- 11 Ağustos 2013
- 2.407
- 3.453
- 133
- 32
Sakin kaldim zaten cnm esim gidelim dedi ama yok dedim . Yattim devam etti agri sonra uyumusum gece uyandigimda yoktu sabah uyandim gene yoktu sonra basladi simdi girip cikiyo belden kasiktan devam edrrse gitcem bugun. Bu kdr uzun sureli devam edio olmasi normal degl sanirim.BAcağının arasına yastık koyup yan yattın mı? BIRaz da sakinleşmeye çalışsan belki hafifler.
HAZırlık sancılarıdır bebeğe bi zararı olmaz sanırım. Geçer inşallah bi süre sonra...
Ewt aynen bende bise dedikce esimin ilk sorusu ne yani normalmiymis oluyo.:)Herkes aynı benceben de eşime deyip duruyorum, gelecek heralde ishal oldum, yok karnım semsert oldu, yok midem bulandı, beklemeyecek bu ne yapcaz dedikçe onuda stres basıyor.. Ama dün gece hiç uyumadım cidden, 10 dk ara ile karnım taş resmen, sağa dön yok sola dön yok semsertti karnım çok rahatsız oldum ama kasıklarım da ağrı hissetmediğim için doğum Sancısı olmadığını biliyordum.
Ewt benim kg alimi durmus zaten.Aynı şeyleri cnm, ahaa geldi, yok gittibu hamileliğim de ekstra doktora hiç gitmedim, ama ilkinde 3-4 kez gitmişimdir sancı sanıp, şimdi ağrım da olsa bekliyorum, geçer diyorum. Şimdi sanırım kasıklarımdan sancılanmadan yada suyum gelmeden yine gitmem! Herkesin farklı olur, ama iştahsızlık oluyor, yani kilo alımı yavaşlıyor. Zaten bebekte almamaya başlıyor son haftalarda.
1 beden almadin mi cnm hic108 li 1 kutu 2 numara.
Eveeet öğretmenler günü nasip olursa :)))Öğretmenler günü değil miydi :) yay burcu olur :))
Bir de 1 hafta 10 gün icinde yaptiranlar var ya, o yüzden baya kararsizim. Kimisi iyi diyor kimisi cok erken.
Geçmiş olsun. GIT tabi için rahatlasınSakin kaldim zaten cnm esim gidelim dedi ama yok dedim . Yattim devam etti agri sonra uyumusum gece uyandigimda yoktu sabah uyandim gene yoktu sonra basladi simdi girip cikiyo belden kasiktan devam edrrse gitcem bugun. Bu kdr uzun sureli devam edio olmasi normal degl sanirim.
Ewt aynen bende bise dedikce esimin ilk sorusu ne yani normalmiymis oluyo.:)
Ewt benim kg alimi durmus zaten.
amin cnm amin sagsaglim kavusalim insallah bebislerimizeGünaydın kızlar
Son 5 gün bebişime
Benim 2. bebiş
İlki olacaklara şunu diyim şu günlerin tadını çıkarın :)
@Ebruzerim75 oğlun seni cennettin kapısında bekliyor Anne Babamı almadan girmeyecem diyecek
Rabbim sizede kimsedeye evlat acısı göstermesin
Almadım. 2 numara 3-6 kilo. En az 3 doğuyor zaten diye almadım. Oğlumda 1 numara baştan itibaren hep sızdirdi, ikiye geçince durdu. Hemen kilo alıyorlar zaten küçük geliyor bez. Oğlum 3700 kilo, 54 cm doğmuştu, bu bebek o kadar iri değil gibi. küçük bir paket 1 numara alsam mı da diyorum1 beden almadin mi cnm hic
Bende seker yuklenesi yaptirdigimda sinirdan ust cikti gecen haftada aclik tokluk seker testi yaptirdim haftaya sonuclari gorcrz bakalm bizim ailedede seker hastasi yok ama bilmiyorumya kafada sorun iste
iyi akşamlar annişkolar hastane çantasına emzirme önlüğü koyucak mısınız ben yeni aldım daha ama hemen yıkayıp ütüleyip koysam mı bilemedim
Bir beden bi paket aldim. hatta hic almayacaktim da esim alip gelmis. Paket 54 lü galiba yada 48 li. 2 numara iki paket aldim. gerisini de almiycam. belki alerji yapar bisey olur diye stok yapmak istemiyorum.
Arkadaslar sizdede sumuksu bir sekilde akintilar geliyormu... bende fazlalasti bu aralar
Bugün bir ebe ablayı gördüm tanıdık, gerçi artık ebelik yapmıyor ama "karnın aşağı inmiş doğumun yakın senin" dedi, abla "tahminin ne kadar" dedim "3 haftayı aşmaz" dedi bakalım dediği çıkacak mı?
Kızlar bir de size bir önerim olacak kuzenim ve çok yakın bir arkadaşımdan gördüğüm ve onların da önerisiyle. Mutlaka sling kullan dedi ikisi de, hatta kuzenim oğlu büyüdüğü için slingini bana verdi sağ olsun, oğlu prematüre doğmuştu kolik yaşamadan hiç hasta etmeden maşallah 8 aya getirdiler
Canım benim ki de düz wrap sling diye geçiyor, halka sling tek omuza yük bindiriyor zaten onu tercih etmezdim muhtemelen. YouTube da Nasıl bağlanacağına ilişkin bir sürü video var canım, çok da güzel ayrıntılı anlatıyorlar, ben kuzenimden öğrendim 3-4 kere bağlayınca elin alışıyor zaten, Bebek'le daha farklı olur mu bilmiyorum ama özellikle evde iş yaparken çok rahat oluyormus :) güle güle, sağlıklı günlerde kullanalım inşallahBizim doktorun anlattiklarina bakilirsa öyle evet :)Ben aldim onlardan :)Ring sling degil de düz olanlardan aldim, halkasiz. Bunlari baglamayi iyi ögrenmek gerekiyormus, bebegin gelisimine zarar vermemek icin dogru baglamak lazim. Ebemizden yardim istiycem. Ama kullanmak icin sabirsizlaniyorum, cok tatli ve rahat görünüyorlar :)
Geçmiş olsun,neden yattın hastanede,şimdi nasılsınBen yarın başlarım dün gece hastanede kaldım bugun onun sersemliği vardı
Ahh ah boş geçirdik resmenCnm bunları Google e yazdım hamileyken okunacak dualar kadınlar kulübü. De de bir konu açılmış belki olunabilecek 20. 30 ayetler vardı . keşke hepsini yapabilsek
Bir de her hafta okunacak esmalar vardı . onların da çoğunu yapmadım yarın bilgisayarından paylasirm kizlar. izin e ayrilinca cogunu yapmak istiyorum
Hamilelikte Okunması Faydalı Dualar
6. Doğumu Kolaylaştırsın diye İnşikak Suresinin ilk 3 ayeti okunur.
7. Çocuk doğduktan sonra 36. günü Enbiya Suresi okunur
10. Bol bol Yasin okunur.
11. Terfice, tüncina hatimleri okunur.
Hamilelik Esnasında Çocuk İçin Okunacak Dualar
1- 70 bin “Subhanellahi ve bihamdihi okunursa çocuk salih olur, ilk dört ay içinde okunması evladır.
2- Araf Suresinin 189. ayeti kerimesi her farz namazdan sonra okunursa doğacak çocuğun fiziki yapısı düzgün olur.
3- Hamile kadın Arabi ayların ilk günlerinde A’la Suresini (87.sure) yazıp üzerinde taşırsa çocuğu zeki ve gürbüz olur .
4- Hamilelik boyunca her gün bir cüz Kuran okunur, böylece hamilelik süresince dokuz hatim tamamlanır.
5-Doğacak çocuğun Peygamber ahlaklı olması için her gün bir defa Enbiya Suresi okunur, buna imkan bulamayan en az 70 tane okumaya gayret eder, bu sayıya ilk dört ay içinde ulaşmak evladır.
6-Doğacak çocuğun “Lokman sözlü, Yusuf yüzlü” olması için her gün bu sureler birar tane okunur. ( İmkanı olmayan okuyabildiği kadar-tek sayı)
7- Çocuğun hayırlı olması niyetiyle her gün bir tane Yasin Suresi okunur.
8- Ahlakın güzel olması için 70 insan suresi okunur.
9-Ali İmran Suresi 35. ayette geçen “Rabbi” den itibaren ayetin sonuna kadar dua kısmı 9 ay boyunca okunur.
10- İbrahim Suresi çok okunursa çocuk yumuşak huylu olur.
11- Her gün bir defa Meryem Suresi okunur.
12- Çocuğu şeytanın zararından korumak için Al-i İmran Suresi Okunur.
13- Çocuğun azalarının tam olması niyetiyle her gün 2 rekat namaz kılınır.
14- Fatıma Validemiz gibi doğumun kolay olması için her gün bir Fatiha Fatıma Annemize hediye edilir.
15- 70 bin kelime-i tevhid okunur.
Kaynak: Her Anneye Lazım Dua ve Bilgi Hazines
Kizlar simdi spinal anestezide ilac omurgadaki siviya gönderiliyormus. Bu durumda belden asagisi tamamen uyusuyor. Sezeryanda olan buymus, yani spinal anestezi.
Epidural anestezide ise ilac oradaki dokuya gönderiliyormus, omurga sivisinin icine degil. Bu durumda belden asagisi tamamen uyusmuyor ama sancilari hissetmiyormusuz. Normal dogum sirasinda yapilan da buymus.
Epidural anestezide ilac miktari ayarlanabiliyor yani az veya cok. Eger epiduralde iyice fazla ilac verilirse o da spinal gibi etki edip tamamen belden asagisini uyusturabiliyormus.
Anestezi doktoru dedi ki sen epidural istediginde ebeler sana epidural iyi degil diyecek, ama bence iyi dedi. Buna biraz sasirdim. Bir de epidurali erken istemek lazim, bir noktadan sonra etki etmiyor. Bunu sordum. Istersen baslangicta söylersin, beline kateter takilir hazir olur, eger ilerleyen asamalarda anesteziyi istedigine karar verirsen ilac gönderilir dedi. Bilmiyorum bunu düsünücem...
Anestezilerde tabi bebege de biraz gidiyormus anestetik madde. Genel anestezide sanirim ilac biraz daha fazla verildigi icin bebek dogdugunda hemen kendine gelemeyebiliyormus. Bu tabi bir ihtimal. Her zaman görülen bir sey degil. Ama doktorun tavirlarindan ve söylemlerinden anladigim kadariyla, planli bir sezeryan ise bebek acisindan. spinali daha iyi buluyor, genel anesteziye göre. Genel anesteziden uyanma süresi 45 dk falan.
Burada cok dikkat edilen bir husus var, "bonding" deniyor. Yani bebek dogar dogmaz anne ile ten temasi saglamak. Hemen kordonu bile kesmeden gögsüne yatiriyorlar. 1-1,5 saat kadar seni bebekle yalniz birakiyorlar. Bu bebek icin cok faydaliymis. Dogar dogmaz annenin kalbini duyup kendini güvende hissetsin diye. Sonra gelip kordonu falan kesip bebegi kontrol ediyorlar. Genel anestezide bu tabi hemen olamiyor maalesef. Bebek annenin uyanmasini bekliyor, o da yarim saat falan galiba. O sirada isterse babanin gögsüne veriyorlarmis
Böyle iste
[QUOTE="ekonomistgonul, post: 48901944, member: 350806]
>Benim de aşağı indi bebiş sanki. Aynada da bituhaf görünüyor gözüme, göğsümün altı 3-4 parmak düzleşti sanki. Oturduğumda da bebek resmen kucağımda gibi hissediyorum.
Ben de sling aldım bu arada, çok hoşuma gidiyor bebişlerin hali slingteyken, gayette rahat görünüyorlar. Rabbim sağlıklı günlerde kullanmayı nasip etsin inşallah.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?