2015 Şubat Anneleri

Ahhhsu sut posetleri. Ilk kizima sagip sagip kuveze yollardim:(( dua edin kizlar halinize. Bende ediyorum. Sut posetinin havasini alicaksin agzini kapatacaksin. Bide tarih saat yaz ustune. Normal bizim dolaplatin buzlugunds 6 ay kalabiliyor. Ona gore en eski tarihten verirsiniz. Bu arada bn bu gece uyuyamadim. Beyzanin gazi , azranin disi derken uyku yok oldu. Bide ikisi aglamasin miiii eyvahhh

Günaydın. Kizim iki gundur surekli agliyor karninin gurultusu bitmedi bir türlü. Gaz diyorum ama çocuk bir rahatlayamadi. Acaba baska bir sebebi mi var diye düşünmeye başladım. Dr a goturecem

Deviti vermiyor muyuz artık? Neden?
Arkadaslar d vit. Anne sütunde olmayan ve bebegin gelisimi icin kemikleri icin en onemli vit. Biri ben 6 yasindaki ogluma her kisa girisde d vit ampul veririm kisin d vit. Alamayacagi icin gunese cikamayacagindan size tavsiyem verin
2. Bi tavsiyem icinizin rahatlamasi icin kadir tugcuya yazin

Yahu bu cocugu uyutuyorum yerine koyuyorum uyaniyo. Kendi kendini uyandiroyo. Dun gece kucagimda uyudu biraktim uyandi
En sonunda uyudu koynumda bende dayandim koltuga oyle uyuduk bi saat.sonra yatitdim yerine. Her gun huy degistiriyo. Bu uykuya dalamama sorunu ne zaman gecer acaba

elma yağını sen mi kullanıyordun
Canim ilk kizimda kullanmistim.bunda surmedim.hakikisini koyden getirtircem. Aktarlardaki filan gercegi degil.el yapimi bulabilirseniz alin. Ayak tabanlarina, kulak arkalarina, basinin tepesine, bezinede birere damla surebilirsiniz. Buralarda herkes cocuklarini boyle buyutmus. Usutmeyi aliyormud

Günaydın. Kizim iki gundur surekli agliyor karninin gurultusu bitmedi bir türlü. Gaz diyorum ama çocuk bir rahatlayamadi. Acaba baska bir sebebi mi var diye düşünmeye başladım. Dr a goturecem
Kaç haftalık oldu? Büyüme atağı evresinde olabilir mi ki?

Uykusuz gecenin sabahından günaydın Türkiyeeee:( kızlar bu kız uyumuyo, büyüme atağı ne zamanlar oluyodu? Öyle bişeydemi acaba? 2 gündür kaka da yapamıyo, mama kabız yaptı galiba. Şimdilik bişi yapmıyorum, akşama kadar yapmazsa müdahale etcem. 2 gün oldu çünkü:( kv bi gideydimde bi uyuyaydım:)

Herkese hunaydin az once kizim nefessiz kaldigi icin uyandi. Burnunu surekli temizkiyorum ama bogazinda balfam var sanirim. Yutkunamayinca burnundan biseyler fiskiriyor. Kusmadi bile burundan . ne yapim bi akil verin

Yahu bu cocugu uyutuyorum yerine koyuyorum uyaniyo. Kendi kendini uyandiroyo. Dun gece kucagimda uyudu biraktim uyandi
En sonunda uyudu koynumda bende dayandim koltuga oyle uyuduk bi saat.sonra yatitdim yerine. Her gun huy degistiriyo. Bu uykuya dalamama sorunu ne zaman gecer acaba

Aynısı bizde de var kucakta susuyor iyice alıştı kucağa :KK43:

Uykusuz gecenin sabahından günaydın Türkiyeeee:KK43: kızlar bu kız uyumuyo, büyüme atağı ne zamanlar oluyodu? Öyle bişeydemi acaba? 2 gündür kaka da yapamıyo, mama kabız yaptı galiba. Şimdilik bişi yapmıyorum, akşama kadar yapmazsa müdahale etcem. 2 gün oldu çünkü:KK43: kv bi gideydimde bi uyuyaydım:)

Pazardan çarşambaya yapmadı çarşamba yarım çay kaşığı zeytinyağı verdim 2 saate yaptı.
dr d vitamini yapar hiç yapamıyor değil yapmış sonuçta dedi.

Arkadaslar d vit. Anne sütunde olmayan ve bebegin gelisimi icin kemikleri icin en onemli vit. Biri ben 6 yasindaki ogluma her kisa girisde d vit ampul veririm kisin d vit. Alamayacagi icin gunese cikamayacagindan size tavsiyem verin
2. Bi tavsiyem icinizin rahatlamasi icin kadir tugcuya yazin

Vitamin iyi de içindeki madde kanserojenmiş ilaç toplatılıyormuş piyasadan. Biz de zor bulmuştuk. Keşke o maddesiz d vitamini olsa.

En güzelini yapıyorsun duşun altında suyun sesi bile insanı rahatlatıyor. Ben tuvalete bile zor gidiyorum hala. Rutinden beslenme süresi ve aktiviteyle çok zaman geçiyor uykuya azıcık zaman kalıyor uyku zamanını geçirince de bebişin uykuya dalması çok zor oluyor bazen sürekli Ayağımda sallıyorum.
Canım boşver rutini falan.tek mesele bebeği yatağa koyduğunda uyuması. Bebeği uyutmak için sallamak,gezdirmem vb. Bir şey yapmadan uyuması.
Birde ben 3 saatte bir emziriyorum o kadar. Onun dışında uyuma zamanı geliyor meselaa o sırada kakası geliyor ee onu yapana kadar ağlıyor sızlıyor uyumuyor.uyku saati yemek saati her şey kayıyor.ondan dolayı benim tek amacım yatakta uyuması ama ondan önce şu numaradan ağlayınca kucağıma almadan durabilsem

Uykusuz gecenin sabahından günaydın Türkiyeeee:KK43: kızlar bu kız uyumuyo, büyüme atağı ne zamanlar oluyodu? Öyle bişeydemi acaba? 2 gündür kaka da yapamıyo, mama kabız yaptı galiba. Şimdilik bişi yapmıyorum, akşama kadar yapmazsa müdahale etcem. 2 gün oldu çünkü:KK43: kv bi gideydimde bi uyuyaydım:)
Senin kv benim annem gibi o da yengeme çok iyi bakmıştı ama kırk yaşındaydı o zamanlar. Nitekim aynı ilgiyi bekledim annem yaşlanmış artık o ilgi bekliyor. O yüzden çocuklarınızı çok geçe kalmadan evlendirin sonra size ihtiyaçları olduğunda yardım edemiyorsunuz.

Canım boşver rutini falan.tek mesele bebeği yatağa koyduğunda uyuması. Bebeği uyutmak için sallamak,gezdirmem vb. Bir şey yapmadan uyuması.
Birde ben 3 saatte bir emziriyorum o kadar. Onun dışında uyuma zamanı geliyor meselaa o sırada kakası geliyor ee onu yapana kadar ağlıyor sızlıyor uyumuyor.uyku saati yemek saati her şey kayıyor.ondan dolayı benim tek amacım yatakta uyuması ama ondan önce şu numaradan ağlayınca kucağıma almadan durabilsem
Emzirirken uyuyakalıyor mu? Bazen öyle oluyor uyandırmaya çalışıyorum altını açıyırum tekrar beslemeye çalışıyorum üç saat olayı da kayıyor. Ağlayınca bazen numaradan olduğunu Anlıyorum bırakıyorum bugün kadın geldi ağlıyor bebek sen onla ilgilen diyor vana. Eve gelen bebişin ağlamasına takıyor bizim de. EmZik de veremedik. Çok da ağlatmıyorum ama evde biri varsa bebiş ağlıyorsa gerilmeye başladım. Çok etkilediler beni çok.

Senin kv benim annem gibi o da yengeme çok iyi bakmıştı ama kırk yaşındaydı o zamanlar. Nitekim aynı ilgiyi bekledim annem yaşlanmış artık o ilgi bekliyor. O yüzden çocuklarınızı çok geçe kalmadan evlendirin sonra size ihtiyaçları olduğunda yardım edemiyorsunuz.
Benim kv de hep " elim ayağım tutuyorken yapın çocuk, ben bakarım.gidin geZmenize " der. Gerçekten hani derler ya elli ayaklı insan diye, yanında öyle çivi gibi herişine koşturcak insan iyi oluyo. Atom karınca diyorum ben kv :)

Emzirirken uyuyakalıyor mu? Bazen öyle oluyor uyandırmaya çalışıyorum altını açıyırum tekrar beslemeye çalışıyorum üç saat olayı da kayıyor. Ağlayınca bazen numaradan olduğunu Anlıyorum bırakıyorum bugün kadın geldi ağlıyor bebek sen onla ilgilen diyor vana. Eve gelen bebişin ağlamasına takıyor bizim de. EmZik de veremedik. Çok da ağlatmıyorum ama evde biri varsa bebiş ağlıyorsa gerilmeye başladım. Çok etkilediler beni çok.
Numaradan aglama dediginiz anneyi istemedir. Guvende hissetmek istiyorlar. Ben aglayinca aliyorum kucagima keyfi aglama da olsa. 2 dk sonra yine koyuyorum yatagina. Hic almadan olur mu ana kuzusu onlar. Doya doya koklasin buyuyuveriyorlar hemen. Oglum bile sarilmiyor cani istemezse

gece guzel uyuduk
az once kaka yapti ondada sorun yok
e o zmaan bu çocuk niye dun durùadan agladi kucagimda bile susmadi

simdi karni tok, gazi varmi bilmiyorum :)
agzinda emzik battaniyeye sardim antikolik muzigini açtim gozlerini kapadi ana kucaginda
insallah uyumaya devam ederde bende evimin isini yapabilirim

emzik alsa iyi olacakdi benim ki çok almiyor cani isterse arada aliyor ama o bile kurtarici bunada sukur diyorum ben :)
bu sizin easy miydi neydi onun ana fikri ne ? UYYAn çocuk uyandirilirmi , zamanla duzene girecekmi bu olay
hepmi uyandiracaksin , çocugun uykusu gidiyor yazik ama aa: (

Back
X