2015 Şubat Anneleri

Canim yaa ne kotu denk gelmis ne bicim doktormus ya. Yazmak lazim boyle durumlarda kesinlikle adini. Neyse ki bebekken olmus hatirlamayacak.

Canim bebekler tam hersey duzeldi derken mutlaka cozutuyo. Bunu kabul etmeliyiz bence. Bi sureklilik bekleyemiyorum ben artik. Kac yaslarinda yoluna girecek cok merak ediyorum. Hissettiklerini anliyorum hic suclama kendini canim cok normal cok yoruluyosun biliyorum

Canim yaa ne kotu denk gelmis ne bicim doktormus ya. Yazmak lazim boyle durumlarda kesinlikle adini. Neyse ki bebekken olmus hatirlamayacak.
Evet canım Allahtan hatırlamayacak gerçekten öyle insanlar nasıl doktor olabiliyor anlamıyorum bir de sünnet başladıktan bitene kadar kameraya çektiler güya bize hatıra cd verdiler hiç açıp izleyemedim daha sonuna kadar çünkü bitene kadar ağladı çocuk sedyedeki peçeteler sırılsıklam oldu gözyaşlarından insanın içi parçalanıyor ancak reklam yapsınlar ceplerini düşünsünler bu tür tıp merkezleri

o zaman ne diye bişeyleri düzene oturtmak için böyle canımız çıkıyor anlamıyorum. sanki bütün emeklerimiz çöp oluyor. çok yoruldum yaaa hepimiz yorulduk.. ne zormuş çocuk büyütmek. bilsem yapmazdım belkide. tabiiki güzelliği her şeye bedel ama..

15 aydır ilk kez başımıza gelen bişey oldu bugün. Begüm gündüz uykusu uyumadı 10 dakika bile.

yıkadım uykusu geldi her Zamanli gibi koydum yatağına oyuncak verdim. 2de koydum 4e çeyrek vardı hala uyumamıştı ve dört kere de ağlama krizine girip yanına gidip emzirmemle birlikte artık bende attı şalterler aldım götürdüm içeri sana bugün uyku yok dedim. sanki anlarmış gibi.

uyutmadım akşama doğru uykusu geldi tabii sitenin bahçesine çıkardım. nasıl koşuyo çocukların peşinde görmeniz lazım. bi de küçük kızlara aba deyip sarılıyo. tam bi sevgi kelebeği. yürümeyi yeni öğrenmesine rağmen koşmaya başladı resmen. yarım saat orda oyaladım ama zor cidden bir dalika durmak bilmiyor topun peşine oraya buraya koşup düşüyor sonra bi de emekliyo sokakta

sonra eve gelip bişeyler yedirdim artık bayıldı uykudan 8de. şimdi uyutmaya çalışıyorum hala yarım saattir. be hey insan yavrusu uykun var uyusuna.. kendine de bana da eziyet ediyosun.. pilim bitti allah canımı alsın da kurtulayım dedim bugün en son.

O allah Canımı alsın lafını benim de 2 kere demişliğim var artık ne kadar bezdiysek, bi tek ben öyle düşünüyorum herhalde diye söyleniyordum vr kızıyordum kendime..

Ahhh ahhh.. Nasıl bişi bu ben anlamadım, neden böyle diye soruyoruz kendimize aylardır aöa cevap yok.. Bu uyku konusu çok ayrı bişi ve ben kendi kendine uyuması için ayazı zorlamam hiçbir zaman, yanında yatarım o döne döne uyur, bu şekilde düzene girmesi 3 ayımı aldı, 4.aya başlarken gece de daha az uyanmaya başladı düşün artık..

Kuzucum sen çok yoruldun, bütün yük sende, ev dışında başka gidebileceğin bit yer yok bizim gibi.. İle gitmek bu yüzden iyi.. Çok yorucu ve yıpratıcı ama en azından evden ve çocuktan az da olsa nefes almaya vaktin oluyor, iş olayını ne olursa olsun düşün.. Böyle olunca sinirlerin yıpranıyor ve ne kadar çabalasan da emellerine ulaşamıyorsun çünkğ gerginliğin doğal olarak begüme de yansıyor.. Ben buna çok inanırım, az önce kvye ve eşime sinir oldum ayazın uyuması normalde 20 dk sürer bugün 1 saat sürdü daha yeni uyudu..

Demem o ki, senin evden uzaklaşabikeceğin Zaman'lara ihtiyacın var, mutlaka... Böylece begüme ve kendine daha faydalı olmaya başlayacaksın..

Olmuyorsa da olmuyor bazı şeyler, kendini bi uyku eğitimi yüzünden bu kadar yıpratma, ayağında sallama
Tabi tekrar sonuçta sağlığım önemli ama onun yerine yanına yat, ninni söyle, okşa falan filan..

Çok zorluyor seni bücür çok iyi biliyorum aynısı bende de var ve ruhen çok kötüyüz bir çoğumuz ama arada böyle dibe çöksek de kalkmasını da bilmemiz lazım yaramazlar için :)

Canımcım daderaya katılıyorum. Tam bişey düzeliyor derken başka birşey başlıyor. Bebeklerde haklı. Keşfedecek ve onu sindirecek koskoca bir dünya var, gün içinde yaşadıklarından etkileniyorlar. Yada bi dertleri var ve dile getiremiyorlar.. Belki gün içinde seninle daha fazla oyun oynasa uykuya dalarken sana daha az ihtiyaç duyar.. Belki senden ayrılmak istemiyor.. Bilemiyorum gerçekten ama üzme kendini. İmkanın olduğu sürece dışarı çıkmaya çalışın. Hava güzelse parka gidin, avm ye gidin, arkadaşlarına bi kahveye git, yalnız kalmamaya gayret et. Tabi bunlar ne kadar mümkün bilmiyorum. Yaza çok az bi Zaman kaldı. Tatilinin hayalini kur..

Hmm sarımsaklı yoğurtla beraber yendiğini yeni öğrendim onu da yapayım yanına o zaman sarımsaklı yoğurda da bayılırım makarnada filan da muhteşem oluyor sağol canım
Aha valla Can'ım çekti. Bayılırım makarna mücver yoğurt üçlüsüne

Yenidoğanken refluden muzdarip var mıydı aramızda.t tecrübelerini sorcaktim.yegenimizde varda.bu reflu yastıkları falan ise yariyomuydu.

Yenidoğanken refluden muzdarip var mıydı aramızda.t tecrübelerini sorcaktim.yegenimizde varda.bu reflu yastıkları falan ise yariyomuydu.
Ayaz reflüydü ve çok zordu o dönemler.. Her emme sonrası kusuyordu gece emip yatırınca uyumazdım kusar da boğulur diye..

Bizim doktor reflü yastıklarına gerek yok, yatağının başını yükselt, eğimli yatsın yeter demişti.. Öyle yaptım , faydası oldu mu bilmiyorum, kusma hep vardı çünkü .. Anne sütü en iyisi çünkğ kolay sindirirlermiş..

Süt ürünleri kahve falan tüketme demiş Dr.boyle diyet turu bisey vermusmiydi Dr.s enin yiyipte ona dokunan şeyler.bi de ilaç vermusmiydi.

Süt ürünleri kahve falan tüketme demiş Dr.boyle diyet turu bisey vermusmiydi Dr.s enin yiyipte ona dokunan şeyler.bi de ilaç vermusmiydi.
İlaç vermedi bizim doktor, yediklerimde de aşırı baharatlı, kafein içerikli ve yağlı yeme demişti sadece.. ama süt falan dememişti hiç, süt içmesin yoğurt yesin en fazla.. Bi de reflü gazla bağlantılı bişi demişti bana.. Ayaz da çok gazlı bir bebekti maalesef bu yüzden zaten yediklerime çok dikkat ediyordum mecbur.. Rezene çok iyi geliyordu ama hem bana hem oğluma, bi de bilir misin bilmiyorum Ama kuşburnu ezmesi de iyi geliyordu..

şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca inanın gözlerim yaşardı. ciddi söylüyorum boğazım düğümlendi ağlamamak için zor tutuyorum kendimi eşimin yanında. gerçekten sizden başka dertleşeceğim kimse yok. aslında var ama bu konuda aynı şeyleri yaşamayan kimse anlamıyor. şükret diyorlar her çocuk öyle diyorlar. sağlıklı ya daha ne olsun diyorlar. bende biliyorum bunları. şimdi uyurken bakınca sinirlendiğim anlara, içimden söylediklerime, ona bağırmalarıma o kadar pişman oldumki. çoğu günün sonunda böyle oluyor. inan yüreğim sızladı. mecazi anlamda değil kalbim resmen acıdı.

ama olmuyor olmuyor.. her yeni güne pozitif başlıyorum sabah erken kalksamda o gece defalarca kalkmış olsamda. gün içinde uyanıkken sorun yok istediği kadar yaramazlık yapsın koştursun karıştırsın hiç kızmıyorum bebek daha o. ama bu uyku konusu beni çok yıprattı. dediğin gibi bi eğitim için kendimi çok mu yıpratıyorum acaba? yanında duruyorum ama gece uyuturken ayrılmıyorum pışpış yapıyorum ninni söylüyorum.. bilmiyorum dişlerden mi cozuttu son bi haftadır..

memelerimi çok ısırması da mahvetti beni inan korkarak veriyorum mememi. belki birine anlatsam komik gelir ama çocuk gibi titriyorum o beni emerken böyle bi acı yok..

dediğin gibi çalışmak belki çok yorucu olur ama iyi gelir. hani diyordum ya işimin olduğu günler ev dışında vs çok ypruluyorum ama yoğun geçen gün yorulsam da bana daha iyi geliyor. kv bakabilecek mi bilmiyorum.. kafamda deli sorular. en azından bu sene bitimine kadar sanırım dayanıcam memeden de kesilmesi lazım.

annem yanımda olsa eminim bu kadar olmazdı. haftada bi gün bile ona bırakıp kendime vakit ayırsam çok iyi gelirdi.
ha kv bakmaz mı bakar ama ona bıraktığım günler dışarı çıktığıma da pişman oluyorum. bi çocuk bakmayı dünyanın en karmaşık işine çeviriyorlar. belki dediğin gibi çalışsam ve baksa daha çok alışır ve normalde döner. ama yaşlandı da bakabilir mi bilmiyorum.

geçen halime baktım bakımsız solgun kafama bi küçük tülbent takmışım saçım önüme gelmesin diye, üstüm başım yemek lekesi. kendime aynada bakmak istemedim..
dışarı çıkmak ikimize de iyi gelir evet havalar bi türlü tam ısınmadı. hep yağmurlu. sonra da ramazan geliyo. ben bi umut annemlerin yanına gideceğim zamanı bekliyorum işte :)

dediğin gibi o lafı bende ilk kez söyledim. ruh halimiz o kadar kötü demekki. ama ayağa kalkmalıyız yine haklısın. kuzuların bize ihtiyacı var. yine uzunca yazdım ama içimi dökemiyorum kimseye. eşim sağolsun elinden geldiğince yardım ediyor ama bu mevzularda yapacak bişey yok diyor derdimi de anlatasım gelmiyor o zaman. ne bileyim aman öyle işte canım benim..

evet tatlım çok doğru. tam düzene giriyor sonra başka birşey çıkıyor..
dertlerini anlatamıyorlar, günden güne keşfedecek şeyler buluyorlar, yeni yeni şeyler öğreniyorlar. bebek olmak da zor cidden :)

gün içinde onunla sürekli oynuyorum ve hep beraberiz zaten. sabah uzunca kahvaltı yapıyoruz beraber. heidi izliyoruz hatta :) o da haydiii haydiii diye bağırıyor :)

ama yine de yetemediğim bir şey var mıdır sence? bilmiyorum anlamıyorum.. dişlerine yoruyorum hep. ama genel bi isyan bu. çok ama çok yoruldum bunaldım. fiziksel olarakda yoruldum ama daha çok ruhum yoruldu.
Begümle çıkıyoruz hava güzelken parka falan cidden iyi geliyor ona da banada.
tek başıma çok fazla kafa dinleme imkanım olmıyo dışarda ne yazıkki.
anca işim olursa bırakıyorum kv ye o da koştur koştur geri dönüyorum biliyosun.

öyle böyle geçiyor günler işte. en çok tahammülsüzlüğüme üzülüyorum. çok sabırlı bi insandım o halimden eser kalmadı. hatta belki saçma ama ilerisini düşünüyorum hep. bu sabırsızlığımla ben çocuğumu nasıl yetiştiricem. iyi bi anne olabilecek miyim hep düşünüyorum bunları. neden bu kadar sabırsızım bunu çözmem gerekiyo en başta..

iyiki varsınız cidden sizi görmesemde tek tek gerçek dostlarım oldunuz, iyiki varsınız

Bizi yıpratan mevzulardan biri de bu pişmanlık, yanlış yaptığımızı bile bile yapıyoruz bazı şeyleri sonra da üzülüyoruz.. Ama kontrol edememiz yorgunluğumuzdan ve kimsenin bizi gerçekten anlamamasından kaynaklanıyor.. Hepimiz bi yerde yalnızız, eş de yeterli değil, bende hiç değil, sende de yardım etmeye çalışsa da duygusal durumunu düzeltmesi için yeterli değil..

Benim fikrim, çok yorum kafanı bu kendi kendime uyuma mevzusuna.. Yani sen sallanmayı bıraktın ve bu çok ciddi bir gelişme.. İnsanoğlu, bir şeye ulaştıkça daha fazlasını istiyoruz, gaza geliyoruz :) farklı şekillerde uyutmaya çalış, belini yormayacak şekilde..

Ben de kendimi hiç Ama hiç beğenmiyorum.. İşe giderken ama giyiniyorum, yüzüme gözüme iki boya sürüyorum ve o Zaman bile farklı hissediyorum.. İşteyken çocuklar veya Veli'lerle konulurken ve yardımım dokunurken çok güzel şeyler hissediyorum, motive oluyorum, işe yaramış hissediyorum.. Bizim sıkıntımız bir de bu taktir edilmiyoruz evde.. Her şey bizim zaten zorunlu olarak görevimiz gibi düşündüğümüz için mecbur hissediyoruz ve zorunlu olarak yapıyoruz.. Evdeyken ben saçımı bile yapmıyorum ve o bile o günümün çok kötü geçmesi içim bir neden oluyor, benlik saygısı önemli, tabiki sosyal ortamlarda bulunup iki çift laf etmek de..

Kv konusunda sana hak veriyorum, şimdi benim de yanımda kv var, iki gün oldu ama Nasıl sinir oluyorum.. Annem yükümü hafifletiyordu, bu kadınsa hiç bir işin ucundan tutmuyor, eve geliyorum lavabo bulaşık dolu, evi bok götürüyor ama bakacak mecbur o babaanne sen her zaman dersin ya torun isterken iyiydi diye, senin kv de bakacak Canm bazı şeylere katlanacaksın sende mecbur..
Ya da olmadı bakıcı ayarlayacaksın maddi durumun el veriyorsa.. Ben şuna inaniyorum ki i, emzirme olayı bitince rahatlayacağız.. Kıyafetlerimizi bile binendirler işine göre seçmek zorunda kalıyoruz düşün artık.. Ben bu yüzden dört gözle ağustosu bekliyorum..

Yazın çok farklı bir yeb olacak burda hissediyorum, neşeli, dinlenmiş, Mutlu Mutlu yazacaksın forumA çok iyi gelecek sana bu yaz :)
Biz aslında tam süper arkadaş olacak insanlarmışız allah bi de bizi yakın yerlere koyaymış çoğrafi olarak.. Ama yine allahtan burası var, sığınak gibi her derdimizde, güzelliklerde buraya yazabiliyoruz.. Bi kaç gün Begüm iyi olacak hiç merak etme sonra yine kufurduğu günler olcak aöa az.. Mutlaka bir sıkıntısı vardır.. Ha bi de şöyle birşey var, ben okuldakileri gördükçe bizim çocuklar çok şanslı diyorum, hiç bir eksikleri yok, sevgi sonsuz, oyuncak desen bi dolu, ilgi desen hat Safada :) onlar da şımarıyor işte.. Arada bir bağırmamızdan da hiiiiiiç bişi olmaz, kim sesini yükseltmiyor alah aşkına? Bu iletişimi biçiminin bir parçasıdır..

Bu emerken ısırma konusunda ben de bi ara çaresizdim artık ayaz ısırdıktan onın bi yeri sıkıyordum hafif hemen bırakıyordu etkiye tepki :) ne işe yarar inan bilmiyorum ama ben bu Aralar sütyen takamaz oldum acıdan o kadar çok emiyor ki sabahları ve okuldan gelince..

Hepsi geçecek canımcım, ta ki ikinci çocuğuna kadar :))) üzme kendini, yalnız değilsin ve yaşadıkların çok normal hep bunu düşün..

evet annelik sanırım tam olarak bu. hemen içimiz gidiyor ama en başta yapmasak sorun olmayacak :) dediğin gibi çocuklarımız çok şanslı o kadarda olsun. sevgisiz ilgisiz büyüyen o kadar çok çocuk varki..

uyku mevzusunu takmamaya çalışacağım artık. sallamayı bıraktırmam bile dediğin gibi büyük gelişmeydi. bi de dediğin gibi emzirme bitince sanırım herşey dahada düzene girecek.

eşlerden umudu kestik artık zaten. onlara göre annelik zaten mecburi olarak bunları yaşamayı gerektirir niye takdir etsinlerki. napalım aşkım çocuğumuzu çöpe mi atalım diye espri yaparlar bide :) bu konuda asla anlamayacaklar ve dediğin gibi kesinlikle yalnızız. iyiki burası var. çok iyi olurdu aynı şehirlerde olsak ama şans o ya hepimiz çok farklı yerlerdeyiz

dışarı çıkarken giyinmek süslenmek cidden ne iyi geliyo insana. hele çalışmak bir şeyler üretmek insanın ruhunu doyuruyor. bazı anneler böyle düşünenleri kınıyor. ama bu kesinlikle kariyer peşinde koşup çocuğunu düşünmemek değilki. anne olmamızdan ziyade bizde bir bireyiz, kadınız. tüm hayatımız annelikten ibaret olmamalı.. çalışan annelerin çocukları evet belki zorluk çekiyorlar, bi tarafları buruk oluyor ama diğerlerinden farklı mı oluyor, yooo..

kv senin için çok zor aynı evde yaşamak ve hiç yardımının dokunmaması insan bişey yapmasa da dağıtmaz bari.
aman benimki baksın düzgünce yeter. zaten bakarsa kendi evinde bakar. şimdi kızı evlense hemen çocuk yapacakmış. onun çocuğuna da kesinlikle o bakar. elimi çabuk tutmam lazım :) bakıcı mevzusu olmaz canım ya içim rahat etmez. babaannesi varken bakıcı tuhaf olur. ha bakmak istemezse de mecbur kreş çağını beklerim..

yaz bana iyi gelecek inşallah. bence hepimize iyi gelecek. güzel şeyler paylaşıcaz burda :) annem yükümü çok hafifletecek. arada bi sabah kalkıp yüzmeye gidicem en büyük hayalim o. eşim de sonradan gelecek onunla da başbaşa bişeyler yapma fırsatım olur inşallah.

memeden kesmiyorum sırf bu tatil yüzünden. alışamaz zehir olur bize tatil sonra. içim elvermiyor ama bir haftadır inan onu da geçtim bu ısırma mevzusundan. dediğim gibi sütyen takamıyorum anlıyorum seni yaraya tusz basmış gibi sızlıyo di mi

ikinci çocuğun lafını bile duymak istemiyorum şu an allah hakkımızda hayırlısını nasip etsinde :)
geçecek canım evet bunu bilmek güzel en azından. bu günleri hatırlayıp gülümseriz inşallah o zamanlara kadar hiç kopmaz bağımız :)

oo baya kaynatmisiniz insan bi durter yaws :)

yeb4 yasemin benimkini inanilmaz yordum
oglen 3 saat uyumasina ragmen hemde

saatlerce kosturdu yurudu bacaklarinda derman kalmadi 3 saat disarda kaldik 2 saaatini kesin ayakda geçirmistir
eve egldik uykusu vardi karni açti
yarim saat ugrastilm yemedi inat etti resmen yaa agzini açmiyor neler yapmadimki ama yediremedim sonunda pes ettim
yikadim biberon yaptim biberon içerken uyudu kucagimda o kd ryorulmuski sabaha kdr uyanacahini sanmiyorum: )
ablasina biberonu çok oldur demistim oda agzina kdr doldurlus 7 yasindaki çocugun bile oyle faydasi oluyorki inanin anlatmakla bitmez*

neyse ablasi biberon yapti abisi emziklerini topladi geldi biyerlerden
ilk defa bibeornu bitirdi dahada olsa içecekdi belki ama emzigi sokdugm gibi bayioldi gitti :)

uykusu gelsin yorylsun derken agzini açacak hal birakmamisim çocukda
nersinden tutsam elimde kaliyor

aslinda buyyunce bunlar geçiyor ama o an unutuyorum iste geçtigini
bigun aksam yemegi yemese ne olurki ne ugrasiyorsun ver sutu uysun ama o an bpoyle dusnemuyorsun iste
simdi pismanim aglattigima
kasik gorunce agladi,ikimizin ustu basida mahvoldu mutfakda heyere yemek siçradi kah kasiga vurdu kah tabaga vurdu
asla kandirip tek lokma yediremedim
çocukla çocuk oldum resmen bu aksamm

yeb4 gelincikgibi kızlar öyle güzel bir sohbet etmişsiniz ki, biriniz içinde bulunduğum huzur halİni, çıkmazlarımı anlatmış, diğeriniz de bu çıkmazlara cevabımı, ve duymak istediklerimi yazmış :) yasemincim, sen sallama olayını bu kadar çabuk bir şekilde atlatarak zaten harika bir iş yapmış oldun. Meyvelerinİ de alıyorsun zaten, bak artık arabası da uyuyabiliyor. İstanbul'da köprüden geçerken taksinin içinde ayağında sakladığın günleri hatırla :) ne çok aşama kaydettiniz bak. Ayazbeyazım da dediği gibi daha esnek olabilirsin. Bak ben gece meme emme bırakma işini ne kadar kötü yapmıştım. Çocuğum bel saat uyumamıştı, ağlamaktan gözleri şişmişti, gün boyu iç çekmişti.. Hep o gece aklıma geliyor ve bazen bazı şeylerde çok ısrarcı olmamam gerektiğini hatırlıyorum. Yavrularımızın bizİm şefkatli kollarımıza kokumuzu duymalarına ihtiyaçları var. Biz bile hala bi derdimiz olunca annemizi yanımızda istiyoruz. Begümün balı ki bu ara diş çıkarma dönemi gelmiş, yada atak geçiriyor.. Yatağında uyumuyorsa, kollarında uyusun bu seferlik.
Birde istersen emme işini belli saatlere böl. Her an her dakika iki Fırat çekip gitmek çok yıpratıcı oluyor gerçekten. Hem begümün de dikkati sürekli memeye emmeye kayar böyle olunca. Uyku gibi ilk günler yine biraz zor olabilir ama bunada alışır. İlk Zaman'lar saat başı emzirirsin Zaman'la arayı açarsın. Tuna mesela akşam üstü uyku vakti yaklaştıkça daha çok emmek istiyor. Ama memede süt bitmiş annecim hadi oyun oynayalım uykuya gidince meme var dediğimde gerçekten anlıyor ve ısrar etmiyor, garibim.

Yasemİncim, yetmediğim bişey var mı demişsin ki bunu asla kabul etmem. Sen çocuğun için kariyerini bir kenara bırakıp ev kadını olmayı şeçmiş birisin, bütün gün bebeğindesin ne güzel. Ben her sabah Tuna'yı bakıcısına bıraktığım için öyle üzülüyorum ki.. En basitinden çocuğuma kahvaltı yaptıracak vaktim bile olmuyor bazen.. Öğle arasında bir dakika bile geç kalmamaya çalışıyorum yanı a giderken.. Yani sen çok çok iyi bir annesin. Hem mükemmel olamayız illa ki eksik bişeyler olacak. Ama bu bizi suçlu yapmaz.

Şimdi her zamanki gibi pozitif bir enerjiyle güne başla ve günün getirdiklerini kabul et, biraz akışına bırak ver şeyin mükemmel olması için kendini hırpalama. Tamam m Can'ım benim? :)

buyuklerden sonra hakaninda atesi var
ne demisler parayla deil siraylaaa (kopruden atlayan smiley kullanicam burda ama bulamadim )

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…