2015 Şubat Anneleri

Kızlar ek gıda ya başladım 1 nisan doğumlu, pirinç unu var kaşık mama onu veriyorum zararlı mi, bi de bu gaz kaka derdi ne zam biter
pirinç unu kabiz yapabiilir , 5 ayina gidiyor yavas yavas azalmasi lazim gaz in hareket ettikçe çocuk
ek gida içjn biraz daha bekleyebilirsin sanki bi mecburiyetin yoksa
Allah analu babali buyutsun

evet düşündükçe kahroluyorum çocukların çektiği acıları.. annesiyle beraber büyüdük, onun kızı Begümden 1 yaş büyük. daha 2 buçuk yaşında yavrum ne büyük bir şok yaşamıştır. şu an arayamıyorum biraz zaman geçsin diye bekliyprum ama arasam ne diyeceğim onuda bilmiyorum. off çok zor.. allah şifa versin hepsine.

bi de Begümle yaş bi kızı daha var. 1 sene arayla doğurmuştu. şu an bizimkilerin bizden ayrı kalmak zorunda olduğunu düşünsene.. işk etapta 33 gün hiç hastaneden çıkılmıyo. sonra sürekli ev ve hastane arası gidiyosun. allah yardımcısı olsun hepsinin sağlıktan önemli ne var şu hayatta cidden..

itp neymiş bende hiç duymadım? aynen ne kadar zor bi durum allah yardımcıları olsun.. bütün hastalara da ailelerine de allah yardım etsin. bi de çalışmak zorunda olmak var. insan ne kadar inançlı olsa da isyan edemeden duramaz. hastalıkta bile paran varsa bişeyler daha kolay oluyor.. ne yazık.

Selam kızlar. bahtsız bedeviyi çölde ayı bulur misali şu an afyon çay öğretmen evinden yazıyorum bu mesajı. Çünkü memlekete dönmek için yola çıktık ve yağmurdan arabayı kullanmak mümkün değil. sabah sıcaktan beynimiz aktı yola çıktık hava kapandı her yer sel.. şu an şimşekten heryer disko gibi bide navigasyondan akıllıymışız gibi kafamıza göre yanlış yola girip tek şerire düştük mü sana.. kamyon yolu mudur nedir.. allahtan yol kenarında son anda gördüm tabelayı da bulduk burayı. tuna yavrum yazık sallana sallana reçel oldu. ne uyku düzeni kaldı ne yemek. çorba ve üzüm bide zorla kefirle besleniyor. öfff salağız biz yaa valla kitap çıkaracam yakında, iki salak bi çocuğu nasıl haşat eder diye
ya öyle işte. bloğa yazı yazdım bebekle tatil diye. bence çok net bir açıklama oldu.

siz nasılsınız? MaRaL_ bende bir haftadır günde nerdeyse bir kez emzirdim. bi sabah sol memem baya dolmuş ve ağrılıydı eylülde bırakıcam ben. tuna zaten bu ara hiç istemiyor. belki de bu ay hallederim. eşimde bıdı bıdı edip durur yok emzir filan diye. sanki biz istemiyoruz. napalım bence yine iyi emdiler.
@ dadera canım tatil bitti bende bittim.. akşam oturup dizi izlemeyi özledim valla :) bir hafta yeterli tatil. gezdik baya.
yeb4 canım begümün zeytin yeme olayı hariç hepsi tunayı anlatıyor. çığlık ağlama huysuzluk ama işine gelince kızlara cilveler pozlar.. çok fena bunlar. bu arada arkadaşına çok üzüldüm. Neden masumcuk yavruları bulur bu illet de şu katilleri tecavüzcüleri teröristleri bulmaz ki? allah yardım etsin düşündükçe afakanlar basıyor. allah kuvvet versin
BRBM sen maraldan gazı aldın :) kendine de güveniyorsun yaparsın bence. annen de yanında. zaten bence önemli olan psikolojik olarak hazır olmak. sen de hazır görünüyorsun.

kızlar feyzanın nikini hatırlayan var mı?

Kızlar ek gıda ya başladım 1 nisan doğumlu, pirinç unu var kaşık mama onu veriyorum zararlı mi, bi de bu gaz kaka derdi ne zam biter
neden bu kadar erken başladın ek gıdaya doktor mu tavsiye etti? eğer öyleyse başkangıçta meyve vermeni tavsiye ederim. şeftali muz kabız yapar. elma üzüm incir kayısı mürdüm eriği verebilirsin. sularını değil püresini ver. Çünkü suyunun besleyici hiç bi tarafı yok sadece şekerli sudan ibaret. sebze olarak kabak kabızlığa iyi gelir. ilk kabak tavsiye ederim. haşlayıp içine çok az irmik atarsan doyurucu olur. her yemeğine yağ kullan. Çünkü yağ kabızlığını önler ve besler. tereyağ ve z.yağı tabiki. yoğurt için sanırım biraz erken. vereceksen de keçi sütüne mayala. inek sütü şu an için asla verme. zaten çok küçük. yumurtanın da sadece sarısını ver ve iyi pişir.
bence hazır kaşık maması yerine kendin yap. ben hala oğlum için şu son bi hafta dışında hazır bişey yedirmedim. çocuk hazır bebe bisküvisini bile daha geçen gün tattı ilk kez. :) nasil başlarsan öyle gider. pirinçi de ben hala çok nadir kullanırım. şekerini yükseltir. çok aşırı besleyici bi tarafı yok. alerjisi yoksa buğday irmiği kullanabilirsin. sormak istediğin bişey olursa danışabilirsin. seve seve yanıtlarım.

Ay teşekkür ederim, ya emmiyor sağıyorum ve sut yetistiremedim kızıma bide minicik , ishal di 10 gündür, ek gıdaya başlayınca çok şükür geçiyor, danisicam çok sağol.

fyz35 deilniydi diycem ama deilmis çikmadi :)

gun iççnde dusup aglayinca bugun bi kaç kez emzirdim ben kiyamadim bu an doluluk falan yok :)
bizim babamiz emsin diyor ben ne haldeyim goren yok daha dogrusu kimsenin uimrunda deilim
ben oynastirarak yemegini yedirirsem dusuyor yakamdan buna eminim yani aç deilse meme istemiyor
ama yemeyede nazlaniyor ne cins bi çocugum var bilmiyorumki
hem istahli hem yemek seçiyor hiç boyle bi çocuk gormedim ben vallaaa yani beceripde goinlunu edebilirsem guzel yiyor ama oyalamazsam agzini açmiyor kasiga

her sabah lavanonun basinda kahvalti yapouor bi hafta on gundur
artik biraz bo$lasak iyi olacak bu isi ama alternatifi bulamadim , keske çizgi film falan izlerken yese rzaziyim ben ona :)

hahahaha yaaa kıyamam ben size hem çok güldüm hem üzüldüm :)) ama bu da bi macera ilerde anımsar gülersiniz kendine hiç kızma tatile gidince çocuklar hep öyle oluyo. ne uyku ne yemek düzeni yok bizdede. günde bi kilo üzümü bitirecek nerdeyse. artık vermeme gibi bi şansımız da yok yıkıyolar ortalığı. boşver yani tadını çıkarmaya bak eve gidince elbet bi nazi kampına sokarız onları :))

az emzirmeye başlayınca ya da birden bırakınca memeler süt doluyo banada oldu üç gün sağdım. hatta 100cc çıktı ilk sağmada bayağıda üzülmüştüm sütüm varda bıraktırıyorum diye ama öyle değilmiş. emzirmediğim için bi anda birikti ve sonra bi anda kesildi daha hiç olmadı. yeter artık eşek kadar oldular canımız çıktı ilka 2 yıl emecekler diye bi kural yok napalım. herşeyi böyle ince düşünürsek bizi de kimse böyle düşünmez işte.

bu arada fyz35 onun nicki canım.
bizde görüşemedik şanssızlık ya. aramızda 70km yol vardı 1 saat falan ama işte ters yöne devam ettiğiniz için olmadı. eşim burda olsa bizde oraya gelicektik. neyse kısmet olmadı bi dahaki fırsatları değerlendiricez :) şimdi nerdesiniz vardınız mı?

hastalık konusunda da aynılarını düşündüm dün. bugün de kuzenimin kızının durumu kötüymüş onu öğrendim çok üzüldüm.. kemoterapinin sonuncusu çok ağırmış sanırım kötü olmuş bayağı ateşlenmiş vs. allah tüm çocuklara şifa versin bu hastalık çok zor..

Canim gecmis olsun dikkat et kendine dinlen hazir ailenin yanindayken cok yorma kendini. Onemli bisey cikmayacak insallah

@yeb annenden habaerler iyi galiba çok sevindim canim Allah korktuklarimizla sinamasin yasatmasin

@misslilliy geçmis olsun canim insallah onemlmi bisey deildir

Merhaba arkadaşlar yazamadım kusura bakmayın nolur. Umarım hepiniz için herşey yolundadır.

Pazartesi günü tekrar doktora gittim çünkü artık ağrılarım dayanılacak gibi değildi. Tükürüğümü yutarken gözlerimi kapatıyordum yine ağrıyacak diye. Boynuma başıma bile vuruyordu. Neyse kan verdim. Benim hastalığım subakut tiroitmiş. Şuan tiroitlerim çok çalışıyor bir süre sonra yavaş çalışacak ve sonra normale dönecek miş . Bu süre 1 yılı bulabilirmiş. Kortizon ve kalp çarpıntısı için dideral verdi. Çok şükğr iyiyim.

Gerçekten Türkiye'de ve annemlerin yanında olmam büyük şans oldu. Yine arada halsizleşiyorum Sağolsunlar hem benimle hem oğlumla ilgileniyorlar.

Sizlere de destek mesajlarınız için teşekkür ederim..

Yeb o vurma ve ısırma sorunu bizde de var malesef. Öyle bir ısırıyor ki morarıyor çok fena. Geçen günde oyuncağını kafama vurdu bazen de bacağıma üst üste vuruyor. Sevinince yada heyecanlanInca yapıyor sanki. Hayır oğlum öyle yapılmaz hadi cici yap öp vs diyorum yapıyor ama sonra yine aynı. Bu da bir süreç herhalde geçecek

Canım birde eşinden uzun süre ayrı kalma var. Benim öyle oldu annemlerin yanındaydım ama en çok ihtiyaç duyduğun zamanlarda eşinin yanında olmaması yıpratıcı oluyor. Birde bunu düşün istersen

benimkide vuruyor ama azmettrici ooarak ablasi ve abisi var
hakan git ona vur bunu yap sunu de robot muamelesi yapiyolar çocuga
oda ne deseler yapmaya çalisiyor sipaaa:)

Canım birde eşinden uzun süre ayrı kalma var. Benim öyle oldu annemlerin yanındaydım ama en çok ihtiyaç duyduğun zamanlarda eşinin yanında olmaması yıpratıcı oluyor. Birde bunu düşün istersen
Evet canım en çokta bu yüzden evimde olmak istiyorum inşAllah bir engel çıkmaz da burda doğum yaparım canım annem gelecek cesaretimi topladım o doğum sancılarını çekmeye karar verdim sonrasında rahat etmek için kolay olur inş

Allah yardimcin olsun canim
çok ama çok yuru, dag abyir deme heo yuru
bide ben 37 -38 den sonra hurma yemistim hani su ramazanda yedigimiz hurmadan
diger dogumlarim 10 saat civaru surmustu
bundaki kdr çok hareket etmeistirim onlarda birde hurmayi ilk defa denedim hakanda ben onun fauydasi olduguna inaniyorum , tabi benimkjm kdr hizli olmasi iyi deil çok hizli olunca çocugun kalp ataislari iyi olmuyor yavasliyor falan ama elimde olan bisey deildi sonuçta o an içn, derin nefes aliyordum, oksijen maskesi takiyordum o arada dogdu zaten :))

son ana kdar oturmada gezmedeydim :)))
doguma gittigim gun komsudaydim donerken sehpaya degiyordu gobegim
ben gelirkeb gobegimi çarpicam diye kaçisiuyoalrdi :)))
ne gunlerdiiii

Sağol canın amin nasıl yani seninki kadar hızlı olması iyi değil anlamadım canım çabuk doğması mı iyi değil yani doğumun kısa sürmesi? Tam tersini biliyorum ne kadar uzun sürerse o kadar yavaşlıyor bebeğin kalp atışları öyle değil mi

son ana kdar oturmada gezmedeydim :)))
doguma gittigim gun komsudaydim donerken sehpaya degiyordu gobegim
ben gelirkeb gobegimi çarpicam diye kaçisiuyoalrdi :)))
ne gunlerdiiii
Evet hatırlıyorum her an doğuracam diyordun ve en sona kalmıştın :)

Türkiyede bebeğin kalp atışı yavaşladığı an doktor sezeryana alıyor inş öyle bişey olmaz ama çabuk doğsun istiyorum 2 saat içinde yani :) beklentim o yönde bakalım berat 3 saatte doğunca bunda öyle olmasını bekliyorum valla çok sürmesin sancı hurma yerim 38. Haftadan sonra canım kaç tane yeyim günde yürüyüşte yaparım ama evimiz 4. Katta ve asansör yok hiç sevmiyorum merdiven çıkmayı çok yoruluyorum o merdivenleri çıkarken sırf merdiven çıkmamak için dışarı çıkmıyom bazen işten gelirken çok yoruluyorum zaten hem öğlen arasında hem de akşam çıkıyorum mecbur her gün merdivenleri

çok geçmiş olsun canım daha ciddi birley olmamasına çok sevindim. ilaçla tedavi edilebilecek bir şey demekki. ilk kez duyuyorum böyle birşeyi. allah beterinden korusun. annenin yanında olmanın keyfini çıkar. cidden büyük nimet. onlar hastalıktan ölsede yine ilk evlatlarını düşünürler.

demekki gerçekten bu da bir dönem ve elbet geçecek. aynen dediğin gibi cici yapıyorum o vurdukça. önce yapıyor sonra yine aynı. ama bu vurma olayını sinirlenince de yapıyor. mesela istediğini vermeyince öyle sinirle tırmalıyorki canımı acıtmak niyetiyle yapıyor. demekki cidden içgüdüsel bi davranış. biz bebek diyoruz da bunlar çok ama çok akıllı bıdıklar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…