2016 Aralık Anneleri

aynen canım almak gerekiyor ben de memurum 32 de çalışabilir aldım 37 de de çalışamaz alacağım

bende böyle biliyordum fakat ofisten bir ark.bugün almak için gitmiş fakat vermemişler. sizin izin bitiş tarihiniz zaten ilk aldığınız raporda yazıyor devlet otom. olarak sizi o tarihten sonra izinli olarak görüyor biliyor demiş . evrakla tekrar uğraşmamak için zaten bu sistem geldi tekrar rapor yok deyip kızı göndermişler. işyeri istedi ama deyincede kanunu bilmiyorlar söleyin 170 i arayıp teyit etsin ins. kaynaklarınız demiş. oda bu şekilde söyledi bakalım arayalım dediler .
bende haftaya cuma alıcam inş.netleşirse gerek yokmuş ne güzel .

bence öne alma ya geç döllenme ise bebek daha geriden geliyor demek ki dr un bildiği var dayanmaya çalış canım.
1 hafta fark vardı canım ama şimdi farkımız 3 güne düştü gelişim açısından. Bugün ağrılarım biraz daha azaldı dediğin gibi dayanmaya çalışıcam bebeğim için yeterki gelişimini tamamlasın ve doğduğunda emebilsin.

TEŞEKKÜR EDERİM. MAMAJO DA YERLİ MALI BENDE O YÜZDEN ONU ALMAK İSTİYORUM AMA HİÇ KULLANANA DENK GELMEDİM. ALDIĞINIZA SEVİNDİM :) iyi günlerde kullanın

çok tşk. ederim . deidğim gibi banada ben alırken e-bebekte denk gelen biri tavsiye etti kendisi kullanıyormuş gayette memnunum dedi . ondan cesraet aldım .sonra nette baktım gayet olumlu yorumlarda okuyunca rahatladım . sizde düşünüyorsanız alabilirsiniz kampanyada fiyatıda uygundu tekli fiyatına ben ikili elekt.li aldim mesela .
hepimiz güzel ve sağlıklı günlerde kullanılım inş.

Ayyy sırf o manzara için Ankara'ya gelesim geldi valla
Öğrencilikle birlikte 8 yılım geçti orada okulumu da çok severdim ahh ahh yaşlandım ben yaaa
Bende okulu düşününce 8 sene olmuş bitireli yaşlanmışım diyorum ...
Kızlar kirmizi pijama ismarladim hasrane için netten nasil sizceEki Görüntüle 1912277
Çok tatlıymış içine girebilsem bende alırdım güle güle kullan inşallah

Doktorum direk verdi ilaç bana tahlil yapalım mı dedi tekrar giriş olacaktı geliyim bi kaç güne dedim yok dedi oncekindede tahlilsiz hemen almışlardı

Ve bir kv bombası daha onların orda öğretmen varmışta doktorda demiş ki ona anne zorsunursa kaşınır demiş kızım zorsunma diyo allahım ya insan bebeğini zorsunur mu ne demekse
Boşuna tahlil mi yapılıyo kaşınanlara yada boşuna ilaç mı veriliyo gelde kızma kv ye şimdi
İnşallah ben gene tembellik yapmazsam okuyalım

Egemin de her köşesi güzeldir öyleydi ama elden bir şey gelmez ne yazıkki her güzel şey bitermiş diyelim anın keyfini çıkarmaya çalışalım. ileride bugünlerimizi de "vay be ne kadar güzeldi o günler" diye anacağız

Merhaba kızlar. Doktorum ayda bir kan uyuşmazlığı için tahlil istiyordu. En son 3 hafta önce negatif çıkmıştı ancak bugün 1/8 pozitif yazıyor .. Aranızda böyle bir şeyle karşılaşan var mı 36+5 teyiz bugün . Doktorum haftaya tekrar tahlil istedi eğer değer yükselirse doğum planlarız Dedi doktorum

Bence de öyle canım inşallah. 3000 gramı geçiririz inşallah bebek doğana kadar, kalan süremize göre, fazlası olursa da ne mutlu

Bizim bebiş babaya çekerse işimiz zor :) 5 kg doğmuş, hem de evde normal doğumla. Hoş bu durumda , kalan son 3 haftada neredeyse 2,5 kilo alması lazım, kurtardım sanırım :)

Reflü yastığının iyi olduğunu bende duydum canım, ama alan arkadaşlarım hep doktoru gerekli gördükten sonra aldı, o nedenle ben almadım. Bu arada bebekleri en iyi yatırma yöntemi sırt üstü ve kafa sağa ya da sola dönük imiş. Dönmemesi için yanlarına havlu ya da battaniyeyi rulohaline getirip koyabilirsiniz diyorlar.

Maşallah bebişe canım, hadi hayırlısı olsun. Ya şu perine masajını yapmak istiyorum ama çok zor geliyor, pufff

Kızlar hacı serif ten çikolatalarmgeldi. Buz dolabna koymam gerekiyor mu. Erir mi dışarıda

Canım arkadaşlarda cevaplamış ama, eğer serin bir odanız varsa, orada durması en iyisi. Dolaba koymak kıvamını bozabiliyor, beyazlama olmasa da, nem yapabilir dolap. Hatta ışık görmeyen serin bir yere koymak en iyisi.

Erkeklerin anı anını tutmuyor canım, sen takma kafana. O anlık ona da esmiştir bence, aklına takılmasın, kötü düşünmesin diye demiştir belki. Bazen ne kadar az ayrıntı bilirseler o kadar iyi oluyor.

Canım, senin haftalarındayken, benim göbeğim hızlı bir şekilde büyüdü ve dolayıısyla bayağı gerildi. Gerilmeyle beraber karnım, göbek deliğimin etrafı, bel ağrıları arttı. Üzgünüm ama hafta ilerledikçe bu ağrılar sürekli olmasa da daha da artacak. Ve normal olarak görülüyor hamilelerde.Erken doğuma yorma canım.

Olmaz inşallah canım iyi düşünelim. Kalp çarpııntısı, nefes darlığı normalmiş. Ee bir de her hamilelik farklı yaşanıyor, her yıl 1 yaş daha alıyoruz vücudumuz da yaşlanıyor verdiği tepkiler değişiyor maalesef. Ama artarsa doktoruna söylemeyi ihmal etme yine de.

Canım doğum tarihimi doktorum hep sata göre hesaplıyor. bebeğin geç döllenmesi ya da kilo-gelişiminin geride olması etkilemiyor. Benim bebeğin kilosu 2 hafta geride diye beklenen doğum tarihini değiştirmedi yani.

Diş ağrısı normalde bile çok zor, Allah yardımcın olsun canım, dualarım seninle, Allah sağlık versin.

Cam tabi ki daha sağlıklı canım ama ben set olarak aventin plastik setini aldım, ekstradan bir tane de cam aldım. İleride Allah korusun kırılma ihtimaline karşı, bpa free olan plastik seti tercih ettim canım.

Canım ben buhar makinelerinin görüntüsünü çok seviyordum eskiden. Böyle renk değiştirenleri falan da var, gece lambası gibi. SOnra araştırdım, eğer gün içerisinde 5 er dakika olsun havalandırabiliyorsan evi ve zaten nemli bir şehirde-evde yaşıyorsan buhar makinelerini kullanmamak daha sağlıklıymış. Bakteriyel ortam üretip, rutubete neden olup, astım, bronşite neden olabiliyormuş. Onun yerine kalorifere su asmak, ya da odaya bir bardak su koymak çok daha sağlıklıymış canım.

kızlar süt sağma makinesi aldınız mı ? bi de hangi marka aldınız ?

Lansinoh ikili ile avent arasında kalmıştım canım, sonra biberonlar arası uyum vb nedenlerle avent elektrikliyi aldım ben.

Canım ben de gittim bildiğin derby/ permatik banyo aldım kullan at olanlardan. Onda bile kuru kuru yapınca kanama ya da acıma olabiliyordu. Artık suyun altındayken kesiyorum, acımadan hallediyorum. Keşke ağdaya dayanabilsem ama yaptıramayınca çözümü böyle buldum bende.

Canım herşey güzel olacak inşallah üzülüp düşünme sen. Yine de yemeklerini ihmal etme, sütünü-pekmezini. Rabbim hakkınızda hayırlısını nasip etsin.

Allah yardımcın olsun canım, çok az kaldı. Sabrın sonu selamet inşallah.

Oy canım ya... Annesi çok ufak ama daha kızın sen onun yaptıklarına bakıp üzülme. Arkadaşımın yeni bebeği oldu, kızı da aynı seninki gibi 2.5 yaşında. İlk başlarda ters konuşuyormuş o da aklınca. Şimdi kardeş kardeş diye seviyor, gidip gelip yanına bakıyor. Bu arada bebek doğduğunda belki hazırlamışsınızdır ama seveceği bir hediye hazırlayıp bunu kardeşin sana getirdi demek, iyi hissetttirirmiş büyük kardeşi. Ara ara böyle şeyler yaparsanız bence kan zaten çeker kuzucuğu

Duygularıma tercüman olmuşsun resmen canım. Çok güzel dile getirmişsin, sanırım şu anda hepimizin hissettikleri aynen böyle...

Günaydın güzel anneler, hacı şeriften sipariş vermiştim pazartesi akşamı sizce bugün gelir mi

Canım sipariş verdiğinin ertesi günü kargoya veriliyor, bugün büyük ihtimal gelir. Kargo takip bölümü var sitesinden an be an takip edebilirsin.

Hayır olsun canım. Endişelerimiz, korkularımız, bilinç altındakiler rüyalarımıza giriyor. Geçen hafta kilolarıma takıktım, rüyamda eşimi manken gibi kızlar koşturuyor diye gördüm
Bu hafta da hep senin gibi bebek doğmuş, emzirmişim-emzirememişim diye gördüm.

BEN DE BEBEK BEZİ ALMADIM DAHA İLK NE MARKA ALMALIYIM SAĞLIKLI OLSUN İSTİYORUM TAVSİYELERİNİZ NELER

Yenidoğan için prima premium care en çok tavsiye edilen canım. Ben 1 numaradan 1 paket, 2 numaradan 2 paket aldım. SOnra duruma göre bebişin memnun olup olmamasına göre değiştirilebilir başka markalarla.

37. haftadan bildiriyorum Hala devam ediyor canım sürekli olmasa da. Sanırım doğumdan sonra geçecek. Magnezyum alıyor musun canım? Almıyorsan da her gün 1 maden suyu ve ufak ufak egzersiz yapmak çok iyi geliyor.

bizde düşünüyoruz ama en sağlıklısı bir hafta sonra yapılmasıymış . çünkü bebeğin sarılık olma durumu var ve sarılık olursa yapmıyorlar o geçtikten sonra yapılıyor. dolayısı iel onu netleştirip yaptırmak en sağlıklısı . biz doğumun 7. günü olarak gün aldık . sağlıklı sıhhatli olursa 7. gün olaşacak paşam .

Sanirim bizimkide oyle olcak doktorunuz dogim sekliyle ilgili bisey dedimi birde sekerden suphelendimi

şekerden şüphelenmişti çünkü hep 2 hafta önde gidiyorduk ve gittikçe artıyordu bu fark ama yükleme yapıldı çok şükür temiz çıktı şeker çıkmadı yani . genetik demekki dedi .
hayır belirtmedi henüz bunu konuşmak için erken diyor. son ay bebeğin kilo alımı durabilir dedi çünkü .ozaman nomral olabilr. ama kilo almaya devam eder ve 4,5 kilolara gelirsede ne seni ne bebeği zorlamann manası yok sezeryan olsun dedi.ama henüz erken bunları konuşmak için idyede belirtti.

:) zorsunmak nedemek gerçekten anlayamadım ben :).

evet ben sezeryan olcam doktor daha önce erken doğum filan olmazsa planlamayı 39. haftaya yaptı. ama ben 40 a kdr beklemek istiyorum onu dr a sorcam gerçi kendisi öyle fikirleri sevmiyor ama. ne kadar çok anne karnında dursa o kadar iyiymiş anne karnında 1 gün, dışarda 1 haftalık gelişiminden daha önemliymiş düşünsene emme zorluğu falan yaşamaz hem senin için de daha kolay olur süreç memeye tutturmaya çalışcaksın filan.

bende de var kan uyuşmazlığı bana bir hamilelilğimi ilk öğrendiğimde test yaptılkar birde 28. haftada ikiside negatif çıktı doğumdan sonra bebeğin kan grubuna göre bakıcaz artık dedi dr um yani o 2 tahlil dışında hiç bakılmadı .
sizde özel bir durummu var her ay bakılıyor yoksa bizdemi eksiklik var ben çözemedm şuan .
sağlıklı günler ayrıca

Merhaba.
Hangi doktordan gün aldınız? Nasıl ayarladınız acaba? Ben de bu konuyla ilgili bir araştırma yapmak istiyorum ama nerden başlamak gerek, cerrahtan mı çocuk doktorundan mı bilemedim :)

Herkes farklı bişey söylüyor bu durumla ilgili.Benim arkadaşım 7.gün yaptırdı peygamber efendimizin sunnetiymis ben bilmiyordum.Sarılık vs bi sorun olmazsa ben de ilk hafta yaptırmayı düşünüyorum.

İstanbul avrupa yakasinda bildiginiz iyi bi cerrah var mı sünnet için.

İyi de 32 de çalışabilir aldıktan sonra 33te izne ayrilabilirsiniz.37ye kadar çalışabilir demek calismak zorunda demek değil.O yüzden calisamayacaginiz an rapor almak gerek.Görevlinin hata yaptığını düşünüyorum yanlış anlamış olabilir.

Merhaba.
Hangi doktordan gün aldınız? Nasıl ayarladınız acaba? Ben de bu konuyla ilgili bir araştırma yapmak istiyorum ama nerden başlamak gerek, cerrahtan mı çocuk doktorundan mı bilemedim :)

çocuk cerrahi yapıyor gittiğim hastanede 7. gün anestezi olmadan yapılıyormuş. gün aldık derken dr la bu detayı konuştuk doğumda yine görüşürüz denildi daha detay için .

Bana da 2 kere test yaptılar negatif çıktı.28.haftada iğne oldum ben.Doğumdan sonra da yapilabilir dedi doktorum ama erken olması tedbir için oluyomus ani kanamalara karşı bebeğin kanı karışmadan o iğnenin olması gerekiyor.28de yapmam 33de kanaman olsa yine yapılır en son doğumda yapılır demişti.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…