- 15 Ekim 2015
- 470
- 525
- 23
- 42
aynen canım almak gerekiyor ben de memurum 32 de çalışabilir aldım 37 de de çalışamaz alacağım
1 hafta fark vardı canım ama şimdi farkımız 3 güne düştü gelişim açısından. Bugün ağrılarım biraz daha azaldı dediğin gibi dayanmaya çalışıcam bebeğim için yeterki gelişimini tamamlasın ve doğduğunda emebilsin.bence öne alma ya geç döllenme ise bebek daha geriden geliyor demek ki dr un bildiği var dayanmaya çalış canım.
TEŞEKKÜR EDERİM. MAMAJO DA YERLİ MALI BENDE O YÜZDEN ONU ALMAK İSTİYORUM AMA HİÇ KULLANANA DENK GELMEDİM. ALDIĞINIZA SEVİNDİM :) iyi günlerde kullanın
Evet bakıldı temiz cıktı alerji olabilir diyip simdilik kasıntıları hafifleticek bi krem verdi doktormrb , karaciğer enzimlerinize bakıldımı peki kaşıntının ordan olmadığı netleştidemi ilaç verildi size.
Sanirim bizimkide oyle olcak doktorunuz dogim sekliyle ilgili bisey dedimi birde sekerden suphelendimi
Bende okulu düşününce 8 sene olmuş bitireli yaşlanmışım diyorum ...Ayyy sırf o manzara için Ankara'ya gelesim geldi valla
Öğrencilikle birlikte 8 yılım geçti orada okulumu da çok severdim ahh ahh yaşlandım ben yaaa
Çok tatlıymış içine girebilsem bende alırdım güle güle kullan inşallahKızlar kirmizi pijama ismarladim hasrane için netten nasil sizceEki Görüntüle 1912277
maalesef 1 aydır yaşıyorum ve son 2 haftadır feci durumdayım . karaciğer enzimlerinin yükselmesi sebebiyle oluyor. bir sürü test yapılyıro iki haftadır bakalım bu cmretsi çıkacak sonuça göre karar verip ya bebeğimi erkenden alacaklar yada ilaç başlatıcaklar kaşıntı için . ama kadın doğum o ilacı kullanmamaı pek istemiyor çünkü bebeğin gelişimini yavaşlatıp durduruyormuş. o sebeple çok iyi takip gerekmiş .
ama gastroentolog ise daha fazla artmaması gerek karaciğere hasar verdiremem ozaman bebek alınacak diyor.
işte bu cumrtesi çıkan sonuçlara göre karar vericekler.
sizde ihmal etmeyin gerçi sizin 38 . hafta olmuş alınsa bile sorun olmaz en azından boşuna kaşıntı çekmemiş olursunuz. benmkini 35 de alacaklardı nerddeyse.cmrtesi 36 olucam inş. benm bile içim rahat hiç stres yapmayın yani . ve doğumla birlikte kesilecek dedi her iki dr da .
sağlıcakla kalın inş.
İnşallah ben gene tembellik yapmazsam okuyalımya ben de dünden beri kendime kızıyorum,maddi her şeyi tamamladık çok şükür ama manevi hiç hazırlık yapamadım
namazımı kılıyorum çok şükür ama yarım hatimim var tamamlayamadım
bi de bu sabah itibariyle her gün 1 yasin okumaya karar verdim
isterseniz birbirimizi motive etmek açısından her gün okuyup haber verelim, sen okudun mu diye soralım
belki zorunlu hissedip okuruz
Egemin de her köşesi güzeldirBende Ege aşığıyım ama :) burnumda tütüyor Cunda Alaçatı Şirince :) değil mi sabahlara kadar kıkır kıkırdardık uyku zerre umrumuzda olmazdı...ne günlerdi...aynen öyle temizlik yaptım her yeri sildim süpürdüm diyenlere maaşallah diyorum...
Ayy canim insallahsaol :) Evet ultrasonda bir cember ciziyor bebegin karninin oldugu yerde. Ona göre belirliyor. Baksana biri 2200, 2300 derken digeri 2700 dedi. Belki senin bebisin kilosu da daha fazladir. Sen de biraz endiselenmistin biliyorum, hic endiselenme bence makinadan kaynakli olabilir.
Ya ben sezeryandan cok korkuyorum. Kendim icin degil yine. Sanki öyle olunca bebek hazir olmadan zorla cikartilip neye ugradigini sasiracakmis gibi geliyor. Tabii her seyden önemlisi bebegin sagligi ama ben istiyorum ki bebek kendisi karar versin dogacagi zamana. Ama bu durumda hic bir sey yapmazsam kesin sezeryan olacak. Doktor güven verdi bana bir de, insallah ters giden bir sey olmaz.
Ya cok saol caniminsallah hepimizin hakkinda hayirlisi olsun saglikla kavusalim miniklerimize
Ben dogum pozisyonundan ters pozisyona döndügünde hic fark hissetmemistim. Bence anlasilmasi zor, ama dogru tahmin edenler de var. Insallah döner bebegin canim. Zaten toplam hamileliklerin %5 i böyle oluyormus. Aslinda ters olmasi yüksek bir ihtimal degil. Bana denk geldi iste. Babasi da termis onu da kayinvalidemden dün ögrendikBabasi kilikli
Kızlar bu arada reflu yastığı alan varmı? Kararsız kaldım. Kullanıcı yorumlarını okudum. Kimi cok gerekli diyor. Kimisi de kullanamadık diyor. Bebişleri nasıl yatırıcaz yan mı yoksa sırt üstü mu ?
Doktordan geldik çok şükür yolundaymış her şey, 2680 gr olmuş bebiş, başı tam mesanemin üstünde, suyu da iyiymiş.
Doğum Zamanı için Aralık ortası gibi görünüyor dedi, kanama, su gelmesi, düzenli sancı olursa beni arayıp hastaneye geçiyorsun dedi. 15 gün sonraya 30 Kasıma gün verdi. Çatı muayenesini sordum, ağrılı bir muayene olduğu İçin mümkün olduğunca geç yapacağız dedi. 30 kasım da 38 haftam doluyor sanırım o Zaman da yapmayacak bu durumda.Haftaya Nst çekilecek.
Tempolu yürüyüş yapabilirsin artık ama kendini hırpalama dedi. Perine masajını sormayı unuttumşimdilik bende haberler böyle
Kızlar hacı serif ten çikolatalarmgeldi. Buz dolabna koymam gerekiyor mu. Erir mi dışarıda
Eşimle tartıştık şimdi yatağa geldim.
bizim hamişler grubu var watshapta beş kişiyiz hamile. Üniversite arkadaşlarım dan oluşuyor. Kızlar dan biri yazmış eşim normal doğum istemiyor sezaryen olmamı istiyor demiş. biz de nedendedik.
Kocası bebek sıkışır falan tehlikeli olur falan diyormuş.
Arkadaşlardan biri de bence başka birşey için normal doğumu istemiyor eşin
Dedi. (Sebebini anladınız)
Neyse güldük eğlendik.
Bende eşime anlattım isim vermedn
Böyle kocalar da varmış dedim.
Bana kızdı böyle şeyler anlatma bana diye.
Cook katı böyle konular da
Halbuki merak etmiştim bende normal düşünüyorum acaba onun da aklına öyle şeyler geliyor'mu diye merak etmiştim
Kızlar selamlar 29 haftalik gebelik. 3 gündür karnında gerilme var etin acıyor sanki bel ağrıları arttı. Cumartesi günü 2 saate yakın Çarşıda dolaştım pazarda dinlemedi. Acaba ondan mi bu ağrı ve karın kasılması. Korkuyorum erken doğuracak diye
Slm hanımlar benim önceki iki gebeligimde de böyle bişi yaşamadım bunda bu kasılmalar başladığında karnim sert oldugunda kalp carpintim oluo sanki kalbim sıkışıo gibi oluyor daralıyorum ateş basıo boğulma hissi oluyor suan 33 hafta 34 hafta arasındaym bunları yaşayan varmı acaba korkuyorum doğumda sıkıntı olmaz inşaallah
Canim bu konu benimde aklima hic yatmadi . Benimde son adet tarihim 9 mart.
Ulturasonda 22 mart hamile kalmis olarak gozukuyor.
Internetteki hesaplayici 14 aralik dogum gosteriyor.
Yarin 36.0 hafta oluyor.
Yani simdi benim:
14 aralikta mi yoksa
22 aralikta mi ? Dogum olacak ?
Ben internetteki hesaplayica'ya guvenerek kesin araligin 13 14du bilemedin 15'inde kesin dogum yaparim diyorum
Yani simdi benim haftam sizinkilere gore onde gozukuyor.
Bir turlu anlam veremedim
Gelde sen çöz :)
Gözüm aydın :/ bi 20 lik disim kırılıp ağrı yapmasi kalmıştı gece gece :/ saat 1 den beri herşeyi denedim kızlar dua edelim birbirimize kabul olur inş hem hayırlı kolay zamanında doğumlar için hem de ek olarak nolur dua edin hayirlisiysa bu dis ağrısı geçsin en azından dogum sonrasına kadar( bu saatten sonra doktorlar işlem yapmakta istemiyorlar bende hem iltihap hem curume vardı kırık da eklendi koku içinde kaldı galiba ((((
Kizlar gecen gun Philips Avent'in yeni dogan biberon setinden almistim. Bugun kutusunu actigimda farkettim ki cam biberon almisim. Butun kutu yani 5 tane cam biberon cikti. Plastik mi daha iyi cam mi? Camdan tek korkum, cocuk ilerde elinden firlatirsa kirilir falan. Cam parcalanir falan diye. Siz ne tercih ettiniz? Gidip iade edicem, degistircem olmadi plastikle.
Kizlar bir de gerekli olur mu olmaz mi emin olamadigim buhar makinesi alma olayi var, alan var mi gerekli olur mu bizim ev merkezi sistem havasi kis aylarinda soguk olabilir diye yazmislar bazi kullanici yorumlarinda ama bilgisi ya da tecrubesi olan biri varsa paylasim yapabilirse sevinirim
kızlar süt sağma makinesi aldınız mı ? bi de hangi marka aldınız ?
kızlar utanıyorum ama :I beden temizliğinizle ilgili naptınız? onu da stres yapıyorum, jiletle de kesip duruyorum her defasında kendimi. doktora tüy dökücü kremi sordum asla dedi. gittim veet sensitive touch aldım hiçbi işe yaramıyor desem yeri var. hoffff
merhaba kızlar sayfalara yetişemiyorum maşallah hızla ilerliyor
kontrolüm vardı bugün benim tontiş yine kilo almamış yeterince 2600 gr artık takmıyorum, minik bebeğin olacak diyo doktorum yanılma payıyla en fazla 400 gr yanılma oluyormuş
önümüzdeki hafta bebeği alırız dedi yarın gün verecek
birde anestezi uzmanına yarın muayene olacakmışım ,olan arkadaşlar varmı çok merak ettim tahlil falanmı yapıyor yoksa anestezinin genel mli lokalmi olduğuna karar verecek
Kızlar, mod düşürmek istemiyorum ama beni anca siz anlarsınızçok fena içim sıkılıyor, eve sığamıyorum sanki... artık evde yatmaktan fena oldum. Hiç alışkın değilim böyle sürekli evde olmaya, yatmaya... Allah mecburiyetten böyle evde olmak zorunda olanlara, yatmak zorunda olanlara yardım etsin. Sonra da kendime kızıyorum, bebeğin için katlanıcaksın diyorum... böyle gelgitler içindeyim
Kizlar kizim bizimkinin adini
Tika koymus aksam aksam esimide benide gulmekten komaya soktu.
Tika (kaka ) demek onun dilinde.
2 bucuk yasinda hamile kaldigimdam beri kardes gelcek bebek var diyordum bugunde annecim kardesinin adi ne olsun dedim
Sinirle Tika dedi
Simdiden basladi icerdeki yavrum ezilmeye :)
Ne yapicam ben simdide bu telas aldi beni son zamanlarda dengeyi nasil koruyacam
Yetebilcekmiyim endisesi.
Agri sizi uykusuzlugum umrumda degil inanin
Devamli kizima haksizlikmi yaptim dusuncesi
Bebegim hıçkırdıkça içimi bi ayrılık hissi kaplıyo. ayrilik acisi diyim yani. Dogum yaklasiyo. aslinda kavusma ama bi yandan da ayrilicaz iste. en güvenli yerde suan sanki. kimse dokunamiyo kimse karisamiyo sadece benim. allahin bana emaneti. dış dünyadan onu nasil koruycam korkusu da var icimde. esim uzakta diye mi bu kadar melankoliye bagladim ben ya
Günaydın güzel anneler, hacı şeriften sipariş vermiştim pazartesi akşamı sizce bugün gelir mi
Günaydın gün sayan anne adayları
Ne soğuk bıgün ya, doğalgazı açma vakti gelmiş.
Dün gece rüyamda doğum yaptığımı gördüm, daha doğrusu kızım doğmuş ama Nasıl doğum yaptım hatırlamıyormuşum, elimi karnımda gezdiriyorum kesik var mı diye, yok. Ama alt tarafta da hiç bir şey hissetmiyorum ama karnım boşalmış. Sonra bebeğimi gösteriyorlar, o hani ilk görüşte olan aşk varmış ya hiç olmuyor, sevmiyorum bebeği, Nasıl üzüldüm rüyamda bile, ben kızımı sevemeyecek miyim diye, ama hemen alıp emzirmeye başlıyorum, sanki yıllardır emziriyormuşum gibi çok kolay oluyor, kızım da Nasıl emiyor. Sonra çok saçma bir şekilde biz bebeği odada bırakıp başka bir yere gidiyoruz tv falan izliyoruz saatlerce, birinin aklına geliyor Bebek acıkmıştır diye, odaya gidiyorum Bebek konuşuyor niye beni burda bırakıp gittiniz ben acıktım diyor, ben şaşırıyorum sen Nasıl konuşursun daha yeni doğdun diyorum biraz korkuyorum da sen benim gerçekten bebeğim değilsin filan diyorum sonra uyandım. Hayır olsun inşallah ya, çok tuhaf bir rüyaydı hala etkisinden çıkamadım
BEN DE BEBEK BEZİ ALMADIM DAHA İLK NE MARKA ALMALIYIM SAĞLIKLI OLSUN İSTİYORUM TAVSİYELERİNİZ NELER
Mrb kızlar , ben 33. haftadayım , benm de hem bileklerim hem eklemlerim ve kemiklerim agıyor gece de uyuşuyor40. haftaya kadar devam edecek mi böyle , henüz ödemim yok ellerimde ya da bacaklarımda .
haftaya kontrolüm var , dr a soracagım , vitamin eksikliği filan mı var acaba ?
Hayirli gunler guzel anneler.
Bugun nts ye girdim sancim cikmadi
simdi eve geldim gene kas kati kesildi karnim
Ultrasyona sokmadi doktor goremedim bonibonu
Gelecek hafta tekrar nts ve ultrasyon yapariz dedi.
Buarada hanimlar yenidogan sunneti dusunuyorum hemen ertesi gun bi saglik sorunu yoksa tabiki.
sizin bu konudaki fikriniz nedir biraz zaman gecsemi yoksa hemen yapmakmi mantikli olir
Evet bakıldı temiz cıktı alerji olabilir diyip simdilik kasıntıları hafifleticek bi krem verdi doktor
Sanirim bizimkide oyle olcak doktorunuz dogim sekliyle ilgili bisey dedimi birde sekerden suphelendimi
Bende okulu düşününce 8 sene olmuş bitireli yaşlanmışım diyorum ...
Çok tatlıymış içine girebilsem bende alırdım güle güle kullan inşallah
Doktorum direk verdi ilaç bana tahlil yapalım mı dedi tekrar giriş olacaktı geliyim bi kaç güne dedim yok dedi oncekindede tahlilsiz hemen almışlardı
Ve bir kv bombası daha onların orda öğretmen varmışta doktorda demiş ki ona anne zorsunursa kaşınır demiş kızım zorsunma diyo allahım ya insan bebeğini zorsunur mu ne demekse
Boşuna tahlil mi yapılıyo kaşınanlara yada boşuna ilaç mı veriliyo gelde kızma kv ye şimdi
İnşallah ben gene tembellik yapmazsam okuyalım
Aman kv dem işte milletten ne duyarsa o doğrudur onun için hamilelik zor gelip istemezsek olurmuş kaşıntı ...insan içindeki canı istemez mi ya:) zorsunmak nedemek gerçekten anlayamadım ben :).
1 hafta fark vardı canım ama şimdi farkımız 3 güne düştü gelişim açısından. Bugün ağrılarım biraz daha azaldı dediğin gibi dayanmaya çalışıcam bebeğim için yeterki gelişimini tamamlasın ve doğduğunda emebilsin.
Merhaba kızlar. Doktorum ayda bir kan uyuşmazlığı için tahlil istiyordu. En son 3 hafta önce negatif çıkmıştı ancak bugün 1/8 pozitif yazıyor .. Aranızda böyle bir şeyle karşılaşan var mı 36+5 teyiz bugün . Doktorum haftaya tekrar tahlil istedi eğer değer yükselirse doğum planlarız Dedi doktorum
Merhaba.bizde düşünüyoruz ama en sağlıklısı bir hafta sonra yapılmasıymış . çünkü bebeğin sarılık olma durumu var ve sarılık olursa yapmıyorlar o geçtikten sonra yapılıyor. dolayısı iel onu netleştirip yaptırmak en sağlıklısı . biz doğumun 7. günü olarak gün aldık . sağlıklı sıhhatli olursa 7. gün olaşacak paşam .
Herkes farklı bişey söylüyor bu durumla ilgili.Benim arkadaşım 7.gün yaptırdı peygamber efendimizin sunnetiymis ben bilmiyordum.Sarılık vs bi sorun olmazsa ben de ilk hafta yaptırmayı düşünüyorum.Hayirli gunler guzel anneler.
Bugun nts ye girdim sancim cikmadi
simdi eve geldim gene kas kati kesildi karnim
Ultrasyona sokmadi doktor goremedim bonibonu
Gelecek hafta tekrar nts ve ultrasyon yapariz dedi.
Buarada hanimlar yenidogan sunneti dusunuyorum hemen ertesi gun bi saglik sorunu yoksa tabiki.
sizin bu konudaki fikriniz nedir biraz zaman gecsemi yoksa hemen yapmakmi mantikli olir
bende böyle biliyordum fakat ofisten bir ark.bugün almak için gitmiş fakat vermemişler. sizin izin bitiş tarihiniz zaten ilk aldığınız raporda yazıyor devlet otom. olarak sizi o tarihten sonra izinli olarak görüyor biliyor demiş . evrakla tekrar uğraşmamak için zaten bu sistem geldi tekrar rapor yok deyip kızı göndermişler. işyeri istedi ama deyincede kanunu bilmiyorlar söleyin 170 i arayıp teyit etsin ins. kaynaklarınız demiş. oda bu şekilde söyledi bakalım arayalım dediler .
bende haftaya cuma alıcam inş.netleşirse gerek yokmuş ne güzel .
Merhaba.
Hangi doktordan gün aldınız? Nasıl ayarladınız acaba? Ben de bu konuyla ilgili bir araştırma yapmak istiyorum ama nerden başlamak gerek, cerrahtan mı çocuk doktorundan mı bilemedim :)
Bana da 2 kere test yaptılar negatif çıktı.28.haftada iğne oldum ben.Doğumdan sonra da yapilabilir dedi doktorum ama erken olması tedbir için oluyomus ani kanamalara karşı bebeğin kanı karışmadan o iğnenin olması gerekiyor.28de yapmam 33de kanaman olsa yine yapılır en son doğumda yapılır demişti.bende de var kan uyuşmazlığı bana bir hamilelilğimi ilk öğrendiğimde test yaptılkar birde 28. haftada ikiside negatif çıktı doğumdan sonra bebeğin kan grubuna göre bakıcaz artık dedi dr um yani o 2 tahlil dışında hiç bakılmadı .
sizde özel bir durummu var her ay bakılıyor yoksa bizdemi eksiklik var ben çözemedm şuan .
sağlıklı günler ayrıca
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?