- 15 Kasım 2015
- 1.871
- 1.038
- 133
Hahah sağol canımcım ama karın bel ve göğüste fazlalıklar var onlar da gitse doğum yapmamış gibi olurum aa bi de çatlaklar tabi ama onlar hiç gitmez :)Gayet fitsin![]()
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Hahah sağol canımcım ama karın bel ve göğüste fazlalıklar var onlar da gitse doğum yapmamış gibi olurum aa bi de çatlaklar tabi ama onlar hiç gitmez :)Gayet fitsin![]()
Hımmmm mantıklı.. Ama ben çok koymuyorum ki en fazla bir tatlı kaşığı. O da zarar mı sence? Çok da mühim değil aslında pekmez, sadece çeşit olsun diye koyuyordum.KAratay kitabini okumamisin kiz :)
kadir bey pekmez çocuk yiyecegi deil diyor
karatayda zehir diyor zaten seker olarak
bi faydasi yok
zarari ise vucuda fazladan seker depolamak vs
bunu buldum bak ...
Sordugunuz gidalarin hicbirinin 5 kurusluk bir hayirlari yoktur. Ac karnina pekmez vermeniz ise en zararli davranistir. Ac karnina yaptiginiz "ani seker yuklemesi" ile, Insulin salgilanmasi asiri derece fazla oldugundan, arkadan ani bir kan sekeri dusmesi yasanir. Cocuk; soguk-soguk terler, bunu duzeltmek icin de Adrenalin salgilar. Bu tip cocuklarda zamanla "hircilik, asabiyet", ileri yaslardada; once "panik ataklar" arkasindanda; "Kolesterol-Tip 2;Seker hastaligi-Tansiyon" uclusu baslar. Hicbirini kullanmayin.
Ac karnina;bal, seker, cuckulata veya sekerli gidalar yer ve Insulin salgisini arttirirsaniz; Panik ataklar olusur.. Asiri Insulin; kan sekerini dusurur, vucut bunu duzeltmek icin, Adrenalin salgilar, buda asabiyet yapar, sinirlilik hali ve uyaranlara karsi hassasiyet olusur. Hatta sebepsiz islenen bazi cinayetlerin hep ac karnina cukulata yendikten sonraki kriz doneminde oldugu biliniyor. Zamanla tedbir alinmazsa; 1)Adrenalin; Koroner arterlerde daralma yapmaya baslar. Kalp bunu onlemek icin; Koroner arterlerin ic cidarini "Kolesterol" ile kaplar. Bu hadise, diger damalarda olmaz. Sonuc;Kalp krizleri 2) Vucut butun bunlara Insulin'in sebep oldugunu anlayinca, "Insulin imal eden hucrelere" karsi antikorlar uretir. Bunlarda, insulin ureten hucreleri yoketmeye baslarlar. Sonuc: Tip:2 seker hastaligi....
3) Devamli Adrenalin etkisi arterlerde , bilhassa bobrek atar damarlarinda daralmalara sebep olur. Sonuc: Yuksek tansiyon.
Dikkat edin bu hastaligi olanlarda; bu uclu sac-ayak daima vardir: Tansiyon, Seker hastaligi ve Yuksek kolesterol ( ve buna bagli kalp hastaliklari) .. Ac karnina her turlu tatli ve sekerden uzak durun. Illaki yiyecekseniz, barsaktaki emilimi geciktirecegi icin; "yagli-tatlilari" tercih edin. Helva, baklava gibi, misal; "Ayva tatlisina" kaymak koyarsaniz, hizli seker emilimini onlersiniz.. Tabii bunlari da; Sifa niyetine hergun yenilsin diye soylemiyorum... Ayda, yilda 1 defa....
NOT: Meyvalari da unutmayin ac karnina; Muz, Hurma, Incir ve bilhassa Uzum yemeyin. Bu meyvalardaki sekerler; Glikoz agirliklidir. Fruktoz (diger meyvalar) ve Sorbitol (Armut) ihtiva eden meyvalar tecihimizdir.
tatlandirsin diye deilmiydi pekmezHımmmm mantıklı.. Ama ben çok koymuyorum ki en fazla bir tatlı kaşığı. O da zarar mı sence? Çok da mühim değil aslında pekmez, sadece çeşit olsun diye koyuyordum.
sen piyasada gorunmeKızlar şu memede uyuma işinden nasıl vazgecirebilirim ve çoğunlukla bizimle yatıyor bu konuda fikri olan
Olmaz canım Hakan perişan olur kadın kendi çocuğuylamı ilgilensin hakanlamı çocuğu daha büyük biri varsa ona rica et....kizlar bi bakin hele
esim hakani bi arkadasinin esine birakalim diyor
kadinin zaten bi yasinda çocugu var, ikisi ayni anda olmazki
oynarlarmis
uykusu gelecek edecek hayatda bbakamaz demi oyle olunca, 2 yasinda olsa oynarlar ama çok kuçukller
bu erkekler nerden arayip buluyor boyle mantiksiz fikirleri yaaa
Yok o olmaz maralim.bırakacağın saat uzun.bi iki saat olsa olurdu da.başka seçenek varsa onu degerlendir.yeme içme bi derecede uyku problem oluyor.bebeler annelerini arıyor ikisininde aynı anda uykusu gelince.İnsan hangisini zaptetcegini bilemiyor.kizlar bi bakin hele
esim hakani bi arkadasinin esine birakalim diyor
kadinin zaten bi yasinda çocugu var, ikisi ayni anda olmazki
oynarlarmis
uykusu gelecek edecek hayatda bbakamaz demi oyle olunca, 2 yasinda olsa oynarlar ama çok kuçukller
bu erkekler nerden arayip buluyor boyle mantiksiz fikirleri yaaa
Marala katılıyorum.ben memeden keserken öyle yapmıştım.benimki çok duskundu.emziriyodum.babası uyutuyodu.umudum yoktu ama çabuk alışmıştı.ama iki yaşındaydı.annem gelince belki ben de denerim.babası geç geliyor.olmuyor.bu ara kızında 4 .5 yas kötü rüya korku dönemi bi de o geliyor.iyice sığmaz olduk.Kızlar şu memede uyuma işinden nasıl vazgecirebilirim ve çoğunlukla bizimle yatıyor bu konuda fikri olan
Sen bi elbise fotosu atmistin bi ara sanki bi düğün icin orda gayet iyi duruyordun.geri mi aldın onu mu vermek istiyon yoksa daha mı zayıf olayım diyon.8 senede ilk defa dusundu onuda basima kakiyor :))
valla buda sutlu çikolotali en sevdiigm ama yemiycem
58 i gorunce kendime odul verrim belkii
daha 59 u goremedim bi turluu![]()
Sağol tatlım yazarsın konuşuruz yineSlm bayanlar ...
mery60 , @AyazBeyaz bende iki gündür kiloya takmış vaziyetteyim boy 1,60 kilo 66
Can simitlerim göbek başını aldı gidiyor .. Az yemeye ve ekmek yememeye çalışıyorum ama Mery gibi ekmek manyağım bende ondan zorlanıyorum
emzirirdiğim için çok acıkıyorum .. Tok tutacak ve sütü etkilemeyecek ne yenir ki ..
fyz35 yaptığın taşlar çok şık ya iletişime geçip bende isticem ya fiyatı vs...
@yeb4 Begüm ü takip ediyorum hep çünkü sen ne yazarsan yaren de aynı şeyleri görüyorum yaşıyorum uyuması uyanma saati yemek saatleri aynı hep ..Bebek ekmeği dahil:)
Yazmıyorum ama takipteyim bir mart annesi olarak .. Bol uykulu geceleriniz olsun
Valla ben afedersin öküz gibi yiyiyorum ama ne faydaSen benden de fena durumdasın ya.Eski kiloma göre 5 kilo gerideyim,sen 15 kg geridesin
Bende daha fazla vermek istemiyorum artık ama Nasıl olcak bilmiyorum.Bizim bebeler anne karnındayken belliymiş de biz anlamamışız.Eriyip yok olucaz galiba zamanla
Kilo almak için neler yapıyor peki?
yok kilo almadim oradan 2-3 kg eksigimSen bi elbise fotosu atmistin bi ara sanki bi düğün icin orda gayet iyi duruyordun.geri mi aldın onu mu vermek istiyon yoksa daha mı zayıf olayım diyon.
Yulaf bildiğimiz yulaf işte :) bilmiyorum ki nasıl tarif edeyim.. markette vardır. Kepeği olmayacak ama. iki kaşık yulafı beş kaşık sütle pişir içine muz yada elma yada başka bir meyve koy. Onun tadı yeter zaten ben faydalı diye pekmez koyuyordum çok da gerekli değil yani yada bal koyabilirsin. Fındık ceviz badem ez koy. Tarçın yada tahin koyabilirsin. Öyle işte. . :)tatlandirsin diye deilmiydi pekmez
sen bi daha yaz bakam su tarifi
yulaf nasil bisey
Olmaz canım Hakan perişan olur kadın kendi çocuğuylamı ilgilensin hakanlamı çocuğu daha büyük biri varsa ona rica et....
e$imi vazfeçirdim baska komsuya birakicazYok o olmaz maralim.bırakacağın saat uzun.bi iki saat olsa olurdu da.başka seçenek varsa onu degerlendir.yeme içme bi derecede uyku problem oluyor.bebeler annelerini arıyor ikisininde aynı anda uykusu gelince.İnsan hangisini zaptetcegini bilemiyor.
Olmaz canım Hakan perişan olur kadın kendi çocuğuylamı ilgilensin hakanlamı çocuğu daha büyük biri varsa ona rica et....
e$imi vazfeçirdim baska komsuya birakicazYok o olmaz maralim.bırakacağın saat uzun.bi iki saat olsa olurdu da.başka seçenek varsa onu degerlendir.yeme içme bi derecede uyku problem oluyor.bebeler annelerini arıyor ikisininde aynı anda uykusu gelince.İnsan hangisini zaptetcegini bilemiyor.
Zaten bir odalı ev nereye kaçayım :)) mutfakta otururum artık napim bakalım babası kabul edecek mi. Kusuyor mu küsüyor mu :)bizde ikiside olmuyorsen piyasada gorunme
çok uykusu olunca babasi uyutsun , illaki uyur çok uykusu varsa
derin uykuya gelincede yatagina koy, bi kaç ay sonra sen sigmazsin yataga çocuk nereye sigacak
kusmuyorsa birak biraz aglasin diycem ama bellide olmaz
benim ki direk kusuyor yataginda aglarsa
Tamam tavsiyenize uyacağım herdonemdede farklı bir sorunları oluyor çocukların sen nasılsın bu arada iyimisinMarala katılıyorum.ben memeden keserken öyle yapmıştım.benimki çok duskundu.emziriyodum.babası uyutuyodu.umudum yoktu ama çabuk alışmıştı.ama iki yaşındaydı.annem gelince belki ben de denerim.babası geç geliyor.olmuyor.bu ara kızında 4 .5 yas kötü rüya korku dönemi bi de o geliyor.iyice sığmaz olduk.