2015 Şubat Anneleri

kiyamam canim yaa,Allah kolaylik versin diycem valla bende $a$aip kaliyoruml ortada yetememekden
ayazim bidenem benimkine sabahlari oyalayrak kahvalti yaptiurinca ( suyla oynama , kuvete sokma vs gibi biseyler yapip iyi kotu yediriyorum ,biraz yeyince dayyorum sutu) ondan sonra beni rahat bairakiyor, yani meme duskunlukleri 50% aliskanliksa 50% açlikdan ben buna eminim artik, karni toksa yuzume bakmaz benimki bi iki saat falan rahat birakiyor

ama mesela gecen gun eltim de kaldim hafta sonu
orada tabi suyla fln oayalayamadim utandim eltimden , o çocuklarina asla tabagini bitir demez yiyen yer yemeyen yemez hiç ugraslaz , hepside tosun gibi vallaa maasalllahh .. neyse o laf soyleyeecek diye yedirmeye fazla çabalayaamdim ve benimki zivanadan çikdi çocuk artik kendinde deildi
ve veee diyor ille emecem diyor bende once inat ettim emzirmmemeye rezil oldum baya bi kendini parçaladi, sonrada pes ettim artik emzirdim sustu,evde hiç oyle siddetli aglamalari olmuyor napip eedip yediiryorum çunku sonrada kalkip giidyor zaten yuzume bakmiyor oynuyor ablasiyla abisiyle , bidre disarda parkda rahatim , surekli oyuncaklara tirmaniyor dakka oturamiyorum ama olsun fizyolojik yorgunluk geçer , çocuk aglayinca psikolojim mahvoluyor bneim kafayi yiyorum,doguracagfima olseydim diye bile dusunuyorum bazen
ALlahim sabir ver diyorum abska hiç bisey istemiyorum su an sadece buyyene kdr sabirrrr
sutum yok denecek kdr az keske olsaydi da doysaydi
gunduz fazla vermemeye çalisiyorum
bazen emzirmeden gece sadece biberondan sonra uyyor

ama seninki biberon almiyor du demi,ugras diycem ama almayavan çocuk almaz bu saatden sonra oda sakat daha çok sinirlerin yipranir

hiç yardimci olamadim galiba

ama kadir bey sey diyordu memeden kesmek için, karni tok olsun surekli eline buseyler verin yemesi için aklina meme gelmesin diyordu .. çubuk krakerden çereze ne seviyorsa artik ver eline midesine biseyler gitsinde ne olursa olsun bi kaç gun boyle olsun bakalim etkileyecekmi

bide hala yemek arasini açinca benimki kivraniyor yemek diye , aslinda yemek seçiyor sipaaaaaa
dun aksam makarna pîsene kdr öldürdü beni
aklsam 6 gibi sut içti parka çikdik, oraada dakjka oturmadi ne onun ne benim totom yer koydu, arada pusete bagliyorum bes dk da SIKILIUYOR kiyamiyorum yine indiriyorum, buyuk bi kaydrak var ona çikiyor , inmesini ogrendi ama yinede korkuyorum yalniz birakamiyorum, surekli pesindeyim yani
9 da eve geldik 20 dk maakrna pisene kdr kucagimda zor zaptettim ocagin ustune atliyor resmen
ama sabah ve ogle ogunlerinde oyle olmuyor hiç, disari çikinca çok acikmis oluyor , her dakkada kendimi disari atamamki ama bennnnn

neden oyle yapiyor canim acaba
senin esiyin yaptiklarini ben yapiyorum ama benimki babasina karsi hiç soguk deil baba baba diye dolnaiyor butun gun, hatta ilk baba dedi 6 ay sonra anne dedi :)
baabsida çok mesgulsem altini degisir bide alir kucagina oynatir ziplatir fln
bende geri kalan herseyini yapiyorum malum iste ..

yani sebebi esinin ilgilenmemesi deildir ama ne olabilirki
18 ay lik bebek kusmesini bilirmiki

gerçekten unutullmuyor artik beynimize nasl isliyorsa , dogum nasil buyuk bi olaysaaa bilinç alti sutu buz daginin her tarafini kapliyor,8 sene oncesi dun gibi aklimda
bi ara çok sancim oluyordu esim biseyler konusyordu bende kiziyordum sus canim aciyor diye, orda ne diyordu bi onu hatirlmaiyorum :))))

benim çocuklar yeminli oluyor 40 bitmeden dogmamaya :)))
uçundede gordum 40 i :)

yumusamismis demekki zaten
yine yaparler biseyler artik :)
insallahh çokk zorlanmadan sagliklica alirsin bebegini kucagina canIM
Allah yardim eder sana, darda koymaz rabbim, gurbet ellerde dagina gore kar verecek sana bak gorursun ..

facebookda bagirmayaan anneler diye birini takip ediyorum
dun gece oaraada birsuruu yorum yapilmis bi tesmin altina
çocuklari hasta olan anneler yazmis çocgunu , otizm, serebral palsi,hatta biri 3 yasindaki kizim öldü yazmis, oyle kotu oldumki
kendimi dusundum,çcouklarim saglikli çok sukur,ben de neleri sorun edip kendime dert buluyorum
ALLAHIM hastalik vermesin evladimizla sinamasin
gerisi herseyi hallolur , sadece saglikkkk saglikkk

serebral palsi neden bu kdr çok acaba, onceden hiç bilmezdim artik hep duyyorum
burda bi komsum oglunu nisanladi, gelinin 15 yasinda ikiz agir özürlu kiz kardesleri varmis,hani bizimkiler buyyunca geçecek diyorum ya hep, onlarinki hiç bi zaman gemeycek
belkide su an bizimkiler daha çok kendilerini biloyolar, uzerine çikartiken kolunu kaldir diyorum yapiyor o kizlar ve dgigelri hiçç bisekilde kendinde deiller (
her an aklimda olsa bu yazdiklarim belki daha iyi bi anne olabilirdim ama unutryorum

Evet canımm en büyük eksiğim eşimin olmaması, tam uyutuyorum ayazı oturuyorum o geliyor, her şey hazır, yemeğini yıyor kalkıyor oturuyor mis! Ayaz yavrum babasını görmüyor bile doğru düzgün..

Evet istiyorum bende ailemin yanına gitmeyi Almanya'ya ama burnumdan gelecek biliyorum, hem yolculuk hem orda, doğru düzgün gezemicem bile, bana yapışık olan bir kuzuyla Nasıl gezilir

Tabi Havalardan bence de bi de zorlamıyorum çok yerse yer.. 4-5 aydır aynı kiloda aöa dediğin gibi kilo önemli değil, bana bakamazmışsın demeleri zoruma gidiyor çocuğa bakmanın tek yolu veya kanıtı kilosu olmamalı dimi ama..

Nazım son Zaman'larda benim favorim bunalıma daha da sokuyor bazen beni ama yine de huzur buluyorum ufak bir melankolik hal yaratsa da bende :)))

Aa çok ilginç, şaşırdım öyle olmasına ben şimdi Berat'ın.. Aslında tam anneci dönemleri, en azından benimki öyle, benden başka kimseyi görmüyor, görse de arada yokluyor beni geliyor öpüyor, meme emip öyle geri gidiyor..

Şimdi beni yanlış anlama ama sen de bilirsin eğitimcisin sonuçta.. Bu bir bağlanma sorunu olabilir mi? Ya da sana karşı Berat'ın bir kızgınlığı bir öfkesi mi var? Hamilesin bi de hanı onunla bağlantılı mı Dicem daha anlamaz herhalde Berat kardeşinin geleceğini..
Üzüldüm ama şimdi sen öyle anlatınca

Manevi olarak yanımda mı? Hayır değil.. Ya da ben hissetmiyorum.. Yok ki zaten, olsa da iki laf edebiliyoruz son A benim uykum geliyor yatıyorum..

Evet canım çok haklısın benim de esas fikrim önce memeden ayırmaktı ama işler ters gitti.. Bizim yatak odası balkonunda kuşlar var, yuva yapmışlardı yumurta vardı ben de kıyamadım bozmadım.. Şimdi yavrular var ve balkonun halini bir görsen içler acısı.. Henüz uçamıyorlar ve bu yüzden de biz de misafirler.. İşim kötüsü başka güvercinler de dadandı ve onlar da yumurtlamış şimdi cami bile açamıyorum, kuş biti falan olur diye.. Sabahları aşırı gürültü yapıyorlar, ve oda havalanmadığı için de ayazı oradan almak zorunda kaldım.. Bi kaç gün gündüz kendi odasında uyuttum.. İlk gece şaşırdı etrafa baktı ama dün daha güzeldi.. Hemen uydu, gece uyanmadı, zaten ben de onun odasında diğer yatakta yattım.. Sabah 5te uyandı emdi tekrar uyudu mucize yanı aylardır ilk defa 6da kalktım :)) Nasıl güzel oldu..

Ben Ayaz'ın hep yanında olmaya çalışıyorum yanı aklamaları uyuturlen gündüzleri uyurken de hep yan yana uyuyoruz ben yanına yatıyorum o bir süre sonra uyuyor sonra kalkıyorum ben.. Bu Bayadır böyle..

Memeden kesme işi yavaş yavaş olsun diye karbonatı sürdüm ama canavar emdi yine de yüzünü hiiiiç buruşturmadı.. Sütüm yok boş emiyor resmen emzik niyetine.. Yaa etkilenir mi acaba başla şeyler sürsem ona da cesaret edemiyorum, şeffaf olan bişi sürmem lazım görünmeyen.. Araştırmam lazım elbet vardır :))

Tek başına bırakması zor, birileri varken öyle çok aklına gelmiyor ama ben tek başıma oyalayamıylrım fazla maalesef.. Olsun dediğin gibi elbet olacak :))

Daha bu ilk sınav daha tuvalet eğitimlerimiz var asıl macera o bence :)))

Ya canım elalem denilen o topluluk hep hayatımda benim, hep bir yorum hep bi eleştiri Nasıl olsa ben bişi demiyorum.. Hiperaktiv bu çocuk diyenler bile oldu dikkati dağınık mı diye sorup yanı koymaya çalışan oldu :)) allahım neler neler :) eğitimciyim bu yaşlarda tanı için erken diyebildim sadece :)) hepsini hitler gibi gaz odalarına sokasım var :))))) işimdeki saldırganlık içgüdüsü :)))

Şşşşit dur bakıyım hele bi sen çok iyi bir annesin anneliğine laf ettirmem ben senin! Kızıyorum ama haaaa..

İnsanız hepimiz başta, duygularımız iniş çıkışlarımız var.. Sen üç çocukla uşraşıyorsun ve maşallah sana bana biri bile zor geliyor..

Hastalık zor Allah korusun hepsini tabi ki şükretmeliyiz ediyoruz da bence ama arada duygularımız da olmasın mı yaa herşey güllük güneşlik olamaz ki

Sabah benim oğlan babasının çayını dökmüş. Halıyı koltuğu sildim hiç bir şey demedim. Sinirlerimi belediyeye bağışlamış gibiydim :))))
Şu an büyükler pc başında gıcık oluyorum. Her an eskiye dönebilirim.yaşasın otoriter irade :)))))

Sevgi'yle karışık otorite candır :))

eşinle konuşsan çalışıyorum ne yapabiliri. mi der sence? iletişim kopukluğu en büyük sorun ilişkilerde. inşallah bu durum düzelir. bazen insan kendini çok yalnız hissediyor. özellikle böyle umutsuzluğa kapıldığın anlarda.. eşimle bu konuda konuşmayı denemiştin yanılmıyorsam. aslında sizin başbaşa geçireceğiniz vakit yaratmanız lazım ama şu an o da zor.. işe başlayınca senin annen mi bakacak yine? kesin dönüş yapacaklar demiştin belki o çok iyi gelir sana..

bir de bazen biz ne eğitimi verirsek verelim çocuklar kendi kurallarını koyuyorlar. hiç beklemediğin şekilde uyumuş baksana. belki bu kuşların yuva yapması sizin için bi fırsattır :) uyumaya başladıysa kendi odasında uyusun o zaman madem her türlü sen yanındasın.

memeden kesmek herhalde tuvalet eğitiminden daha zor bağımlı bebeler için. ne bileyim bana öyle geeldi. aman zaten bi yıl var daha ona hiç düşünemicem şimdiden vallahi biraz araştır bakalım neler yapılabilir. ben kestiğimde bende yalnızdım akşam eşim vardı sadece. gündüz bi şekilde oyalanıyor. gece ararsa zor olabiliyor. bak bi de biberonla sütü memeyi bıraktıktan sonra içmeye başladı benimki. bunuda değerlendir. emzik belki almaz ama biberon alabilir belki. kuzum benim inşallah kolayca bırakır ben sana üzülüyorum daha çok en çok yıpranan sen oluyorsun..

sen ne güzel bir insansın ya. kuşlar seni zor durumda bıraktığı halde yuvalarını bozmayacak kadar naif bir yüreğin var ve bu insanlar seni üzüyor öyle mi? alllah bildiği gibi yapsın. insanın karakterinin değişmesi zor ama ne olur biraz cevap ver şunlara canını sıkmalarına izin verme. hiç mi çocuk büyütmediler. bu zamanlarda hepsi öyle. dün amcama gittik burda onlarında yazlığı var. Begüm kah masanın üstünde kah merdivenlerden tırmanıyo. sebilin düğmesine basıyo tuvaletin kapısını açıp klozete dokunmaya çalışıyo iki bardak çay içirmedi ben annemlerden önce kalktım eve geldim. böyle yani bu yaşta çocuklar böyle illa çocuğa anlatır gibi mi anlatıcaz. yok hiperaktifmiş! öyleyse de öyle allah allah ya..

yok yok bez daha zor galiba etrfaimdan duyduklarima gore :)
benimkiler hiç zorlamadi bakalim bu napacak merakla bekliyoirum :)

emreye banyo yaptirirken ise oglum derdim iserdi :))) bu yasta biliyordu çi$ini yap dedigmde anliyoirduama hakan anlamiyor çis yap diyom yuuzume bakiyo :)))))

Kızlar bebekleriniz ne kadar TV izliyor ve ne yaparken izliyor benimki bazen yemek yerken ve uyurken istiyor bazen hiç aramıyor bazen ben işim varsa veriyorum ama en fazla 30 dk falandır genelde niloya sevimli dostlar bide reklam izliyor . Bide evde olan hanımlar vaktinizi yemek ve uyku dışında nasıl degerlendiriyorsunuz biz iki kere dışarı çıkıyoruz öğleden önce market veya parka yada ikisi birden birde akşam üzeri gidiyoruz her gittiğimizde ortalama 2 saat kalıyoruz

Hamileliğimi anladığını sanmıyorum canım ben ona bazen karnımı açıp bak kardeş cici cici diye sevdirmek istiyorum gelip öpüyor sonra da hamur gibi yoğuruyor ve çimciklemeye çalışıyor karnımı ben de kapatıyorum tabi :) evet en fazla anneye düşkün olması gereken dönem diye düşünüyorum ben de ama böyle davranmasının nedenini hiç çözemedim bağlanma sorunu olsa neden olabilir ki babası onunla benden daha çok ve daha uzun süre ilgileniyor haliyle ben çalışınca sabah 8 den akşam 5 e kadar görmüyor beni babası uzun süre bakıyor ona ondan olabilir mi acaba ama şöyle de düşünüyorum beni az gördüğü için ben eve gelince bana daha çok yapışması gerekmez miydi mesela sen de çalışıyorsun ama ayaz ve berattaki anneye düşkünlükte arada uçurum fark var şimdiden beni aramıyorsa benle mutlu olmuyorsa ilerde nasıl olur diyorum kendi kendime berat 6 aylıkken başladım işe zaten çok aramıyordu beni hiç bir zaman memeye bile düşkün değildi ben onu zorla emziriyordum 2 dk emip gidiyordu hemen o da benim zorlamamla memeden sonra zaten ha ben ya bi yabancı dün akşam babasının kucağındaydı ben odaya gelince ağlıyordu bana bakıp gitmemi istiyordu odadan çıktığımda susuyordu babası diğer odada olsa benle berat bir odadayken biraz onunla oynuyorum mesela kitaptan resimleri filan anlatıyorum ona biraz bakıyor oynuyoruz 5 dk geçmeden babayı istiyor baba baba diye gözleri dolu dolu kapıya gidiyor düşünbiliyo musun 7 aydan beri baba diyor ama şimdiye kadar hiç anne demedi dışardan biri benle beratı görse bu doğurmamış bunu der yani o derece neyin tepkisi olabilir ki bu bana karşı çözemedim canım

Valla ben de anlamadım canım neden böyle yaptığını 2 dakikacık bile benle olmak istemiyor hep baba yanında olacak illa küsmesini bilse bile neye küsecek ki bişey yok ortada berat baba demeyi baya erken öğrendi ama anne demedi hiç şimdiye kadar oğlum anne de diyorum anne anne diyorum o da tekrar etsin diye duymamazlıktan geliyor bişey istese mesela babasının elini tutup onu götürüyor gideceği yere ben yokmuşum gibi davranıyor ben ilgilenince de ağlıyor görenler şaşırıyor yani berata ankaraya gittiğimizde çok şaşırmışlardı kayınbabamlar filan beni istemeyip babasını istemesine babasının uyutmasına

Beratta tv izliyor ama müzik ankara tv ye bakıyor çoğu zaman hep ankara havaları çalıyor çok seviyor oynuyor genelde :) bir de reklamları çok seviyor yemek yedirirken de telefondan ona niloya ve sevimli dostları açıyoruz mecburen yesin diye onun dışında çok bakmıyor canım tv açık olsa bile haberler diziler filan dikkatini çekmiyor beratta her gün 2 saat parka gidiyor babasıyla onun dışında çalıştığım için akşam 5 te eve geliyorum evde olduğum zamanlar hep yemekti bulaşıktı zaman geçiyor boş zamanım kalmıyor yani kitap okumaya filan zaten hamilelikten sanırım çabuk yoruluyorum ve çok uykum geliyor boş zamanım olsa da uyusam diyorum hep

yumusamismis demekki zaten
yine yaparler biseyler artik :)
insallahh çokk zorlanmadan sagliklica alirsin bebegini kucagina canIM
Allah yardim eder sana, darda koymaz rabbim, gurbet ellerde dagina gore kar verecek sana bak gorursun ..
Sağol canım amin inşallah moral veriyorsun valla bana :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…