2015 Şubat Anneleri

Biz eve geldik canım. Bir hafta tatil yaptık ama bana bir ay gibi geldi. İyi geçti güzel anılarımız oldu işte. İnşallah sizinde çok güzel geçer eşinle. Her anının tadını çıkar :)
Bizde Feyza ile görüşecektik ama öyle aksi denk gelmedi. fyz35 kız Feyza valla Can'ım sana instagramdan mesaj atayım numaranı alayım dedim elektrik gitti internet paketim bitmişti sonra başka bi yerden bağlanayım dedim hatta İzmir'e gelmiştik bile, bi baktım telefon yanında değil. Salak salak aksilikler. valla bi üzüldüm ki bide kaybolduk İzmir'de, bide Tuna sıcaktan sanırım kustu, filan derken kaldı hadi vur beni inşallah yine gideriz izmire o Zaman mutlaka ok ? :)
Bu arada Mis lily ciğim sana da çok çok geçmişler olsun, en çabuğundan şifalar diliyorum. Ailenin yanındayken biraz daha enerji depola.

dolu dolu yaşadın canım çok sevindim gerçekten güzel geçmesine. yorucu da olsa dediğin gibi güzel anılar biriktirmişsinizdir :)

Yani çok surmesi iyi deildirde 10 dk da çok kisa ebeler bana oyle diyordu
ortasini bulmak lazim bu isin galiba :))))
hatsaneye girmemle dogurma arasi 30 dk idin gittigimde 4 cm di
yarim saat de 10 cm olup ikinmaya geçince biraz çok hizli oluyor
derin nefes alip oksije fln takinca da geçiyor zaten bu durum
bide ebeler bana bagirmamami soyluyolardi,galiba o zaman nefesini çocuga deilde bagirmaya harciyorsun bu sefer yetmemis oluyor
ben son dakkalarda derin nefes alip bacakalrimi SIKUYORDUM artik bagirmayim diye, iste boyle çok iyi diyolardi :)
hiç akliamda gelmedi bakmak morarmismiydi acaba SIKDIGIM yerler :))))))))))

Yani çok surmesi iyi deildirde 10 dk da çok kisa ebeler bana oyle diyordu
ortasini bulmak lazim bu isin galiba :))))
hatsaneye girmemle dogurma arasi 30 dk idin gittigimde 4 cm di
yarim saat de 10 cm olup ikinmaya geçince biraz çok hizli oluyor
derin nefes alip oksije fln takinca da geçiyor zaten bu durum
bide ebeler bana bagirmamami soyluyolardi,galiba o zaman nefesini çocuga deilde bagirmaya harciyorsun bu sefer yetmemis oluyor
ben son dakkalarda derin nefes alip bacakalrimi SIKUYORDUM artik bagirmayim diye, iste boyle çok iyi diyolardi :)
hiç akliamda gelmedi bakmak morarmismiydi acaba SIKDIGIM yerler :))))))))))

elimizde deilki kaç dakka da dogacagi :)
o an almaz herhalde , son saniye de oluyor benim dedigim ikinma sirasinda 10 cm açiklik tam çocuk kanalda basi çikmak uzere isteesede alamaz o an sezeryana :)
kizimdada olmustu o kalp yavaslama isi , ikinmazsan ventus getircez dediler ben korkudan son gucumle ikinip dogurmustum :)))

hurmayi 500 gr lik 3-4 paket aldim hatirliyorum ama esimde benim gibin yiyordu hepsini ben yemedim yani
41 de dgordum ,38 den sonra yedim
aklima geldikçe atiyordum agzima hiç saymadim ama 5 i 10 u geçiyordu
ben çabuk dogsun diye yemistim meger rahimi yumusatip dogumu hizlandiryorùus , dogum zamanuna etkisi olmuyor demekki :)

Evet hatırlıyorum her an doğuracam diyordun ve en sona kalmıştın :)
sayende bgun 17 ay oncesine gittim , ay bu dogum anlarini bigun unutmayiz demiiiii
geri kiizma 8 sene oldu onulmuzdkei ay doigum gunu avr dun gibi hatirluiyorum, bi gun once naptigimi bule haturliyorum sorsan dunku yedigimi uunuturum ama :)

insalalh bigun bunamammm da unutmam onlari

bazı anlar hiç unutulmaz :)
hem nasıl unutursun beraber gün saymalarımızı :) bi biz kalmıştık artık herkes doğurmuştu hatta bebeklerin kırkı çıkacaktı en sonunda sen 4 martta ben 7 martta bu işi tamamladık şubat anası olamadık :))

38 den sonra dayanayım o zaman hurmaya :) berat 39+4 te doğdu ama bir gün önce randevum vardı doktor ağrılı muayene etti uyardım dedi doğumu 40 ı geçmesin diye o gece sancım oldu doktor muayeneyle uyarmasaydı bence 40 bitmeden doğmazdı

Benimkide erkek canım işim düşündünüz mü siz benim aklımda bi Ömer Faruk var öyle kaldı işim konusunda çok kötüyüz bulamıyorum bi işim Semih ismini de çok seviyorum aslinda
İsim konusunda iki isim var aklımda ama hangisini koyacağımıza karar veremedik canım biri mert diğeri samet :) ömer faruk benim kardeşimin adı bu arada güzel isim :) semihte salihle uyumlu olur

Kızlar iyi akşamlar :)

Kaç gündür okuyamadım, baya birikmiş anca okudum geçmişi.. Ayaz bana hiç fırsat vermiyor telefona bakmama, hemen istiyor, bi de öğrenmiş kendi kendine açıyor her şeyi videoları falan internetten..
Yoruldum walla, pilim bitti ben böyle hareketli çocuk görmedim, kim görse, bi evde de böyle hareketli mi diyor herkes acır gözle bakıyor bana :)))
Ben dün akşam Ayaz'ın odasını ayırsın, çok zor oldu ilk gece.. Geceleri hep uyanıyordu ama elimle pış pış dediğimde hemen geri yatıyordu, şimdi her defasında hemen kalkıyor ayağa kapıdan çıkıyor hop diye ben koşana kadar.. Bi de yalnızım, eşim geçen hafta yoktu, cuma akşamı geldi şimdi yine gidecek bu gece her şey bana bakıyor yanı maalesef, yoruldum.. Burda olsa da bana hiç mi hiç faydası yok, akşam 8de geliyor eve ayaz uyumuş oluyor.. Devreler yandı yanı bende anlayacağınız..

mery60 bu yemek konusu bizde de çok fena.. Sıcaklardan da canları istemiyor, her gören zayıflamış bu çocuk bakamazmışsın diyor sinir oluyorum.. Kilosu kaç aydır aynı almıyor zaten ama boyu uzamıştır belki..
Tatil konusunda da çok özendim sana, fotoğraflarım özellikle yorumların çok duygusal.. Tunam da daha da esmerleşmiş pek bi yakışıklı olmuş pamuğum benim :) öp yerime :)

Mis lily Can'ım büyük bir sorun çıkmadığına çok sevşndim gerçekten.. Umarım ilaçlar da iyi gelir toparlanırdın dediği gibi doktorun bir yılda..

BRBM isim konusu gerçekten çok zor, benim eşimin kuzeni çocuk kırkı çıkınca karar verebilmişlerdi :))) düşün 40 gün çocuğa Bebek dendi :))))

MaRaL_ kız meme bizde fena durumda, sürekli meme meme diye dolaşıyor.. Emdiği de yok doğru düzgün ama iki meme de açık bi onu Bİ onu emiyor, bunaldım ama azaltmıyorum oyalanabilecekleri kimse yok, karbonat olayını denedim ama benimkinde hiç işe yarar mı? Tabi ki hayır herkese tavsiye ettim oldu benim bebe yılmadı yine emdi oooof oooof

Siz eslaa yla aynı ayda doğurcaksınız sanırım ikinizinki de kasımda :)
Evet ama ben hiç Kasım annelerine yazmıyorum arada okuyorum o kadar onlarda acayip kaynaşmış durumda bu arada Samet ismi çok güZel ama onu benim bildiğim kadarıyla Abdussamet olarak koymalısın çünkü Samet Allahın bir ismi bence Samet koymadan önce sen yinede bi araştır belkide yanlış hatirliyorumdur.

Canıııım arkadaşım beniiiim, sen böyle şeyler yazınca üzülüyorum ama ya sen çok yoruldun keşke sana yardım edecek biri olsa yanında. Ben çıldırdığım Zaman eşim bana çok yardımcı oluyor artık. Senin yanında eşin de yok. En zoru da o aslında.. İnşallah şu vize sorunu çözülür de eşinle güzel bir tatil yaparsın.
İştah konusunu takmamaya çalışıyorum çünkü benim bile pek bişey yiyesim gelmiyor. Havalardan bence. Sıcakta yemek çekilmiyor. Hem illa kilo alması gerekmiyor canımcım, artık zihinsel gelişim ön plana çıkacak bizim için. Bak ayazım internetlerde sörfe başlamış maşallah :) hem sen şu milletin dediğini takmasana.. Herkes çok bilmiş
Mesajlarıma gelince, nazım olurda duygusallık olmaz mı :)

Evet canım zor isim bulmak o yüzden şimdiden düşünmeye başladık :) benim aklımda mert ve samet vardı beğendiğim isimler eşim de bana bıraktı beratı ben koydum bunu da sen koy dedi büyük ihtimalle mert olacak gibi ama bakalım kısmet :) sen de hiç tatil yapamadın ve çok yoruldun bu yaz dinlenemeden tekrar okula başlayacaksın çok zor Allah yardımcın olsun canım beratta çok mızmız ve çok hareketli allahtan ben çalışıyorum babası bakıyor da çok yormuyor beni ama ben çok üzülüyorum bazen berat beni hiç istemiyor işten geliyorum yüzüme bile bakmıyor babasını istiyor sürekli altını bile değiştirtmiyor bana kaçıyor onu yatırınca babasının yanına gidiyor o değiştirsin diye yemeğini benim yedirmemi istemiyor babası yedirince daha iyi yiyor ne biliyim uyurken artık sallamıyoruz mesela sağa sola döne döne uyuyor biz de yanına uzanıyoruz ama ben uzanınca ağlıyor babası yanına uzanınca uyuyor benden nefret ediyor sanki ben ilgilenmeye çalışıyorum işten kalan zamanımla onunla ama o istemiyor oğlum gel öpeyim seni diye yaklaşıyorum kendini geriye atıyor benimle hiçbir bağı yok

canım benim.. ne olur kendine bu kadar yüklenme.. her şeyi tek başına yapmaya çalışıyorsun, insan buna dayanamaz. ne bedenin ne ruhun. eşin anlaşılan o ki yanında olsa bile pek yararı olmuyor. istese bile olamıyor diyelim. en azından manevi olarak yanında olmalı. inşallah öyledir. çünkü çok yıpranıyorsun..

bak ben sana akıl veremem çünkü burda çoğumuz her şeyi aynı anda tecrübe ediyoruz. ama sadece fikir verebilirim.. memeyi elbet bırakacak bu çocuk. evet zor olacak belki ama olacak. bana sorarsan önce memeden başla odasını ayırmak yerine. odasına alışma sürecinden sonra memeden ayrıldığı zaman yine seni arayacak. ben ne güzel yatırıyodum başında duruyodum uyuyodu ama memeyi bıraktırınca ne yaptıysam olmadı benimle uyumak istedi. yanında yatıyorum uyuyor ondan sonra yatağına koyuyorum.

yani senin önce meme işini halletmen lazım. demesi kolay diyorsun belki ama inan demesi kolay değil bana biliyorsun aynısı bende vardı. aynı bağımlılık tıpatıp. bir ay zorlandık ama atlattık ve inanır mısın gece sadece susadığı için uyanıyor bu sıcak yaz gecelerinde bile. kesintisiz uyuyor maşallah şaka gibi. emin ol öyle olacak. bir ay zorlanacaksın ve zamanla öyle güzel olacakki. ama memeden ayrılınca sana ihtiyaç duyacak. bırak şu an olduğu gibi senle yatsın. senin kokuna ihtiyacı olacak. gerçekten memeden ayrılmak onlar için çok zor. ilk hafta Begüm yanıma gelip öpüyodu kokluyodu beni resmen içim gitmişti.

ve tüm bunları hemen yapmalıyım diye kafanı da yorma.. he çalışmaya başlayacaksın o konuda biraz acele etmek istemekte haklısın. o yüzden şimdi memene iğrenç ne varsa sür. belki yanlış bi yöntem ama bizimkiler hayatta başka türlü bırakamaz. bir de almanya olayı vardı o olursa zaten odadan ayırma çabaların boşa gidecek. çünkü bir eğitim veriliyosa o ara seyahate çıkılmamalıymış.

karbonatlı memeyi de nasıl emdi anlamadım ama başka şeyler dene mutlak reddedecektir. Begüm bıraktıysa Ayaz da bırakacak bana inan. benim hiç umudum yoktu. sakın pes etme. başlayıp vazgeçmek ona da sAna da en büyük kötülük olur. ilk zamanlar çok kötü hissedeceksin ama inan bana geçiyor bir haftadan sonra. 1 ayda tamamen unutmuştu. inşallah her şey güzel olacak canım benim.. keşke birileri yanında olsagdı da her şeyi tek başına göğüslemek zorunda kalmasaydın..

gelincikgibi ayrıca her şeye o meraklı burunlarını sokan insanlara da lütfen kulaklarını tıka. o kadar harekete kilo mu alır? Begüm neredeyse iki aydır aynı kiloda. ama boy attı. boy daha önemli. onun dışında beyin gelişimleri çok daha önemli. lütfen takmayın şu kilo diyen insanları. kıçınızla he he deyip geçin amaaaaaan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…