2016 Aralık Anneleri

kilodan dolayı epidural için damar zor bulunur diye, aynen hakkımızda en hayırlısı neyse o olsun inşallah.. tarih verdi mi doğum için?

Ben buları bilmiyordum,Allah razı olsun
Bu sayılara ulaşamayız da haftada bir bari okusak

Cnm bunları Google e yazdım hamileyken okunacak dualar kadınlar kulübü. De de bir konu açılmış belki olunabilecek 20. 30 ayetler vardı . keşke hepsini yapabilsek

Bir de her hafta okunacak esmalar vardı . onların da çoğunu yapmadım yarın bilgisayarından paylasirm kizlar. izin e ayrilinca cogunu yapmak istiyorum

Hamilelikte Okunması Faydalı Dualar

6. Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur.
7. Çocuk doğduktan sonra 36. günü Enbiya Suresi okunur
10. Bol bol Yasin okunur.
11. Terfice, tüncina hatimleri okunur.

Hamilelik Esnasında Çocuk İçin Okunacak Dualar
1- 70 bin “Subhanellahi ve bihamdihi okunursa çocuk salih olur, ilk dört ay içinde okunması evladır.

2- Araf Suresinin 189. ayeti kerimesi her farz namazdan sonra okunursa doğacak çocuğun fiziki yapısı düzgün olur.

3- Hamile kadın Arabi ayların ilk günlerinde A’la Suresini (87.sure) yazıp üzerinde taşırsa çocuğu zeki ve gürbüz olur .

4- Hamilelik boyunca her gün bir cüz Kuran okunur, böylece hamilelik süresince dokuz hatim tamamlanır.

5-Doğacak çocuğun Peygamber ahlaklı olması için her gün bir defa Enbiya Suresi okunur, buna imkan bulamayan en az 70 tane okumaya gayret eder, bu sayıya ilk dört ay içinde ulaşmak evladır.

6-Doğacak çocuğun “Lokman sözlü, Yusuf yüzlü” olması için her gün bu sureler birar tane okunur. ( İmkanı olmayan okuyabildiği kadar-tek sayı)

7- Çocuğun hayırlı olması niyetiyle her gün bir tane Yasin Suresi okunur.

8- Ahlakın güzel olması için 70 insan suresi okunur.

9-Ali İmran Suresi 35. ayette geçen “Rabbi” den itibaren ayetin sonuna kadar dua kısmı 9 ay boyunca okunur.

10- İbrahim Suresi çok okunursa çocuk yumuşak huylu olur.

11- Her gün bir defa Meryem Suresi okunur.

12- Çocuğu şeytanın zararından korumak için Al-i İmran Suresi Okunur.

13- Çocuğun azalarının tam olması niyetiyle her gün 2 rekat namaz kılınır.

14- Fatıma Validemiz gibi doğumun kolay olması için her gün bir Fatiha Fatıma Annemize hediye edilir.

15- 70 bin kelime-i tevhid okunur.

Kaynak: Her Anneye Lazım Dua ve Bilgi Hazines

Benimkidr surekli kasiliyor surekli yamuluyor karnim sagli sollu artik duyarsizlastim
Napcagmi sasirdim
Bende aynı şeyden korkuyorum o yüzden gittim ama keyfi gayet yerinde zillinin.sanki haftaya o doğmucak kasılma esnasında sıkıntıya düşer diye ödüm kopuyor
Ayaga kalktim wc gttim geri yattm ama gene oluyo napiyim ben ya ? Seninde mi boleydi kuzum?

Ay ne tuhaf rüyalar görülüyor hamileyken di mi? Ben de geçen gece gördüm kızımı. Doğmuş, 3-5 gün geçmiş. Bir farkediyorum ki bebeğimi beslemeyi unutmuşuz. Ne emzirmişim ne de mama vermişiz. Ağzı burnu iyice kurumuş açlıktan. Bir üzülüyorum ki sorma. Sonra emziriyorum kızımı, bol bol süt geliyor. Kızım da hemen toparlanıyor. Bir süre etkisinden kurtulamadım vallahi.

Ay bende hala aklıma geldikçe tuhafıma gidiyor, Allah hayırlara çıkarsın inşallah. Hamileliğin son Zaman'larında böyle sıkıntılı rüyalar oluyormus galiba, hayır olsun da önemi yok

Maşallah Doğa'ya. Benim de yarın kontrolüm var. bizimki uzun boylu görünüyor ama kilosu biraz minyon olacak galiba.

Ben cok isterim canim. Sorsak birbirimize keske hergun

Napcagmi sasirdim

Ayaga kalktim wc gttim geri yattm ama gene oluyo napiyim ben ya ? Seninde mi boleydi kuzum?
BAcağının arasına yastık koyup yan yattın mı? BIRaz da sakinleşmeye çalışsan belki hafifler.
HAZırlık sancılarıdır bebeğe bi zararı olmaz sanırım. Geçer inşallah bi süre sonra...

Sokaklara yakında rengarenk lambaları da takarlar ağaçları ışıklandırırlar yeni yıl heyecanı sarar herkesi bir de kar yağarsa missssss :)
Ay evet, ben de Tunalı'da oturuyordum Ankara'da yaşarken. Aralık ayı boyunca ışıl ışıl oluyordu cadde. Çok keyif alıyorduk.

Muhtemelen devam edecek canım malesef. Doğumdan sonra da yavaş yavaş geçer.

kilodan dolayı epidural için damar zor bulunur diye, aynen hakkımızda en hayırlısı neyse o olsun inşallah.. tarih verdi mi doğum için?
Benim kilo direkt kalçada toplu ondan beni uyarmamış olabilir. Benim doktorum epiduralı tavsiye etti ama yine anestezi uzmanı doğru kararı verir dedi. 28 kasım canım planlanan tarih.

Ben varım canım. İlk doğumda 116 ile sezaryen oldum. Şu anda da 113 kiloyum.

yaaa gerçekten mi? Allah razı olsun ya.. saatlerdir çöktüm kalktım, niye kilolu sezeryan zor diyor ki o zaman? sen epidural mi oldun? sana epidural yapamam dedi, doğuralım da Allahın izniyle zayıflayalım valla beraber

Canim hic uzulme. Benim annem 120 kilo ile 1.50 boy ile ameliyat oldu kadin hastaliklarindan sezeryan gibi kesisi oldu ve masallah hemen toparladi, yarasindan yana hic sorunu olmadi. Simdi bi arkadas aralik basi sezeryan olcak onun da kilosu fazla ve doktoru belden uyusmali olur demis. Sinir oluyorum su kadinlari hamile hamile daha da stres eden doktorlara. Tamam kimse istemez kilolu hamilelik ama olduki kaldik yani napalim ölelimmi? Az moral.verin ya, kadin da zaten hamilelik ve dogum stresi var birde doktorlar 2 katina cikariyor sagolsunlar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…