he oylede uyyuncada ozluyorum yaaoff desene gidin yatin keyif yapcam ben diye. ne de anlarlar ya :))
her anin onlarla geciyo zaten azicik seni kendinle basbasa biraksalar nolur giciklar :)
Size de gecmis olsun canim hepsi birden hasta olmus yazik.benim çocuklarin uçude oksuuryor
buyukler bayadir hasta olmuyordu bakalim deneme 1-2 yapalim bagsiklik konusunda :)
kuçukde bigun iyi bigun kotu bi çozemedim nasil bi grip bu
dun gece burnu çok tikaiydi
bugun biseyi yok, yarina yine tikanacak
i$tagi keyfi yerinde çozemedim gitti bu sefer
birinden hepsine bulasti iste ,hangsi ilkdi unuttum :)Size de gecmis olsun canim hepsi birden hasta olmus yazik.
:)) yaramaz cadii :)9 şubat Can'ım çekiyom kapatıyor memeyi hayır diyom ama yapıyo gene sıpa
Kestir lor yap Can'ım Adnan Salih yesin nam nam :)
olmayinca dolaba koymuştum sonra tekrar kaynattim yine mayaladim olmadı sonra kaynnattim bidaha lorda olmadı sanırım çorba yapi cam ondan olmeyiz demi:) fırında nasıl yap cam ben cam kavanozlarda mayaliyorum olurmukibenim evim cok sicak. petegin yanina koydum ustelik.
bence bi dahakine firinin icinde mayalayalim. oyle diyolar.
sende kaynar su dolu bi kabin icine koy sutu iliklassin yine sar koy sicak bi yere.
10.ayda kanina bakicaz demir eksikligi var mi diye demisti. onun icin verdik. bakicak ne var yok.kani niye verdiniz canim
firin ya da kapakli bi dolap yani amac sicak yer olmasi canim eger evin soguksa. oraya koy orda mayalansin.olmayinca dolaba koymuştum sonra tekrar kaynattim yine mayaladim olmadı sonra kaynnattim bidaha lorda olmadı sanırım çorba yapi cam ondan olmeyiz demi:) fırında nasıl yap cam ben cam kavanozlarda mayaliyorum olurmuki
Öyle yapacam artık hiç süte benzemiyor zaten :) ev fena değil çoğu zaman tişörtle geziyorumfirin ya da kapakli bi dolap yani amac sicak yer olmasi canim eger evin soguksa. oraya koy orda mayalansin.
ama artik bence o sutu dok ziyan olcak yazik ama :/
Yok canım ben turkiye ye gitmek istiyorum esimde istiyor bir süre sonra zaten kesin gidicektuk tirkiyeden is bakıyoruz şimdi okul bitti çok sukurbunye alisiyor canim bi suire sonra
beklentin olmayinca sana dokunmuyor pek yalnizlik
arada kendini dipte hissediyorsun falan ama çabuk çikiyorsun yuezye :)
:)) Harika görünüyor ohh ellerine sağlık, belki yolculuk için yapar yanıma alırım. Starbucks a hiç gitmedim şimdi yemiş olacam kurabiyelerinden :))Eki Görüntüle 1740873mery60 su fotoyu yuklemeye calisiyorum on bes dakikadir bi sorun oldu inat ettim ne olursa olsun yapicam dedim boyle acayip de bi huyum var :)evet
canim aynen dedigin cookieler bunlar damla cikolatali. enfes oluyolar ama yumusacik ayni o starbuckstaki cookieler gibi ve cok basit.evet hazir miyiz tarife :)
125 gr (yarim paket) margarin veya tereyag
2 yumurta
1 bucuk turk kahvesi fincani esmer seker
1 pket kb tozu ve vanilya
5 bucuk t.kahvesi fincani un
4 yemek kasigi damla cikolata
oda sicakligindaki yag ve tum malzemeleri yoguruosun. (damla cklata haric) un yetmez gibi geliyo ama tam yetiyo. bes veya bes bucuk fincan. yumsak bi hamur oluyo. sonra damla cikolatalari da ekliosun cok fazla ugrasma hamurla ezilmesinler.
yagli kagit ser tepsiye ve yuvarla elinde ceviz buyuklugunde ve bastir 3 cm kalinliginda olsun. sisecekler piserken de. yuvarlak biskuvi kadar yani.
160 derece isitilmis firinda 15 dk pisir. 20 dk yi gecmesin ama. yumusacik oluyolar harika oluyolar. bence tereyagla ve damla cikolata olmadan yapilsa bebisler biraz buyuyunce nispeten saglikli bi kurabiye olabilir :) ha bu arada bu tarifin en buyuk puf noktasi esmer seker. onun sayesinde yumusacik oluyo :)
Uyanırken çok tatlı oluyorlar gerçekten. Bende dudaklarından öpüyoorum gülümseyerek kalkıyor :) ilacı da bi kullan bakalım belki iyi gelir böylece iştahı da açılır daha rahat yedirirsin. Tuna da bir hafta sonra kan verecek korkuyorum bende kesin bulamazlar damar filan ağlarız artık karşılıklı :)) inşallah sonuçlarınız iyi çıkargunaydin kizlaaar.. guzel bir gun olsun..
sabahin yedisinde kalktik. ses yaprim uyansin siye uyanmayacagi tuttu. mecbur uyandirdik guzel uykusundan. ama oyle tatli uyandiki anlatamam. yumuk yumuk gozlerle gulumsemesi sabah sabah kendimize getirdi bizi :)
gittik doktora rutin kontrole bi de malum gecmeyen burun akintisi ve balgam icin.
genel durumu gayet iyi dedi. ama hic kilo almamis bir ayda hala 9kilo. disten olabilir hastaliktan olabilir. takilmiyorum kilosuna o kadar. gayet iyi cunku. saglikli olmasi daha onemli.
gelelim su gecmeyen balgam ve burun tikanikligina.. benim kizim bizden ala ala bu allerjik geni almis. her gittigimde doktor bu kizin allerjik bi bunyesi var. antihistaminik kullan bi kac ay dedi inatla kullanmadim. deloday surup. sanirim iki uc ay kullanicam. enfeksiyonel degil tamamen allerjiden oluyo dedi.
burnu tikaniyo agozdan nefes aliyo ve kuru oksuruk oluyo. geniz akintisi da cok yok ama hafif de olsa balgam oluyo o yuzden. bi kullanayim bakalim su ilaci en azindan kis bitene kadar.
sonra kan verdik tabii. hemsire damari da hic gozukmuyo dedi. ama sagolsun ilk seferse buldu. tabiiki cok agladi yine ic ceke ceke. aglarken de gozlerime bakiyo kurtar beni diye sankihep senin iyiligin icin bunlar kizim napayim
sonucu bekleyemedik esim ise gidecekti. kv ye geldim oglen ben gidip alicam sonucu bakalim kanda neler gorucez..
Kim sinir krizi geçirmiş bakıcı mıgünaydın bayanlar. geçmişi çok okuyamıyuorum ama durumdan haberdar edeyim dedim sizi. geçtiğimiz hafta cuma günü bakıcıyı gönderdim gider ayak bile hala bana laf sokma yarışındaydı. annem bakıyor şimdilik içim rahat. ama sonra ne olur bilemiyorum. kadın işinden izin aldı geldi saolsun. kaynanamlara durumu anlatmamıştık. bakıcıdan haber almış sanırım sinir krizine girmiş. onları da allaha havale ediyorum. nasipse niyetimde annemi yanıma almak var. şimdilik bişi demiyorum. ama yavaştan bu fikri oturtmaya çalışcam.
Ya biz otobüse binİçer Tuna'yla olur mu bizde de Allah korusunçok geçmis olsun canim
BU SENE domuz gribi siddetini arttitmis, kime sorsam grip Tr de , insallah deildir
burdada varda orada daha çok
maske takin derim
domuz gribi çocuklarda hafif geçiyor
yaslilarda agir geçiyor
siz takmasaniz bile annen taksin en azondan
çocuga takamaycagina goire anenin takmasi daha mantikli
keske en bastan esin taksaydi
Nasıl uyutuyorsun? Emerek uyursa uyanır. Biz uyku eğitimiyle çözdük. Yatır kaldır yöntemi yaptık, ben emzik veriyorum, alıyorsa sen de ver işin kolaylaşırKızlar kafayı yemek üzereyim bama akıl verin lütfen.kızım uyku konusunda sapıttı yine özellikle gece uykusunda.uyumak istemiyo bi türlü.10 dk dalıyo tam yerine koyacakken uyanıyo sonra en az 2 saat oturuyo.böyle böyle gece 4-6 arası uyumaya başladı.az önce uyandı.sadece memede uyuyo asla sallanmak falan istemiyo.bu durum o kadar yıprattı ki beni psikolojim bozuldu resmen ağlamaktan gözlerim şişti.doğduğundan beri uyku problemi var bi türlü düzene girmedi.ne yapıcağını şaşırdım artık...
Cozuldumu gerçekten sizin uyku sorununuz kaç kere kalkıyor bizimki kudurdu çok sık uyanıyor ve yanımıza gelmek istiyor bi kere yapmıştım ne güzel uyuyordu kv gittik geldik bozulduNasıl uyutuyorsun? Emerek uyursa uyanır. Biz uyku eğitimiyle çözdük. Yatır kaldır yöntemi yaptık, ben emzik veriyorum, alıyorsa sen de ver işin kolaylaşır
Emzik biberon hiç bişey almıyo canım sadece beni emzik olarak kullanıyo.yatır kaldır da yapamıyorum kilolu bi bebek 14 kg yakın.kollarım taşımıyo malesef..çok çaresizim ne yapsam olmuyo...Nasıl uyutuyorsun? Emerek uyursa uyanır. Biz uyku eğitimiyle çözdük. Yatır kaldır yöntemi yaptık, ben emzik veriyorum, alıyorsa sen de ver işin kolaylaşır
ailem burda olmasa bende yurtdisi kovalardim inan. turkiye yasanacak yer olmaktan coktan cikti..Yok canım ben turkiye ye gitmek istiyorum esimde istiyor bir süre sonra zaten kesin gidicektuk tirkiyeden is bakıyoruz şimdi okul bitti çok sukur
sagol canimm mutlaka dene cok basit ve cok lezzetli :) sut cay ve kahvenin yaninda cok guzel gidiyo:)) Harika görünüyor ohh ellerine sağlık, belki yolculuk için yapar yanıma alırım. Starbucks a hiç gitmedim şimdi yemiş olacam kurabiyelerinden :))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?