En son 32. Haftada yapıldı o zamana kadar her ay düzenli oldu. Bu ay gerek yok dedi artık doktor ben de anlamadım kimisi iğne yaptırıyor neye göre çözemedmEn son tahlil ne Zaman yapıldı cnm
Minik Eylülümün teyzoşlarııı çikolatalarımız geldi bizim nasılllarr ? Birisi doktor teyzemizin diğeride misafirlerimizd
Canım benim ilk gittiğim doktor da gerek olmadığını doğumda bebeğin kanına göre yapılacağını ama kanamam olursa hiç beklemeden acile gitmemi ve kan uyuşmazlığı olduğunu belirtmem gerektiğini söylemişti sonradan gittiğim doktor da öyle olacağını ama kanama gibi bi durumda yetişme derdi olmasın diye tedbir olarak iğneyi yaptıklarını söyledi.28 de yapmasak 35de kanamam olsa o zaman olacaktım en son ihtimalle doğumda bebeğe göre olacaktım. Dediginiz gibi bu iğne zaten ikinci gebelik için önemli ilk çocukta sorun olmuyor.En son 32. Haftada yapıldı o zamana kadar her ay düzenli oldu. Bu ay gerek yok dedi artık doktor ben de anlamadım kimisi iğne yaptırıyor neye göre çözemedm
Evet ya böyle bi yukarı bi aşşa ama başka bişi yapmıyo onu yapıp bi süre duruyo hareketsiz geliyo bana bayaMikemmeell
Kiz eylul senin sipada gene o kicini kaldirip indirmeyi yapio mu. Bi basladimj durmak bilmiyo benim ki haberi in kalk dans eder gbi .
Degisik degisik bseler yahuu :)Evet ya böyle bi yukarı bi aşşa ama başka bişi yapmıyo onu yapıp bi süre duruyo hareketsiz geliyo bana baya
Ayy sacma aslinda. en azindan bazı özel durumları gözetmeleri lazim. Bazi ozel durumlarda refakatci kabul edilmeli yani. ben iyiysem bebisimle bas basa kalmayı cok isterim o gece mesela ama dikislerden ayaga kalkamayan biri icin bebek bakimi yapmak zor yani
ne kadar güzel normal doğum olması için aslında hiç sorun yok ve müdahale ediyorlar burda olsa hemen keser alırlar valla. bu fırsatı değerlendir normal yap ben çok isterdim.
Bizim bebiş babaya çekerse işimiz zor :) 5 kg doğmuş, hem de evde normal doğumla. Hoş bu durumda , kalan son 3 haftada neredeyse 2,5 kilo alması lazım, kurtardım sanırım :)
Benim de bu haftaya kadar hep negatifti cnm ilk kez pozitif çıktı ben de çok şaşırdımEn son 32. Haftada yapıldı o zamana kadar her ay düzenli oldu. Bu ay gerek yok dedi artık doktor ben de anlamadım kimisi iğne yaptırıyor neye göre çözemedm
Çok güzel cnm nerede yaptırdın çikolatalarınıMinik Eylülümün teyzoşlarııı çikolatalarımız geldi bizim nasılllarr ? Birisi doktor teyzemizin diğeride misafirlerimizd
Evet burda aynı gün yatırıp ertesi gün taburcu ediyorlarAynı gün mü yatıracaklar canım. Beni çarşamba çağırdı yatacak şekilde gel perşembede alayım dedi ay çok az kaldı Nasıl heyecanlıyım
Hepimiz alırız inşallah hayırlısıylaBenim de kafam bir suru soru. Normal dogum istiyorum ama korkuyorum da. Ne zaman olucak.Nasil olucak dayanabilecek miyim.hayirlisiyla bi kucagimiza alsaydik her şey daha iyi olucak eminim.
Amin hepimiz inşallahGozun aydin canim. Ne guzel az kaldi kavusmanasaglikli kolay bi sekilde kavus insallah yavruna
İnşallahcanım :)maşallah sağsağlim kucağına al inşallah :)
Bayılıom o emerken kendilerinden geçiyorlar resmenOy maşallah Doğacığa annesi.Kocaman kız olmuş. Bundan sonrası en güzel anlar, Allah yardımcın olsun salı günü. Kaşıntılara da çok geçmiş olsun. Herşey gönlünce olsun, bebiş doğar doğmaz şapur şupur emsin annesini
Amin inşallah hep birlikteAzRASILAM ne kadar güzel az kaldı bebişine kavusmaya, Allah sağ salim kurtarsın kavuştırsun inşallah. Tabi günü belli olan diğer arkadaşları da hepimizi
Canım çok geçmiş olsunmaalesef 1 aydır yaşıyorum ve son 2 haftadır feci durumdayım . karaciğer enzimlerinin yükselmesi sebebiyle oluyor. bir sürü test yapılyıro iki haftadır bakalım bu cmretsi çıkacak sonuça göre karar verip ya bebeğimi erkenden alacaklar yada ilaç başlatıcaklar kaşıntı için . ama kadın doğum o ilacı kullanmamaı pek istemiyor çünkü bebeğin gelişimini yavaşlatıp durduruyormuş. o sebeple çok iyi takip gerekmiş .
ama gastroentolog ise daha fazla artmaması gerek karaciğere hasar verdiremem ozaman bebek alınacak diyor.
işte bu cumrtesi çıkan sonuçlara göre karar vericekler.
sizde ihmal etmeyin gerçi sizin 38 . hafta olmuş alınsa bile sorun olmaz en azından boşuna kaşıntı çekmemiş olursunuz. benmkini 35 de alacaklardı nerddeyse.cmrtesi 36 olucam inş. benm bile içim rahat hiç stres yapmayın yani . ve doğumla birlikte kesilecek dedi her iki dr da .
sağlıcakla kalın inş.
Emzirmek gibisi yok hem anne özellikle bebek içinne kadar güzel normal doğum olması için aslında hiç sorun yok ve müdahale ediyorlar burda olsa hemen keser alırlar valla. bu fırsatı değerlendir normal yap ben çok isterdim.
ya onlar kaynanalık yapınca sen de gelinlik yapıyorsun mecburen başka türlü ezmeye kalkıyorlar ve çok can sıkıcı şeyler yaşanıyor.istediğin ismi koy..
ana kucağının kendisine özel yapılmışsa kullan tabi canım ben bilmiyordum öyle olduğunu. bazı anneler içine yastık fln koyuyor kendisi ayrıca onlar çok tehlikeli.
bence öne alma ya geç döllenme ise bebek daha geriden geliyor demek ki dr un bildiği var dayanmaya çalış canım.
çok iyi yapıyorsun canım ben bir yerde okumuştum, sen ablasın abi oldun artık gibi şeyler söyleyip çocuğa aşırı sorumluluk yüklememek gerekiyormuş. o zaman o da çocuk olduğu için ve aslında ilgi beklediği için kötü bir şey yaptığını düşünüyormuş içten içe.
bence önden söylemen iyi olmuş. ben face de bir yerde okudum hastaneye giderken abla olan bebeğe de ayrı çanta hazırlamışlar, o da benim çantam die seviniyormuş. bir de hediye almışlar kardeşin getirdi bunu sana diye
ne güzel ya sabahları o kadar üşüyorum ki evden çıkarken. 7 de çıkıyorum , işyerinde de terliyorum herkes hırka ile otururken ben herşreyi çıkarıp kolsuzla geziyorum napim. herşeyin hayırlısı canım hiç endişelenme eğer sağlık sorunu yoksa her annenin sütü bebeğine yeter. baştan sütüm gelecek diye kendini hazırla ve biberon fln hemen pes etme mama verme. illa vereceksen de kaşıkla ver biberona alışmasın. aylardır okuduklarımdan çıkardıklarım bu.
Cnm bizde de var uyuşmazlıkMerhaba kızlar. Doktorum ayda bir kan uyuşmazlığı için tahlil istiyordu. En son 3 hafta önce negatif çıkmıştı ancak bugün 1/8 pozitif yazıyor .. Aranızda böyle bir şeyle karşılaşan var mı 36+5 teyiz bugün . Doktorum haftaya tekrar tahlil istedi eğer değer yükselirse doğum planlarız Dedi doktorum
Gerilme cnmşekerden şüphelenmişti çünkü hep 2 hafta önde gidiyorduk ve gittikçe artıyordu bu fark ama yükleme yapıldı çok şükür temiz çıktı şeker çıkmadı yani . genetik demekki dedi .
hayır belirtmedi henüz bunu konuşmak için erken diyor. son ay bebeğin kilo alımı durabilir dedi çünkü .ozaman nomral olabilr. ama kilo almaya devam eder ve 4,5 kilolara gelirsede ne seni ne bebeği zorlamann manası yok sezeryan olsun dedi.ama henüz erken bunları konuşmak için idyede belirtti.
Benim de böyleEki Görüntüle 1912467 Bu da benim kızımın çikolatası
smile25 ben 28den sonra iğnede oldum
Bende seker yuklenesi yaptirdigimda sinirdan ust cikti gecen haftada aclik tokluk seker testi yaptirdim haftaya sonuclari gorcrz bakalm bizim ailedede seker hastasi yok ama bilmiyorumya kafada sorun isteşekerden şüphelenmişti çünkü hep 2 hafta önde gidiyorduk ve gittikçe artıyordu bu fark ama yükleme yapıldı çok şükür temiz çıktı şeker çıkmadı yani . genetik demekki dedi .
hayır belirtmedi henüz bunu konuşmak için erken diyor. son ay bebeğin kilo alımı durabilir dedi çünkü .ozaman nomral olabilr. ama kilo almaya devam eder ve 4,5 kilolara gelirsede ne seni ne bebeği zorlamann manası yok sezeryan olsun dedi.ama henüz erken bunları konuşmak için idyede belirtti.
Bende değiştirdim ....Kizlar kullanici adimi degistirdim ben yine ayni benim bilginizee
Çok iyi olur cnm bende kararısım epidural mi spinal mi yoksa kombine mi olsun kpnusunda bilgi verirsen harika olurKizlar yine hastaneden geldim, beni yine kampa aldilar, oradan oraya gönderdiler herkes bir sürü sey anlatti.
Önce ebeyle konustuk, sonra kadin doktoru ile, (bu doktoru da ilk defa gördüm) yapilacak uygulamayi, neler olabilecegini vs anlatti. Sonra ekg ye gönderip ekg cektiler. Uygulama sirasinda kalbim yavaslayabilirmis, bu ihtimali anlamak icin.
Sonra da anestezi doktoru aldi karsisina, cizerek falan epidural anestezi nedir nasil yapilir spinal anestezi nedir nasil yapilir. Aralarindaki farklar neler. Genel anestezi. Bunlarin bebege etkileri falan filan detayli anlatti. Her seyi anladigimdan emin olunca tamam deyip imzalayip ciktim.
Ben spinal ve epidural farkini gercekten merak ediyordum iyi oldu. Merak edenler varsa anlattiklarini yazabilirim isterseniz. Simdi bisiler yiycem
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?