Canim yaa ne kotu denk gelmis ne bicim doktormus ya. Yazmak lazim boyle durumlarda kesinlikle adini. Neyse ki bebekken olmus hatirlamayacak.Bizimki ikisi de değildi canım pratisyendi ben hangi akla hizmet o doktora götürdüm beratı hala anlam veremiyorum kendime türkiyenin en büyük sünnet sarayı dediler 30 binden fazla sünnet yapmış dediler ona aldandık heralde bir de yaptıranlar memnundu gel de bana sor asla gidilmeyecek bir hastane ankarada özel deva tıp merkezi doktor Ali Akkaya yazayım da bari burayı okuyupta gidecek olanlar varsa gitmesin cellat gibi kesip attı 6 aylık bebeyi hayatımda öyle bir doktor ne gördüm ne duydum sünnet en fazla 15 dk lık operasyonmuş 35 dakika sürdü tam ağlamaktan derman kalmadı beratta Allah insanı öyle doktorların eline düşürmesin
Canim bebekler tam hersey duzeldi derken mutlaka cozutuyo. Bunu kabul etmeliyiz bence. Bi sureklilik bekleyemiyorum ben artik. Kac yaslarinda yoluna girecek cok merak ediyorum. Hissettiklerini anliyorum hic suclama kendini canim cok normal cok yoruluyosun biliyorumben nerde hata yapıyorum neyi yanlış yapıyorum.. yoksa yüm bu bilinen doğrular gerçek değil mi?
bi tek düzgün olan öğlen uykusuna geçişiydi o da tırt şimdi. her zaman kendi kendine oynarken uyurdu şimdi mutlaka ağlıyor beni istiyor uykusu varken yatıyorum bir saat böyle devam ediyor bu döngü. kafayı yemek üzereyim öyle böyle değil çok yıprattı beni bu süreç. sallasam iki dakikada uyur ama o daha da kötü. kesinlikle çözüm değil. gece daha çok uyanıyor ve sallanmak istiyor.
ama ne yapacağımı şaşırmış durumdayım. bitkinim yorgunum çok yıprandım en azından eşim dışında yükümü hafifleten biri olsaydı. tüm gün aynı şeyler aynı zorluklar. bıktım demek istemiyorum şükrediyorum ama çooooook yoruldum..
Evet canım Allahtan hatırlamayacak gerçekten öyle insanlar nasıl doktor olabiliyor anlamıyorum bir de sünnet başladıktan bitene kadar kameraya çektiler güya bize hatıra cd verdiler hiç açıp izleyemedim daha sonuna kadar çünkü bitene kadar ağladı çocuk sedyedeki peçeteler sırılsıklam oldu gözyaşlarından insanın içi parçalanıyor ancak reklam yapsınlar ceplerini düşünsünler bu tür tıp merkezleriCanim yaa ne kotu denk gelmis ne bicim doktormus ya. Yazmak lazim boyle durumlarda kesinlikle adini. Neyse ki bebekken olmus hatirlamayacak.
o zaman ne diye bişeyleri düzene oturtmak için böyle canımız çıkıyor anlamıyorum. sanki bütün emeklerimiz çöp oluyor. çok yoruldum yaaa hepimiz yorulduk.. ne zormuş çocuk büyütmek. bilsem yapmazdım belkide. tabiiki güzelliği her şeye bedel ama..Canim bebekler tam hersey duzeldi derken mutlaka cozutuyo. Bunu kabul etmeliyiz bence. Bi sureklilik bekleyemiyorum ben artik. Kac yaslarinda yoluna girecek cok merak ediyorum. Hissettiklerini anliyorum hic suclama kendini canim cok normal cok yoruluyosun biliyorum
O allah Canımı alsın lafını benim de 2 kere demişliğim var artık ne kadar bezdiysek, bi tek ben öyle düşünüyorum herhalde diye söyleniyordum vr kızıyordum kendime..15 aydır ilk kez başımıza gelen bişey oldu bugün. Begüm gündüz uykusu uyumadı 10 dakika bile.
yıkadım uykusu geldi her Zamanli gibi koydum yatağına oyuncak verdim. 2de koydum 4e çeyrek vardı hala uyumamıştı ve dört kere de ağlama krizine girip yanına gidip emzirmemle birlikte artık bende attı şalterler aldım götürdüm içeri sana bugün uyku yok dedim. sanki anlarmış gibi.
uyutmadım akşama doğru uykusu geldi tabii sitenin bahçesine çıkardım. nasıl koşuyo çocukların peşinde görmeniz lazım. bi de küçük kızlara aba deyip sarılıyo. tam bi sevgi kelebeği. yürümeyi yeni öğrenmesine rağmen koşmaya başladı resmen. yarım saat orda oyaladım ama zor cidden bir dalika durmak bilmiyor topun peşine oraya buraya koşup düşüyor sonra bi de emekliyo sokakta
sonra eve gelip bişeyler yedirdim artık bayıldı uykudan 8de. şimdi uyutmaya çalışıyorum hala yarım saattir. be hey insan yavrusu uykun var uyusuna.. kendine de bana da eziyet ediyosun.. pilim bitti allah canımı alsın da kurtulayım dedim bugün en son.
Bu ayın sonunda artık cinsiyeti öğreniriz :) insallahhHm anladım canım o zaman ben de 8 hafta bitince gideyim peki bir dahaki randevun ne zaman?
Canımcım daderaya katılıyorum. Tam bişey düzeliyor derken başka birşey başlıyor. Bebeklerde haklı. Keşfedecek ve onu sindirecek koskoca bir dünya var, gün içinde yaşadıklarından etkileniyorlar. Yada bi dertleri var ve dile getiremiyorlar.. Belki gün içinde seninle daha fazla oyun oynasa uykuya dalarken sana daha az ihtiyaç duyar.. Belki senden ayrılmak istemiyor.. Bilemiyorum gerçekten ama üzme kendini. İmkanın olduğu sürece dışarı çıkmaya çalışın. Hava güzelse parka gidin, avm ye gidin, arkadaşlarına bi kahveye git, yalnız kalmamaya gayret et. Tabi bunlar ne kadar mümkün bilmiyorum. Yaza çok az bi Zaman kaldı. Tatilinin hayalini kur..o zaman ne diye bişeyleri düzene oturtmak için böyle canımız çıkıyor anlamıyorum. sanki bütün emeklerimiz çöp oluyor. çok yoruldum yaaa hepimiz yorulduk.. ne zormuş çocuk büyütmek. bilsem yapmazdım belkide. tabiiki güzelliği her şeye bedel ama..
Aha valla Can'ım çekti. Bayılırım makarna mücver yoğurt üçlüsüneHmm sarımsaklı yoğurtla beraber yendiğini yeni öğrendim onu da yapayım yanına o zaman sarımsaklı yoğurda da bayılırım makarnada filan da muhteşem oluyor sağol canım
Ayaz reflüydü ve çok zordu o dönemler.. Her emme sonrası kusuyordu gece emip yatırınca uyumazdım kusar da boğulur diye..Yenidoğanken refluden muzdarip var mıydı aramızda.t tecrübelerini sorcaktim.yegenimizde varda.bu reflu yastıkları falan ise yariyomuydu.
Süt ürünleri kahve falan tüketme demiş Dr.boyle diyet turu bisey vermusmiydi Dr.s enin yiyipte ona dokunan şeyler.bi de ilaç vermusmiydi.Ayaz reflüydü ve çok zordu o dönemler.. Her emme sonrası kusuyordu gece emip yatırınca uyumazdım kusar da boğulur diye..
Bizim doktor reflü yastıklarına gerek yok, yatağının başını yükselt, eğimli yatsın yeter demişti.. Öyle yaptım , faydası oldu mu bilmiyorum, kusma hep vardı çünkü .. Anne sütü en iyisi çünkğ kolay sindirirlermiş..
İlaç vermedi bizim doktor, yediklerimde de aşırı baharatlı, kafein içerikli ve yağlı yeme demişti sadece.. ama süt falan dememişti hiç, süt içmesin yoğurt yesin en fazla.. Bi de reflü gazla bağlantılı bişi demişti bana.. Ayaz da çok gazlı bir bebekti maalesef bu yüzden zaten yediklerime çok dikkat ediyordum mecbur.. Rezene çok iyi geliyordu ama hem bana hem oğluma, bi de bilir misin bilmiyorum Ama kuşburnu ezmesi de iyi geliyordu..Süt ürünleri kahve falan tüketme demiş Dr.boyle diyet turu bisey vermusmiydi Dr.s enin yiyipte ona dokunan şeyler.bi de ilaç vermusmiydi.
şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca inanın gözlerim yaşardı. ciddi söylüyorum boğazım düğümlendi ağlamamak için zor tutuyorum kendimi eşimin yanında. gerçekten sizden başka dertleşeceğim kimse yok. aslında var ama bu konuda aynı şeyleri yaşamayan kimse anlamıyor. şükret diyorlar her çocuk öyle diyorlar. sağlıklı ya daha ne olsun diyorlar. bende biliyorum bunları. şimdi uyurken bakınca sinirlendiğim anlara, içimden söylediklerime, ona bağırmalarıma o kadar pişman oldumki. çoğu günün sonunda böyle oluyor. inan yüreğim sızladı. mecazi anlamda değil kalbim resmen acıdı.O allah Canımı alsın lafını benim de 2 kere demişliğim var artık ne kadar bezdiysek, bi tek ben öyle düşünüyorum herhalde diye söyleniyordum vr kızıyordum kendime..
Ahhh ahhh.. Nasıl bişi bu ben anlamadım, neden böyle diye soruyoruz kendimize aylardır aöa cevap yok.. Bu uyku konusu çok ayrı bişi ve ben kendi kendine uyuması için ayazı zorlamam hiçbir zaman, yanında yatarım o döne döne uyur, bu şekilde düzene girmesi 3 ayımı aldı, 4.aya başlarken gece de daha az uyanmaya başladı düşün artık..
Kuzucum sen çok yoruldun, bütün yük sende, ev dışında başka gidebileceğin bit yer yok bizim gibi.. İle gitmek bu yüzden iyi.. Çok yorucu ve yıpratıcı ama en azından evden ve çocuktan az da olsa nefes almaya vaktin oluyor, iş olayını ne olursa olsun düşün.. Böyle olunca sinirlerin yıpranıyor ve ne kadar çabalasan da emellerine ulaşamıyorsun çünkğ gerginliğin doğal olarak begüme de yansıyor.. Ben buna çok inanırım, az önce kvye ve eşime sinir oldum ayazın uyuması normalde 20 dk sürer bugün 1 saat sürdü daha yeni uyudu..
Demem o ki, senin evden uzaklaşabikeceğin Zaman'lara ihtiyacın var, mutlaka... Böylece begüme ve kendine daha faydalı olmaya başlayacaksın..
Olmuyorsa da olmuyor bazı şeyler, kendini bi uyku eğitimi yüzünden bu kadar yıpratma, ayağında sallama
Tabi tekrar sonuçta sağlığım önemli ama onun yerine yanına yat, ninni söyle, okşa falan filan..
Çok zorluyor seni bücür çok iyi biliyorum aynısı bende de var ve ruhen çok kötüyüz bir çoğumuz ama arada böyle dibe çöksek de kalkmasını da bilmemiz lazım yaramazlar için :)
evet tatlım çok doğru. tam düzene giriyor sonra başka birşey çıkıyor..Canımcım daderaya katılıyorum. Tam bişey düzeliyor derken başka birşey başlıyor. Bebeklerde haklı. Keşfedecek ve onu sindirecek koskoca bir dünya var, gün içinde yaşadıklarından etkileniyorlar. Yada bi dertleri var ve dile getiremiyorlar.. Belki gün içinde seninle daha fazla oyun oynasa uykuya dalarken sana daha az ihtiyaç duyar.. Belki senden ayrılmak istemiyor.. Bilemiyorum gerçekten ama üzme kendini. İmkanın olduğu sürece dışarı çıkmaya çalışın. Hava güzelse parka gidin, avm ye gidin, arkadaşlarına bi kahveye git, yalnız kalmamaya gayret et. Tabi bunlar ne kadar mümkün bilmiyorum. Yaza çok az bi Zaman kaldı. Tatilinin hayalini kur..
Bizi yıpratan mevzulardan biri de bu pişmanlık, yanlış yaptığımızı bile bile yapıyoruz bazı şeyleri sonra da üzülüyoruz.. Ama kontrol edememiz yorgunluğumuzdan ve kimsenin bizi gerçekten anlamamasından kaynaklanıyor.. Hepimiz bi yerde yalnızız, eş de yeterli değil, bende hiç değil, sende de yardım etmeye çalışsa da duygusal durumunu düzeltmesi için yeterli değil..şimdi sizin yazdıklarınızı okuyunca inanın gözlerim yaşardı. ciddi söylüyorum boğazım düğümlendi ağlamamak için zor tutuyorum kendimi eşimin yanında. gerçekten sizden başka dertleşeceğim kimse yok. aslında var ama bu konuda aynı şeyleri yaşamayan kimse anlamıyor. şükret diyorlar her çocuk öyle diyorlar. sağlıklı ya daha ne olsun diyorlar. bende biliyorum bunları. şimdi uyurken bakınca sinirlendiğim anlara, içimden söylediklerime, ona bağırmalarıma o kadar pişman oldumki. çoğu günün sonunda böyle oluyor. inan yüreğim sızladı. mecazi anlamda değil kalbim resmen acıdı.
ama olmuyor olmuyor.. her yeni güne pozitif başlıyorum sabah erken kalksamda o gece defalarca kalkmış olsamda. gün içinde uyanıkken sorun yok istediği kadar yaramazlık yapsın koştursun karıştırsın hiç kızmıyorum bebek daha o. ama bu uyku konusu beni çok yıprattı. dediğin gibi bi eğitim için kendimi çok mu yıpratıyorum acaba? yanında duruyorum ama gece uyuturken ayrılmıyorum pışpış yapıyorum ninni söylüyorum.. bilmiyorum dişlerden mi cozuttu son bi haftadır..
memelerimi çok ısırması da mahvetti beni inan korkarak veriyorum mememi. belki birine anlatsam komik gelir ama çocuk gibi titriyorum o beni emerken böyle bi acı yok..
dediğin gibi çalışmak belki çok yorucu olur ama iyi gelir. hani diyordum ya işimin olduğu günler ev dışında vs çok ypruluyorum ama yoğun geçen gün yorulsam da bana daha iyi geliyor. kv bakabilecek mi bilmiyorum.. kafamda deli sorular. en azından bu sene bitimine kadar sanırım dayanıcam memeden de kesilmesi lazım.
annem yanımda olsa eminim bu kadar olmazdı. haftada bi gün bile ona bırakıp kendime vakit ayırsam çok iyi gelirdi.
ha kv bakmaz mı bakar ama ona bıraktığım günler dışarı çıktığıma da pişman oluyorum. bi çocuk bakmayı dünyanın en karmaşık işine çeviriyorlar. belki dediğin gibi çalışsam ve baksa daha çok alışır ve normalde döner. ama yaşlandı da bakabilir mi bilmiyorum.
geçen halime baktım bakımsız solgun kafama bi küçük tülbent takmışım saçım önüme gelmesin diye, üstüm başım yemek lekesi. kendime aynada bakmak istemedim..
dışarı çıkmak ikimize de iyi gelir evet havalar bi türlü tam ısınmadı. hep yağmurlu. sonra da ramazan geliyo. ben bi umut annemlerin yanına gideceğim zamanı bekliyorum işte :)
dediğin gibi o lafı bende ilk kez söyledim. ruh halimiz o kadar kötü demekki. ama ayağa kalkmalıyız yine haklısın. kuzuların bize ihtiyacı var. yine uzunca yazdım ama içimi dökemiyorum kimseye. eşim sağolsun elinden geldiğince yardım ediyor ama bu mevzularda yapacak bişey yok diyor derdimi de anlatasım gelmiyor o zaman. ne bileyim aman öyle işte canım benim..
evet annelik sanırım tam olarak bu. hemen içimiz gidiyor ama en başta yapmasak sorun olmayacak :) dediğin gibi çocuklarımız çok şanslı o kadarda olsun. sevgisiz ilgisiz büyüyen o kadar çok çocuk varki..Bizi yıpratan mevzulardan biri de bu pişmanlık, yanlış yaptığımızı bile bile yapıyoruz bazı şeyleri sonra da üzülüyoruz.. Ama kontrol edememiz yorgunluğumuzdan ve kimsenin bizi gerçekten anlamamasından kaynaklanıyor.. Hepimiz bi yerde yalnızız, eş de yeterli değil, bende hiç değil, sende de yardım etmeye çalışsa da duygusal durumunu düzeltmesi için yeterli değil..
Benim fikrim, çok yorum kafanı bu kendi kendime uyuma mevzusuna.. Yani sen sallanmayı bıraktın ve bu çok ciddi bir gelişme.. İnsanoğlu, bir şeye ulaştıkça daha fazlasını istiyoruz, gaza geliyoruz :) farklı şekillerde uyutmaya çalış, belini yormayacak şekilde..
Ben de kendimi hiç Ama hiç beğenmiyorum.. İşe giderken ama giyiniyorum, yüzüme gözüme iki boya sürüyorum ve o Zaman bile farklı hissediyorum.. İşteyken çocuklar veya Veli'lerle konulurken ve yardımım dokunurken çok güzel şeyler hissediyorum, motive oluyorum, işe yaramış hissediyorum.. Bizim sıkıntımız bir de bu taktir edilmiyoruz evde.. Her şey bizim zaten zorunlu olarak görevimiz gibi düşündüğümüz için mecbur hissediyoruz ve zorunlu olarak yapıyoruz.. Evdeyken ben saçımı bile yapmıyorum ve o bile o günümün çok kötü geçmesi içim bir neden oluyor, benlik saygısı önemli, tabiki sosyal ortamlarda bulunup iki çift laf etmek de..
Kv konusunda sana hak veriyorum, şimdi benim de yanımda kv var, iki gün oldu ama Nasıl sinir oluyorum.. Annem yükümü hafifletiyordu, bu kadınsa hiç bir işin ucundan tutmuyor, eve geliyorum lavabo bulaşık dolu, evi bok götürüyorama bakacak mecbur o babaanne sen her zaman dersin ya torun isterken iyiydi diye, senin kv de bakacak Canm bazı şeylere katlanacaksın sende mecbur..
Ya da olmadı bakıcı ayarlayacaksın maddi durumun el veriyorsa.. Ben şuna inaniyorum ki i, emzirme olayı bitince rahatlayacağız.. Kıyafetlerimizi bile binendirler işine göre seçmek zorunda kalıyoruz düşün artık.. Ben bu yüzden dört gözle ağustosu bekliyorum..
Yazın çok farklı bir yeb olacak burda hissediyorum, neşeli, dinlenmiş, Mutlu Mutlu yazacaksın forumA çok iyi gelecek sana bu yaz :)
Biz aslında tam süper arkadaş olacak insanlarmışız allah bi de bizi yakın yerlere koyaymış çoğrafi olarak.. Ama yine allahtan burası var, sığınak gibi her derdimizde, güzelliklerde buraya yazabiliyoruz.. Bi kaç gün Begüm iyi olacak hiç merak etme sonra yine kufurduğu günler olcak aöa az.. Mutlaka bir sıkıntısı vardır.. Ha bi de şöyle birşey var, ben okuldakileri gördükçe bizim çocuklar çok şanslı diyorum, hiç bir eksikleri yok, sevgi sonsuz, oyuncak desen bi dolu, ilgi desen hat Safada :) onlar da şımarıyor işte.. Arada bir bağırmamızdan da hiiiiiiç bişi olmaz, kim sesini yükseltmiyor alah aşkına? Bu iletişimi biçiminin bir parçasıdır..
Bu emerken ısırma konusunda ben de bi ara çaresizdim artık ayaz ısırdıktan onın bi yeri sıkıyordum hafif hemen bırakıyordu etkiye tepki :) ne işe yarar inan bilmiyorum ama ben bu Aralar sütyen takamaz oldum acıdan o kadar çok emiyor ki sabahları ve okuldan gelince..
Hepsi geçecek canımcım, ta ki ikinci çocuğuna kadar :))) üzme kendini, yalnız değilsin ve yaşadıkların çok normal hep bunu düşün..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?