Can'ım benim uzun uzun yazmışsın, beni çok iyi anlamışsın, ihtiyacım olan şeyleri söyledin. Hiç birinizi görmedim ama en küçük bi mesajımda bile koşup geldiniz, gözlerim doldu.. Çok iyisiniz sağolun.. Yarına geçer, çabuk unuturum ben her şeyi de işte yazarım geldi burayaseni gormesem de az cok tanidim. seninle bir cok huyumuz benziyor konusmustuk da zaten.
takintilisin, tez canlisin. her sey mukemmel olsun bir sorun olmasin istiyorsun. bende oyleyim ama cocuktan sonra hayat oyle bir degisiyormuski bu huylarimdan vazgecmek zorunda kaldim. en azindan deniyorum.
annenlere gittiginde hic bir seyi kafana takmadan Tuna'yi birak onlara ve disari cik. aglar mi yemek yedirebilirler mi vs hic dusunme. bi gun ac kalsa ve aglasa ne olur, hic bisey..
cik disari tek basina dolas sokaklarda. varsa eski gittigin bir mekan git ve bi cay kahve ic. havayi icine cek. kuafore git sacina biseyler yaptir.. sokaklarda yuru, insanlari izle. kendini dinle sakin bir yerde. inan cok iyi gelecek.
sonra artik her seyi yuklenmeyi birakacagina soz ver kendine. takintilarini, tum olumsuzluklarini. koyver gitsin senden bir tane daha yok ve bu hayata bir kez geliyorsun. esinle bir problemin var mi bilmiyorum ama inan surda 10 kisinin 9unun esiyle sikintisi vardir cocuktan sonra. ben unuttum en son ne zaman basbasa her zamanki mekanimizda kahve icip uzun uzun sohbet ettigimizi. cocuk cok degistiriyor eslerin iliskisini, en azindan ilk yillar..
o yuzden kafana takma, he de gec.. ikinizin ortak bir parcasi Tuna. cok normal bazi konularda catismaniz.. sen sakin ol, evladina bak onun bir gulusuyle mutlu ol..
sanal alemden arkadas dost olunur mu derdim ama dedigimi yuttum cidden bir cougunuz dostum oldunuz, olduk :)Can'ım benim uzun uzun yazmışsın, beni çok iyi anlamışsın, ihtiyacım olan şeyleri söyledin. Hiç birinizi görmedim ama en küçük bi mesajımda bile koşup geldiniz, gözlerim doldu.. Çok iyisiniz sağolun.. Yarına geçer, çabuk unuturum ben her şeyi de işte yazarım geldi buraya
nasil yapiliyor?İsim değişikliği seherabdul
Kafkanistan
Allah kolaylık versin,bütün işlerini kolaylaştırsın inşallah.Herkese Allah kolaylık versin analık kolay değil okudum hepinizi herzaman ki gibi :) çok yorgunum müthiş yorgunum bitik durumdayım HamzaTuğra durmuyor çok yaramaz diğer iki ağbimizin sınav haftası ve ben eşya topluyorumbirde üstüne nezle oldum ayın 19 da taşınıyorum yeni bir iş yeni bir ev yeni insanlar Rabbim hayırlısını versin... Bakalım kader bize neler hazırlamış nasipse göreceğiz inşallah....
Yorulduk haklısın.Ama hafifleyeceksin de Zaman'la.Sonra yavaş yavaş ağırlaşıp bunalıp sonra tekrar hafifleyeceğiz.Bu döngü böyle sürüp gidicek uzun bir süre.Tuna sana hep ışık olucak,hep umut.İyi ki varlar.Onlarsız bunalıma girmek bile anlamsız olurdu :)hafiflemek istiyorum.... Fazla eşyadan, fazla konuşmaktan, fazla düşünceden, işten güçten, fazla kilolarımdan, fazla insanlardan kurtulmak istiyorum... Kazağımın altına bi gömlek bile giymek istemiyorum artık, saçımı bile kazıtasım var.. Çok yoruldum bu kadar sorumluluğu taşımaktan. Ben o kadar güçlü değilim.. 85 yaşında olaydım keşke. Oldu bitti işte hayat tamam yaşadım artık deyip, kenara çekilirdim. Yaşamaya çalışmaktan da yoruldum.. Yoruldum arkadaş....
Google amcaya sor ben öyle yaptım başkaları da sormuş çünkü sonra Kazen yönlendirmişnasil yapiliyor?
su hayattaki en zor seylerden biri birilerini ikna etmeye calismak, bildiginin aksini anlatmak. cocukla ilgili hepimizin basina geliyodur. boyle insanlar hepimizin hayatinda var. eslerimiz bile yeri geldiginde enerjimizi somuruyorlar.
onu neden boyle yapmadin, sen yanlis yapiyorsun, boyle yapmalisin vs.. yap o zaman anasini satayim yaa kolaysa sen yap.ne guzel gece bebek aglarken sen uykunun en guzel yerinde uyanirken onun kicini donup uyumaya devam etmesi. saatlerce uyutmaya calisman gecenin bir koru.
ama hata bizde cogunlukla. hep niye biz yukleniyoruz bu sorumlulugu. annelik icgudusu mu bilmem ama gece 39 derece atesim varken ve titrerken bile cocugu sallarken esimi uyandirmaya kiyamadim sabah ise gidecek diye. acaba o da bunu yapar miydi?
onun yani sira ailelere laf anlat, gelen giden geçen herkese laf anlat hatta avmde tanimadigin insanlar bile yorum yapsin onlarla ugras.. ev isleri, is hayati ve diger sorumluluklari saymiyorum bile. biz tukenmeyelim de kim tukensin.
cocuk buyutmek, onunla ilgilenmek (ciddi hastaliklar vs disinda) cok kolay ve keyifli aslinda. dedigin gibi bizi yoran diger seyler. insanlar ozellikle..
Tabiki canim gozlerim seni ariyo valla. Hersey guzel olacak yoluna girecek boyle inanalim. Hepimizin hayati karmakarisik oldu. Bebek isterken insan bu kadarini dusunemiyo. Tam bir surpriz. Tum sorumluluklar bize yukleniyo maalesef.Gerçekten neşeleniyor musun :) çok sevindim buna. Aslında olumlu bi insanım da işte bazen böyle üst üste olunca herşey.. Teşekkür ederim desteğin için
Biz yurt dışındayız Can'ım pat diye girdim konuya belki k bakmaTabiki canim gozlerim seni ariyo valla. Hersey guzel olacak yoluna girecek boyle inanalim. Hepimizin hayati karmakarisik oldu. Bebek isterken insan bu kadarini dusunemiyo. Tam bir surpriz. Tum sorumluluklar bize yukleniyo maalesef.yeb4 un de dedigi gibi bu kadar sorumlulugun ustune surekli de suclanma durumu. Allah hepimizin yardimcisi olsun
Biz yurt dışındayız Can'ım pat diye girdim konuya belki k bakmaTabiki canim gozlerim seni ariyo valla. Hersey guzel olacak yoluna girecek boyle inanalim. Hepimizin hayati karmakarisik oldu. Bebek isterken insan bu kadarini dusunemiyo. Tam bir surpriz. Tum sorumluluklar bize yukleniyo maalesef.yeb4 un de dedigi gibi bu kadar sorumlulugun ustune surekli de suclanma durumu. Allah hepimizin yardimcisi olsun
burda da öyle babalar o kadar aktif ki doğum yaptığım hastanede gozUmle gördüm hep babalar alt degistiriyodu biberonla besliyordu zaten dışarda parkta çarşıda çoğu zaman babalar gezdiriyor benim esimde çok.şükür yardımcı yediriyor uyutuyor yıkıyor oynuyor ama kaynanam gibi de herşeye karışır :)Biz yurt dışındayız Can'ım pat diye girdim konuya belki k bakma
Benim eşim işte yabancı bir arkadaşı sürekli diyormuş gömleğin ütülü hergün yemeğini evden getiriyorsun eşim demiş evet eşim yapıyor çocuklara da bakıyor hatta her işi o yapıyor demiş
Ada'm da biz her işi eşlerimize yaptırmaya çalışsak ertesi gün boşarlar bizi donumuza kadar da alırlar demiş
Yaaa dedim bak değer bilmeyen bir Türk erkekleri demek ki
Sağol canım çok teşekkürler ders oldu işte artık bina kenarlarına park etmemArabanın üzerine kar kütlesi düşmüşya ondan dolayı canım bir verdiğin karşı gelmiş bizim oturduğumuz sitede de 3 araç pert oldu resmen
Evet canım bana da pozitif enerji veriyorsun annenlere gitmek iyi gelir bence canım kafan dağılır :)Gerçekten neşeleniyor musun :) çok sevindim buna. Aslında olumlu bi insanım da işte bazen böyle üst üste olunca herşey.. Teşekkür ederim desteğin için
Tabi canim alismislar kiymet bilmiyolarBiz yurt dışındayız Can'ım pat diye girdim konuya belki k bakma
Benim eşim işte yabancı bir arkadaşı sürekli diyormuş gömleğin ütülü hergün yemeğini evden getiriyorsun eşim demiş evet eşim yapıyor çocuklara da bakıyor hatta her işi o yapıyor demiş
Ada'm da biz her işi eşlerimize yaptırmaya çalışsak ertesi gün boşarlar bizi donumuza kadar da alırlar demiş
Yaaa dedim bak değer bilmeyen bir Türk erkekleri demek ki
evet iste o da bizim sucumuz. deneyip ogrenmelerine de firsat vermiyoruz. yok yapamaz yok zarar verir diye korkup zateb sen yapamazsin diye en bastan ekmeklerine yag suruyoruz.evet böyle olmamızın sebebi biz ve yufka yüreklerimizdir.. Kıyamıyorum ben, hadi diyelim ki verdim çocuğu eşime az uyuyayım diye Ada'm zaten beceremez, ne karnını dıyırabilir ne uyuyabilir eminim 10 dk sonra "Canm bu durmuyor" diye yanıma gelir..
Ben bi ara çok takmıştım bu tür şeylere ama şimdi bıraktım.. Değişen bişi olmuyor.. Kabullenmek ve devam etmek en doğrusu, biz bir insan yetiştiriyoruz ve ileride güzel şeyler olduğunda "bu benim eserim" diyerek gurur duyacağız bundan eminim.. Amman sabrını veriyor i, tabi yorgunluğu ve tükenmişliği de.. Hepimiz aynı şeyleri yaşıyoruz ve hiç olmazsa burada içimizi dökebiliyoruz.. Allah sağlık versin Cidden gerisi boş.. Ben eş durumu tayını başvurusu içim ilçe milli eğitime gittiğimde şef bana zorluyor mu Bebek diye sordu, tam cevap verecektim ki başka bit öğretmen girdi, engelli 14 yaşında bşr oğlu varmış ve o yüzden yıllardır tayininin merkeze çıkmasını bekliuormuş.. Sonra düşündüm ben az kalsın çok zorluyor diye Cevap verecektim ama kadının anlattıklarından sonra utandım kendimdenevlatlarımızın acısını görmeyelim hiç Bi anne görmesin bu dünyada..
Sütü olması gereknden daha soğuk koyduysan eğer içi sıcak su dolu bi kaba koy yoğurt mayaladğn kabı.gunaydin kizlar.
sabah kalktim baktim yogurdum tutmamis
ilk kez basima geliyo napmam lazim aynen sut duruyo oyle ziyan mi olacak simdi
yok her zamanki gibi ilik yapmistim.Sütü olması gereknden daha soğuk koyduysan eğer içi sıcak su dolu bi kaba koy yoğurt mayaladğn kabı.
Yine olmazsa peynir yaparsın ziyan olmaz
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?