2015 Şubat Anneleri

kızı yıkadım güzelce uyusun diye. yıkayınca 3 saat falan uyuyor. daha yarım saat olması uyandı. ama uykusu var belliydi. resmen sallanmayı bekliyor. ayağıma koyuyorum bildiğin bekliyor sallayayım diye. sallayınva kafayı çevirip uyku moduna geçiyor.

napıcam ben bu sallama işini bilmiyorum. ne yapıp edip bu alışkanlığını kırmam lazım. gerçi bunu bıraksa başka bişeye alışır mı ondan da emin değilim. hayaller kendi kendine uyuyan bebe istiyor tabii ama hayatlar şekil a :mad:

kızı yıkadım güzelce uyusun diye. yıkayınca 3 saat falan uyuyor. daha yarım saat olması uyandı. ama uykusu var belliydi. resmen sallanmayı bekliyor. ayağıma koyuyorum bildiğin bekliyor sallayayım diye. sallayınva kafayı çevirip uyku moduna geçiyor.

napıcam ben bu sallama işini bilmiyorum. ne yapıp edip bu alışkanlığını kırmam lazım. gerçi bunu bıraksa başka bişeye alışır mı ondan da emin değilim. hayaller kendi kendine uyuyan bebe istiyor tabii ama hayatlar şekil a :mad:
4-5 yasina kdr sallaniyor benim bildigim canim
kolay eglsin sana valla zor olmali
ben hem belim hem dizim agriyor hiç denemedim ayakda sallamayi ama bende kucakda salliyorum bilmiyorum fark ne :)

kizlar az once 1 kofte yeyip bi kaç kasikda tarhana çorbasi içti ,koftede kendimize yaptigim kofteydi iste klasik kuru kofte boyutunda
iyi demi hiç yokdan iyidir
oyalamadimda acikmis kendi açti agzini ben eline oynayacak bisey vermeden

oyle sevindimkii bu kdr baslasinda yemeye geriside gelir elbett

kizlar az once 1 kofte yeyip bi kaç kasikda tarhana çorbasi içti ,koftede kendimize yaptigim kofteydi iste klasik kuru kofte boyutunda

Can'ım bence gayet normal Tuna da bu ara iki köfteyi zor yiyor. Benim zorlamamla.

Başka bişeye alışsın da iyi bişeye alışsın keşke.. Ben hala elimin yerine ayıcık veriyorum, fırlatıp atıyor eşşek

benımde oleydı biliosun canım gece bile ayağımda uyuyordu. bu ara daha iyiyiz. beşiğine alıştı sallayınca dalınca beşiğine koyuyorum orda da sallıorum öle dalıyor. bi dönem olabilir. bizimki de bi ara çok sapıtmıştı. şimdi daha iyiyiz.

Annem ankaraya eve gitti kızlar 4 günlüğüne haftaya salı günü dönecek inş ben işteyim şimdi eşim rapor aldı bugün evde cumartesi pazar da o evde ben işteyim pazartesi de ben evdeyim salı da dönecek annem öğlen eve gittim iyiydiler iyi bakıyor eşim sağolsun sadece yemek işi biraz sıkıntı zaten iştahı yok sürekli birinin onu gezdirip dikkatini dağıtıp başka birinin de kaşıkla peşinden gezmesi yedirmesi gerekiyor onun dışında bi sıkıntı yok alt değiştirmeyi filan da hallediyor sağolsun hiç gözüm arkada kalmıyor tek sıkıntı yemek yedirmek

İyi bence şimdilik canım hastalığını yeni yeni atlatıyor keşke beratta yese

selam kızlar. bugün kv nim doğum günğydü yemeğe çıktık. ama ben mi yemek yedim yemek mi beni yedi orası muamma.

allahım bir çocuk bir dk yerinde durmaz mı. o mama sandalyesinden bile her yere uzandı. yeni olayı da çığlık atmak. herkes bize baktı durdu. bu akşam resmen ekstra yaramazdı. ama ben bunu çok denedim babaannesini ne zaman görse böyle yapıyor.

gündüz önce eve gitmiştik orda yine kudurdu her şeye izin olduğu için. enerji patlaması yaşadı resmen. napıcam bilmiyorum. bugün eline elma verdi hemde kabuklu dedim nolur verme nolur anla beni yüreğim yerinden çıkacakmış gibi oluyor asla elma vermek istemiyorum çok büyük parça koparıyor korkuyorum. daha önce de uyarmıştım.
doğum günü olmada daha çok şey diyecektim de.

çekeceğim var benim ya. kızım sus diyoruz mesela çığlık atınca ona bile niye öyle diyosunuz o daha bebek diyo. bizde biliyoruz da diyoruz işte anası babası olarak. bişeye de bişey deme ya. of bunaldım yeminle.
Eyvaaaaah :( ama kv çok karışıyor sanki :( canım, sen kırmamak için bişi demiyorsun ya, acaba hata burda mı? Söyle bence, fazla geldiğindr, her şeye de izin verilemez ki.. Hani kendi evinde tamam ama dışarıda da belli başlı kurallar var :)

Ben de dun oldum sanki ama pek yok henuz ilk seferde boyle mi oluyo bilmiyorum. En son bendim galiba olmayan ben de oldum
Evet canim iyi geldi calismak farkli insanlar gormek. Bi de inan o kadar yogun basladim ki kolay atlattim o yuzden. Tepki o dimi canim gorusemedigimiz zamanlari telafi etmeye calisiyo dimi? Kiyamam ya bu calisan anne yavrularina. Ben de cok arardim annemi dakikalari sayardim gelsin diye
Evet çalışan anne olmak da zor çalışan annenin çocuğu olmak da.. Ben de hep boynumda anahtarla gezerdim annem ipe bağlayıp takardı kaybolmasın diye, ondan önce gelirdim çünkü hep eve :)

Daha ne istiyorsun kız :) maşallah de :)

İyi bence şimdilik canım hastalığını yeni yeni atlatıyor keşke beratta yese
hala oksurugu varda geçiyor sukur
oglen yeyince çocuga can geldi valla
yemekden sonra yanima ugramadi eskisi gibi evin içind egezdi bi yerleer buldu karistirmak için
kaç gundur dua ediyorum iyilesinde evi döksün diyeee
ben toplarim butun gun temizlerim yeterki iyi olsun dagitacak oynayaacak gucu olsun yavrumun

maasalalh da onceden iki tane yiyprdu çorbayida bititirirdi: )
neyse tamam tamam sustum :)
geçmiş olsun.
yavaş yavaş yemeye başlıyor sonra eski haline dönüyor. benim kızan köfteyi hepten bıraktı. tükürüyor hemen.

4-5 yasina kdr sallaniyor benim bildigim canim
kolay eglsin sana valla zor olmali
ben hem belim hem dizim agriyor hiç denemedim ayakda sallamayi ama bende kucakda salliyorum bilmiyorum fark ne :)
kucakta sallamak bence daha zor mümkün değil kollarım tutmaz 10 kiloyu :)
bi çok kişiden duydum gördüm alıştırabiliyorsun sallanmayı unutturabiliyorsun yani. inşallah başarırım.

Başka bişeye alışsın da iyi bişeye alışsın keşke.. Ben hala elimin yerine ayıcık veriyorum, fırlatıp atıyor eşşek
o daha betermiş :(
hatayı en başında yapmışız ama tecrübesizlik ve çaresizlik işte..

benımde oleydı biliosun canım gece bile ayağımda uyuyordu. bu ara daha iyiyiz. beşiğine alıştı sallayınca dalınca beşiğine koyuyorum orda da sallıorum öle dalıyor. bi dönem olabilir. bizimki de bi ara çok sapıtmıştı. şimdi daha iyiyiz.
benimki bi dönem değil canım uyuma şekli o. yatağında yatıyor zaten hep. asla başla yerde yatırmıyorum. uyuyunca yatağına koyuyorum yani. gece uyanında emzirip yatırıyorum çok uykusu plduğu için uyuyor. ama uykusu hafif açılmışsa asla sallanmadan uyumuyor.

Eyvaaaaah :KK43: ama kv çok karışıyor sanki :KK43: canım, sen kırmamak için bişi demiyorsun ya, acaba hata burda mı? Söyle bence, fazla geldiğindr, her şeye de izin verilemez ki.. Hani kendi evinde tamam ama dışarıda da belli başlı kurallar var :)
ya dertliyim bu konuda çok. kırmamak için sert çıkmıyorum evet. kv iyi ama zor bi karakter kırılıp küstüğünde tam küsüyor yani. kendi kızıyla evin içinde 3 ay konuşmadığı olmuş. eşimle konuşuyoruz kesinlikle hep aynı fikirdeyiz ama o da diyor ya diyeceksin ya katlanıcaz. kendi de diyor da benim demem daha farklı olur.

yaşlı idare edicez diyor bazen de. ama bazı konularda idare etmiycem. bundan sonra karar aldım kendi evinde naparsa yapsın tamam dağıtsın ortalığı ama istemediğim bir şeyi yaparsa artık söyliycem. karışmam etmem kimse kimsenin evladına karışamaz, kv bana hiç karışmadı çünkü karıştırtmadım ben annesiyim çocukların diyen kadın bana böyle davrandığının farkında değil herhalde. farkettiricem bi dahakina du bakalım. dün akşam dilimin ucuna geldi de doğum günüydü diye sustum.

Slm annelerim nasilsiniz giremiyorum fazla gruba lakin bir konu artik korkutuyor beni 14 aylik olduk kilomuz 8 malesef boyumuz 78 zayif bir bebek ama oglumun disi cikmadi hala benim ve esimin de gec cikmis ama ne kadar gec bilemiyorum kalitsal diyorlar genelde disi ama bazilari gelisimi geri diyor doktorumiz onemsemiyor disi varmi aranizda bu durumda olan dis doktorumiz var mi grupta :)

geçmiş olsun.
yavaş yavaş yemeye başlıyor sonra eski haline dönüyor. benim kızan köfteyi hepten bıraktı. tükürüyor hemen.
Benimki de bıraktı köfteyi yemiyor ağzından çıkarıyor hemen, yumurta da öyle maalesef.. Çok ilginç :)

Back
X