2015 Şubat Anneleri

Numaradan aglama dediginiz anneyi istemedir. Guvende hissetmek istiyorlar. Ben aglayinca aliyorum kucagima keyfi aglama da olsa. 2 dk sonra yine koyuyorum yatagina. Hic almadan olur mu ana kuzusu onlar. Doya doya koklasin buyuyuveriyorlar hemen. Oglum bile sarilmiyor cani istemezse
Dogdugundan beri zirt birt agladikca kucagima aldirtti annem,kv..dedigin gibi seni istiyor dediler.ben kucaga alismasin,biraz aglasin diye dusunuyordum:( simdi ben de alistim,ben de ozluyorum onu kucagima almazsam.kucagima alip seviyorum,opuyorum cok mutlu oluyor,guluyor..terbiye edeceksen,sana doysun simdi erken,3 aylikken filan baslarsin dedi anneler..dogru mu diyolar ne?
Benim yegenlerim de oyle,2-3yasina gelince sarilmak,opmek istemiyorlar,izin vermiyor oglanlar..

Numaradan aglama dediginiz anneyi istemedir. Guvende hissetmek istiyorlar. Ben aglayinca aliyorum kucagima keyfi aglama da olsa. 2 dk sonra yine koyuyorum yatagina. Hic almadan olur mu ana kuzusu onlar. Doya doya koklasin buyuyuveriyorlar hemen. Oglum bile sarilmiyor cani istemezse
Canım zaten sabahtan akşama kadar kucağımda azıcık odadan çıksam hafif hafif başlıyor. Hep odada kaldık ya birlikte hep istiyor.

Dogdugundan beri zirt birt agladikca kucagima aldirtti annem,kv..dedigin gibi seni istiyor dediler.ben kucaga alismasin,biraz aglasin diye dusunuyordum:KK43: simdi ben de alistim,ben de ozluyorum onu kucagima almazsam.kucagima alip seviyorum,opuyorum cok mutlu oluyor,guluyor..terbiye edeceksen,sana doysun simdi erken,3 aylikken filan baslarsin dedi anneler..dogru mu diyolar ne?
Benim yegenlerim de oyle,2-3yasina gelince sarilmak,opmek istemiyorlar,izin vermiyor oglanlar..
dogru demisler. Simdi senib kokuna bile muhtac. Biz de onun kokusuna muhtaciz.

Canım zaten sabahtan akşama kadar kucağımda azıcık odadan çıksam hafif hafif başlıyor. Hep odada kaldık ya birlikte hep istiyor.
odada kapali olunca mizmiz beninki hep. Simdi kp var diye kapaliyiz biraz.
Puset fln yok mu arabaya takilan evde mutfakta koyuyorum icine 5 dk oyle oyalaniyor mesela.
Bir de kucagina al 2 dk sonra yine birak. Yine aglarsa yine al yine birak eninde sonunda susar sanirim. Aman bu bebekler elli cesit huyu var.

Emzirirken uyuyakalıyor mu? Bazen öyle oluyor uyandırmaya çalışıyorum altını açıyırum tekrar beslemeye çalışıyorum üç saat olayı da kayıyor. Ağlayınca bazen numaradan olduğunu Anlıyorum bırakıyorum bugün kadın geldi ağlıyor bebek sen onla ilgilen diyor vana. Eve gelen bebişin ağlamasına takıyor bizim de. EmZik de veremedik. Çok da ağlatmıyorum ama evde biri varsa bebiş ağlıyorsa gerilmeye başladım. Çok etkilediler beni çok.
Benimki memede az kaldığından uyumuyor.
Eğer gece uykulu uyanıp emdiyse gazını çıkarırken uyuyor.normaldede yatağına koyup sallıyorum ya da kucağımda pışpış yapıyorum oturarak.
D vitaminide eczacıma sorayım onunda yeni bebeği oldu bakayım ne diyecek.

Eğer gece uykulu uyanıp emdiyse gazını çıkarırken uyuyor.normaldede yatağına koyup sallıyorum ya da kucağımda pışpış yapıyorum oturarak.
Simdilik veriyorum ben D vitamini. Hav gunesli oldugu her gun gunese cikaricam ozaman vermem.

Bu doktorun aldigi kan sonucunda cikti topuk kanini vereli bi hafta oldu daha on bes gune arariz bi sey varsa demislerdi. Insallah aramazlar. Seni de aramadilarsa bi sey yoktur demekki icin rahat olsun.

Benim de esimin ailesinde de troid yok ama neden boyle cikti anlamadim. Gerci biraz yuksek demis bi dahaki ay tekrar bakariz kontrolunde demis. Tehlikeli bi durum olsa simdi biseyler yapardi di mi?

Bir ay sonra hormon seviyelerinin normale donmesini bekliyor sanırım canım acil Bisey olsaydı mutlaka başka testler va yapardı..

Kizlar ya aptamil conformil kullaniyorum ama mama topak topak oluyor. Ilik yaptim sicak yaptim soguk yaptim yine topaklaniyor bu konuda fikri olan var mi

1. Ay asisi hepatit b canim dogdugu gun vurulan asinin 2. Dozu hic bir yan etkiside yok merak etmAy verem asisi onda ates olabiliyomus 3 gün yikamak yasak

Benim kizimda istemiyo bazen memeyi sinirlemiyor. Ayaga kalk hafif pis pislayarak ver memeni ritmik bi sekilde vur ppoposuna insallah ide yarar cnm

Saolasin canm emmek istiyor aslinda da bisey onu engeliyor sanki kac pozsyon deniyon Bi gorsen halimi:) bazen aliyor rahatsz olmadan az oz emiyor bazen feryat ile savasa donuyor tikaniyor dengesiz bir durum yani

Yanlış anladım kız bende derdimi anlatam dediM. Bakalı İnşallah yaza daha güzel olur her şey.herkes için.

Amin canm insalah herkes huzurla kolaylıkla buyutsun

Kilitli poşet eczanede satılıyor.

Ya bende varmis ilk kizimdan kalan yeni actim ama kiliti kendinden yok. Bu fırında pisrme posetlerinu kitlemrye yarayan teller var ya onun gibi telleri var icinde havasini aldrip sıkıca onu cevriyom ama emin de olamıyorum iyi kapandı mi. Buzluk icin degil de fazlayi biraz sagip o gun krizin tavan yaptgi saat olursa ac kalirsa diye sagaym bir iki dedim o da gicik oluyo. Alt kisma koyuyorum emer mi emez mi ona gerem olur mu derken akibeti lavabo oluyor bazen sağmak istemiom bu yuzden de

Ahhhsu sut posetleri. Ilk kizima sagip sagip kuveze yollardim:KK43:( dua edin kizlar halinize. Bende ediyorum. Sut posetinin havasini alicaksin agzini kapatacaksin. Bide tarih saat yaz ustune. Normal bizim dolaplatin buzlugunds 6 ay kalabiliyor. Ona gore en eski tarihten verirsiniz. Bu arada bn bu gece uyuyamadim. Beyzanin gazi , azranin disi derken uyku yok oldu. Bide ikisi aglamasin miiii eyvahhh

Oyy kolay ggelsin Iki taneyle zor benm buyuk de gece yyatağı Sulamis kalkamamis. Zaten 3tu vurdum kafayi yattim yarm saate ona geri kalk gece gece yatak yyorgan degis kızı ikna edip yika minnagi beslmye tekrar ugras derken bitmis durumdayim su an:(
Ya sut posetleri farkli tiplrde mi oluyor ki bböyle

Günaydın. Kizim iki gundur surekli agliyor karninin gurultusu bitmedi bir türlü. Gaz diyorum ama çocuk bir rahatlayamadi. Acaba baska bir sebebi mi var diye düşünmeye başladım. Dr a goturecem

Bizimki de dun catladi resmen aglmktan

Arkadaslar d vit. Anne sütunde olmayan ve bebegin gelisimi icin kemikleri icin en onemli vit. Biri ben 6 yasindaki ogluma her kisa girisde d vit ampul veririm kisin d vit. Alamayacagi icin gunese cikamayacagindan size tavsiyem verin
2. Bi tavsiyem icinizin rahatlamasi icin kadir tugcuya yazin

Kadir bey dvit icin mne oneriyordu

Kaç haftalık oldu? Büyüme atağı evresinde olabilir mi ki?

Ne zamandi o ataklar Canim? Bi de bu ataklar uüstüne somut bir Buyume gozlemlediniz.mi birden. Benmkinin bacaklari iki gundur baya bi etlendi ilginc biseklde cçöp gibiydi onceden. Yasadigimz sey atak olabikir mi. Bugun 4 haftamiz bitti Bizim de

Herkese hunaydin az once kizim nefessiz kaldigi icin uyandi. Burnunu surekli temizkiyorum ama bogazinda balfam var sanirim. Yutkunamayinca burnundan biseyler fiskiriyor. Kusmadi bile burundan . ne yapim bi akil verin

buyuk bir yastik al ne sert ne cok yumusak olsun icine gocmeyexek kafasi yani. Ona yatakta egimle yatiriyor gibi yatir vucudun ustu daha yukari pozisyonda olsun o zaman burnuna genzine gitmez. Burnunu devamli aspire etme ayni hatayi ben de yaptim tikali diye temizledim hep ki sumuk oluyor kuru kuru neyse devamli temizlemek basinc dengesini bozuyprmus o da yutma nefes alma sirasini sasrtip bozabiliyormus aklinda olsun

dogru demisler. Simdi senib kokuna bile muhtac. Biz de onun kokusuna muhtaciz.

odada kapali olunca mizmiz beninki hep. Simdi kp var diye kapaliyiz biraz.
Puset fln yok mu arabaya takilan evde mutfakta koyuyorum icine 5 dk oyle oyalaniyor mesela.
Bir de kucagina al 2 dk sonra yine birak. Yine aglarsa yine al yine birak eninde sonunda susar sanirim. Aman bu bebekler elli cesit huyu var.
Sorun odadan çıkamamızdı çıkabilseydik odalarda gezdirirdim. Şimdi şimdi başladık bakalım gezmeye. Bugün de evde temizlik var yine kapı cam açık. Önceden de çıkamamamızın sebebi kapının Camın açık olmasıydı dışarıda kar buz var evdekiler Camları açtı. Lohusa var bebek var demediler zaten bir de sigara içiliyordu. Ben hala gelenler niye geldi anlamış değilim.

Emzirirken uyuyakalıyor mu? Bazen öyle oluyor uyandırmaya çalışıyorum altını açıyırum tekrar beslemeye çalışıyorum üç saat olayı da kayıyor. Ağlayınca bazen numaradan olduğunu Anlıyorum bırakıyorum bugün kadın geldi ağlıyor bebek sen onla ilgilen diyor vana. Eve gelen bebişin ağlamasına takıyor bizim de. EmZik de veremedik. Çok da ağlatmıyorum ama evde biri varsa bebiş ağlıyorsa gerilmeye başladım. Çok etkilediler beni çok.
cnm neden uyandırıyosunki bebişi 3 saat rutin diye bişey yok bnce artık bebekler daha fazla uyumalıymış..ben ilk altını temizliyorum sonra emziriyorum sutum az oldundan azda mama yapıp veriyorum gazını çıkartıp uyutuyorum acıkınca zaten uyanıyor bazen 1 saat sonra bazen 3 4 saat sonra uyanıyor o ne zaman uyanırsa tekrar emziriyorum bazen emmiyo uyanık kalmak istiyor bırakıyorum kucağımda seviyorum..yani bence uyandırma acıkınca mutlaka uyanıyolar

[QUOTmamayingirli, post: 40054338, member: 575023"]Kizlar ya aptamil conformil kullaniyorum ama mama topak topak oluyor. Ilik yaptim sicak yaptim soguk yaptim yine topaklaniyor bu konuda fikri olan var mi[/QUOTE]

Once mamayi koy az su ekle iyice calkala sonra kalan suyu ilave et tekrar calkala canm daha olmazsa temiz kaşıkla karistir

Kızlar tırnağını nasıl kesiyorsunuz bizim eller hiç durmuyor uyurken bile hareketli..eldiven takmak istemiyorum artık

benimki memeyi alip emdiginde 5 ile 8 dk kaliyor ve her seferinde uyuyakaliyor uykuda da asla almıyor. Ayi doldu nerdeyse bu sekilde Yenidoğan gibi uyuklmasi garip geliyor bana cabuk yoruluyor mu ne emdiginde de. Devam etmesi icin uyandirmya calissan da nafile bir degisik cesit cins cikti bu kizim da:) neyse adam gibi emsin de azina uykusuna razıyım

Sorun odadan çıkamamızdı çıkabilseydik odalarda gezdirirdim. Şimdi şimdi başladık bakalım gezmeye. Bugün de evde temizlik var yine kapı cam açık. Önceden de çıkamamamızın sebebi kapının Camın açık olmasıydı dışarıda kar buz var evdekiler Camları açtı. Lohusa var bebek var demediler zaten bir de sigara içiliyordu. Ben hala gelenler niye geldi anlamış değilim.

yine kim geldi yahu

Esim annesini arayip hatir sormami rica etti kp telefona cikarsa diye arayasim yok zira görüşmüyoruz konuşmuyoruz. Hayir kv ile de hukukumz yok aman aman ararm problem degl de dogumda hayırlı olsun dışında bi kere aramadi sormadi oglundan sorup ogreniyormus guya ya. Benden ziyade onun aramasi sormasi gerekmez miydi bu erkekler incelik hatir islerini niyeyse tek taraflı aliyor hep hee bi de bebeği gormeye davet etmemi de bekliyor. Beklerlermis anca herkes bekliyor valla

Saolasin canm emmek istiyor aslinda da bisey onu engeliyor sanki kac pozsyon deniyon Bi gorsen halimi:) bazen aliyor rahatsz olmadan az oz emiyor bazen feryat ile savasa donuyor tikaniyor dengesiz bir durum yani

Amin canm insalah herkes huzurla kolaylıkla buyutsun

Ya bende varmis ilk kizimdan kalan yeni actim ama kiliti kendinden yok. Bu fırında pisrme posetlerinu kitlemrye yarayan teller var ya onun gibi telleri var icinde havasini aldrip sıkıca onu cevriyom ama emin de olamıyorum iyi kapandı mi. Buzluk icin degil de fazlayi biraz sagip o gun krizin tavan yaptgi saat olursa ac kalirsa diye sagaym bir iki dedim o da gicik oluyo. Alt kisma koyuyorum emer mi emez mi ona gerem olur mu derken akibeti lavabo oluyor bazen sağmak istemiom bu yuzden de

Oyy kolay ggelsin Iki taneyle zor benm buyuk de gece yyatağı Sulamis kalkamamis. Zaten 3tu vurdum kafayi yattim yarm saate ona geri kalk gece gece yatak yyorgan degis kızı ikna edip yika minnagi beslmye tekrar ugras derken bitmis durumdayim su an:KK43:
Ya sut posetleri farkli tiplrde mi oluyor ki bböyle

Bizimki de dun catladi resmen aglmktan

Kadir bey dvit icin mne oneriyordu

Ne zamandi o ataklar Canim? Bi de bu ataklar uüstüne somut bir Buyume gozlemlediniz.mi birden. Benmkinin bacaklari iki gundur baya bi etlendi ilginc biseklde cçöp gibiydi onceden. Yasadigimz sey atak olabikir mi. Bugun 4 haftamiz bitti Bizim de

buyuk bir yastik al ne sert ne cok yumusak olsun icine gocmeyexek kafasi yani. Ona yatakta egimle yatiriyor gibi yatir vucudun ustu daha yukari pozisyonda olsun o zaman burnuna genzine gitmez. Burnunu devamli aspire etme ayni hatayi ben de yaptim tikali diye temizledim hep ki sumuk oluyor kuru kuru neyse devamli temizlemek basinc dengesini bozuyprmus o da yutma nefes alma sirasini sasrtip bozabiliyormus aklinda olsun
4 hafta bitti gulmeye basladi yarim agiz da olsa. renkli nesneleri farketne basladi. boyu 4.hhafta bir anda uzadi. Ama bizim mizmiz 5. Hafta coktu.
Sabah memeye kizdi genzine kacirdu emmedi. Kendini geriye atti ikindi vs. Yarim saat sonra aciktim diye agladi ayni akistaki memeyi guzelce emdi. gaz sanirim bu isin sorumlusu. Tabi cok kusuyor midesi de agriyor mu gazdn sisiyor mu artik neyse.

Kızlar tırnağını nasıl kesiyorsunuz bizim eller hiç durmuyor uyurken bile hareketli..eldiven takmak istemiyorum artık
Canibn kizlarinkini cok kolay kesiyorum.tarif edeyim sanada. Tirnak makasiyla tirnagin sadece bi kismini citlatiyorsun. Ve kendi elinde tirnagin ucundan tutup cekiyorsun. Hemen kiriliyor zaten tirnak. Umarim anlatabilmisimdir:)))

Back
X