Hımm tekse olmaz tabi. Sabah bir komşun öğleden sonra diğer komşun baksa. Yapacak birşey yok gurbet bu açıdan zor. Bir şekilde gitmen lazım. İnşallah paşa da uslu durur sıkıntı olmaz :)))yok canim imkansiz
esim tek çalisiyor restoranimiz var
musteriler baksa belkii :)
benim goturmem daha mantikli o derece imkansiz yani :)))
kusuyor canim kusmeyi bilmez daha :)Zaten bir odalı ev nereye kaçayım :)) mutfakta otururum artık napim bakalım babası kabul edecek mi. Kusuyor mu küsüyor mu :)bizde ikiside olmuyor
yok toplamda 3-4 saaat falan , kazayla uyursada 2 saat gider uykusu normaldeHımm tekse olmaz tabi. Sabah bir komşun öğleden sonra diğer komşun baksa. Yapacak birşey yok gurbet bu açıdan zor. Bir şekilde gitmen lazım. İnşallah paşa da uslu durur sıkıntı olmaz :)))
Muz hiç vermiyor musun ? Ben uyumadan önce Muzlu süt içiriyorum. Onun harici bende tatlı vs vermiyorum ama arada bizim yediğimiz keklerden otlanıyorKAratay kitabini okumamisin kiz :)
kadir bey pekmez çocuk yiyecegi deil diyor
karatayda zehir diyor zaten seker olarak
bi faydasi yok
zarari ise vucuda fazladan seker depolamak vs
bunu buldum bak ...
Sordugunuz gidalarin hicbirinin 5 kurusluk bir hayirlari yoktur. Ac karnina pekmez vermeniz ise en zararli davranistir. Ac karnina yaptiginiz "ani seker yuklemesi" ile, Insulin salgilanmasi asiri derece fazla oldugundan, arkadan ani bir kan sekeri dusmesi yasanir. Cocuk; soguk-soguk terler, bunu duzeltmek icin de Adrenalin salgilar. Bu tip cocuklarda zamanla "hircilik, asabiyet", ileri yaslardada; once "panik ataklar" arkasindanda; "Kolesterol-Tip 2;Seker hastaligi-Tansiyon" uclusu baslar. Hicbirini kullanmayin.
Ac karnina;bal, seker, cuckulata veya sekerli gidalar yer ve Insulin salgisini arttirirsaniz; Panik ataklar olusur.. Asiri Insulin; kan sekerini dusurur, vucut bunu duzeltmek icin, Adrenalin salgilar, buda asabiyet yapar, sinirlilik hali ve uyaranlara karsi hassasiyet olusur. Hatta sebepsiz islenen bazi cinayetlerin hep ac karnina cukulata yendikten sonraki kriz doneminde oldugu biliniyor. Zamanla tedbir alinmazsa; 1)Adrenalin; Koroner arterlerde daralma yapmaya baslar. Kalp bunu onlemek icin; Koroner arterlerin ic cidarini "Kolesterol" ile kaplar. Bu hadise, diger damalarda olmaz. Sonuc;Kalp krizleri 2) Vucut butun bunlara Insulin'in sebep oldugunu anlayinca, "Insulin imal eden hucrelere" karsi antikorlar uretir. Bunlarda, insulin ureten hucreleri yoketmeye baslarlar. Sonuc: Tip:2 seker hastaligi....
3) Devamli Adrenalin etkisi arterlerde , bilhassa bobrek atar damarlarinda daralmalara sebep olur. Sonuc: Yuksek tansiyon.
Dikkat edin bu hastaligi olanlarda; bu uclu sac-ayak daima vardir: Tansiyon, Seker hastaligi ve Yuksek kolesterol ( ve buna bagli kalp hastaliklari) .. Ac karnina her turlu tatli ve sekerden uzak durun. Illaki yiyecekseniz, barsaktaki emilimi geciktirecegi icin; "yagli-tatlilari" tercih edin. Helva, baklava gibi, misal; "Ayva tatlisina" kaymak koyarsaniz, hizli seker emilimini onlersiniz.. Tabii bunlari da; Sifa niyetine hergun yenilsin diye soylemiyorum... Ayda, yilda 1 defa....
NOT: Meyvalari da unutmayin ac karnina; Muz, Hurma, Incir ve bilhassa Uzum yemeyin. Bu meyvalardaki sekerler; Glikoz agirliklidir. Fruktoz (diger meyvalar) ve Sorbitol (Armut) ihtiva eden meyvalar tecihimizdir.
Formasyon neyle ilgili canım? Şimdi söylemesi kolay ama sen kime bırakırsan bırak, ağlayacak sonra elbet susacak.. Yorma güzel kafanı, sonuçta gitmek zorundasın, babası da baksa başka biri de baksa elbet alışacak.. Önemli olan güvendiğin birine bırakman..yok toplamda 3-4 saaat falan , kazayla uyursada 2 saat gider uykusu normalde
sabah çocuklari, okula birakiyom ordan ekmek alip eve gelicem esim yoldayken ariyor açbuk gel çocuk durmuyor diye
Şimdiden stres yapma bu çocuklar değişik şaşırtıyorlar her zaman.yok toplamda 3-4 saaat falan , kazayla uyursada 2 saat gider uykusu normalde
sabah çocuklari, okula birakiyom ordan ekmek alip eve gelicem esim yoldayken ariyor açbuk gel çocuk durmuyor diye
Canim belki size oyle yapar da baskasiyla yapmaz o kadar sıkma canini. Duru'nun da hep nazi bana maalesef. Ben ve baabsi yokken cok sakinyok toplamda 3-4 saaat falan , kazayla uyursada 2 saat gider uykusu normalde
İyiyim iyiyim sağol.hatta herşey eskisinden daha iyi oldu.kendimi yavaşlattım ve çocuklara karşı sakinim.sabretmiyorum hakketten daha sakinim daha toleransli.kurallari gevsettim.ve çocuklarda daha uyumlu.ama bu hal aglamaktan rahatladigim için mi yoksa sarı kantaron içiyorum ondan mı bilmiyorum.bu ruh halimi kaybetmek istemiyorum.Tamam tavsiyenize uyacağım herdonemdede farklı bir sorunları oluyor çocukların sen nasılsın bu arada iyimisin
mery cim çocugun yemesi uyumasi saatli demi sizde?Kızlar çok güzel bir kitap bitirdim şu an,vaktiniz olursa tavsiye ederim " jojo moyes'in bir artı bir " adlı kitabı. İnsanın kafasını karıştırmayan, basitçe anlatılmış, film gibi bi kitap.
Çok sevindim eminim çoğu kişi sevinmiştir bende her zaman kendi kendimi motive eden ve moralimi düzelten kişiyim içimde çok negatiflik biriktiriyorum yoksa hayat çok kötü geciyor.İyiyim iyiyim sağol.hatta herşey eskisinden daha iyi oldu.kendimi yavaşlattım ve çocuklara karşı sakinim.sabretmiyorum hakketten daha sakinim daha toleransli.kurallari gevsettim.ve çocuklarda daha uyumlu.ama bu hal aglamaktan rahatladigim için mi yoksa sarı kantaron içiyorum ondan mı bilmiyorum.bu ruh halimi kaybetmek istemiyorum.
Bizimki de esnek düzenlidir.ama ben kurmadim düzeni kendi düzeni.sadece sinyalleri takip ediyorum.uyku yemek vs.hakanda yok mu kendi düzeni.diğer cocuklarla ilgilencem derken onunki kaynıyor olabilir.uyku saati vs.kaydımı uyumuyodur falanmery cim çocugun yemesi uyumasi saatli demi sizde?
nasil bi duzeniniz var biraz anlatabilirmisin
ben bu çocuga bakma yontemini degistircem galiba
bildigim yontemle olmuyor
arkadasim sorunun bende oldugunu dedi :) yemesi falan saat li deil diye :)
denemekden zarar gelmez
uyumasi uyanmasi yemesi kisaca bi ozetleyebilirmisin
Sarı kantaronun etkisi nedir?İyiyim iyiyim sağol.hatta herşey eskisinden daha iyi oldu.kendimi yavaşlattım ve çocuklara karşı sakinim.sabretmiyorum hakketten daha sakinim daha toleransli.kurallari gevsettim.ve çocuklarda daha uyumlu.ama bu hal aglamaktan rahatladigim için mi yoksa sarı kantaron içiyorum ondan mı bilmiyorum.bu ruh halimi kaybetmek istemiyorum.
Çok tatlılar Aklıma iyi getirdin bende öğreteyim şua ara ne yapsak aynısını yapıyor kolonya döküyorum eline hemen ovusturuyor ellerini yüzüne sürüyor bide Amin yaptırıyorum ellerini ta ensesinden getirerek yapıyor bazen tek el ama olsun namaz kildigimizi görünce yapıyorKizlar benim kiza babannesi el opmeyi ogretti. Cok komik ama opmeden hemen basina koyuyo. Dayisi geldigi gun pek pas vermedi once ama dayisi ona getirdigi oyuncagi verince bizimki elini bile optu cok komikti. Dedim ne ara bu kadar menfaatci oldu bu sipa
Oyy maşallah duruya :) ayaz da öpğyor ama anlına götürmüyor :) tembel yaa benim oğlan zor öğreniyor biraz bi bye bye yapmıyor hala sinir oldum :)))Kizlar benim kiza babannesi el opmeyi ogretti. Cok komik ama opmeden hemen basina koyuyo. Dayisi geldigi gun pek pas vermedi once ama dayisi ona getirdigi oyuncagi verince bizimki elini bile optu cok komikti. Dedim ne ara bu kadar menfaatci oldu bu sipa
Can'ım ben ikisini emzirmedim çünkü benim oğlum zaten bırakmak üzereydi beni ben hamile kalıncaValla iyi yemeğe çalışıyorum turkiyedekiler çok üstüme geliyor bırak emzirmeye diye kv ler teyzeler falan çocuk olur yok kemikleri erir hasta olur gelisemez zehirlenir daha bir sürü şey ama gördüm ki Avrupa'da çok destekliyorlar ikisini bir emziren çok burdaki doktor ve ebeler emzirebilirsin dedi bende öyle yapiyorum. Türkiye'de bi hastaneye gitmiştik hasta olmuştu adam kotkarimki bu alerjik dedi bir sürü ilaç verdi tabi antibiyotik de vardı bide acilde hava verdiler iyi para kazanıyorlar valla yalandan işler ilaçları hiç düzenli kullanmadım öyle böyle iyileşti burdaki doktora dedik diyor ki yetişkin doktorunami gittiniz alerji falan değil dedi bu çocuk bide burda 2Yasin altında pek ilaç vermiyorlarmış. K Kafkanistan sen nasıl yaptın emzirme isini
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?