2015 Şubat Anneleri

Ben 5. yılımızda çocuk yapmaya karar verdim,eşim çok istiyordu biraz da onun gazıyla.Daha duracaktım yani sanki çok gençmişim gibi :)
Bişey yapmadım diyorsun adını bile ilk kez duyduğum kurabiye yapmışsın,becerikli hatunlar toplanmış buraya hep.Afiyet olsun şimdiden.
Begüm 7 de akşamüstü uykusuna mı yatıyor Gece uykusuna kaçta geçiyor peki? Benimki bir tuhaf çocuk ya,akşamüstü 4 den sonra olurda yatarsa gece 10 dan önce asla uyumuyor.Deli oluyorum,ben de 4 den sonra uyutmuyorum bu yüzden.

Ayy ben o cookie lerin şeklini çok seviyorum, damla çikolatalı mı yaptın Can'ım fotoğraf atsana bide tarif tabiki :)

kiz insan profil fotografimdan anlar :))
ya dedim simdi biri gorurse tesadufen her seyimi yaziyorum adim da kabak gibi cikmasin. iki ismim var ama olsun :))

cocuklar evdeyken de yazardin sen mutlaka merak ettim o yuzden
bu aralar biraz fazla oyun oynamak istiyolar :)
dunde kadinlar matinesine gittim
bugun bu saat oldu daha yeni oturdum
utu yapicam simdide biraz
buyukler uyusaydi film açcakdim utu yaparken ama hala dönüyoalr yatakdaa:s

kiz insan profil fotografimdan anlar :))
ya dedim simdi biri gorurse tesadufen her seyimi yaziyorum adim da kabak gibi cikmasin. iki ismim var ama olsun :))

cocuklar evdeyken de yazardin sen mutlaka merak ettim o yuzden
bi onceki mesajda isimi hiç gormedimki , misafiirm var diye yazdigin yorumda sen oldugunu anladim
sonrasen ayri bana yazinca dikkatimi çekdi isim :)p

Evet ya bi ayda coştu çocuk maşallah yemekle arası da iyi uykuyu da gece kalkmayı 2 ye indirdik bide ısırmasa memeyi tam olcak :)
isirinca çek mmeyi bi daha veerme
bak bi daha yapiyormu :)

benimki uç gecedir uyanmiyor
iyimi kotumu bilemedim
siz ne zaman 12 aylik oluyonuz
maasalalh kilosu baya iyi :)

mery60 su fotoyu yuklemeye calisiyorum on bes dakikadir bi sorun oldu inat ettim ne olursa olsun yapicam dedim boyle acayip de bi huyum var :)evet

canim aynen dedigin cookieler bunlar damla cikolatali. enfes oluyolar ama yumusacik ayni o starbuckstaki cookieler gibi ve cok basit.evet hazir miyiz tarife :)

125 gr (yarim paket) margarin veya tereyag
2 yumurta
1 bucuk turk kahvesi fincani esmer seker
1 pket kb tozu ve vanilya
5 bucuk t.kahvesi fincani un
4 yemek kasigi damla cikolata

oda sicakligindaki yag ve tum malzemeleri yoguruosun. (damla cklata haric) un yetmez gibi geliyo ama tam yetiyo. bes veya bes bucuk fincan. yumsak bi hamur oluyo. sonra damla cikolatalari da ekliosun cok fazla ugrasma hamurla ezilmesinler.

yagli kagit ser tepsiye ve yuvarla elinde ceviz buyuklugunde ve bastir 3 cm kalinliginda olsun. sisecekler piserken de. yuvarlak biskuvi kadar yani.

160 derece isitilmis firinda 15 dk pisir. 20 dk yi gecmesin ama. yumusacik oluyolar harika oluyolar. bence tereyagla ve damla cikolata olmadan yapilsa bebisler biraz buyuyunce nispeten saglikli bi kurabiye olabilir :) ha bu arada bu tarifin en buyuk puf noktasi esmer seker. onun sayesinde yumusacik oluyo :)

bende o kadar durabilirdim inan ama esimin kalbine inerdi :)
yok yaslandim bilmem ne diye kandirdi hep. hepi topu 31 yasinda he :)

yemek konusu da inan nette her sey var.ordan bakiyorum canim. eskiden daha cok yapardim hamurisi yapmayi cok severim ama simdi firsat yok. anca kolay seyler. onun da adina bakma sen bildigin kurabiye :) cok basit tarifini yazdim sende yapabilirsin.

uyku konusunda tam da ayni durumdayiz. Begüm oglen 1 gibi uyur iyi gunundeyse 4 e kadar. eger o arada gece uykusuna gecmeden bi kere 6-7gibi yarim saat sekerleme yapmazsa delirir. gece uykusuna da gecerken sikinti yaratir ikide bi uyanir.
bi gazini aliyoruz oyle. yarim saati gecmiyor. sonra 10da gece uykusu.

10 aydir cozdugum tek sey bizim kiz 10dan once asla gece uykusuna gecmiyor.

bu aralar biraz fazla oyun oynamak istiyolar :)
dunde kadinlar matinesine gittim
bugun bu saat oldu daha yeni oturdum
utu yapicam simdide biraz
buyukler uyusaydi film açcakdim utu yaparken ama hala dönüyoalr yatakdaa:s
off desene gidin yatin keyif yapcam ben diye. ne de anlarlar ya :))
her anin onlarla geciyo zaten azicik seni kendinle basbasa biraksalar nolur giciklar :)

Benimki bu sapkayi sadece taktiriyo. Ne kadar ozendim bisuru sac bandi aldim hic takamadim izin vermiyo.
Rahatsız oluyorlar herhalde.Biraz daha büyüdüklerinde değişir inşallah fikirleri.Sen de çeşit çeşit takarsın bantlarını.Çok tatlı oluyor kız bebekler bantlarla.

Hayırlı olsun cnm yürümeye başlamış minik.Gözünüz aydın dicem de yepyeni bir hayat başlıyor bol hareketli,bol kırmacalı,dökmeceli,düşmeceli.Ama olsun çok tatlı oluyorlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…