2015 Şubat Anneleri

Istah gittiyse distir canim daha once de oyle olmustu ya begusun
aynen canım ama bakıyorum göremiyorum hiç patlamaya yakın bi diş. altta iki üstte iki var şu an. herhalde yine diştir başka bişey gelmiyo aklıma.

çünkü sosyalleşiyosun canım. evde durunca ev işi ve çocuktan başka bişey yapmıyorsun. ki bence yeri geldiğinde çok daha yorucu oluyor çalışmaya göre.
şimdi en azından süslenip dışarı çıkıyosun farklı insanlar görüyosun.

evet çocuk dünyanın en güzel şeyi ama ev kadını moduna giriyosun çalışmayınca ve bu insanı ruhen de yıpratıyor.
Durukuşum da ne çekti şu geniz akıntısından ya kbbye mi götürsen yine başka bi doktora? gerçi yapılacak da bişey yok geniz akıntısına
kuru kuru mu öksürüyo hani Begüşe olan gibi? bak ben odasının peteğini kapattım ve hep havalandırdım. bi haftadır öksürmüyo. dün gece öksürdü yine biraz ama çok değil.

bu arada regl benim normal oldu eskisi gibi. bitti bile. senin neden öyle oldu bilemedim canım.

hep memeden yapıyolar bunu bence. ne meme aşığı çıktı bizimkiler de ya
yine de ruhuna iyi gelen şey daha önemli, bedenen yorgunluğu da çok koymaz insana o zaman. evde durunca da inan yoruluyo insan.

ama tabiiki çok zor yine de çalışan anne olmak.

Ah ah ayaz uzun süredir öyle sabah 5te uyanıyor ama 6ya kadar deliksiz memeyi emerek gözleri kapalı yatıyor aslında izin vermemem lazım ama işte bende çok uykusuz oluyorum izin veriyorum, maalesef alışkanlık haline getirdi :) 2 yaşa ben katlanamayabililrim gece uykusu güzel olsa hiç önemli değil de maalesef sıkıntı.. Bu gece mesela eşim yatağa geldiğinde ayaz bizim yatakta eşimin tarafında ayak ucundaydı yani düştü düşecek orda uyumuş ama ne ara Oray'a geldi ben mi aldım emzirdim hiç hatırlamıyorum allah korusun bi düşse.. Yani uykusuzluk hat Safada artık be yaptığımı bile hatırlamıyorum

sanırım şu aralar öğrenmeye çok açıklar. ne yaparsam tekrar ediyor. legolarla oynamayı öğrettim en azından birbirine geçirmeye çalışıyo olmayınca benim yaptıklarımı bozuyo :) araba yapıyorum legodan mesela düt düt diye sürdüm bi kere aZıcık hemen kaptı aldı yerde sürmeye başladı. çok çabuk öğreniyorlar. ayakkabısını çorabını ayağına götürüp gitmeye çalışıyo. hırkasını kafasına götürüyo çok komik :))

bende nasıl değerlendirebilirim diye düşünüyodum. gelincikgibi sen hepimizden iyi bilirsin. bu zeka kartlarını ben hiç bilmiyorum. daha doğrusu ne yapabilirim hiç bilmiyorum. yaptıklarınızı bize de anlatın :))

Bizi çok özlüyorlar demek ki :) Tuna da arabadan inip eğilip alıncaya kadar ağlıyor, hele ki tuvalete gireyim.. Kapının önünde ağıt yakıyor resmen
bu tuvalet kapısında niye ağlayıp bekliyolar cidden anlam veremiyorum. başka odada olunca sorun yok aöa tuvalete girdiğim an kapıya gelip atıyo kendini yere ve ağlıyo

kızlar ne güzel hepiniz emzirmeyi seviyosunuz ben artık sevemiyorum ve vicdan yaptım bu konuda. ama canımdan can gidiyo ısırınca

ve o kadar fazla memeye düşkünki eminim hepinizden daha zor durumdayımdır çünkü cidden çok ama çok düşkün. memem açık duracako arada gidip oynayıp gelip bi fırt çekecek. emmiyosa dokunacak vs. yakamı çekmekten bi hal oldu. inanın meme uçlarım ısırması dışında emmekten sızlıyo artık kıpkırmızı oldu.

çok zor durumdayım ama az daha dayanıcam. sonbahara yani 1buçuk yaşında bıraktırmayı düşünüyorum eğer kendi bırakmazsa. yazın o sıcağında da yapışık halde napıcaz bakalım.

İyi olmana sevindim, seviyorum sizi görmeden Nasıl oluyor bilmiyorum ama sevdiğim insanlara da ilgi gösteririm :))

Yok Can'ım eskiden çok çok güzel duruyordu bobada ama artık durmuyor hemen inmek yürümek istiyor.. Yürürken de dursa yerde ne var ne yok onları alıyor yerde yatıp sürünüyor taşları ağzına alıyor falan filan :)) pek gezeniyorum açıkçası durmuyor hiç ayaz dışarıda çok mız mız, sürekli meme peşinde yani taş çatlasa 20 dklık gezebiliyoruz o kadar.. Çarşı pazar
Zaten ayazla gidemiyorum hiç durmuyor anlican eve tıkılıp kalıyorum BÖyle bobayı sırtıma bağlamayı hiç denemedim bi gün de onu deneyim :)))

aynen bende öyle ki kapılarımı kolay kolay açmam insanlara ama sizi görmeden bu kadar sevebilmem gerçekten çok güzel.

yürümeye başlamadan önce nasıldı dışarda canım? acaba yürüdükleri için mi durmuyolar keşfetmek istiyolar.
Begüm'den allah razı olsun o zaman tek durduğu yer dışarısı :)) yani onun da bi süresi var tabii :) ama yürüyemediği için mi acaba inmek istemiyo arabasından. bi yürümeye başlasın bende görücem sanırım :)

Herhalde bi Oray'a giremedi ya bizimki, içeriyi merak ediyor, ben gizli iş falan çeviriyorum zannediyor çok tatlılar yaa Begüm yakında sana çay kahve ikramına başlar o Zaman :) ha bu arada Begüm iştahsız demiştin ya Tuna bu ara biz çatalla yiyince elimize saldırıyor, çatalla yemek istiyor, bende verdim bi kaç kez öyle öyle oyun zannedip baya yedi. Hatta artık sofraya üç çatal koyuyoruz kendi batırıp yiyor. Ve ben artık çorba ve yoğurt haricinde hep kendisine veriyorum. Yediği kadar.. O kadar stres yapıyordum ki, çocuğun yediği yaramayacak yani kendine. Mesela kahvaltıda omlet yapıp dörde bölüyorum, eline veriyorum, sandalyede durmak istemediğinde çıkartıyorum hiiiiiç ısrar etmiyorum artık. Pipetle içmeyince öğrettim, hiç bişey yemediyse bi süt içiriyorum hop yallah :))süt yerine kefire geçecek de henüz maya bulamadım. Bari şu yeme içme konusunda azıcık bırakayım kendimi yoksa gidecek kafalar :)) begüm sizin yediklerinize sulanıyorsa hiç düşünme ver eline. Mıncıklar yere atAr, saçına sürer ama kendi yeme zevkine varınca gerçekten daha iyi yiyorlar, artık büyüdüler, bide canım öğün aralarında eline sürekli peynir elma muz falan verirsen onunla doyup yemeğe ilgisiz de kalıyor olabilir.

Bende akşam üstleri senin yaptığın gibi yaptım ne Zaman istese çıkardım eksi oynadı kokladı gitti falan ama sonu gelmiyor, çok zor oluyor, ama öyle yapınca da o kadarmutlu oluyor huzurlu oluyor ki, emip kendi kendine oyun kuruyor gülüyor. Tabi ki bunlar o beş dakkada bir tekrar ediyor o ayrı konu :)) Begüm bunu bütün gün yapıyorsa demek ki gerçekten zor olmalı.

Bence sırtta daha rahat edersiniz, çünkü hem senin önde taşıman çok zor olur ağırlaştışlar çünkü, hemde ayaz eminim önde etrafı göremediği için sıkılıyordur. Bi deneyin bakalım belki sever, çarşı pazar da bi süre sonra sıkar insanı ama en azından hava almış olurdunuz. Parka falan gidin bari salıncakta sallanmak hoşuna gider belki. Bizim buralar toprak yeşillik olunca bırakıyorum ben bazen düştüğü yerden kalkmıyor öyle uzanıp bulduğunu mıncırıyor atıyor arada kafayı yere koyuyor valla iyice saldım ben bu anneliği, biraz çingene usülü büyütüyorum sanırım. Allah'a emanet. Uyku konusu hariç!!

Ben çatalı beratın eline veremiyorum canım çok hareketli korkuyorum gözüne girer ya da ağzına batırır diye sallıyor bi de elinde ne varsa korkuyorum yani ama kendileri çok hevesli hep elini çatala atıyor ben de veremiyorum

En iyisi valla çocuk dediğin kirletecek keşfedecek öyle öyle tanıyacak herşeyi sakına sakına nereye kadar :)

bence de ne varsa o tuvalette banyoda sürekli gözü orda :)

evet canım yakında daha güzel oynamaya başlayacaklar bizimle çok keyifli olacak bence :)

yemek konusunda kendini rahat bırakmana çok sevindim. takıntılı insanlarız biz biliyorum çünkü çok yıpratıyo insan kendini. ah bi de bende rahatlasam biraz. ama daha iyiyim artık en azından asla zorlamıyorum acıkınca yer diyorum. kesinlikle dediğin gibi yapıyorum her yemeğe oturduğumuzda onu da sandalyesine koyuyorum ve mutlaka ne yiyorsak istiyor. koyuyorum önüne yiyor. çatal veremiyorum sokar gözüne çok sallıyo eline bişey alınca. bebek çatalları var onlardan alıcam.

yemek zamanından önce eline bişey vermemeye çalışıyorum canım iştahı gitmesin diye. ama dediğim gibi bizimle birlikte yiyor. elinde mıncıklıyor yere atıyor hiç bişey demiyorum istediğini yapsın keşfetsin.

bi de merak ediyorum acaba çocukların damak tadı anne babaya benzer mi?

mesela babası peynir hastasıdır kaç çeşit peynir var sayamam bazen. Begüm de peynire ölüyor resmen. bende muza bayılırım ama cidden çok severim. o da görsün resmen kafayı yer kabuğunu soyana kadar kendinden geçiyo
biz ne seviyosak o da seviyo dikkatimi çekti yani :)

Giremedikleri yeri merak ediyorlar canım ne yaptığımızı görmek istiyorlardır :)

Dünden beri o konu üzerinde konuşuyoruz eşimle büyükler hep kes diyor ama biz hangi doktora ebeye sorduysak aynen devam edebilirsin dedi Yemen içmene dikkat edeceksin onun dışında emzirebilirim bende öyle düşünüyorum bu şekilde devam eden birçok.Kadın var

Bende oyuncak sepetinden çorap sepetinden havuç topluyorum:) bazende çatal niyetine kullanıyor önüne yemek koyuyorum havucu batırıp yemeye calisiyor. Kart fikri çok guzel

Bizim doktorumuz 3ana 3ara öğün verin dedi bende öyle yapmaya çalışıyorum bir haftadır da katı yiyeceklerini kendi yemesini sağlıyorum hem ben elimle veriyorum hem kendi yemeye çalışıyor oylaniyorda öyle

Gerçi ben hamile olana kadar berat 1 buçuk yaşını geçer keserim ben o zaman

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…