafore git sacina biseyler yaptir.. sokaklarda yuru, insanlari izle. kendini dinle sakin bir yerde. inan cok iyi gelecek.

sonra artik her seyi yuklenmeyi birakacagina soz ver kendine. takintilarini, tum olumsuzluklarini. koyver gitsin senden bir tane daha yok ve bu hayata bir kez geliyorsun. esinle bir problemin var mi bilmiyorum ama inan surda 10 kisinin 9unun esiyle sikintisi vardir cocuktan sonra. ben unuttum en son ne zaman basbasa her zamanki mekanimizda kahve icip uzun uzun sohbet ettigimizi. cocuk cok degistiriyor eslerin iliskisini, en azindan ilk yillar..

o yuzden kafana takma, he de gec.. ikinizin ortak bir parcasi Tuna. cok normal bazi konularda catismaniz.. sen sakin ol, evladina bak onun bir gulusuyle mutlu ol..

su hayattaki en zor seylerden biri birilerini ikna etmeye calismak, bildiginin aksini anlatmak. cocukla ilgili hepimizin basina geliyodur. boyle insanlar hepimizin hayatinda var. eslerimiz bile yeri geldiginde enerjimizi somuruyorlar.

onu neden boyle yapmadin, sen yanlis yapiyorsun, boyle yapmalisin vs.. yap o zaman anasini satayim yaa kolaysa sen yap.ne guzel gece bebek aglarken sen uykunun en guzel yerinde uyanirken onun kicini donup uyumaya devam etmesi. saatlerce uyutmaya calisman gecenin bir koru.
ama hata bizde cogunlukla. hep niye biz yukleniyoruz bu sorumlulugu. annelik icgudusu mu bilmem ama gece 39 derece atesim varken ve titrerken bile cocugu sallarken esimi uyandirmaya kiyamadim sabah ise gidecek diye. acaba o da bunu yapar miydi?

onun yani sira ailelere laf anlat, gelen giden geçen herkese laf anlat hatta avmde tanimadigin insanlar bile yorum yapsin onlarla ugras.. ev isleri, is hayati ve diger sorumluluklari saymiyorum bile. biz tukenmeyelim de kim tukensin.

cocuk buyutmek, onunla ilgilenmek (ciddi hastaliklar vs disinda) cok kolay ve keyifli aslinda. dedigin gibi bizi yoran diger seyler. insanlar ozellikle..

Canim boyle olma sen ki bize nese veriyosun buralarda bu ne olumsuzluk. Hic yakismiyo. Tuna'ya saril o sarj etsin seni
Gerçekten neşeleniyor musun :) çok sevindim buna. Aslında olumlu bi insanım da işte bazen böyle üst üste olunca herşey.. Teşekkür ederim desteğin için

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…