2015 Şubat Anneleri

Yok ya hiçbi şey kullanmıyorum bende troid olduğu için doktor önce onu çözelim o bütün sistemini alt üst eder çünkü dedi nörolojide de bişey çıkmadı ve sanırım 5 ay olacak doktora gidemedim sigorta probleminden bu hafta gideceğim inş troid için, önce oradan başlanılacak sanırım :/

Selam kızlar hep okuyorum da cevap yazamıyorum işte malumunuz, ama eşimle iki hafta tatilimiz vardı o kadarrr zorlandık ki bisürü bişey oldu okul açılsın istiyoruz artık eski düzen daha iyiymiş rabbim beterinden korusun tabi ama bişeyi özlemle bekleyip her şeyi bişeye bağlamamak lazım demekki şlaps diye çarpıyor suratına. İflas etti vücudum kafam... çok şükür çocuklara manen yansımasa da madden yansıyor evde adam gibi yemek falan pişirmiyorum allahtan buzluğa atmıştım bişeyler yine et süt yoğurt gidiyor midelerine ama doyuramuyorum tam ama yeter! sadece bi ara ufacık bi ara eşimle çıksak minicik bi çanta alsam içinde sadece telefon cüzdan olsa ve çıksak... Bikaç saat sonra gelip de yavruları koklasak ahsen annee diye bağırsa ihsan zıplasa Oyh!
MaRaL_ senin dizin nasıl oldu iyi misin?
@yasemin4 begüme geçmiş olsun ya yavrum bi atamadı şu balgamları biz de üçümüz hastayız fenayız bi de aynı anda olunca insan kötü oluyor ben kendimi rahatlatabiliyorum ama onlar doğru şekilde öksürmekten aciz kıyamam bebelere
Bi de kıskançlık mevzusunu konuşmuşunuz her çocuğun karakteri farklı tabi ama fikir olsun diye kendi tecrübemi söyleyeyim kızım tam iki yaşını doldurdu hani diyorlar ya hiç anlamıycak kıskanmıycak öyle bişey yok her geçen gün ikisi de kıskanıyorlar birbirlerini yeri geliyor vuruyor yeri geliyor seviyor küçük de kendine göre ağlama ve naz yöntemiyle ablasını benden uzaklaştırmaya çalışıyor vs. Genel edindiğim bilgi şu çocuk kıskançlık duygusuyla baş etmeyi öğrenmeliymiş yani bizim adaletli ve istikrarlı davranmamız lazım çocuk kıskanıyor diye hemen kıskananı nazlamak o anda yanlışmış çünkü bu o kötü duygusunu ödüllendirmek oluyormuş atıyorum küçüğü ben büyüğünün yanında bitanem benim can oğlum oyh yerim diye güreşiyorum o bakarken ahsenimi de ihsanımı da çok seviyorum diyorum iletişimi kesmiyorum onu da katmaya çalışıyorum ama abartmadan hangisinin daha çok ihtiyacı varsa vs kötü bi davranış yaptığında birbirlerini konuşturuyorum ablan yanlışlıkla yaptı benim akıllı kızım yapmaz zaten bilerek, ihsanı çok seviyor ablası, ihsan çok cici ihsan da ablayı çok seviyor vs gidiyor böyle. Ve olumlu bişey yaptıklarında hemen tebrik ediyorum böyle böyle iyi gibiler şuan bi şikayetim yok, hatta oyun oynayıp eğlenmeye başladılar çok şükür, gelecek ne gösterir bilemem ama fikir olur belki size de. Bi de bence kız büyük olunca daha kolay oluyr sanırım erkekler çok sert oluyor bebeklikten itibaren niye öyle bilmem, karakter de ayrı mesele tabi. Bi de hani eşyalarına saldırma noktasında vs ablasının dayılanmasına izin vermiyorum herkesin eşyası kendine suluksa suluk kaşıksa kaşık o an oynadığı oyuncaksa oyuncak gibi, tabi paylaşcakları yerler de oluyor da işte öyle içgüdüsel ilerliyor kafada bi strateji belirleyip uygulamaları değiştire değiştire; o ana, objelere, ruhsal fiziksel durumlara göre, daha örnekler verilir benim el kilitleniyor şuan

Son düzenleme:
Ahhahahahha koptum yasemin asrın sorusu bazen alıp atasım geliyor da gücüm yetmez en sinir olduğum da şuydu ki o orda uyuyakalıyor benim içime sinmiyor kaldırıp hadi yatağına yat diye uğraşıyordum ama artık uğraşmıyorum banane yav kendi bilir bu arada kocalardan dert yanmışız bende de var bitane ama hakkını yemeyeyim her geçen gün iyiye gidiyor tatlı dırdırın gücü adınaaaa bi de var ya suç kadınlarda annelerde adamlar napsın en az 25 sene hiç eğitilmemiş ultrabeceriksiz ve düşüncesiz varlıklar olup çıkmışlar harbi napsınlar oğlumun çekeceği var benden çok pis gaza gelmiş vaziyetteyim bu konuda kızımdan çok ona yaptırmayı planlıyorum çoğu şeyi

Son düzenleme:
isirinca çek mmeyi bi daha veerme
bak bi daha yapiyormu :)

benimki uç gecedir uyanmiyor
iyimi kotumu bilemedim
siz ne zaman 12 aylik oluyonuz
maasalalh kilosu baya iyi :)
9 şubat Can'ım çekiyom kapatıyor memeyi hayır diyom ama yapıyo gene sıpa

Gurber çok zormuş ya ben hassas bi insan değilim o kadar o yüzden çok gurbete çıkarken etkilenmemiştim ama çocuklar büyüdükçe insan buruklaşıyor
Inan bende öyle bilirdim kendimi ama tek başıma doğuma gidip sonrasında yine tek olmak ve hala yalnız kalmak artık dayanması zor oluyor

Rahatsız oluyorlar herhalde.Biraz daha büyüdüklerinde değişir inşallah fikirleri.Sen de çeşit çeşit takarsın bantlarını.Çok tatlı oluyor kız bebekler bantlarla.
evet kesinlikle bant tutmuyorlar kafalarinda. o kadar hevesle bir suru aldim ama yok.
bende iki fiskiye yapiyorum saclariyla anca kucuk lastik tokalarla :)

ah ben de kiyabilsem. ama kiyamiyorum asla birakmam orda. bi kere kavga etmistik de birakayim dedim yattim yine uyuyamadim gittim kaldirdim.

esim iyidir hakkini yemeyeyim. cok duzenlidir temizdir. kayinvalidem guzel yetistirmis o konularda.

bu arada tesekkur ederim kisi boyle atlaticaz sanirim. doktordan geldik tamamen alerjik bi durummus. size de cok gecmis olsun cocuklar hasta olunca anneler olmasa keske. cok zor. onlara bakacak guc her zaman olmali..

gunaydin kizlaaar.. guzel bir gun olsun..

sabahin yedisinde kalktik. ses yaprim uyansin siye uyanmayacagi tuttu. mecbur uyandirdik guzel uykusundan. ama oyle tatli uyandiki anlatamam. yumuk yumuk gozlerle gulumsemesi sabah sabah kendimize getirdi bizi :)

gittik doktora rutin kontrole bi de malum gecmeyen burun akintisi ve balgam icin.
genel durumu gayet iyi dedi. ama hic kilo almamis bir ayda hala 9kilo. disten olabilir hastaliktan olabilir. takilmiyorum kilosuna o kadar. gayet iyi cunku. saglikli olmasi daha onemli.

gelelim su gecmeyen balgam ve burun tikanikligina.. benim kizim bizden ala ala bu allerjik geni almis. her gittigimde doktor bu kizin allerjik bi bunyesi var. antihistaminik kullan bi kac ay dedi inatla kullanmadim. deloday surup. sanirim iki uc ay kullanicam. enfeksiyonel degil tamamen allerjiden oluyo dedi.

burnu tikaniyo agozdan nefes aliyo ve kuru oksuruk oluyo. geniz akintisi da cok yok ama hafif de olsa balgam oluyo o yuzden. bi kullanayim bakalim su ilaci en azindan kis bitene kadar.

sonra kan verdik tabii. hemsire damari da hic gozukmuyo dedi. ama sagolsun ilk seferse buldu. tabiiki cok agladi yine ic ceke ceke. aglarken de gozlerime bakiyo kurtar beni diye sanki hep senin iyiligin icin bunlar kizim napayim

sonucu bekleyemedik esim ise gidecekti. kv ye geldim oglen ben gidip alicam sonucu bakalim kanda neler gorucez..

günaydın bayanlar. geçmişi çok okuyamıyuorum ama durumdan haberdar edeyim dedim sizi. geçtiğimiz hafta cuma günü bakıcıyı gönderdim gider ayak bile hala bana laf sokma yarışındaydı. annem bakıyor şimdilik içim rahat. ama sonra ne olur bilemiyorum. kadın işinden izin aldı geldi saolsun. kaynanamlara durumu anlatmamıştık. bakıcıdan haber almış sanırım sinir krizine girmiş. onları da allaha havale ediyorum. nasipse niyetimde annemi yanıma almak var. şimdilik bişi demiyorum. ama yavaştan bu fikri oturtmaya çalışcam.

selam kızlar pek giremiyorum geçmişide okuyamadım umarım herkesler iyidir :)
Buğra fena halde yaramaz oldu yürüteçe koyup her işimi yapıyordum şimdi asla binmek istemiyor o da miyadını doldurdu
yürümüyor ama tutunarak heryere gidiyor sürekli peşindeyim
annem bizde 2 hafta oldu bu hafta gidecek çok iyi oluyordu Buğrayla ilgileniyor oynatıyor bende işimi rahatça hallediyorum ama gidince nasıl olacak bilmiyorum neyse sağlık olsun
bu arada kilolar aldı başını gidiyor çok moralim bozuk boyum uzun göstermiyor ama ben rahatsız oluyorum eski halime dönmek istiyorum diyetisyen e gitsem çok mu gerekli yoksa gereksiz mi onda da kararsızım
kendimce dikkat ediyorum en son memlekete gidince bozuldu annem geldi şimdide şunu yapalım bunu yapalım derken kaçtı ipin ucu yaza kadar bir yere gitmek yok irademi koruyamıyorum maalesef
MaRaL_ sen karatay la ne kadar sürede kaç kilo vermişti kısaca anlatabilir misin neler yaptıgını

Allah Allah kayinvaliden neden sinir krizine giriyor. Insanlar bi tuhaf. Insallah annen bakar hep boyle icin hep rahat olur.

2 ayda 8 kg kadar vermistim canim
karbonhordati kesmistim hiç tuketmiyordum, aksam bi saatden sonra yemiyordum
ogun aralarinda yemegin tuzuna bile bakmazdim agzima bi sey girmesin su saat boyunca diye
kitabi alip okumani oneririm karatayin, daha iyi analrsib ve içine siner
aklina yatinca da yapmasi kolay olur

ama mesela karatay aksama izgara ,, haftada bilmma kaç gun balik, koy yumuratsi tavugu vs diyor ya onlari yapmadim ben, elimdenki imkanar digrultusunda yaptim diyeti

tuzu azalttim ama kesmedim
kahvaltida yarim seker kullandim , gunde zaten bi ekre çay içiyorum oda kahvaltida
bide yuruyuusmu mutlaka yaprdim
bigun kaçmak yaptiysam o gun fazla yururdum
balik yediysem ertesi gun tartida mutlaka fark olurdu somon oneriuyor ya onu yaaprdim

kv senden haberlr alip dedikodu yapiyordu bakiciyla artik yapamayacak :)
fazla bozulma kaynana yedik parça yok de ona :))

Iyi haftalar herkese
Kac gundur esim cok agir grip geciriyordu ve beklenen son bugun bende ve kizda da basladi. Anneme geldik. Agirlasirsam cunku hepimiz de grip cok zor olacakti. Insallah domuz gribi falan degildir cok agir geciyo cunku

kani niye verdiniz canim

Iyi haftalar herkese
Kac gundur esim cok agir grip geciriyordu ve beklenen son bugun bende ve kizda da basladi. Anneme geldik. Agirlasirsam cunku hepimiz de grip cok zor olacakti. Insallah domuz gribi falan degildir cok agir geciyo cunku
çok geçmis olsun canim
BU SENE domuz gribi siddetini arttitmis, kime sorsam grip Tr de , insallah deildir
burdada varda orada daha çok
maske takin derim
domuz gribi çocuklarda hafif geçiyor
yaslilarda agir geçiyor
siz takmasaniz bile annen taksin en azondan
çocuga takamaycagina goire anenin takmasi daha mantikli
keske en bastan esin taksaydi

Evet canim anneme gecmese iyi olur. Valla canim esim zaten alerjik oldugundan hergun hasta gibi anlayamadik farkini anlayana kadar da is isten gecti maalesef.

Inan bende öyle bilirdim kendimi ama tek başıma doğuma gidip sonrasında yine tek olmak ve hala yalnız kalmak artık dayanması zor oluyor
bunye alisiyor canim bi suire sonra
beklentin olmayinca sana dokunmuyor pek yalnizlik

arada kendini dipte hissediyorsun falan ama çabuk çikiyorsun yuezye :)

benim çocuklarin uçude oksuuryor
buyukler bayadir hasta olmuyordu bakalim deneme 1-2 yapalim bagsiklik konusunda :)
kuçukde bigun iyi bigun kotu bi çozemedim nasil bi grip bu
dun gece burnu çok tikaiydi
bugun biseyi yok, yarina yine tikanacak
i$tagi keyfi yerinde çozemedim gitti bu sefer

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…