2016 Aralık Anneleri

ayy Allah korusun epey kotu olmuş ya onların ki
Maalesef koca kız oldu hala elinde dikiş izleri var o yüzden çok korkarım ben. Ama bu dediğim tutunup ayaklanmaya başladığı dönemler için geçerli. İlk 4-5 ay rahatlıkla kullanabilirsin ama eline tek verme yine de sen içir yada mutlaka yanında ol. Ben kızımda cam hiç kullanmadım korkumdan diğer biberonu da 3-4 ayda bir değiştirirdim tertemiz kullanırdı :)

ben de avent cam aldım daha sağlıklı diye ama ilk etapta çok sorun olmaz zaten tutamayacağı için ilerde plastikle değiştiririm ihtiyaç olursa

Yorum yazmadan geçemedim :) İyi olmuş. Keşke birileri de beni utandırsa.
Bizim de ilk bebeğimiz. Ama bir zıbın almamıştır henüz. Doğuma iki ay var. Arabasından odasına biz aldık. Annem kıyafetlerini düzdü diyebilirim. O ise sadece görmeye geldi. Kızıyorum haliyle. Eşime de sırf o üzülecek diye diyemiyorum bir şey. Çikolatasına kadar siparişi verildi, ne kaldı ki geriye. Ne yapmak lazım, nasıl davranmak gerekir bilemiyorum. Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil :)

Oh canım ya cok sevindim tamam. Sat larımız aynı yani 11 Mart.
Ewt cnm bi hesaplayim dedim hesaplayicida ole yani ayniyiz.
gece gece guldurdun beni canim ya. Aynen demekki 2 elide sokup acacak icerde parmaklari :) haşat oluruz o vakit :)
Valla bilemiyorum artik 2 yi gectimde 10 cm dusununce zaten bende ipler kopuyo
Kiz once bi bu mesaji anlayip cozekte dogum tarihine bakariz :)
Anladim canm. Dogru haklisin bnde solenidum falan ama dogumdan sonra alir belki ne kaldiysa daha alinck diodm.sasirtti valla buyuklerr saklamis kendini.
Nee 3 mü 4 cm olunca ne olacak diyim ama sen cevaplama yine de olur mu
Hahahahah
Aynen aynen cnm. Esinle samimi olmaya gerek yok guzellik salonu diye bse varmis bliosun bilmiyoduysan ogren bacim :) ben cahil kalanlardanim demekki.
Oh oh hadi gule gule kullanin
Arabayla puset diyodu ama bu kadarinj beklemiyodum sasirdim o yuzden. Gorumce mevzusu bende yok cunku daha kucuk 16 yasinda ondan bse beklick deglm elbet :) amcamiz var tip okuyo son senesi o hediyesini alir gelir zaten.

Çok heyecanlı ve çok güzel :) umarım hayırlısıyla, sağlıkla alırsın bebişini kucağına

Gunaydin kizlar dun gece inanamiyorum 6 saat uyudum, ama bir evveli gece uykum cok cok azdi. Dun sizdim sanirim :) 7de zor uyandim esimi yolladim ama sonra uykum acildi. Buarada ben kapi susu yapmak icin malzemelerimi siparis verdim bakalim becerebilirim insallah. Buarada haci seriften cikolata ve lokum siparis vericem ama zaten hemen geliyormus az daha bekliyim dedim dunku erirmi beyazlarmi muhabbetinden sonra. Birde cam sebillerden alan varmi memnunmusunuz hani musluklu oluyor

bende doğum çantasını hazırladım sayılır daha tam değil ama. bi sürü de eksik var. bebeğin çantası ayrı bana ayrı valiz yaptım nasıl doldu anlamadım ya hiçbi valiz yetmiyor resmen:) annemler de kendine ayrı hazırlar artık sezeryan olacak 2 gün kalıcaz çünkü

Kizlar epidural normal dogumla alakalı ne düsünüyosunuz???

bence bütün çekim ücretsiz yapsın karşılığında kabul et:) sonuçta o da reklam yapıyor yani. ama çok mu zorlama olur

Merhaba herkese;
Ana kucağı aldınız mı.? Hastane çıkışında taşımak için ya da arabada kullanmak için.? Ne düşünüyorsunuz konuda.?
Bir de doğum çantanıza neler koydunuz acaba.?
3-4 parça bebek için tam takım koyduk, bebek bezi, biberon,
trave l sistem araba almıştık onun ana kucağını kullanıcam arabaya onsuz bindirmem bebeğimi zaten bence sen de kesin ödünç bile olsa eve getirmek için edin bir tane.

ya benimki de öyle demişti torunuma araba alıcam filan ama sonradan şimdilik gerek yok doğsun da öyle acil bişey değil dedi biz de gittik eşimle aldık onun keyfini mi beklicem bebek doğduktan sonra araştırma yapmaya vaktim kalmaz ki al dursun işte kenarda.

Alti ay icinde minderle kullanilacak mecbur. genelde de öyle yapiyo kullanan arkadaslar. bizimkiler kıs bebegi olacak ne kadar dısari cikacaklar alti ay muamma tabi. ama anne olmak hep endiseli olmak demek galiba
ana kucağı zaten yeni doğan bebeğe göre yapılıyor altına minder filan koymayın kızlar. bebeğin omurgasına zarar verirsiniz.

Esim hayatta söylemez. gidip alalim bosver onlari diyip duruyo. bi yandan diyorum ki ailesini taniyo demek ki git al. bi yandan da biz alacaktik tribini cekmek var. ama bu hafta almazsa haftasonu gidip alicam artik kendim
bence de git al:) ben duyursam mı diye düşündüm sonra da uğraşamam onun için kimsenin minnetini de çekemem diye gittim aldım. o düşünmüyosa kendi sorunu ne yapayım.

bilmesem o aldı sanıcam:)))) çok güldüm seninki de ilginçmiş hiç bişey almasa daha iyi değil mi?

ya bisikleti kızından mı kıskanıyorlar eve götürmek yok nedir:) sen söyledin mi peki kayınvalidenlere, annemler bisiklet aldı evde sürüyor kızım diye utanır belki yani.

İnternetten bakayım dedim.Onu yapacağıma dogururum diye düşündüm
canım öyle deme normal doğum düşünüyorsan perine masajı çok önemli o bölgeyi doğuma hazırlıyor ve kesik ihtimalini azaltıyor. epizyo müdahalesi isteimyorsan mutlaka yap.

Bende ayni senin gibiyim durup durup terliyorum. Ates basiyor gibi
ben işyerinde yazlık elbiselerle geziyorum kolsuz kısa kollu. herkes kalın kazak üstüne hırka giyiyor toplantılarda ben çok komik duruyorum:) işten çıkarken de altıma kalın tayt kocaman montlar giyiyorum dışarda üşüyorum çünkü.

Bizde kısmetse daha 4 günlük olacağız ama bunu aldık yılbaşı için
yaa çok beğendim :))))) bende baktım ama 1 defalık pahalıma geldi alsam mı almasam mı karar
Arkadaslar ben daha suan 33haftalik hamileyim sizde bu haftalarda ayaklarinizda sislik vqrmiydi bende hic bisey yok
bende de hiç yok neler dediler benim ayaklarım 41 no olmuştu, ayakkabılarını giyemiceksin bilmemne:) her bünye farklı bence. 10 kilo aldım bacaklar incecik sadece göbiş var. hiçbi yerim de şişmedi alyansım bile dar gelmiyor

ay benim de annem kafamı aşırı karıştırdı bi isim seçemedik yaaa bıktım resmen en son kimseyi dinlemeyip kafama göre seçtiğimi koycam.
Ya evet kapı süsü, hediyelikler isimsiz bekliyor :) Duru, Defne, Ayda, Cemre, Nehir. Defne en çok içime sinen ama eşim ağaç ismi diyo istemiyo
defne bana defnetmeyi anımsatıyor, etkilemek gibi olmasın ama bence en güzeli duru :)

Kizlar bse sorcm. Ben simdi normal onceden gittigim ozel hastaneye gitcemde bugun . Yanliz nst icin ekstra ucret aliolar benimde bu oraya son gidisim olcagi icin daha artik para kaptirmak istemiorum ewimin yakininda devlet hastanemiz var oraya gidip orda cektirip goturmeyi dusunuyorum. Bu devlet hastanelerinde nst acil bolumunde bliosunuz kadin dogumun acil bolumjnde yani. Ben simdi oraya gidip bugun nst gunum onun icin geldim dedigimde cekerlermi? Yoksa kem kum ederlermi . Illa muayene etmek mi isterler. Parmak yemek istemiorumda o yuzden sadexe nst cekip kendi hastaneme gecmek istiorum eger dersenizki ole her isteyene cekmiolar o zaman mecbur kasilmam oldugunu solicem. Oda soyun gec dicek... bilindik senaryooo parmaklarrrrr ...

S Senbirsen canim gidip alicaz alamazmıs durumu yokmus öyle demis esime. Ah ah ben nasil bekledim o kadar indirim kacirdim nasil inandim hala sasiyorum. Pusetin icine minder de zaten setlerle birlikte satiliyo. ücgen bi minder gibi düsün. o cukur olan yere koyuyolar . onsuz kullanmayin diyolar.

Sanmam cnm nst günüm diye gidersen çekeceklerini.hastanen çeksin der karnımda biraz ağrı var desen nstden sonra sancı varsa parmakla bakmak isteyenilir kabul etme kendi drna git sancı çıkarsa.

Devlete sancim var diye gidince parmakla mi muayene ediyolar? ben randevulu gittigimde ultrasonla bakti nst ye yolladi.

Gebelik haftani soyle normalde randevum 2 gun sonraydi ama sanki kasilmam var gibi doktorum da oyle bir durumda nst cektirip bana goster demisti de cekerler heralde amma yazdim

AMIN, İnşallah. Sağlıkla gelsinler. Son zamanlar böyle geçecek artık...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…