2016 Aralık Anneleri

Çok teşekkür ederim arkadaşım. Bu hafta sonu bebek için alışverişe çıkıyorum :)

iyi akşamlar annişkolar hastane çantasına emzirme önlüğü koyucak mısınız ben yeni aldım daha ama hemen yıkayıp ütüleyip koysam mı bilemedim

ben koymadım çünkü daha emzirmeyi bilmiyoruz hem bebek minicik allah korusun kaldıki hemşire vs emzirirken yarıdmcı olacaklar onunla zor olur göstermeleri vs dolayısı ile kullnamaya gerek olmaz diye düşünüyorum .

Bence koy canım hemşire Zaten iki kere ancak gösteriyor ama muhtemelen 15 kere emzirecez :) odada birileri olursa sürekli odayı boşaltmak zorunda kalmazsın

Günaydın hanımlar

Geçmiş olsun,neden yattın hastanede,şimdi nasılsın

Ahh ah boş geçirdik resmen

olsun canım , henüz bitniş değil , ben de haftaya kısmetse izne ayrılacagım , yapabileceklerime odaklanıp en azından bir kac tanesini hakkıyla yapmaya calısacagım . Esmaları henüz okuyabiliriz . aşağıda paylaşıyorum . çok uzun olacak diye hepsini yazmadım

33. hafta: el-Latîf, el-Berr, el-Mâcid, el-Metîn
Bu hafta Metîn ve Latîf ismini dilinizden düşürmeyin. Hayat boyu her türlü isteklerimizin yerine gelmesi için mutlaka Allah’ın lütfuna ihtiyacımız vardır. Allah’ın lütfunun üzerimizde, kemal derecesinde tecelli etmesini elbette isteriz.

34. hafta: el-Kebîr, el-Müteâl, el-Aliyy
Bu hafta Allah’ın isimlerinin yanısıra dilinizden İnşirah Suresi’ni düşürmeyin. Gerek sizin gönlünüzü ve göğsünüzü, gerekse bebeğinizin solunumunu genişletmesi açısından bu sûreyi sıkça okumanızı tavsiye ederiz.

35. hafta: er-Rahîm, er-Raûf, el-Vedûd
Doğuma üç ila beş hafta arasında bir zaman kaldı. Artık annenizin kıymetini daha iyi bildiğinizi fark edeceksiniz. Anne ve babanıza daha özenle davrandığınızı göreceksiniz. Böylesi bir şefkat içinde de dilinizden dualar düşmeyecek.

36. hafta: el-Hayy, el-Kayyûm
Bu hafta çocuğumuzun asıl sahibine emanet olduğunu unutmayarak, “Ya Hayy, ya Kayyûm!” zikirlerinin yanısıra tam bir teslimiyetle Ayete’l-Kürsi’yi sık sık okuyalım.

37. hafta: el-Azîz, el-Kerîm
Başı aşağıya dönen bebeğinizin kafatası da son şeklini aldı; ama beyin gelişimi halen devam ediyor. Bununla birlikte sinir sistemi de güçleniyor. Yani son derece kontrollü bir şekilde üstün, şerefli bir insan yaratılmaya devam ediyor.

38. hafta: el-Vekîl, Zü’l-Eman
Bebeğiniz neredeyse dünya ile tanışmaya hazır, ancak dünyada yaşayabilmesi için gerekli olan ince ayarları yapılandırılmaya devam ediyor. Bu hafta zikirlerimizin yanında Tam bir teslimiyetle “Allah bana yeter, O ne güzel vekildir!” (Âl-i İmrân, 173) duasını dilimizden düşürmeyelim!

39. hafta: er-Rezzâk, er-Rahmân, el-Bâsıt

bebeğiniz her an gelebilir! Her ne kadar doktorunuz bebeğinize kavuşacağınız olası günleri söylemiş olsa da, sürprizlere hazırlıklı olun! O sebeple bütün hazırlıklarınızı tamamlayın. “Ya Rezzâk, ya Rahmân, ya Bâsıt!” zikirlerini ise dilinizden düşürmeyin.

40. hafta: el-Vâcid, el-Fettâh
Bu hafta, pek çok anne adayı için ”büyük buluşma” gerçekleşiyor. Şayet bu haftada doğumunuz gerçekleşmediyse, endişelenmeyin. Bu hafta hayırlı bir bekleyişte olmanız sebebiyle, dilinizden ”Ya Vâcid!” zikrini düşürmeyin!

Oyy kizlarr bitmiyo derdim. Bacak agrisi krampi ceken varmi. Sag bacak bende degil resmen gecende olmustu ama gecmisti bugunki bi fena olmus . Saga sola atiyorum yukari kaldiriyorum. Sanki gece tas cekmiscesine agrio kokunden agrio bacak resmen sadece sag.

Kizlar gunaydin, artk gece olsunn istemiyorum boyle bir agirlik oluyor vucudumda. Buarafa bende doktorumuz icin cikolata verdim dunku paylasilan sayfadan eger memnun kalirsam diger cikolatalarida ordan verebilirim.

kızlar siz bebek ikramlık olarak çikolata dışında ne vereceksiniz eve gelenlere ben hastanede vermicem çünkü burda kimsem yok zaten hastaneye gelecek az kişi var onlar eve de geleceği için ikramlıklarımı evde dağıtmayı düşünüyorum çikolata siperiş edecem ama başka ne olur ki

Bunu biliyorumm 9 ay 99 Esma diye bi kitap var onda yazıyor . Çok anlamlı ve mantıklı

Herkese günaydın..Gece felaket şekilde belim ağrıdı ve bacagima çekti o an kalkmaya çalışsam ayaklarım beni tasimazdi eminim..Saçma sapan rüyalar da cabasi..İzne ayrılmak istiyorum artık itekleye itekleye geldim bugüne..1 hafta daha dayanayim diyorum..

Edacığım maden suyu ıyı gelıyor. Ama bır de ayakta durmadan oturduğun yerden gün içerisinde egzersiz yapmaya çalış ayaklarına. yatarken kaldır indir, kendine çek uzat, yumuşak yumuşak yormadan çalıştır. İnan çok iyi geliyor canım. Ben ağlıyordum gece ağrıdan artık kramp girince, pilateste o hareketleri yapıyoruz, inan o günden beri kramp girmedi ayağıma.

Canım ben eminönünden şşeker almıştım 50 lik paket, kurdaleyle falan süsleyeceğim, tam bitmemiş halini yüklüyorum. AYrıca şeker hamuru kurabiye yapacağım dağıtmaya. Güzel bir kolonya aldım(yeşil çaylı), yanına da lohusa şerbeti ya da limonata tarzı bir içecek yeter diye düşünüyorum.

Bana da son 2 hafta bitmek bilmedi 29 Kasım da ızıne ayrılacagım ama bu bel agrılarıyla nasıl dayanacağım bılmıyorum. Allah yardımcımız olsun canım.

peki bunun kangurudan farkı nedir?

Bence koy canım hemşire Zaten iki kere ancak gösteriyor ama muhtemelen 15 kere emzirecez :) odada birileri olursa sürekli odayı boşaltmak zorunda kalmazsın

acemiyken onunla emzirebileceğimi zannetmiyorum ben ama yine kouyuym ozaman . nefessiz kalır vs diye korkarım bakarak emzirmek isterim henüz . o olunca üstümde zor olur gibi düşündüm bir an :) acemilik kötü şey

magnezyum ve günde 1 tane soda için mutlaka .

anladım canım kolonyayı tek şişe mi aldın yoksa tekli kolonyalar bulunuyor hediyelik öyle bişey mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…