pirinç unu kabiz yapabiilir , 5 ayina gidiyor yavas yavas azalmasi lazim gaz in hareket ettikçe çocukKızlar ek gıda ya başladım 1 nisan doğumlu, pirinç unu var kaşık mama onu veriyorum zararlı mi, bi de bu gaz kaka derdi ne zam biter
evet düşündükçe kahroluyorum çocukların çektiği acıları.. annesiyle beraber büyüdük, onun kızı Begümden 1 yaş büyük. daha 2 buçuk yaşında yavrumAh yaaaçocuklar yakalanmasa keşke böyle ciddi hastalıklara hiç dayanamıyorum içim gidiyor hasta çocuk veya yaşlı görünce.. Allah korusun tüm yavruları, sağlıklarına kavuşsunlar.. Gerçekten de çok yaygın olmaya başladı korkuyor insan
itp neymiş bende hiç duymadım? aynen ne kadar zor bi durum allah yardımcıları olsun.. bütün hastalara da ailelerine de allah yardım etsin. bi de çalışmak zorunda olmak var. insan ne kadar inançlı olsa da isyan edemeden duramaz. hastalıkta bile paran varsa bişeyler daha kolay oluyor.. ne yazık.Allah yardımcıları olsun şifalarını versin inşallah gerçekten çok zor biz dışardan duyunca bile nasıl içimiz gidiyor onların halini düşünemiyorum bile evlat hiçbir şeye benzemiyor Allah kimseye yaşatmasın büyük hastalıkları herkese sağlık versin sağlık olduktan sonra herşey olur ama sağlık olmayınca hiçbir şey olmuyor ölü gibi yaşıyosun benim iş yerinde de öğretmen arkadaşın oğlu var 11-12 yaşlarında onda da lösemiden şüphelenmişler izmire filan profa götürmüşler tahlil sonuçlarında itp hastalığı teşhisi koyulmuş yazık şu an tedavi görüyormuş babasıyla izmirde kalıyormuş oğlu tedavi için arkadaşım da işe gelip gidiyor ölü gibi çok üzülüyor insan öyle görünce ne kadar şükretsek az halimize ve yarın öbür gün herkesin başına gelebilecek bişey itp hastalığını da hayatımda ilk kez duydum neler var hayatta
neden bu kadar erken başladın ek gıdaya doktor mu tavsiye etti? eğer öyleyse başkangıçta meyve vermeni tavsiye ederim. şeftali muz kabız yapar. elma üzüm incir kayısı mürdüm eriği verebilirsin. sularını değil püresini ver. Çünkü suyunun besleyici hiç bi tarafı yok sadece şekerli sudan ibaret. sebze olarak kabak kabızlığa iyi gelir. ilk kabak tavsiye ederim. haşlayıp içine çok az irmik atarsan doyurucu olur. her yemeğine yağ kullan. Çünkü yağ kabızlığını önler ve besler. tereyağ ve z.yağı tabiki. yoğurt için sanırım biraz erken. vereceksen de keçi sütüne mayala. inek sütü şu an için asla verme. zaten çok küçük. yumurtanın da sadece sarısını ver ve iyi pişir.Kızlar ek gıda ya başladım 1 nisan doğumlu, pirinç unu var kaşık mama onu veriyorum zararlı mi, bi de bu gaz kaka derdi ne zam biter
Ay teşekkür ederim, ya emmiyor sağıyorum ve sut yetistiremedim kızımaneden bu kadar erken başladın ek gıdaya doktor mu tavsiye etti? eğer öyleyse başkangıçta meyve vermeni tavsiye ederim. şeftali muz kabız yapar. elma üzüm incir kayısı mürdüm eriği verebilirsin. sularını değil püresini ver. Çünkü suyunun besleyici hiç bi tarafı yok sadece şekerli sudan ibaret. sebze olarak kabak kabızlığa iyi gelir. ilk kabak tavsiye ederim. haşlayıp içine çok az irmik atarsan doyurucu olur. her yemeğine yağ kullan. Çünkü yağ kabızlığını önler ve besler. tereyağ ve z.yağı tabiki. yoğurt için sanırım biraz erken. vereceksen de keçi sütüne mayala. inek sütü şu an için asla verme. zaten çok küçük. yumurtanın da sadece sarısını ver ve iyi pişir.
bence hazır kaşık maması yerine kendin yap. ben hala oğlum için şu son bi hafta dışında hazır bişey yedirmedim. çocuk hazır bebe bisküvisini bile daha geçen gün tattı ilk kez. :) nasil başlarsan öyle gider. pirinçi de ben hala çok nadir kullanırım. şekerini yükseltir. çok aşırı besleyici bi tarafı yok. alerjisi yoksa buğday irmiği kullanabilirsin. sormak istediğin bişey olursa danışabilirsin. seve seve yanıtlarım.
fyz35 deilniydi diycem ama deilmis çikmadi :)Selam kızlar. bahtsız bedeviyi çölde ayı bulur misali şu an afyon çay öğretmen evinden yazıyorum bu mesajı. Çünkü memlekete dönmek için yola çıktık ve yağmurdan arabayı kullanmak mümkün değil. sabah sıcaktan beynimiz aktı yola çıktık hava kapandı her yer sel.. şu an şimşekten heryer disko gibibide navigasyondan akıllıymışız gibi kafamıza göre yanlış yola girip tek şerire düştük mü sana.. kamyon yolu mudur nedir.. allahtan yol kenarında son anda gördüm tabelayı da bulduk burayı. tuna yavrum yazık sallana sallana reçel oldu. ne uyku düzeni kaldı ne yemek. çorba ve üzüm bide zorla kefirle besleniyor. öfff salağız biz yaa valla kitap çıkaracam yakında, iki salak bi çocuğu nasıl haşat eder diye
ya öyle işte. bloğa yazı yazdım bebekle tatil diye. bence çok net bir açıklama oldu.
siz nasılsınız?MaRaL_ bende bir haftadır günde nerdeyse bir kez emzirdim. bi sabah sol memem baya dolmuş ve ağrılıydı eylülde bırakıcam ben. tuna zaten bu ara hiç istemiyor. belki de bu ay hallederim. eşimde bıdı bıdı edip durur yok emzir filan diye. sanki biz istemiyoruz. napalım bence yine iyi emdiler.
@ dadera canım tatil bitti bende bittim.. akşam oturup dizi izlemeyi özledim valla :) bir hafta yeterli tatil. gezdik baya.
yeb4 canım begümün zeytin yeme olayı hariç hepsi tunayı anlatıyor. çığlık ağlama huysuzluk ama işine gelince kızlara cilveler pozlar.. çok fena bunlar. bu arada arkadaşına çok üzüldüm. Neden masumcuk yavruları bulur bu illet de şu katilleri tecavüzcüleri teröristleri bulmaz ki? allah yardım etsin düşündükçe afakanlar basıyor. allah kuvvet versin
BRBM sen maraldan gazı aldın :) kendine de güveniyorsun yaparsın bence. annen de yanında. zaten bence önemli olan psikolojik olarak hazır olmak. sen de hazır görünüyorsun.
kızlar feyzanın nikini hatırlayan var mı?
hahahaha yaaa kıyamam ben size hem çok güldüm hem üzüldüm :)) ama bu da bi macera ilerde anımsar gülersinizSelam kızlar. bahtsız bedeviyi çölde ayı bulur misali şu an afyon çay öğretmen evinden yazıyorum bu mesajı. Çünkü memlekete dönmek için yola çıktık ve yağmurdan arabayı kullanmak mümkün değil. sabah sıcaktan beynimiz aktı yola çıktık hava kapandı her yer sel.. şu an şimşekten heryer disko gibibide navigasyondan akıllıymışız gibi kafamıza göre yanlış yola girip tek şerire düştük mü sana.. kamyon yolu mudur nedir.. allahtan yol kenarında son anda gördüm tabelayı da bulduk burayı. tuna yavrum yazık sallana sallana reçel oldu. ne uyku düzeni kaldı ne yemek. çorba ve üzüm bide zorla kefirle besleniyor. öfff salağız biz yaa valla kitap çıkaracam yakında, iki salak bi çocuğu nasıl haşat eder diye
ya öyle işte. bloğa yazı yazdım bebekle tatil diye. bence çok net bir açıklama oldu.
siz nasılsınız?MaRaL_ bende bir haftadır günde nerdeyse bir kez emzirdim. bi sabah sol memem baya dolmuş ve ağrılıydı eylülde bırakıcam ben. tuna zaten bu ara hiç istemiyor. belki de bu ay hallederim. eşimde bıdı bıdı edip durur yok emzir filan diye. sanki biz istemiyoruz. napalım bence yine iyi emdiler.
@ dadera canım tatil bitti bende bittim.. akşam oturup dizi izlemeyi özledim valla :) bir hafta yeterli tatil. gezdik baya.
yeb4 canım begümün zeytin yeme olayı hariç hepsi tunayı anlatıyor. çığlık ağlama huysuzluk ama işine gelince kızlara cilveler pozlar.. çok fena bunlar. bu arada arkadaşına çok üzüldüm. Neden masumcuk yavruları bulur bu illet de şu katilleri tecavüzcüleri teröristleri bulmaz ki? allah yardım etsin düşündükçe afakanlar basıyor. allah kuvvet versin
BRBM sen maraldan gazı aldın :) kendine de güveniyorsun yaparsın bence. annen de yanında. zaten bence önemli olan psikolojik olarak hazır olmak. sen de hazır görünüyorsun.
kızlar feyzanın nikini hatırlayan var mı?
Canim gecmis olsun dikkat et kendine dinlen hazir ailenin yanindayken cok yorma kendini. Onemli bisey cikmayacak insallah
Ah canıııım çok geçmiş olsun
Ailenin yanında olman gerçekten büyük şans, Allah bir şekilde yardım ediyor işte..
Ah bu kuzularım hepsi aynı hepsi, kıpır kıpır hiç fırsat vermiyorlar.. :))
sağol tatlım çok teşekkür ederim.
çok geçmiş olsun sanada ne olur ihmal etme bak biz daha yeni yaşadık benzer bi durum. biyopsi yaptılar mı peki? bir ay sonra gel dediğine göre hemen müdahale edilmesi gereken bir şey değil sanırım. bizide haberdar et olur mu?
anneanneler dedeler olmasa ne yapardık di mi.. iyiki varlar. gerçekten bazen yüküm o kadar hafifliyorki. bi altını değiştirmesi bile bizim için büyük yardım :)
Geçmiş olsun canım kötü düşünme sakın inşAllah kötü bişey çıkmicak dediğin gibi iyi ki annenlerin yanındasın büyük kolaylık olur senin için minik yaramazların en hareketli zamanları hepimi için zor Allah büyük dert vermesin canım
@yeb annenden habaerler iyi galiba çok sevindim canim Allah korktuklarimizla sinamasin yasatmasin
@misslilliy geçmis olsun canim insallah onemlmi bisey deildir
Yeb o vurma ve ısırma sorunu bizde de var malesef. Öyle bir ısırıyor ki morarıyor çok fena. Geçen günde oyuncağını kafama vurdu bazen de bacağıma üst üste vuruyor. Sevinince yada heyecanlanInca yapıyor sanki. Hayır oğlum öyle yapılmaz hadi cici yap öp vs diyorum yapıyor ama sonra yine aynı. Bu da bir süreç herhalde geçecekselam kızlar sesler kesildi yine tatildesiniz diye burayı aksatmayın bakın ben hiç aksatıyo muyum :)) işin şakası bir yana herhalde en zor zamanlarımızı yaşıyoruz. hem en güzel hem en zor. bir dakika durmaz mı bi çocuk ya. ama bazen işime gelmiyo değil çünkü tüm günün yorgunluğuyla gece hiç uyanmadan uyuyo.
hatta bi kaç kere gündüz 11de kalktı. tavii daha öğlen uyur mu uyumaz tabii. uyumadı gündüz ve akşam 9 buçukta sızdı bi daha sabah 10a kadar. Begümün de böyle uyuduğunu gördüm ya ölsem de gam yemem.
dün sularla çok haşır neşir olmuştu. hem terası yıkarken hemde sonra havuzda yüzdürdük çıkmak bilmedi. gece ağlayarak bi uyandı baktım beşiğinde ayakta duruyor hani askerler yürür ya kolları ileri geri aynı o pozisyonda. bide kaskatı kesilmiş anlatamam. on saniye öyle kıvrandı kucağımda sonra bir gaz çıkardı anlatamam. rahatladı yavrum uyudu sonra. herhalde sularda çok durmaktan gaz oldu.
bugün denize götürecektim onu o yüzden korktum bugün kalsın dedim. uyuttum şimdi ben kardeşimle gidicem yüzmeye. belim çok ağrıyor biraz yüzmem lazım.
bu arada bizde vurmalar ısırmalar çok fena olmaya başladı kızlar. geçen bir kafa attı (buda yeni çıktı) inanın elmacık kemiğim tüm gün ağırdı. adım gibi eminim asla kimseden görmedi yani kimse öğretmedi. ne benim ne eşimin ailesi asla öğretmez. demekki gerçekten içgüdüsel. bazen şımarınca sevmek için vuruyor. bazen istediği olmayınca sinirlenince vuruyor ya da çok fena tırmalıyor. hayır diyorum sert bi sesle sadece. bakalım bu da bi dönem.. ama bebek deyip geçmemek lazım nasıl can yakıyor sıpalar..
eşim de normal şartlarda bu hafta gelecekti ama bi hafta ertelendi önümüzdeki hafta gelecek. olsun gelsinde. benim işime gelir daha fazla dururum ailemle. ay ama öyle diyorumda onuda çok özledim. o da bizi özledi o yüzden üzüldüm yine. evimide özledim. ama napalım bu yazda böyle olsun zaten tatilin tadını daha bikaç gündür çıkarabiliyoruz. burda olsakda aklımız ruhumuz burda değildi. şükür şimdi herşey yolunda.
Canım birde eşinden uzun süre ayrı kalma var. Benim öyle oldu annemlerin yanındaydım ama en çok ihtiyaç duyduğun zamanlarda eşinin yanında olmaması yıpratıcı oluyor. Birde bunu düşün istersenİşte ankarada da özellerde iyi doktorlar doğumu yaptırmak için hamileliğin başından beri takip etme şartı koyuyorlar yani son ayda gidince kabul etmiyorlar son ayda gidince sadece devlet hastaneleri doğum yaptırıyor devlette yapacaksam ankaraya gitmemin anlamı yok burda da devlette yapabilirim hem de evime 5 dklık mesafede hastane bir de benim iş durumum var işten çıkmayı düşünmüyordum ama oraya gidersem çıkmam gerekecek filan bilmiyorum yani kafam karışık hayırlısı olsun
Evet canım en çokta bu yüzden evimde olmak istiyorum inşAllah bir engel çıkmaz da burda doğum yaparım canım annem gelecek cesaretimi topladım o doğum sancılarını çekmeye karar verdim sonrasında rahat etmek için kolay olur inşCanım birde eşinden uzun süre ayrı kalma var. Benim öyle oldu annemlerin yanındaydım ama en çok ihtiyaç duyduğun zamanlarda eşinin yanında olmaması yıpratıcı oluyor. Birde bunu düşün istersen
Allah yardimcin olsun canimEvet canım en çokta bu yüzden evimde olmak istiyorum inşAllah bir engel çıkmaz da burda doğum yaparım canım annem gelecek cesaretimi topladım o doğum sancılarını çekmeye karar verdim sonrasında rahat etmek için kolay olur inş
Sağol canın amin nasıl yani seninki kadar hızlı olması iyi değil anlamadım canım çabuk doğması mı iyi değil yani doğumun kısa sürmesi? Tam tersini biliyorum ne kadar uzun sürerse o kadar yavaşlıyor bebeğin kalp atışları öyle değil miAllah yardimcin olsun canim
çok ama çok yuru, dag abyir deme heo yuru
bide ben 37 -38 den sonra hurma yemistim hani su ramazanda yedigimiz hurmadan
diger dogumlarim 10 saat civaru surmustu
bundaki kdr çok hareket etmeistirim onlarda birde hurmayi ilk defa denedim hakanda ben onun fauydasi olduguna inaniyorum , tabi benimkjm kdr hizli olmasi iyi deil çok hizli olunca çocugun kalp ataislari iyi olmuyor yavasliyor falan ama elimde olan bisey deildi sonuçta o an içn, derin nefes aliyordum, oksijen maskesi takiyordum o arada dogdu zaten :))
Evet hatırlıyorum her an doğuracam diyordun ve en sona kalmıştın :)son ana kdar oturmada gezmedeydim :)))
doguma gittigim gun komsudaydim donerken sehpaya degiyordu gobegim
ben gelirkeb gobegimi çarpicam diye kaçisiuyoalrdi :)))
ne gunlerdiiii
çok geçmiş olsun canım daha ciddi birley olmamasına çok sevindim. ilaçla tedavi edilebilecek bir şey demekki. ilk kez duyuyorum böyle birşeyi. allah beterinden korusun. annenin yanında olmanın keyfini çıkar. cidden büyük nimet. onlar hastalıktan ölsede yine ilk evlatlarını düşünürler.Merhaba arkadaşlar yazamadım kusura bakmayın nolur. Umarım hepiniz için herşey yolundadır.
Pazartesi günü tekrar doktora gittim çünkü artık ağrılarım dayanılacak gibi değildi. Tükürüğümü yutarken gözlerimi kapatıyordum yine ağrıyacak diye. Boynuma başıma bile vuruyordu. Neyse kan verdim. Benim hastalığım subakut tiroitmiş. Şuan tiroitlerim çok çalışıyor bir süre sonra yavaş çalışacak ve sonra normale dönecek miş . Bu süre 1 yılı bulabilirmiş. Kortizon ve kalp çarpıntısı için dideral verdi. Çok şükğr iyiyim.
Gerçekten Türkiye'de ve annemlerin yanında olmam büyük şans oldu. Yine arada halsizleşiyorum Sağolsunlar hem benimle hem oğlumla ilgileniyorlar.
Sizlere de destek mesajlarınız için teşekkür ederim..
demekki gerçekten bu da bir dönem ve elbet geçecek. aynen dediğin gibi cici yapıyorum o vurdukça. önce yapıyor sonra yine aynı. ama bu vurma olayını sinirlenince de yapıyor. mesela istediğini vermeyince öyle sinirle tırmalıyorki canımı acıtmak niyetiyle yapıyor. demekki cidden içgüdüsel bi davranış. biz bebek diyoruz da bunlar çok ama çok akıllı bıdıklar.Yeb o vurma ve ısırma sorunu bizde de var malesef. Öyle bir ısırıyor ki morarıyor çok fena. Geçen günde oyuncağını kafama vurdu bazen de bacağıma üst üste vuruyor. Sevinince yada heyecanlanInca yapıyor sanki. Hayır oğlum öyle yapılmaz hadi cici yap öp vs diyorum yapıyor ama sonra yine aynı. Bu da bir süreç herhalde geçecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?