2016 Aralık Anneleri

Bize de anlat canım neler ogrendin

Düzenli mi ve ne sıklıkta olduguna dikkat et canim. Tecrubeli degilim ama okuduklarima gore bu ikisine bakmamiz gerekiomus. Doktorunun numarasi varsa ona da sorabilirsin

Bu akıntı benim başıma iş açacak korkuyorum ya. Tuvaletimi yapıp kalkıyorum hoop diye akıyo bacağımdan aşağıya sarımsı,sulu kremsi böyle. Doktorum su değil diyo suyun hep aynı çünkü diyo. Vagihex diye fitil verdi.bide bişi farkettim fitili zorla atardım içeri girmezdi bugün okadar bolduki altım direk girdi fitil vallahi kafayı yicem son günler bi sıkıntı çıkacak diye Allahım sen koru

Kiz benmde ole wcden kalkiyorm akiveriyo. Su degilmis iste :)

Kiz benmde ole wcden kalkiyorm akiveriyo. Su degilmis iste :)
Ne peki bu lanet şey resmen peçeteyi tutup bekliyorum uzanınca sıkıntk yok bi kalkıyorum hazırda bekliyo gibi akıyo işte ben su sanıp hastaneyi ayağa kaldırmıştım suyum geliyo diye

Kızlar meraba bugün tiroit için dahiliye Dr una gittim kan idrar yapıldı.kan normal gözüküyor ama İdrarda mikroalbümin 2.00 çıkmış.protein yok.bilgisi olan var mı acaba merak ediyorum

Kizlar simdi spinal anestezide ilac omurgadaki siviya gönderiliyormus. Bu durumda belden asagisi tamamen uyusuyor. Sezeryanda olan buymus, yani spinal anestezi.

Epidural anestezide ise ilac oradaki dokuya gönderiliyormus, omurga sivisinin icine degil. Bu durumda belden asagisi tamamen uyusmuyor ama sancilari hissetmiyormusuz. Normal dogum sirasinda yapilan da buymus.
Epidural anestezide ilac miktari ayarlanabiliyor yani az veya cok. Eger epiduralde iyice fazla ilac verilirse o da spinal gibi etki edip tamamen belden asagisini uyusturabiliyormus.

Anestezi doktoru dedi ki sen epidural istediginde ebeler sana epidural iyi degil diyecek, ama bence iyi dedi. Buna biraz sasirdim. Bir de epidurali erken istemek lazim, bir noktadan sonra etki etmiyor. Bunu sordum. Istersen baslangicta söylersin, beline kateter takilir hazir olur, eger ilerleyen asamalarda anesteziyi istedigine karar verirsen ilac gönderilir dedi. Bilmiyorum bunu düsünücem...

Anestezilerde tabi bebege de biraz gidiyormus anestetik madde. Genel anestezide sanirim ilac biraz daha fazla verildigi icin bebek dogdugunda hemen kendine gelemeyebiliyormus. Bu tabi bir ihtimal. Her zaman görülen bir sey degil. Ama doktorun tavirlarindan ve söylemlerinden anladigim kadariyla, planli bir sezeryan ise bebek acisindan. spinali daha iyi buluyor, genel anesteziye göre. Genel anesteziden uyanma süresi 45 dk falan.

Burada cok dikkat edilen bir husus var, "bonding" deniyor. Yani bebek dogar dogmaz anne ile ten temasi saglamak. Hemen kordonu bile kesmeden gögsüne yatiriyorlar. 1-1,5 saat kadar seni bebekle yalniz birakiyorlar. Bu bebek icin cok faydaliymis. Dogar dogmaz annenin kalbini duyup kendini güvende hissetsin diye. Sonra gelip kordonu falan kesip bebegi kontrol ediyorlar. Genel anestezide bu tabi hemen olamiyor maalesef. Bebek annenin uyanmasini bekliyor, o da yarim saat falan galiba. O sirada isterse babanin gögsüne veriyorlarmis

Böyle iste

Bende de akinti oluyo. Oyle su gibi akmiyor ama çamaşırım hep islaniyo. Yarin tahlil vericem. Yine antibiyotik baslatir mi acaba ya

mrb kızlar ,

ben de 70,000 subhannallahi ve bihamdihi okumaya niyet etmiştim . normalde ilk 4 ayda bitmeli yazıyordu.
çalışırken zaman ayıramadım pek , 33 -34,000 deyim halen . günde 600- 700 ceksem bitecek ,
inşallah bitirebilirim .

70,000 kelimeyi tevhide de başladım ama o daha 5,000 lerde inşallah bitirebilirim

bir de yusuf suresi , insan suresini okumak da bebegin iyi huylu güzel yüzlü olmasına faydalıymış .
onları da ütü yaparken pc. den acıp dinliyorum bebek de duysun diye , okumak kadar etkili midir bilmiyorum .

herkese hayırlı doğumlar

Evet her andan ayrı keyif çıkarmayı bilmek lazım insan ancak yaşamda böyle mutlu olur...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…