2015 Şubat Anneleri

Günaydın kızlar. çocuklara test dağıttım acil konuşmam lazım sizinle. dün gece tunayı emzirmeyeyim dedim. iki gibi uyandı ve sabah yedi olduğunda hala uyumamıştı. ağla ağla perişan olduk. . nprmalde aabaha kadar emdiği için yanımızda yatıyordu son iki üç haftadır, bende dün gece yatağına yatırdım, başta ağlamadı ama hiç de uyumadı saat brş oldu sabrım tükendi tunacım uyu artık dedim, nerden dedim.. içli içli ağladı hep saat altı oldu emzirdim yine koydum yatağa mümkün değil, bar bar bağırıyor. şimdi de bırak yatağa loymayı kucağımızdan inmiyor. çok yanlış yaptım. Gonul83 Gonul83 canım sen nasıl yapmıştın yanınızda mı yattı ilk gün? ben yanımızda yatmaya alışıp da tekrardan böyle zor bi gece geçirmeyelim diye yatağına bırakmıştım. uyku eğitimi yaparken bile böyle olmamıştı :KK43: ne kahvaltı yaptı ne uyudu napıcam ben çok Üzgünüm :KK43:
Ayy canımmm yavrum kıyamam :( annesi o kadar da zorlama bence, pat diye alışamaz, ayaz bizim yatağımızda değil ama Yatağı bizimkinin yanı başında yerde.. Aşama aşama git p kadar inat etmeye gerek yok, sana olan başı zedelenmesin yavrumun :( kıyamam sana da asıl senin için zor :(

Maral yardmna ihtiyacm var.
Kızım tam 14 aylık ama hala 9.5 kilo aşırı iştahsız.
Önceden 2 lokma yerdi şimdi o da yok. Sürekli peşinde mama mama diye ağlıyor ne teklif etsem reddediyor illa emme derdinde.
Meme sürekli ağzında süt zaten eskisi gibi doyurucu değil doymuyo haliyle ve akşama kdr mama mama ağlıyor ya.
Deliricem artık
Kadir bey sipraktin şurubu bu aylara öneriyor mu.
Aslında kullanmaya da korkuyorm üzülüyorm bu zmaana kadar ağrı kesici bile vermedim.
Sence ne yapmalıyım.
İştahsızlık dönemsel değil hep iştahsız herşeyi zorla yediriyodm şimdi artk hiç yemiyor gibi 2 kaşık çorbayı ağzna ağlata ağlata döküyorum
Sence ne yapayım kullanaym mı ilacı
z2YW1g.jpg

bak canim bu tabloya gore kiziyin kilosu ortalama sinirda
kilo alimi az da olsa oluyormu hepden durdumu yoksa
kadir bey yok simdi 5 mayis da gelecek ona soralim istersen, acele etme spirakdin için
yan etki oalrak hirçinlik uykusuzluk yada asiri uyyuma falan yapabiliyor

bide dogum kilosu nasildi,3 kg dan az sa normal bugun ku kilosu
genetik olabilir
kadir bey genelde oneriyor zarari yok diyor ama ben veremedim ogluma ,aldim geldim TR den elim gitmedi
dedigin gibi agri kesici bile vermezken onu vermeye elim gitmedi

yemesi için maalesef meme yi azaltmakdan baska çaren yok
suerkli meme agzindaysa illaki istahini azaltacak kdr sut geliyodur yani ustun koru sutu içince memeden açligi o an için gidiyodur

4-5 saat meme vermemeyi basarabilirsen yiyebilir belki

benim oglan yemek arasini açinnca ta$ olsa yiycek ama iste en az 4 saat falan agzina bisey sokmamasi lazim
bu sure dustumu sinir harbi yasiyorum yedirene kadr
az once çorbayi vermeyince elime vuryordu , sabah esimle isimiz vardi oda bizimle arabada durdu uyudu uyandi falan buyukleri okuldan almaya gittim ona yeirmeye zzmanim olmadi
bi muz yemisti arabadayken
oglen 12 de artik mama dye agliyordu dizlerinde derman kalmamaisti açlidan :)
bide parkdan gelince guzel yiyor :)
dene bakalim aç birak yorulsun oynasin hiç bisekilde emzirme
yinede yemiycekmi

Son düzenleme:
maralım inşallah böyle devam eder. bugün öğlen de yatırdım azıcık oyun yaptı yatır kaldır yapınca. dışarı çıktım eline oyuncak verip sonra on dakkaya uyudu :KK57:

dün gece üç kez kustu bizimki de canım. hatta son kusması daha fazlaydı. balgamı vardı hep zaten onu çıkardı bayağı üstü başı mahvoldu. o an nerdeyse vazgeçecektim ama bişey oldu vazgeçmedim. sonra hemen uyudu zaten. şunca zamandır sadece bi kez hastayken kusmuştu. o kadar ağladıki kustu yani düşün. bi dene bi gece belki ikinci gece benimki gibi olur?
yok ben kusmasina goz yumamam ki
herseyi gormezden gelirim ama kusma dedinmi olay biityor bende :)
iki gecedr uyanmasi normale döndü bakalim ilerleyen gunlerde nolucak

bizde uykuya dalma sorunu yok , bazen bi dk da dusuyor emzik agzindan o kdr kolay uyuyorki
bizim olay gece 12 den sonra basliyor
uykuyada memede dalmiyor ama uyaninca meme istiyor ben hiçbisey anlamadim çozemedim bu çocugu balla

Günaydın kızlar. çocuklara test dağıttım acil konuşmam lazım sizinle. dün gece tunayı emzirmeyeyim dedim. iki gibi uyandı ve sabah yedi olduğunda hala uyumamıştı. ağla ağla perişan olduk. . nprmalde aabaha kadar emdiği için yanımızda yatıyordu son iki üç haftadır, bende dün gece yatağına yatırdım, başta ağlamadı ama hiç de uyumadı saat brş oldu sabrım tükendi tunacım uyu artık dedim, nerden dedim.. içli içli ağladı hep saat altı oldu emzirdim yine koydum yatağa mümkün değil, bar bar bağırıyor. şimdi de bırak yatağa loymayı kucağımızdan inmiyor. çok yanlış yaptım. Gonul83 Gonul83 canım sen nasıl yapmıştın yanınızda mı yattı ilk gün? ben yanımızda yatmaya alışıp da tekrardan böyle zor bi gece geçirmeyelim diye yatağına bırakmıştım. uyku eğitimi yaparken bile böyle olmamıştı :KK43: ne kahvaltı yaptı ne uyudu napıcam ben çok Üzgünüm :KK43:
YOk canım ben karar verdiğimde memesiz uyuyacak gece uyandığında meme verilmeyecek ve kendi yatağında yatacak dedim. Uyku saatleri yaklaştığında emzirdim sonra oynadık kitap baktık falan ninni dinledik telefondan kucağımda pispisladim yatağına koydum gece uyandığında aşırı ağladı 2 saat ağladı sussun diye bir sürü şey yaptım kucağımda uyudu koydum yine yatağına öyle uyudu ve sonra hiç o kadar ağlamadı mızmızlık dışında daha önceden yatağına Biraz alistirmistim yoksa hepsi bir arada zor olurdu. O ağlarken gel bana sor çoğu kişi yaşadı zaten bu durumu insanın içi parça parça oluyor ama yapmam lazımdı mecburdum şimdi keşke daha önce yapsaydım dedim bu kadar eziyet çektim aynı yatakta meme ağzında zırt pırt uyan perişan oluyordum. Şimdi sizi düşündüm bence aşama aşama git niye böyle hemen karar verdin ki önce memesiz uyut sanırım seninki yatağında yatiyor. Gündüz ver gece uyumadan ver ama memede uyumasın gece yine verme azalır ağlaması ben hep kendimi söyle teselli ettim şuan ağlıyor Evet uykusu var hasta değil aç değil hepsinden eminim sadece alışkanlığı var günden güne bu duruma alışacak inan çok rahat edeceksiniz yeb4 yeb4 farkı anlamıştır şimdiden :)

z2YW1g.jpg

bak canim bu tabloya gore kiziyin kilosu ortalama sinirda
kilo alimi az da olsa oluyormu hepden durdumu yoksa
kadir bey yok simdi 5 mayis da gelecek ona soralim istersen, acele etme spirakdin için
yan etki oalrak hirçinlik uykusuzluk yada asiri uyyuma falan yapabiliyor

bide dogum kilosu nasildi,3 kg dan az sa normal bugun ku kilosu
genetik olabilir
kadir bey genelde oneriyor zarari yok diyor ama ben veremedim ogluma ,aldim geldim TR den elim gitmedi
dedigin gibi agri kesici bile vermezken onu vermeye elim gitmedi

yemesi için maalesef meme yi azaltmakdan baska çaren yok
suerkli meme agzindaysa illaki istahini azaltacak kdr sut geliyodur yani ustun koru sutu içince memeden açligi o an için gidiyodur

4-5 saat meme vermemeyi basarabilirsen yiyebilir belki

benim oglan yemek arasini açinnca ta$ olsa yiycek ama iste en az 4 saat falan agzina bisey sokmamasi lazim
bu sure dustumu sinir harbi yasiyorum yedirene kadr
az once çorbayi vermeyince elime vuryordu , sabah esimle isimiz vardi oda bizimle arabada durdu uyudu uyandi falan buyukleri okuldan almaya gittim ona yeirmeye zzmanim olmadi
bi muz yemisti arabadayken
oglen 12 de artik mama dye agliyordu dizlerinde derman kalmamaisti açlidan :)
bide parkdan gelince guzel yiyor :)
dene bakalim aç birak yorulsun oynasin hiç bisekilde emzirme
yinede yemiycekmi
Bu tabloya bakınca da gelişimi iyi görünüyor.
78.5 cm 9.5 kilo
Doğum 51 cm 3430 gr dı.
Ozman ne alıyosa emerek alıyor gelişiminde çünkü düzenli bir yemesi yok.
Dediğin gibi emmeyi planlı vermem lazım çünkü her istediğinde emziriyorum böylece yemeğe isteği kalmıyor.
Ama bu durum benim içn yemiyor içmiyor bari emerek doysun şeklinde oluyor bakalm ağlasa da sabretmeliyim ozman bir süre yemeğini yiyene kadar.
Sürekli değişik bişeyler veriyorum yesin diye tadına bakmadan reddediyor.
Tatlıya karşıyım ama kek yaptım yesin diye onu da reddetti daha ne yapayım ya.
Yemeyen çocuk çok zor gerçekten allah sabır versin.

Ayy canımmm yavrum kıyamam :KK43: annesi o kadar da zorlama bence, pat diye alışamaz, ayaz bizim yatağımızda değil ama Yatağı bizimkinin yanı başında yerde.. Aşama aşama git p kadar inat etmeye gerek yok, sana olan başı zedelenmesin yavrumun :KK43: kıyamam sana da asıl senin için zor :KK43:
Şu an diş de bastırıyor sanırım, bu akşam emzireyim o Zaman gece iki üç gibi, bide sabah.. Yada emzirmeyeyim de yanımızda mı yatsın? Bugün çok huysuz, yemek de yemedi doğru dürüst. Sabah gecenin yorgunluğuna rağmen bölük pörçük yarım saat uyumuş.. Zaten hep böyle oluyor. Eğer gece köyü geçtiyse o sabah da kötü oluyor..

YOk canım ben karar verdiğimde memesiz uyuyacak gece uyandığında meme verilmeyecek ve kendi yatağında yatacak dedim. Uyku saatleri yaklaştığında emzirdim sonra oynadık kitap baktık falan ninni dinledik telefondan kucağımda pispisladim yatağına koydum gece uyandığında aşırı ağladı 2 saat ağladı sussun diye bir sürü şey yaptım kucağımda uyudu koydum yine yatağına öyle uyudu ve sonra hiç o kadar ağlamadı mızmızlık dışında daha önceden yatağına Biraz alistirmistim yoksa hepsi bir arada zor olurdu. O ağlarken gel bana sor çoğu kişi yaşadı zaten bu durumu insanın içi parça parça oluyor ama yapmam lazımdı mecburdum şimdi keşke daha önce yapsaydım dedim bu kadar eziyet çektim aynı yatakta meme ağzında zırt pırt uyan perişan oluyordum. Şimdi sizi düşündüm bence aşama aşama git niye böyle hemen karar verdin ki önce memesiz uyut sanırım seninki yatağında yatiyor. Gündüz ver gece uyumadan ver ama memede uyumasın gece yine verme azalır ağlaması ben hep kendimi söyle teselli ettim şuan ağlıyor Evet uykusu var hasta değil aç değil hepsinden eminim sadece alışkanlığı var günden güne bu duruma alışacak inan çok rahat edeceksiniz yeb4 yeb4 farkı anlamıştır şimdiden :)
Tuna normalde kendi kendine yatağında uyuyor. Gece on ikide uyanıyor. Birkaç haftadır her uyandığında emzirdim ve yanımızda uyudu. Bende dün keseyim dedim. Neden aniden karar verdim bilmiyorum normalde plan program yaparım hep. Sence bu gece ne yapayım? Bu kadar ağlamışken devam mı edeyim yoksa bir kez emzireyim mi? Üff hiç bu kadar stres olmamıştım, diyeti de bozdum :(

Valla harikasın..inşallah bu düzene alışır da hep böyle gider.darısı benim gibilerin başına:nazar::KK49:
amiin :) çok teşekkürler canım :)

Gecen Nasıl geçti canım ?
çok iyiydi canım nasıl oldu anlamadım koydum ağlamadı ve üç dakikada yyudu. inşallah böyle devam eder.

bugün de hastaneye gittim başka bi doktora mr sonucumu göstermeye ama acil ameliyatı çıkmış. aramadılar da beni şerefsizler ya. ben çocuğumu bıraktım geldim dedim randevulu hastayım nasıl aranmaZsınız? sinir oldum varya. neyse gittim kendime tişört falan aldım azcık dolandım iyi geldi.

giderken de uyuttum burda yanına yattım uyudu şükürler olsun.

amiin :) çok teşekkürler canım :)

çok iyiydi canım nasıl oldu anlamadım koydum ağlamadı ve üç dakikada yyudu. inşallah böyle devam eder.

bugün de hastaneye gittim başka bi doktora mr sonucumu göstermeye ama acil ameliyatı çıkmış. aramadılar da beni şerefsizler ya. ben çocuğumu bıraktım geldim dedim randevulu hastayım nasıl aranmaZsınız? sinir oldum varya. neyse gittim kendime tişört falan aldım azcık dolandım iyi geldi.

giderken de uyuttum burda yanına yattım uyudu şükürler olsun.
Çok sevindim senin adına da özellikle de Begüm için :) süpersin walla.. İmşalöah da güzelce devam eder..

Ya var ya önemsemiyorlar çünkü, senin ne halde hastaneye geldiğinden bi haberler umrunda değil oradakilerin :( iyi yapmışsın en azından kendin için bişi yapmış oldun insan iki çaput alınca bile Nasıl Mutlu oluyor :))

Şu an diş de bastırıyor sanırım, bu akşam emzireyim o Zaman gece iki üç gibi, bide sabah.. Yada emzirmeyeyim de yanımızda mı yatsın? Bugün çok huysuz, yemek de yemedi doğru dürüst. Sabah gecenin yorgunluğuna rağmen bölük pörçük yarım saat uyumuş.. Zaten hep böyle oluyor. Eğer gece köyü geçtiyse o sabah da kötü oluyor..
Bana sorarsan önce tekrar yatağında yatmasını sağla, yatak sizin odanızda mı? Olursa daha iyi olur bence.. Şimdi temas isterse de dokunursun en azından..kendi yatağına alışınca da bi kaç gün veya en fazla bir hafta sonra emzirmeme işine başla.. Ayaz mesel saat başı veya bazen yarım saatte uyanıyordu, kendime dedim ki bi saatten önce kalkarsa kesinlikle meme yok sonra binince seferinde gün gün 15 dk erteledim, şimdi mesela 2,5 saat geçmeden emzirmiyorum.. Ama tabi her gün artırmadım, hep en az iki gün bekledim artırmak için.. İşe yarıyor gibi Ama bakalım.. Gündüz uykusuna hiç ellemiyorum zor uyuyor bazen memede bazen kucağımda sallanarak arada da uyanıyor ama o önemli değil önemli olan gece benim için

canım benim :( neler hissettiğini anlayabiliyorum.. nacizane fikrim en önce odasını ayırmakla başlaman.. yaz da geliyor başka bir odada yatırman mümkün mü? ev sobalı yatıramıyorum demiştin yanlış hatırlamıyorsam.

önce sizden bağımsız kendi odasında yatmayı öğrenirse gerisi daha kolay gelir gibi geliyo bana..

Ne mutlu size başardınız bu işi çok sevindim canım inş memeden de böyle kolay ayrılır peki gece uyandığında emzirerek mi uyutuyosum canım
çok teşekkürler. daha önce de gece bazen emmek için uyanıyordu. emzirip yatağına koyunca uyuyordu. bazen sallanmak istiyordu saatlerce sürdüğü oluyordu. şimdi bu aralar gece uyanmıyor. memeyi şimdi kesmeyi düşünmüyorum. onu zamanı gelince düşünücem. zorlamıyor beni yeterki emip koyduğumda kendi uyusun.

ayrıca Begüm de inanılmaz duygusal bi bebek. azıcık kızdan dudaklarını büker. çok zor oldu ilk gece. ama başaramam deme. mutlaka alışıyorlar.

yok ben kusmasina goz yumamam ki
herseyi gormezden gelirim ama kusma dedinmi olay biityor bende :)
iki gecedr uyanmasi normale döndü bakalim ilerleyen gunlerde nolucak

bizde uykuya dalma sorunu yok , bazen bi dk da dusuyor emzik agzindan o kdr kolay uyuyorki
bizim olay gece 12 den sonra basliyor
uykuyada memede dalmiyor ama uyaninca meme istiyor ben hiçbisey anlamadim çozemedim bu çocugu balla
vallahi nasıl oldu bilmiyorum ama gözyumdum o an kusmasına. vazgeçersem bir daha asla cesaret edemezdim.

senin Hakan ustalık eserin olacaktı ama fena çıktı bu çocuk da :))

Çok sevindim senin adına da özellikle de Begüm için :) süpersin walla.. İmşalöah da güzelce devam eder..

Ya var ya önemsemiyorlar çünkü, senin ne halde hastaneye geldiğinden bi haberler umrunda değil oradakilerin :KK43: iyi yapmışsın en azından kendin için bişi yapmış oldun insan iki çaput alınca bile Nasıl Mutlu oluyor :))
canım benim çok sağol şimdi tek korkum bi anda kötüler mi bu düzeni acaba şu an çok iyi gidiyoruz maşallah. inşallah böyle devam eder.. uyku düzeni falan biraz şaştı saatler ama olsun başka bi düzen oturtacak belkide.

hiç sorma belki çok uzaktan gelecek o insan belki işten iZin alıp gelecek. hiç umursamıyorlar..

neyse dediğin gibi bi bakıma iyi oldu tişört aldım bi kaç tane ama iğne bile alsan iyi geliyo insana :)

çok teşekkürler. daha önce de gece bazen emmek için uyanıyordu. emzirip yatağına koyunca uyuyordu. bazen sallanmak istiyordu saatlerce sürdüğü oluyordu. şimdi bu aralar gece uyanmıyor. memeyi şimdi kesmeyi düşünmüyorum. onu zamanı gelince düşünücem. zorlamıyor beni yeterki emip koyduğumda kendi uyusun.

ayrıca Begüm de inanılmaz duygusal bi bebek. azıcık kızdan dudaklarını büker. çok zor oldu ilk gece. ama başaramam deme. mutlaka alışıyorlar.

vallahi nasıl oldu bilmiyorum ama gözyumdum o an kusmasına. vazgeçersem bir daha asla cesaret edemezdim.

senin Hakan ustalık eserin olacaktı ama fena çıktı bu çocuk da :))
Kiz varya sanki biliyor da kusuyor
beni en zayif noktamdan vuruyor resmen bacaksiz :)))
uyku konusunda ustalik eserim kizimdi, acemiliklemi yanlsiklilami artik bilmiyorum :))
kendi kendine uyumasini ogrettim 7 senedir hiç sorunum olmadi uyku konusunda

bundada yedirme kilo aldirma tezimi bitirdim doktora yapiyorum:KK70:
onumuzdeki ay dr agoturcem kilosuna bakmak için
nasil olsa saglik sigortasini oduyorum hiç dr yuzude goren yok hakandan baska
param bosa gitmesin bari :KK48:
body pyjamayla 11.5 kg geliyor ama dr da ne çikar bilmiyorum

sen simdi gece emmesi noldu onu de bana
uyanma sayisinda azalma varmi
uyanmasi duzeldiyse sabrederim kusmasina yani elimden geleni yaparim
ama ben odadan çikmistim kustugunda odada olursam kusmaz belki

Slm kızlar bebeğini sütten kesenler olmuş hadi gözünüz aydın
Benim kızın yürümeye niyeti yok akışına bırakıyordum ama 14. Ayı da doldu tırsmaya başladım
Ben iki yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum
Geçen 4 gün hiç emmemişti oh bırakacak heralde dedim tekrar başladı
Hayırlısı bakalım

canım benim çok sağol şimdi tek korkum bi anda kötüler mi bu düzeni acaba şu an çok iyi gidiyoruz maşallah. inşallah böyle devam eder.. uyku düzeni falan biraz şaştı saatler ama olsun başka bi düzen oturtacak belkide.

hiç sorma belki çok uzaktan gelecek o insan belki işten iZin alıp gelecek. hiç umursamıyorlar..

neyse dediğin gibi bi bakıma iyi oldu tişört aldım bi kaç tane ama iğne bile alsan iyi geliyo insana :)
Şu an hiç bozulacak mı diye düşünüp strese sokma kendini, ana odaklan, ne güzel ilerledin baksana :))

Aslında eeeeen baştan yapmak lazımmış direk şöyle ilk aylarda ama işte bilinçsizlik bilmiyoruz ki ilk çocuğumuz :))

Slm kızlar bebeğini sütten kesenler olmuş hadi gözünüz aydın
Benim kızın yürümeye niyeti yok akışına bırakıyordum ama 14. Ayı da doldu tırsmaya başladım
Ben iki yaşına kadar emzirmeyi düşünüyorum
Geçen 4 gün hiç emmemişti oh bırakacak heralde dedim tekrar başladı
Hayırlısı bakalım
4 ay var daha var canim sabur :)
oglun nasil
kaç kg oldu :)))

Bu tabloya bakınca da gelişimi iyi görünüyor.
78.5 cm 9.5 kilo
Doğum 51 cm 3430 gr dı.
Ozman ne alıyosa emerek alıyor gelişiminde çünkü düzenli bir yemesi yok.
Dediğin gibi emmeyi planlı vermem lazım çünkü her istediğinde emziriyorum böylece yemeğe isteği kalmıyor.
Ama bu durum benim içn yemiyor içmiyor bari emerek doysun şeklinde oluyor bakalm ağlasa da sabretmeliyim ozman bir süre yemeğini yiyene kadar.
Sürekli değişik bişeyler veriyorum yesin diye tadına bakmadan reddediyor.
Tatlıya karşıyım ama kek yaptım yesin diye onu da reddetti daha ne yapayım ya.
Yemeyen çocuk çok zor gerçekten allah sabır versin.
yani illaki sutun vardir canim helede surekli emiyorsa sutsuz olman imkansiz ama iste yetmiyodur bide hareketli bi bebekse emdigini hep yakiyodur
emzirme nin arasini açinca duzeleceginize inaniyorum ben
en azindan tadina bakacakdir
eline verince agzina atmazmi hiçbiseyi

Tuna normalde kendi kendine yatağında uyuyor. Gece on ikide uyanıyor. Birkaç haftadır her uyandığında emzirdim ve yanımızda uyudu. Bende dün keseyim dedim. Neden aniden karar verdim bilmiyorum normalde plan program yaparım hep. Sence bu gece ne yapayım? Bu kadar ağlamışken devam mı edeyim yoksa bir kez emzireyim mi? Üff hiç bu kadar stres olmamıştım, diyeti de bozdum :KK43:
Sen sadece gece emmesinimi biraktirmak istiyorsun ben öyle başladım gündüz emziriyodum şimdi tamamen kestim öylede böylede ağlıyor çünkü. Bana kalsa aglamisken devam et inanki kötülük yapmıyosun vicdanın rahat olsun ailenin huzuru için onun deliksiz uyuması için biraz daha dayan sabret. Benimki artık alıştı biliyorki gece uyanınca yapacak hiçbir yok oda hiç uyanmıyor biberondur suttur sudur hiçbişey vermiyorum bide onun için kalkmasın

yani illaki sutun vardir canim helede surekli emiyorsa sutsuz olman imkansiz ama iste yetmiyodur bide hareketli bi bebekse emdigini hep yakiyodur
emzirme nin arasini açinca duzeleceginize inaniyorum ben
en azindan tadina bakacakdir
eline verince agzina atmazmi hiçbiseyi
Atıyo genelde zaten eline veriyorum ama ağzına alıyo işine gelmedimi tükürüyor sonra da mama sandalyesinden aşağıya atıyor hepsini
Ayran yapar veririm eline
Meyveli ya da sade süt veririrm bi tadına bakar işine gelmeyince sallar sallar etrafa saçar onu da.
Çorba koydum verdim olduğu gibi döktü mama sandalyesine.

Back
X