ayy Allah korusun epey kotu olmuş ya onların kiÇocuk biraz büyüdüğünde kesinlikle cam kullanma canım. Görümcem bebekken elinden düşürmüş kırmış baya bi cam kırık dikiş uğraşmışlar
benim de 11 mart kızlar 16 aralık ta beklenen doğum tarihi :)Oh canım ya cok sevindim tamam. Sat larımız aynı yani 11 Mart.
Maalesef koca kız oldu hala elinde dikiş izleri var o yüzden çok korkarım ben. Ama bu dediğim tutunup ayaklanmaya başladığı dönemler için geçerli. İlk 4-5 ay rahatlıkla kullanabilirsin ama eline tek verme yine de sen içir yada mutlaka yanında ol. Ben kızımda cam hiç kullanmadım korkumdan diğer biberonu da 3-4 ayda bir değiştirirdim tertemiz kullanırdı :)ayy Allah korusun epey kotu olmuş ya onların ki
ben de avent cam aldım daha sağlıklı diye ama ilk etapta çok sorun olmaz zaten tutamayacağı için ilerde plastikle değiştiririm ihtiyaç olursaMaalesef koca kız oldu hala elinde dikiş izleri var o yüzden çok korkarım ben. Ama bu dediğim tutunup ayaklanmaya başladığı dönemler için geçerli. İlk 4-5 ay rahatlıkla kullanabilirsin ama eline tek verme yine de sen içir yada mutlaka yanında ol. Ben kızımda cam hiç kullanmadım korkumdan diğer biberonu da 3-4 ayda bir değiştirirdim tertemiz kullanırdı :)
Aynen aynen ilk zaman sıkıntı olmaz benim dediğim biraz daha ayaklandığı zamanben de avent cam aldım daha sağlıklı diye ama ilk etapta çok sorun olmaz zaten tutamayacağı için ilerde plastikle değiştiririm ihtiyaç olursa
Yorum yazmadan geçemedim :) İyi olmuş. Keşke birileri de beni utandırsa.Burdaki kv yakinmalarini okuyodum. Feeekatt az daha bekleyim katilmayim dedim. Patavatsizliklari vardi baya hemde cogunda sustum kimisinde cevap verdim falan sonra hamile kaldim baktim patavatsizliklari falan kalmadi batan sozleri kalmadi. O ole davranmaya baslayinca bnde ona gore davranmaya biraz daha yakin olmaya basladim. Yeni gundem neden torununa hic bse almio idi? Ilk torunu olmasina ragmen. Smdiye kdr bizim icin degil ama daha onceden denk gelip aldigi bi tane uyku tulumu bi tane fermuarli icine koymalik tulum 3 tane zibini 1 poset dolusu oyuncagini gormustk. Nie hc bse almio hep benm annem alio vs die solenip duruyodum. Gecenlerde araba ve pusetten bahsetti bnde almadk daha dedm. Bugun gidip bakalim dedi iyi dedim. Gittik beni utandrdi . Arabasini pusetini kucuk sallanir besigini emzirme yastigini 1 tane 5 li giysi takimini banyo filesini ve sungerini bi tane de onden fermuarli yumos battaniyesini aldi. Saolsun.. utandim valla cirkefligimden :))(
Belki inanmayacaksın ama biz halen yarım kolla dolaşıyoruzHerkese günaydınnn..Sabah kalktım telefonun hava durumunda hissedilen sıcaklık 2 derece yazıyor.Hissetmen istediğimden emin değilim :)
Ewt cnm bi hesaplayim dedim hesaplayicida ole yani ayniyiz.Oh canım ya cok sevindim tamam. Sat larımız aynı yani 11 Mart.
Valla bilemiyorum artik 2 yi gectimde 10 cm dusununce zaten bende ipler kopuyogece gece guldurdun beni canim ya. Aynen demekki 2 elide sokup acacak icerde parmaklari :) haşat oluruz o vakit :)
Kiz once bi bu mesaji anlayip cozekte dogum tarihine bakariz :)Canim bu konu benimde aklima hic yatmadi . Benimde son adet tarihim 9 mart.
Ulturasonda 22 mart hamile kalmis olarak gozukuyor.
Internetteki hesaplayici 14 aralik dogum gosteriyor.
Yarin 36.0 hafta oluyor.
Yani simdi benim:
14 aralikta mi yoksa
22 aralikta mi ? Dogum olacak ?
Ben internetteki hesaplayica'ya guvenerek kesin araligin 13 14du bilemedin 15'inde kesin dogum yaparim diyorum
Yani simdi benim haftam sizinkilere gore onde gozukuyor.
Bir turlu anlam veremedim
Gelde sen çöz :)
Anladim canm. Dogru haklisin bnde solenidum falan ama dogumdan sonra alir belki ne kaldiysa daha alinck diodm.sasirtti valla buyuklerr saklamis kendini.Almalari inan önemli degil. dokuz aydir millete arabasini biz alicaz diye diye bi havalar bi havalar görmen lazim. insan sinir oluyo. gel de gül bu kadınin yüzüne iste. ayni seyi biz araba alirken de yapti. arabayi biz aldik kayinpederimin üstüne yaptik sigortasi az mi ne cikiyomus. her yerde araba aldim geline diye gezdi. gel de çıldırma.
HahahahahNee 3 mü4 cm olunca ne olacak diyim ama sen cevaplama yine de olur mu
Aynen aynen cnm. Esinle samimi olmaya gerek yok guzellik salonu diye bse varmis bliosunKızlar İnanamıyorum ya ne kadar çok yazmışsınız oku oku bitmedi doğum yaklaştıkça çeneler epey bir düştü:) herkesi bir heyecan sardı Bana da son 7 Haftaya bugün inşallah bebeğim kucağımda :)
Ben de bugün Ağdaya gidiyorum
Eşimle samimi olmayım dedim
Güzellik salonuna gideyim dedim
Ordan da saçımı boyatacam
Sonra 2 vizem var dua edin hiç çalışmadım ama geçeyim :)
İnanamıyorum haftaya bugün hastanedeyim çok ürkünçç
Oh oh hadi gule gule kullaninKaynanalardan çok bahsedilmiş, kaynanam ve görümcem beni fena şaşırttı valla.
İlk zamanlar adını anmıyorlardı bebeğin, koyduğum ismi beğenmemişlerdi vs.
Sonradan büyük bi sevgi kapladı içlerini :)
Görümcem 10 tane takım, alt açma örtüsü, çorap, patik, önlük hatta ağız silme bezlerine kadar almış.
Kaynanamın aldıklarının hepsini görmedim ama aldıklarının dışında 3 tane battaniye, süveterler, hırkalar, patikler örmüş.
Ayrıca arabasını ve komidinini aldı, bana da doğum günümde hamile pantolonu, bluzu, terliğine kadar almıştı.
Allah kalpleri yumuşatıyor demek ki torun olunca :)
Annem de nerdeyse bütün kıyafetlerini, beşiğini, pusetini aldı.
Teyzem bilezik hazırlamış bebişe, battaniyesini, örgülerini vs hazırlamış.
Arkadaşlarımın hepsi 3-5 takım alıp getirdiler her görüştüğümüzde.
Evin bi odası doldu taştı şimdiden, bebek bereketiyle geliyor dedikleri bu olsa gerek kızlar:)
Allah güzel günlerde kullanmayı nasip etsin inşallah hepimize:)
Arabayla puset diyodu ama bu kadarinj beklemiyodum sasirdim o yuzden. Gorumce mevzusu bende yok cunku daha kucuk 16 yasinda ondan bse beklick deglm elbet :) amcamiz var tip okuyo son senesi o hediyesini alir gelir zaten.Yorum yazmadan geçemedim :) İyi olmuş. Keşke birileri de beni utandırsa.
Bizim de ilk bebeğimiz. Ama bir zıbın almamıştır henüz. Doğuma iki ay var. Arabasından odasına biz aldık. Annem kıyafetlerini düzdü diyebilirim. O ise sadece görmeye geldi. Kızıyorum haliyle. Eşime de sırf o üzülecek diye diyemiyorum bir şey. Çikolatasına kadar siparişi verildi, ne kaldı ki geriye. Ne yapmak lazım, nasıl davranmak gerekir bilemiyorum. Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil :)
Kızlar İnanamıyorum ya ne kadar çok yazmışsınız oku oku bitmedi doğum yaklaştıkça çeneler epey bir düştü:) herkesi bir heyecan sardı Bana da son 7 Haftaya bugün inşallah bebeğim kucağımda :)
Ben de bugün Ağdaya gidiyorum
Eşimle samimi olmayım dedim
Güzellik salonuna gideyim dedim
Ordan da saçımı boyatacam
Sonra 2 vizem var dua edin hiç çalışmadım ama geçeyim :)
İnanamıyorum haftaya bugün hastanedeyim çok ürkünçç
bende doğum çantasını hazırladım sayılır daha tam değil ama. bi sürü de eksik var. bebeğin çantası ayrı bana ayrı valiz yaptım nasıl doldu anlamadım ya hiçbi valiz yetmiyor resmen:) annemler de kendine ayrı hazırlar artıkBilemiyoruz işte insan eksik olsun istemiyor o telaşla. Gerçi biraz da hastaneyle alakalı, ne getirin ne getirmeyin demeleriyle. Hoş ani bir durum olduğunda iyi kötü herşey sağlanıyor hastaneler tarafından biz pimpirikleniyoruz. Bizim yarım saat var ev ile hastane arası bakalım hayırlısı.
Canım bazı hastaneler, oto koltuğu/puset olmadan çıkarmıyor bebeği hastaneden. Nedeni de Allah korusun yolda bir kaza falan olur, kucakta olan bebek fırlar diye. Onu öğren hastanenden mutlaka. Rabbim korusun tabi kötü şeyler aklımıza getirmeyelim.
Kizlar epidural normal dogumla alakalı ne düsünüyosunuz???
kızlar benimki kanepede otururken bile sırt üstü şekilde kaykıldığımda tepki veriyo uyuyoken bile aniden güm güm diye tekmelemeye başlıyo gece de 10 saniye bile sırt üstü yattığımda her seferinde mesaj gönderiyo ben de mecbur dönüyorum
bence bütün çekim ücretsiz yapsın karşılığında kabul et:) sonuçta o da reklam yapıyor yani. ama çok mu zorlama olurKizlar fotografci bizim dogum cekimindeki fotograflari cok begenmis. Kendi web sayfasinda kullanmak istiyor. Ben ücreti karsiliginda ekstra fotograflar istemistim, kabul edersem onlari ücretsiz verecegini söyledi. Kabul edip etmemekte kararsiz kaldim.
3-4 parça bebek için tam takım koyduk, bebek bezi, biberon,Merhaba herkese;
Ana kucağı aldınız mı.? Hastane çıkışında taşımak için ya da arabada kullanmak için.? Ne düşünüyorsunuz konuda.?
Bir de doğum çantanıza neler koydunuz acaba.?
ya benimki de öyle demişti torunuma araba alıcam filan ama sonradan şimdilik gerek yok doğsun da öyle acil bişey değil dedi biz de gittik eşimle aldık onun keyfini mi beklicem bebek doğduktan sonra araştırma yapmaya vaktim kalmaz ki al dursun işte kenarda.Valla kaynanam düsündü düsündüyse de. Ben demedim sunu alin bunu alin diye kendi istedi. ama model aylardir belli. onlar yüzünden bi indirim de kacirdim. simdiye kadar bebegin herseyini benim annem ödedi o yüzden altta kalmamak icin de demis olabilir ama cok uzatti.
ana kucağı zaten yeni doğan bebeğe göre yapılıyor altına minder filan koymayın kızlar. bebeğin omurgasına zarar verirsiniz.Alti ay icinde minderle kullanilacak mecbur. genelde de öyle yapiyo kullanan arkadaslar. bizimkiler kıs bebegi olacak ne kadar dısari cikacaklar alti ay muamma tabi. ama anne olmak hep endiseli olmak demek galiba
bence de git al:) ben duyursam mı diye düşündüm sonra da uğraşamam onun için kimsenin minnetini de çekemem diye gittim aldım. o düşünmüyosa kendi sorunu ne yapayım.Esim hayatta söylemez. gidip alalim bosver onlari diyip duruyo. bi yandan diyorum ki ailesini taniyo demek ki git al. bi yandan da biz alacaktik tribini cekmek var. ama bu hafta almazsa haftasonu gidip alicam artik kendim
bilmesem o aldı sanıcam:)))) çok güldüm seninki de ilginçmiş hiç bişey almasa daha iyi değil mi?Ben de kendi kendime ilk bayram heditesi almiştim sen kendine terlik alda parasını veriyim dedi ben aldım baktım az gibi gittim bide parfüm seti aldım eşime verdim bayramda sanki kend almış gibi verdi bilmesem o aldı sanıcam o kadar para lafını açmadı bile ...
ya bisikleti kızından mı kıskanıyorlar eve götürmek yok nedir:) sen söyledin mi peki kayınvalidenlere, annemler bisiklet aldı evde sürüyor kızım diye utanır belki yani.Valla kayınvalideler hep böyle mi bilmiyorum ama ben kızıma hamileyken alışveriş yapmıştım kayınpeder kızdı bizde alıcaz daha alma dedi.çocuğuma bi nazarlık aldılar ve 4 tane zıbın bir de doğumgünlerinde 2 şer 1 er elbise.annem ise bi sürü şey aldı her sene altından bişi alır kıyafet dolu.kızımda aksi gibi kayınvalidemlere gider gitmez bak anneannem aldı diyo sanki biz öğretmiş gibi.kayınpederim bi gün bisiklet almış uygun bulmuş.senin dedi kızıma.çocuk sevindi.sonra bi iki saat sonra aklına ne geldiyse ama eve götürmek yok burda öğren dedi ki biz iki haftada bir falan gidiyorduk.anneme anlattım çok sinirlendi hemen aldı bisiklet hemde başka şehirden otobüsle getirdi.kimseden bişi beklemeyin valla ikinciye hamileyim bu sefer biz de bişi alırız lafını bile yapmıyorlar bırakın bişi almayı bi kap yemek göndermiyorlar.şaşırmayın yani.Ama bazı kayınvalideler de farklı oluyor çık ilgililer.keşke biz de o şanslı gruptan olsaydık
canım öyle deme normal doğum düşünüyorsan perine masajı çok önemli o bölgeyi doğuma hazırlıyor ve kesik ihtimalini azaltıyor. epizyo müdahalesi isteimyorsan mutlaka yap.İnternetten bakayım dedim.Onu yapacağıma dogururum diye düşündüm
ben işyerinde yazlık elbiselerle geziyorum kolsuz kısa kollu. herkes kalın kazak üstüne hırka giyiyor toplantılarda ben çok komik duruyorum:) işten çıkarken de altıma kalın tayt kocaman montlar giyiyorum dışarda üşüyorum çünkü.Bende ayni senin gibiyim durup durup terliyorum. Ates basiyor gibi
yaa çok beğendim :))))) bende baktım ama 1 defalık pahalıma geldi alsam mı almasam mı kararBizde kısmetse daha 4 günlük olacağız ama bunu aldık yılbaşı için
bende de hiç yok neler dediler benim ayaklarım 41 no olmuştu, ayakkabılarını giyemiceksin bilmemne:) her bünye farklı bence. 10 kilo aldım bacaklar incecik sadece göbiş var. hiçbi yerim de şişmedi alyansım bile dar gelmiyorArkadaslar ben daha suan 33haftalik hamileyim sizde bu haftalarda ayaklarinizda sislik vqrmiydi bende hic bisey yok
ay benim de annem kafamı aşırı karıştırdı bi isim seçemedik yaaa bıktım resmen en son kimseyi dinlemeyip kafama göre seçtiğimi koycam.Beeeennnn..Biz de bulamıyoruz eşim çok seçici.Bi de akraba çok onda var bunda var derken hep sevdigimiz isimler gitti.Tamam budur dediğimiz isimlere de kayinvalidem yok dedi 2 tanesine.Hatta bi tanesi iki isimdi ömer akif demiştik ömeri sevmem o ne dedi.O öyle diyince benim.annem de ben de akifi sevmedim ona bakarsanız ama ömer akif iyiydi dedi
İkimizin de sevdiği başta dediğimiz isim emre ama işte kayinvalide elemişti.Eşim de en son geçen akşam aman ya bize ne başkasında varsa var biz de koyalım dedi.Ali Emre dedi en son ama bakalım değişir mi daha :)
defne bana defnetmeyi anımsatıyor, etkilemek gibi olmasın amaYa evet kapı süsü, hediyelikler isimsiz bekliyor :) Duru, Defne, Ayda, Cemre, Nehir. Defne en çok içime sinen ama eşim ağaç ismi diyo istemiyo
Sanmam cnm nst günüm diye gidersen çekeceklerini.hastanen çeksin der karnımda biraz ağrı var desen nstden sonra sancı varsa parmakla bakmak isteyenilir kabul etme kendi drna git sancı çıkarsa.Kizlar bse sorcm. Ben simdi normal onceden gittigim ozel hastaneye gitcemde bugun . Yanliz nst icin ekstra ucret aliolar benimde bu oraya son gidisim olcagi icin daha artik para kaptirmak istemiorum ewimin yakininda devlet hastanemiz var oraya gidip orda cektirip goturmeyi dusunuyorum. Bu devlet hastanelerinde nst acil bolumunde bliosunuz kadin dogumun acil bolumjnde yani. Ben simdi oraya gidip bugun nst gunum onun icin geldim dedigimde cekerlermi? Yoksa kem kum ederlermi . Illa muayene etmek mi isterler. Parmak yemek istemiorumda o yuzden sadexe nst cekip kendi hastaneme gecmek istiorum eger dersenizki ole her isteyene cekmiolar o zaman mecbur kasilmam oldugunu solicem. Oda soyun gec dicek... bilindik senaryooo parmaklarrrrr ...
Kizlar bse sorcm. Ben simdi normal onceden gittigim ozel hastaneye gitcemde bugun . Yanliz nst icin ekstra ucret aliolar benimde bu oraya son gidisim olcagi icin daha artik para kaptirmak istemiorum ewimin yakininda devlet hastanemiz var oraya gidip orda cektirip goturmeyi dusunuyorum. Bu devlet hastanelerinde nst acil bolumunde bliosunuz kadin dogumun acil bolumjnde yani. Ben simdi oraya gidip bugun nst gunum onun icin geldim dedigimde cekerlermi? Yoksa kem kum ederlermi . Illa muayene etmek mi isterler. Parmak yemek istemiorumda o yuzden sadexe nst cekip kendi hastaneme gecmek istiorum eger dersenizki ole her isteyene cekmiolar o zaman mecbur kasilmam oldugunu solicem. Oda soyun gec dicek... bilindik senaryooo parmaklarrrrr ...
Gebelik haftani soyle normalde randevum 2 gun sonraydi ama sanki kasilmam var gibi doktorum da oyle bir durumda nst cektirip bana goster demisti de cekerler heralde amma yazdimKizlar bse sorcm. Ben simdi normal onceden gittigim ozel hastaneye gitcemde bugun . Yanliz nst icin ekstra ucret aliolar benimde bu oraya son gidisim olcagi icin daha artik para kaptirmak istemiorum ewimin yakininda devlet hastanemiz var oraya gidip orda cektirip goturmeyi dusunuyorum. Bu devlet hastanelerinde nst acil bolumunde bliosunuz kadin dogumun acil bolumjnde yani. Ben simdi oraya gidip bugun nst gunum onun icin geldim dedigimde cekerlermi? Yoksa kem kum ederlermi . Illa muayene etmek mi isterler. Parmak yemek istemiorumda o yuzden sadexe nst cekip kendi hastaneme gecmek istiorum eger dersenizki ole her isteyene cekmiolar o zaman mecbur kasilmam oldugunu solicem. Oda soyun gec dicek... bilindik senaryooo parmaklarrrrr ...
AMIN, İnşallah. Sağlıkla gelsinler. Son zamanlar böyle geçecek artık...Bende aynen yogurt meyve flan yiyorum zaten basindan berli kirmizi etten tiksinmisim. Halada oyle. Anca baskasi yaparsa yiyebiliyorum. Yoksa imkani yok. Nefret ettim resmen.
Bide ceviz ve hurma yiyorum gunde 3 tane.hayirlisi artik vakti zamani geldi hepsinin. Teker teker doguracaz insallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?