aman bosver onlari alin kendiniz belliydi sorun cikacagi, hayir alicak olan alirdi bu kadar oyalamazdiAraba puset alicam diye diye bize dokuz ay aldirmayan kaynanam en sonunda durumumuz yok diyerek almama karari vermis. esim küplere bindi ama bana kızdı ben sana alalim bosver sunlari demedim mi sana diye. haftasonu gidip alicaz simdi. ama herkes verdigi degeri görür.
canım ishal değilim ama pazar sabahından beri 8 kere falan büyük abdeste çıktım... normalde günde bir yada hiç çıkardım ve zor yapardım... şimdi hem yumuşak hemde karnım inceden ağrıyor... 35. haftanın etkisi midir nedirkızlar deli gibi bir ishalim başladı hayatımda böyle ishal olmamıştım. bir anda uykudan uyanıp başladı anlamadım. panikledim karnımdan da sesler geliyor sanki
Hahha ben bu ara çok parmaklandım o yizden çözdüm2 parmak belli biyere kadar giriyo orası normal vajina boyu ondan sonra devamında biraz daha giriyosa onu parmakla bakıyo soktuğu 2 parmaktan 1i daha ileri gidiyosa 1 cm açıklık 2 side gidiyosa 2cm eğer 2parmaktan fazlaysa 3. Parmağıda sokuyo
Amann canım üç kuruş fazla verip kafam rahat olsun derdim ben.... bundan sonra öyle yapın... kaç gündür okuyorum okuyorum sinir oluyorum... gerek yok bişey almanıza ona denk takısını takın der geçerdim benAlmalari inan önemli degil. dokuz aydir millete arabasini biz alicaz diye diye bi havalar bi havalar görmen lazim. insan sinir oluyo. gel de gül bu kadınin yüzüne iste. ayni seyi biz araba alirken de yapti. arabayi biz aldik kayinpederimin üstüne yaptik sigortasi az mi ne cikiyomus. her yerde araba aldim geline diye gezdi. gel de çıldırma.
Amann canım üç kuruş fazla verip kafam rahat olsun derdim ben.... bundan sonra öyle yapın... kaç gündür okuyorum okuyorum sinir oluyorum... gerek yok bişey almanıza ona denk takısını takın der geçerdim ben
Ayyy yesin valla kendini... yapmayacaksan dile getirme insanları oyalama... neyse canım sıkma canını son günlerimiz tadını çıkarmaya bakBu hic aklima gelmedi. takısı da onun olsun. bi ceyrek bile takmayacak eminim. annem aldikca o konusuyo. o sussun da ben ona para vericem yeter ki sussun. sinir olmamak elde degil. simdi de ben nasil böyle bi hata yaptim diye takıyorum. kendi almaz ona emindim de amcası falan diyince ayip olmasin cocuga dedim. ahh ahh bu da ders olsun bana. bi daha akıllanırım insallah. dur simdi yarin gidiyim de arabasini da annem aliyo diyim o da yesin kıskançlıktan kendini.
İshal doğum öncesi başlar falan diye duymuştum o yüzden korktum ama bilmiyorum.bugün yediklerimden de olabilir ama 10dkda 1 wcdeyim hayatımda hiç böyle olmamıştım.gebelik boyunca 2-3 kere kabız oldum ama ishal ilk kez oluyorcanım ishal değilim ama pazar sabahından beri 8 kere falan büyük abdeste çıktım... normalde günde bir yada hiç çıkardım ve zor yapardım... şimdi hem yumuşak hemde karnım inceden ağrıyor... 35. haftanın etkisi midir nedir
Canım ayrıntılı bir şekilde anlatmışsın, hiç bilmediğim bir konu idi, öncelikle teşekkür ederim, öğrenmiş oldum. DOktorunun bu şekilde ilgilenmesi çok hoşuma gitti. Keşke burada da öncelikle normal doğum için bu kadar çaba sarfedebilecek doktorlarımız olsa. Yaşayacak olan sensin, ama yazdıklarını okurken benim içime doğan, bu uygulamanın işe yarayacağı oldu. İnşallah da öyle olacak. Senin yerinde olsaydım, ucunda sezeryan görünüyorsa, ben denerdim bu yöntemi. 37+1 de kocaman bebiş olmuş olacak, artık premature olmayacak Allah'ın izniyle. Hakkında hayırlısı olsun canım, kararın ne olursa olsun, dualarımız seninle olacak.
O işlem burda yapılsa doktorun ardından ne kadar laf söylenir mahkeme lere taşınır konu tanidigim birine yıllar önce yapmışlar sancisi aşırı olmuş ama o doğum anında yapılmış ebe çevirmiş doktordan gizli ve çocuk doğmuş ama şöyle hi durum var aynı yöntem olmayabilir çünkü dediğim doğum zamanı gelmiş kişiye yapılmış korkutmak istemem yani ama helal olsun sezeryan D 2 hafta önce değil doğum zamnina yakin zamanda yapılıyor ne güzel
ahududu yaprağı hakkında bilgi verir misin canım neden ne keder ne zamandan sonra kullanılıyor vs
Slm hanımlar benim önceki iki gebeligimde de böyle bişi yaşamadım bunda bu kasılmalar başladığında karnim sert oldugunda kalp carpintim oluo sanki kalbim sıkışıo gibi oluyor daralıyorum ateş basıo boğulma hissi oluyor suan 33 hafta 34 hafta arasındaym bunları yaşayan varmı acaba korkuyorum doğumda sıkıntı olmaz inşaallah
Canım hala devam ediyorsa hastaneye git... doktorumu aradım ben bu kadar sık çıkınca... ishal değilsen sıkıntı yok dedi... hamilelikte ishal sıkıntılıymış...İshal doğum öncesi başlar falan diye duymuştum o yüzden korktum ama bilmiyorum.bugün yediklerimden de olabilir ama 10dkda 1 wcdeyim hayatımda hiç böyle olmamıştım.gebelik boyunca 2-3 kere kabız oldum ama ishal ilk kez oluyor
Canim ben bugün ara ara bakabildim, bu yazdigini geriden okurken yeni gördüm pardon
Rica ederim, sizlerle paylasmak istedim. Burada gercekten farkli yaklasiyorlar olaya. Gecenlerde Türkiyeden bir jinekologla da yazismistim o da bizde o tür uygulamalar yok dedi. Ama simdi devlet normal dogumda israrci ya yakinda baslar dedi. O da sezeryan yanlisi bir jinekologtu anladigim kadariyla.
Insallah dedigin gibi olurIyi ki burada sizler varsiniz :)
Benim esim de ters bebekmis, onu da ebeler dogum aninda döndürmüslerBunu yeni ögrendik. Eskiden tabi sezeryan yoktu ebeler bir sekilde döndürüyordu veya ters dogum yaptiriyorlardi.
Yapilan sey ayni sey olabilir. Sancili oldugunu tahmin ediyorum cünkü bugün doktor denemek icin hafif ittirdi bebegi agri hissettim. Bana yapmadan önce rahmi gevsetici bir ilac verecekmis.
Evet planli sezeryan da hesaplanan dogum tarihinden 4-5 gün önce yapiliyormus. Bunu ben de begendim. :)
Canim bize hastanede anlatilan su sekildeydi:
34. haftadan önce icilmemesi gerekir. (Erken acilmayi önlemek icin)
37. haftadan sonra 7 gün boyunca günde 1 bardak. Sonra bir hafta ara. 39. haftada 7 gün boyunca günde 4 bardaga kadar. Sonra tekrar ara verilmeli. Ara vermek dozun fazla asilmasini ve vücudun fazla uyarilmasini önlemek icin önemli.
Bende de kasilma oldugunda nefesim daraliyor. Sıkışma bogulma hissi yasiyorum. Kaskati kaliyorum bir süre
Arkadaslar ben daha suan 33haftalik hamileyim sizde bu haftalarda ayaklarinizda sislik vqrmiydi bende hic bisey yok
Iyi yaptın canım ben 5 günde bir jiletle idare ediyorum doğuma kadar artıkCanım ben cumartesi kontrolde sordum doktoruma kuaföre gidebilir miyim diye? Gidebilirsin dedi. Çarşamba gününe aldım randevumu.
ben eşime de kıyamıyorum oda çok ebrar istiyor iki ismi olacak ebrar duru. oda babası sonuçta içinde kalmasın yazıktır. ama esrar ikra duru koyacaktı 3 isim zor ikna edip birini seçtirdim
Günaydın hanımlar nasılsınız bakalım
Ben kendime nazar ettim iyi bu gece uyuyorum dedim 4 den sonra gene uyuyanadım karnıma iğne batıyo gibi oldu boğazım agrıyo ayaklarım şiş daha yasam ne ler var oyy
Eşim sabah gülüyor kızımın oyuncağı gibi yürüyorum diye yurudume şükret dedim attaki kemiklerin hepsini öğrendim agrılarından
Serin yerde tutabilirsin..ben de alıcaktım da buzdolabında beyazlar dedi alıcağım yerdeki satış elemanı, ondan dedimErken mi sipariş verdik bilemedim
Kağıttan akmaz herhalde. Petegi açık olmayan oda da bıraktım bugün
Almalari inan önemli degil. dokuz aydir millete arabasini biz alicaz diye diye bi havalar bi havalar görmen lazim. insan sinir oluyo. gel de gül bu kadınin yüzüne iste. ayni seyi biz araba alirken de yapti. arabayi biz aldik kayinpederimin üstüne yaptik sigortasi az mi ne cikiyomus. her yerde araba aldim geline diye gezdi. gel de çıldırma.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?