aynen canım ama bakıyorum göremiyorum hiç patlamaya yakın bi diş. altta iki üstte iki var şu an. herhalde yine diştir başka bişey gelmiyo aklıma.Istah gittiyse distir canim daha once de oyle olmustu ya begusun
çünkü sosyalleşiyosun canım. evde durunca ev işi ve çocuktan başka bişey yapmıyorsun. ki bence yeri geldiğinde çok daha yorucu oluyor çalışmaya göre.Calismak guzel canim insan daha dinc oluyo nedense. Dogru duzgun uyumuyorum halbuki. Duru iyice cozuttu gece emmeleri konusunda. Bi de gecen hafta hasta oldu demistim ya yine hasta oldu dun tam iyilesmis gibiydi o kadar sinir oldum ki valla. Bi burnu durmadi cocugun bi de oksuruk. Asiri geniz akintisi. Ise giderken de biraz kiziyo kucagima gelmeye calisiyo. Ama sonrasinda sorun cikarmiyomus sukur. Aksam da iki dk bekleyemiyo eve gelince bi ustumu degiseyim elimi yikayayim. Aninda meme istiyo nerdeyse kapida emcek. Gelis saatim yaklasinca hissedip mizmizlaniyomus zaten kuzum. Kayinvalidemle iyiyiz sukur. Yeni bir camasir aksiyonu yasanmadi henuz.zaten ic camasirlarini sakladim kirlilerini. Atacaksa bile onlari karistirmasin araya. Bu arada benim regl olayi bir haftadir kahverengi akinti seklinde devam ediyo. Henuz tam anlamiyla regl olamadim. Normal mi ki ilk seferde boyle olmasi?
hep memeden yapıyolar bunu bence. ne meme aşığı çıktı bizimkiler de ya@dadera çamaşırları saklamakla iyi yapmışsın kesin çözüm :) ayaz da aynı duru gibi gelince saldırıyor resmen, hemen kucak istiyor :)
neden bilmiyorum ama son 2-3 haftadır bana aşırı düşkün olmaya başladı yani sırf meme değil, sürekli kucağımda olma isteği var ve almazsam ağlıyor, sinirleniyor kendini yerden yere atıyor.. @MaRaL_ kız senin bilmen lazım iki çocuk büyüttün söyle hadi :)))
yeb4 walla çakışmak iyi geliyor elbette, yani biraz uzaklaşmak ama ayaz deliriyor git gide benden ayrı kalınca geldiğimde ve gece tüm hırsını alıyor..bi de hafta sonu evde oluyorum ya mesela dinleniyorum çünkü o uyuduğunda ayaklarımı uzatıyorum en azından okulda öyle bir şansım yok ama.. Yani ruhsal anlamda çakışmak güzel ama yorgunluk açısından kötü :)
@Mis lily canım geçmiş olsun şimdi Nasılsın?
mery60 canım sen napyıon :)) benim aklım sende kalıyor nedense, rüyadan da çok etkilendim sanırım öyle oluyor bende dönem dönem çok garip..
<<<
aynu durumdayim
fiziksel olarak bunaldim ama ruhum kalbim aklim memeyi kesmeye musait deil
dun bi arkadasim artik oglunu emzirmedigini soyledi 1 aysinda onunkide, gozlerim doldu benimkini emzirmeyecegim aklima gelince
çok seviyorum emzirmeyi ama bazende yeter artik seni kesecem memeden diyorum oyle bunaltiyorki ha bire biseyler eydirmiye çalisyorum çokda basaramiyorum ama karni tok oluirsa beni emmez diye ama ise yaramiyor
bu sabah 6 15 de uyandi emzirirken uyyakalmisim bi uyandim saat 7 ve benimki hala memede uyyor emiyor emzik niyetine
45 dk emziklik yapmisim bu ne demek yaaa
emzik de aliyor biberonda bu kdr niye duskun bilmiyorumki
benimki emzik agzinda dusunce dilini emiyor galiba uykudayken
2 aysina kadar emzirmeyi dusnuyorum katlanabilirsem bunlara :)
sanırım şu aralar öğrenmeye çok açıklar. ne yaparsam tekrar ediyor. legolarla oynamayı öğrettim en azından birbirine geçirmeye çalışıyo olmayınca benim yaptıklarımı bozuyo :) araba yapıyorum legodan mesela düt düt diye sürdüm bi kere aZıcık hemen kaptı aldı yerde sürmeye başladı. çok çabuk öğreniyorlar. ayakkabısını çorabını ayağına götürüp gitmeye çalışıyo. hırkasını kafasına götürüyo çok komik :))Oyun hamuru için bence de erken, şimdi yer Tuna hamuru :)) kartları da Ben de kendim çıktı alıp şeffaf defter kapları var ya onlarla kaplıcam zaten. Hazır alıcam. Pinterestte çok güzel fikirler var. Maksadım önce kartları gösterip sonra söylediğim şeyi bana vermesini sağlamak. Biraz görsel zekasını çalıştırmak yani. Aynı kartlardan çifter çıktı alıp ilerde eşleştirme falan yaptırırım diye düşündüm. Bu ara her şeye o kadar meraklı, öğrenmeye o kadar açık ki değerlendirmek istedim. Lego var ama şimdilik ilgisini çekmedi. Tuna'nın en büyük oyunu sobanın deliğinden ne bulursa içine atmakdün havuç vermiştim bi baktım yok, bu kadar hızlı yiyemez dedim, sobanın içine baktım ki orda :))
bu tuvalet kapısında niye ağlayıp bekliyolar cidden anlam veremiyorum. başka odada olunca sorun yok aöa tuvalete girdiğim an kapıya gelip atıyo kendini yere ve ağlıyoBizi çok özlüyorlar demek ki :) Tuna da arabadan inip eğilip alıncaya kadar ağlıyor, hele ki tuvalete gireyim.. Kapının önünde ağıt yakıyor resmen
İyi olmana sevindim, seviyorum sizi görmeden Nasıl oluyor bilmiyorum ama sevdiğim insanlara da ilgi gösteririm :))Ah canım benim ya valla duygulandım şimdi, yüz yüze baktığımız arkadaşlar kendi telaşelerine kapılıp gidiyor, hal hatır sormak bazen zor oluyor, ama sen tutup görmeden sesimi duymadan beni düşünüyorsun.. Ben iyiyim canım, tekdüzelik haricinde şimdilik herşey yolunda. Öyle etliye sütlüye karışmadan yaşayıp gidiyoruz :) havalar biraz güzelleşse az yürüyüş falan yapar kendime gelirim biraz daha. Tuna daha Nasıl uyumayabilirim konulu rekor denemeleri yapıyordün gece üç çeyrekse uyandı, ezan kaçta okundu bilmiyorum hala açıktı gözleri öyle işte :) sen nasılsın ailenle gezip tozuyor musunuz? Hava güzel olursa mangal yapın bu hafta sonu :) bildiğim kadarıyla sende boba kanguru vardı, ayaz onunla durmuyor mu dışarda falan? Ben sırtıma takıyorum öyle çok Mutlu oluyor Tuna. Yeter ki bana yapışık olsun :))
aynen bende öyle ki kapılarımı kolay kolay açmam insanlara ama sizi görmeden bu kadar sevebilmem gerçekten çok güzel.İyi olmana sevindim, seviyorum sizi görmeden Nasıl oluyor bilmiyorum ama sevdiğim insanlara da ilgi gösteririm :))
Yok Can'ım eskiden çok çok güzel duruyordu bobada ama artık durmuyor hemen inmek yürümek istiyor.. Yürürken de dursa yerde ne var ne yok onları alıyor yerde yatıp sürünüyor taşları ağzına alıyor falan filan :)) pek gezeniyorum açıkçası durmuyor hiç ayaz dışarıda çok mız mız, sürekli meme peşinde yani taş çatlasa 20 dklık gezebiliyoruz o kadar.. Çarşı pazar
Zaten ayazla gidemiyorum hiç durmuyor anlican eve tıkılıp kalıyorum BÖylebobayı sırtıma bağlamayı hiç denemedim bi gün de onu deneyim :)))
Herhalde bi Oray'a giremedi ya bizimki, içeriyi merak ediyor, ben gizli iş falan çeviriyorum zannediyorsanırım şu aralar öğrenmeye çok açıklar. ne yaparsam tekrar ediyor. legolarla oynamayı öğrettim en azından birbirine geçirmeye çalışıyo olmayınca benim yaptıklarımı bozuyo :) araba yapıyorum legodan mesela düt düt diye sürdüm bi kere aZıcık hemen kaptı aldı yerde sürmeye başladı. çok çabuk öğreniyorlar. ayakkabısını çorabını ayağına götürüp gitmeye çalışıyo. hırkasını kafasına götürüyo çok komik :))
bende nasıl değerlendirebilirim diye düşünüyodum.gelincikgibi sen hepimizden iyi bilirsin. bu zeka kartlarını ben hiç bilmiyorum. daha doğrusu ne yapabilirim hiç bilmiyorum. yaptıklarınızı bize de anlatın :))
bu tuvalet kapısında niye ağlayıp bekliyolar cidden anlam veremiyorum. başka odada olunca sorun yok aöa tuvalete girdiğim an kapıya gelip atıyo kendini yere ve ağlıyo
Bende akşam üstleri senin yaptığın gibi yaptım ne Zaman istese çıkardım eksi oynadı kokladı gitti falan ama sonu gelmiyor, çok zor oluyor, ama öyle yapınca da o kadarmutlu oluyor huzurlu oluyor ki, emip kendi kendine oyun kuruyor gülüyor. Tabi ki bunlar o beş dakkada bir tekrar ediyor o ayrı konu :)) Begüm bunu bütün gün yapıyorsa demek ki gerçekten zor olmalı.kızlar ne güzel hepiniz emzirmeyi seviyosunuz ben artık sevemiyorum ve vicdan yaptım bu konuda. ama canımdan can gidiyo ısırınca
ve o kadar fazla memeye düşkünki eminim hepinizden daha zor durumdayımdır çünkü cidden çok ama çok düşkün. memem açık duracako arada gidip oynayıp gelip bi fırt çekecek. emmiyosa dokunacak vs. yakamı çekmekten bi hal oldu. inanın meme uçlarım ısırması dışında emmekten sızlıyo artık kıpkırmızı oldu.
çok zor durumdayım ama az daha dayanıcam. sonbahara yani 1buçuk yaşında bıraktırmayı düşünüyorum eğer kendi bırakmazsa. yazın o sıcağında da yapışık halde napıcaz bakalım.
Bence sırtta daha rahat edersiniz, çünkü hem senin önde taşıman çok zor olur ağırlaştışlar çünkü, hemde ayaz eminim önde etrafı göremediği için sıkılıyordur. Bi deneyin bakalım belki sever, çarşı pazar da bi süre sonra sıkar insanı ama en azından hava almış olurdunuz. Parka falan gidin bari salıncakta sallanmak hoşuna gider belki. Bizim buralar toprak yeşillik olunca bırakıyorum ben bazen düştüğü yerden kalkmıyor öyle uzanıp bulduğunu mıncırıyor atıyor arada kafayı yere koyuyorİyi olmana sevindim, seviyorum sizi görmeden Nasıl oluyor bilmiyorum ama sevdiğim insanlara da ilgi gösteririm :))
Yok Can'ım eskiden çok çok güzel duruyordu bobada ama artık durmuyor hemen inmek yürümek istiyor.. Yürürken de dursa yerde ne var ne yok onları alıyor yerde yatıp sürünüyor taşları ağzına alıyor falan filan :)) pek gezeniyorum açıkçası durmuyor hiç ayaz dışarıda çok mız mız, sürekli meme peşinde yani taş çatlasa 20 dklık gezebiliyoruz o kadar.. Çarşı pazar
Zaten ayazla gidemiyorum hiç durmuyor anlican eve tıkılıp kalıyorum BÖylebobayı sırtıma bağlamayı hiç denemedim bi gün de onu deneyim :)))
Ben çatalı beratın eline veremiyorum canım çok hareketli korkuyorum gözüne girer ya da ağzına batırır diye sallıyor bi de elinde ne varsa korkuyorum yani ama kendileri çok hevesli hep elini çatala atıyor ben de veremiyorumHerhalde bi Oray'a giremedi ya bizimki, içeriyi merak ediyor, ben gizli iş falan çeviriyorum zannediyorçok tatlılar yaa Begüm yakında sana çay kahve ikramına başlar o Zaman :) ha bu arada Begüm iştahsız demiştin ya Tuna bu ara biz çatalla yiyince elimize saldırıyor, çatalla yemek istiyor, bende verdim bi kaç kez öyle öyle oyun zannedip baya yedi. Hatta artık sofraya üç çatal koyuyoruz kendi batırıp yiyor. Ve ben artık çorba ve yoğurt haricinde hep kendisine veriyorum. Yediği kadar.. O kadar stres yapıyordum ki, çocuğun yediği yaramayacak yani kendine. Mesela kahvaltıda omlet yapıp dörde bölüyorum, eline veriyorum, sandalyede durmak istemediğinde çıkartıyorum hiiiiiç ısrar etmiyorum artık. Pipetle içmeyince öğrettim, hiç bişey yemediyse bi süt içiriyorum hop yallah :))süt yerine kefire geçecek de henüz maya bulamadım. Bari şu yeme içme konusunda azıcık bırakayım kendimi yoksa gidecek kafalar :)) begüm sizin yediklerinize sulanıyorsa hiç düşünme ver eline. Mıncıklar yere atAr, saçına sürer ama kendi yeme zevkine varınca gerçekten daha iyi yiyorlar, artık büyüdüler, bide canım öğün aralarında eline sürekli peynir elma muz falan verirsen onunla doyup yemeğe ilgisiz de kalıyor olabilir.
En iyisi valla çocuk dediğin kirletecek keşfedecek öyle öyle tanıyacak herşeyi sakına sakına nereye kadar :)Bence sırtta daha rahat edersiniz, çünkü hem senin önde taşıman çok zor olur ağırlaştışlar çünkü, hemde ayaz eminim önde etrafı göremediği için sıkılıyordur. Bi deneyin bakalım belki sever, çarşı pazar da bi süre sonra sıkar insanı ama en azından hava almış olurdunuz. Parka falan gidin bari salıncakta sallanmak hoşuna gider belki. Bizim buralar toprak yeşillik olunca bırakıyorum ben bazen düştüğü yerden kalkmıyor öyle uzanıp bulduğunu mıncırıyor atıyor arada kafayı yere koyuyorvalla iyice saldım ben bu anneliği, biraz çingene usülü büyütüyorum sanırım. Allah'a emanet. Uyku konusu hariç!!
bence de ne varsa o tuvalette banyoda sürekli gözü orda :)Herhalde bi Oray'a giremedi ya bizimki, içeriyi merak ediyor, ben gizli iş falan çeviriyorum zannediyorçok tatlılar yaa Begüm yakında sana çay kahve ikramına başlar o Zaman :) ha bu arada Begüm iştahsız demiştin ya Tuna bu ara biz çatalla yiyince elimize saldırıyor, çatalla yemek istiyor, bende verdim bi kaç kez öyle öyle oyun zannedip baya yedi. Hatta artık sofraya üç çatal koyuyoruz kendi batırıp yiyor. Ve ben artık çorba ve yoğurt haricinde hep kendisine veriyorum. Yediği kadar.. O kadar stres yapıyordum ki, çocuğun yediği yaramayacak yani kendine. Mesela kahvaltıda omlet yapıp dörde bölüyorum, eline veriyorum, sandalyede durmak istemediğinde çıkartıyorum hiiiiiç ısrar etmiyorum artık. Pipetle içmeyince öğrettim, hiç bişey yemediyse bi süt içiriyorum hop yallah :))süt yerine kefire geçecek de henüz maya bulamadım. Bari şu yeme içme konusunda azıcık bırakayım kendimi yoksa gidecek kafalar :)) begüm sizin yediklerinize sulanıyorsa hiç düşünme ver eline. Mıncıklar yere atAr, saçına sürer ama kendi yeme zevkine varınca gerçekten daha iyi yiyorlar, artık büyüdüler, bide canım öğün aralarında eline sürekli peynir elma muz falan verirsen onunla doyup yemeğe ilgisiz de kalıyor olabilir.
Giremedikleri yeri merak ediyorlar canım ne yaptığımızı görmek istiyorlardır :)sanırım şu aralar öğrenmeye çok açıklar. ne yaparsam tekrar ediyor. legolarla oynamayı öğrettim en azından birbirine geçirmeye çalışıyo olmayınca benim yaptıklarımı bozuyo :) araba yapıyorum legodan mesela düt düt diye sürdüm bi kere aZıcık hemen kaptı aldı yerde sürmeye başladı. çok çabuk öğreniyorlar. ayakkabısını çorabını ayağına götürüp gitmeye çalışıyo. hırkasını kafasına götürüyo çok komik :))
bende nasıl değerlendirebilirim diye düşünüyodum.gelincikgibi sen hepimizden iyi bilirsin. bu zeka kartlarını ben hiç bilmiyorum. daha doğrusu ne yapabilirim hiç bilmiyorum. yaptıklarınızı bize de anlatın :))
bu tuvalet kapısında niye ağlayıp bekliyolar cidden anlam veremiyorum. başka odada olunca sorun yok aöa tuvalete girdiğim an kapıya gelip atıyo kendini yere ve ağlıyo
Dünden beri o konu üzerinde konuşuyoruz eşimle büyükler hep kes diyor ama biz hangi doktora ebeye sorduysak aynen devam edebilirsin dedi Yemen içmene dikkat edeceksin onun dışında emzirebilirim bende öyle düşünüyorum bu şekilde devam eden birçok.Kadın varCanım sen doktora gittiğinde soracaktın sanırım emzirme işini sorarsan bana da bilgi verirsin lazım olur bana da bu bilgiler özellikle emzirmeyi merak ediyorum hamile kalınca kesmek şart mı diye hormonlar filan değişiyo ya
Bende oyuncak sepetinden çorap sepetinden havuç topluyorum:) bazende çatal niyetine kullanıyor önüne yemek koyuyorum havucu batırıp yemeye calisiyor. Kart fikri çok guzelOyun hamuru için bence de erken, şimdi yer Tuna hamuru :)) kartları da Ben de kendim çıktı alıp şeffaf defter kapları var ya onlarla kaplıcam zaten. Hazır alıcam. Pinterestte çok güzel fikirler var. Maksadım önce kartları gösterip sonra söylediğim şeyi bana vermesini sağlamak. Biraz görsel zekasını çalıştırmak yani. Aynı kartlardan çifter çıktı alıp ilerde eşleştirme falan yaptırırım diye düşündüm. Bu ara her şeye o kadar meraklı, öğrenmeye o kadar açık ki değerlendirmek istedim. Lego var ama şimdilik ilgisini çekmedi. Tuna'nın en büyük oyunu sobanın deliğinden ne bulursa içine atmakdün havuç vermiştim bi baktım yok, bu kadar hızlı yiyemez dedim, sobanın içine baktım ki orda :))
Gerçi ben hamile olana kadar berat 1 buçuk yaşını geçer keserim ben o zamanDünden beri o konu üzerinde konuşuyoruz eşimle büyükler hep kes diyor ama biz hangi doktora ebeye sorduysak aynen devam edebilirsin dedi Yemen içmene dikkat edeceksin onun dışında emzirebilirim bende öyle düşünüyorum bu şekilde devam eden birçok.Kadın var
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?