2015 Şubat Anneleri

doğumdan sonra dogumla birlikte kaç kilo gidiyor?
ben ilk 5 ay kilo almadım 4 kilo verdim şimdi hamile kaldıgım kilodan iki kilo fazlyım şimdi 6 kilo mu almışım yoksa 2 kilo mu almış oluyorum

bu soruların cevabı genelde eski kilonun üstüne alınan oluyor, yani 2 kilo almışsın

evet canim onu anlatmaya çalisiyordum tam oalrak
oneririm tabi, ayri ayri alacaginiza oyle beraber bisey alin ..
benim içjn bebek arabsi = puset ayni anlmda burda, Tr sini karistirmisim galiba : )
puset de bebek arabsida gerekli bence kisaca oyle soyleyim ..

biliyorum TR de beebkelr kucakda tasiniyor genelde ama çok tehlikeli bu .. ben hiç kucagimda tasimadim , ya kanguruda ya pusetde oluyor bebek ( disardayken ) , nasil bebek tasiniyor pusetsiz onuda bilmiyorum yani : )

Bebeği normal kendi aracında da kucakta taşımak yasak artık puset diye üste takılana diyorlar pusette arabaya bindirmek gerekiyor.

Beyaz pirinci de Yasmin kullanıyorum ben, glisemik indexi daha düşük diye okumuştum , ama yıkarken nişastası daha az geliyor gercekten

o pirinçte değişik (hoş ama) bi koku oluyo mu ? bekar evindeyken arkadaşım yapardı da çok sevemedim nedense

açtım şeker ölçümü ile aynı gün olduğu için.
cnm benim işte benimde 6-7 kere tit yaptırmışım aç karnına yaptıklarımda şeker çıkmamış tok karnına yaptırdıklarımda az şeker görünüyor acaba normal mi yoksa şekerim mi yükseliyor onu anlamadım doktor notmal dedi ama kaynım kafamı karıştırdı

ben ilk 5 ay kilo almadım 4 kilo verdim şimdi hamile kaldıgım kilodan iki kilo fazlyım şimdi 6 kilo mu almışım yoksa 2 kilo mu almış oluyorum

Iki kilo almışsın topiğin en az kilo alan insanısın canım tebrikler ;)

cnm benim işte benimde 6-7 kere tit yaptırmışım aç karnına yaptıklarımda şeker çıkmamış tok karnına yaptırdıklarımda az şeker görünüyor acaba normal mi yoksa şekerim mi yükseliyor onu anlamadım doktor notmal dedi ama kaynım kafamı karıştırdı

Dr unu dinle kaynına da herşeyi söylemeyin çok karışıyor.

aslında ben de herkes gibi gidiyordum doktora :S yani şimdiye kadar ayda bir idi. en son gittiğimde doktor bundan sonra 2 hafta da bir geleceksin dedi. sanki bu her yerde böyle diye biliyorum özeller hariç tabi çünkü onlar her hafta gidebiliyor kontrole :S
bursa da tren yıllardan beri var :D sadece uzatıldı mesafeleri mesela kestel bursanın en doğusu üniversite bursanın en batısına kadar gidebiliyorsun :D istanbulun metrobüsü gibi ama bu treni :D
lise öğrencileri de aynı şekilde ama mesela belli bir yere kadar gidiyor liseliler daha sonra benim gideceğim yere kadar ünililer. sanki 3 yaşında çocuklar vır vır vır koca koca insanlar. mesela geçen gittiğimde dönüşte bir grup üniversiteli oturdu karşıma. patolojide öğrencilermiş. anlattıklarından resmen kafayı sıyırıyordum. düşen bebekleri veya aldırılan bebekleri anlatıyorlardı. işte eli ayağı belli cinsiyeti belli böyle bir pis kokuları var az daha bağıracaktım da başka konuya geçtiler.millet ağzı açık onları dinledi diyorum kendi kendime yarın öbür gün bunlar doktor olacak hani nerede kaldı bunların saygı sevgi hoşgörüsü.
YOK kızan duygudan yoksunlar sanki. doktor arkadaşlar alınmasın da devlet hastanesındekıler daha fena özelde mecbur iyi davranıyorlar. gerçi bizim için önemlı olan şeyler onlar için sadece iş.

arkadaşım 7-8 kilo vermiş. zaten 9,5 kilo almıştı. bir hafta sonrada kalanı gıtmıstı.1-2 kilo yani.

Fransızcaymış neden şaşırmadım acaba :)
:)

ahahah çok komik ya. En son şöle kabullenicem anneler kendi arasında ana kucağına puset diyebiliyo. Ama aslında puset baston bebek arabası demek :KK48: Bi de evde kullanılan ana kucağı var. Sallanıyo falan. Bebek taşıma çantasını salla kimse tavsiye etmiyo :KK70:
:KK70:en açıklayıcı bu oldu galiba :KK9:

ben kaçtım. işler yetısmedı bu ay gıdıp bıraz calısayım. off kım çıkacak sımdı soğukta dşarı. yarında çalışıyorum mecburen.

Selam kizlar nasilsiniz. Donus yolundayiz hava da sogudu artik hala montum yok : p
Puset vs konusmussunuz arabasi olanlar icin bebegi eve getirmek icin zorunlu. Dogunca araba kpltuguna oturamayacagina gore puset diyordu magazadakiler. Onu eve de cikardim ilk aylar ana kucagi niyetine. Tasimak icin agir oluyor ama dr kontrollerinde de pusetle indiriyorduk arabadan esim tasiyordu. Arabada sakin kucaginizda tutmayin birseye baglayin aman. Sehir icinde yavas hizla olan bir carpisma kazasinda anne babaya birsey olmadi 1 yasindaki bebek firlayip öldu. Zorunlu olan bu, bundan sonrasi kisinin kullanimina ihtiyacina gore degisir. Ben 300 liraya bi bebek arabasi aldim avm icinde kullandik sadece. Kimisi heryere bebek arabasiyla gidiyor. Ozaman daha iyisi lazim olur tabi.

akşama mı ? öğlen için mi ? bizim öğlen yemeği güzel değil , akşama ne pişirsem diye düşünüyordum tam , yazını gördüm
valla esım oglen gelırse o yemegı oglen aksam gelırse aksam yerız ,farketmıyor yanı hangı ogun olduğu.. ;)
tarhana çorbası ve barbunya pişirdim ben..yedık bıle çoktan.. aksamı yemek yemeden meyveyle flan gecıstırıyoz

kaynanan yerini yapıyor , gelirse ne ala , gelmezse de çok gelmek istedim de istemedi der artık, kocanı ararlarsa kocan ne der ?
bız cok sey yasadık hemde daha ustunden 2 3 ay gectıgecmedı..bana telde senın allah belanı versın dıyen kadın ne hakla doğumumda yanıma gelıp bana bakmak ısteyebılır? ona gel demektense kımsesız kalmayı yeglerım Allah yardım edecektır zıra..sankı annem geldıgınde afedersın altıma pansuman mı yapacak..yemek yapıp bulasıkmı yıkıcak evmı temızlıcek..bızde herkes ılgı ıster ..ama böyle bır durumda geberecegımı bılsem gel demem degılkı yüzüne bakmam konuşmam dahı..

esıme gelınce o tarafını aylar once bellı ettı..bana sormadan gel diyemez.banada sorsa ne cevapalacagını bılır..bılmıyorum ıkı ucu...

Back
X