2016 Aralık Anneleri

Kızlar birkaç eksik testim vardı onları yaptırdık internetten sonuçları aldım ama doktora hafta içi gideceğim sonuçlari anlamadim net ten de baktım ama bu toxoplasma rubella falan normal değerde görünüyor kağıtta ama önceden gecirmismiyim gecirmemismiyim onu anlayamadım bide siz bakarmisiniz

Canım toxoplasma geçirmemişsin daha önce, şuan davücudunda yok ama mikrop. Daha önce çiğ et veya meyve sebze yüzeyinden, en önemlisi de kedi kakasından almamışsın bu mikrobu. Bu demek oluyor ki çiğ ete dokunma, dokunursan da elini çok iyi yıka. Çiğ et yeme, iyi pişmiş et ye. Sebzelerini sirkeli suda bekleterek salatNı vs yap. Kedi köpek ve diğer hayvanlara pek dokunma özellikle kakaları. Dikkat etmen yeterli Can'ım, şuan sorun görünmüyor. Kızamıkçık geçitmişsin o iyi, ben geçirmemişim mesela ve bu çok tehlikeli. Doktoruna göster tabiki canım. :)

Üç gündür ishal canım zaten çok zayıf ve iştahsız, dr ilaç bişey dokunmuş olabilir dediler babanesi peşinden yemek kosturuyor cadinin. Ben de resmen dün gece 9 dan beridir uyuyorum noldu anlamadım ya
Oyy yerim onu , ne güzel canım ya bende sabahları 7 de gözümü açıyorum yat uyu bari 9 a kadar akşamları 11 gibi yatıyorum bütün gün uyukluyorum ama Gündüz uyuyamıyorum
Buna da şükür Allahım başka dert vermesin

Benim annem yakinimda oturuyor. Yürüyerek 15 dak. Sürer. 9. Haftamdayim ve bu zamana kadar ziyaretime bile gelmedi. Ben annem babam diyerek ziyaretlerimi aksatmadim ancak böylesi biraz daha üzücü oluyor. Haftalardir evim toz altindaydi. Esim aksamlari sadece mutfagi duzenliyor ve sonrasinda vakit gec olunca süpürge acma firsatimiz olmadi. Iki ay evim koktu diyebilirim.Her yer kirli yerler de iki karis toz var.artik mide bulantilarim da fazlalastigi icin güç bela kalkip evin her yerini dezenfekte ettim duzenledim. Bi ütü ve camasirlarim kaldi. Ve Rabbime sukrettim bana güç verdiği için kimseye muhtac etmediği için. Kahvaltimi kendim hazirliyorum hatta esimi ise göndermeye gayret ediyorum onu da ihmal etmek istemiyorum. Bilincaltima telkin yapiyorum sürekli iyiyim dayanikliyim diyerek. Ve bundan once iki düşük yaşadım bu 3. Gebeliğim ama bazen herkesin annesinin oncelikleri farkli olabiliyor. Bu arada bir yandan okulun sinavlarina çalışıyorum bi yandan kpss ve alan bilgisi sinavlarina çalışıyorum. Ayni zamanda bebek egitimi ile ilgili ve kendim için ayri kitaplar okuyarak 3 çocuk annesi olsaydim nazlanma lüksüm olmayacaktı diyerek güçlü olmaya çalışıyorum. Ve bunlarin yaninda namazlarimi kiliyor ve hatim yapmaya çalışıyorum. Rabbim bizi anne olmaya aday sectiyse bunun sabrini ve gücünü verecektir buna inaniyorum. Rabbim hepimize kolaylık versin. Amin.

cnm ben kızımda 1.haftada hissetmiştim. pıt pıt gibi oluyor ama normal bağırsak hareketlerinden farklı geliyor ztn insana :) inşallah yakın zamanda yine yaşarız aynı duygularııı
cnm Allah sevgisi kadar sabır versin.. bnmde ilki öyle olmuştu. bu ramazan bol bol dua et inşallah seninde ramazandan sonraya hemen olur tekrara sağlıkla inşallah

Üç gündür ishal canım zaten çok zayıf ve iştahsız, dr ilaç bişey dokunmuş olabilir dediler babanesi peşinden yemek kosturuyor cadinin. Ben de resmen dün gece 9 dan beridir uyuyorum noldu anlamadım ya
bnm kızımda ishal ve kusma oldu cnm salgın varmış dikkat et aman..üşütme tetikliyor 2gün hastanede yattık iğnelerimiz yeni bitti..

Annemle aynı sizin gibi 15 dak. mesafede oturuyorum. Annem haftada bir gün gelip evi silip süpürmeme ve ütüme yardım ediyor. Gücüm olmadığını hissettiğimde ben söylüyorum hatta anne yardım etsen birlikte yapsak diye. Siz annenize sordunuz mu niye hiç ilgilenmiyor sizinle. Ben olsam açıkçası sorardım. Çünkü ilk 3 ay özellikle dikkat etmek gerekiyor gebelikte. Ailenizin bunu bilip size yardımcı olması gerekir.

Çok teşekkür ederim canım ne güzel aciklamissin öyle senin anlattığın gibi doktor anlatmazdi valla
Çok güzel aydinlattin beni allah razı olsun
Tabi gideceğim doktora
Bu arada bana folik asit bırak bi ilaç vereceğim onun içinde hem folik asit var hemde başka seyler dedi bende tamam dedim işime geldi aman alllahim ilacı bir aldım kocaman aç karnına bide yut yutabilirsen gittigimde diyeceğim değiştirsin
Bide bana devit 3 verdi damla şeklinde kimse kullanmıyor herhalde burada

Doktoruma ben kendim sormuştum D vitamini onemli napmami önerirsiniz diye.. Bize oyun oynuyorlar sanirim hangi hastaneye gidip test yaptırırsan yaptır herkesin dusuk çıkıyor demişti.. İlaç ucuz ama herkesin dusuk çıkması düşünülesi bir durum tabi.. Kapalı değilsin Güneş'ten yararlanırsın ama 4 aydan sonra devit 3 kullanabilirsin bir zararı olmaz dedi.. Decavit yanında Demir ilacı da verdi bana kullanıyoruz bakalım

Rica ederim ne demek
Bana da imom verdi o da folik asit dahil bi çok şey içeriyor ama aşırı kusturdu beni, bir defadan fazla içemedim. Şimdilik besinlerden almaya çalışıyorum. Ama 7 haziranda diğer doktoruma danışacağım.

Teyzoşlar biz geldik doktordan minnakım büyümüş 6 cm olmuş pelvis yapım gereği bebiş biraz aşağıdaymış.. Ense kalınlığı ve burun kemiği ölçüleri çok şükür normal.. 2 li taramanın sonuçlarını bekliyoruz.. 10 gün daha folik asit kullanıcam sonrasında hergün 1 tane kan ilacı, haftada 2 gün elevit vitamin, haftada 3 gün omega3, haftada 1 gün kalsiyum alıcam.. Doğuma kdr troid hormonuna devam.. 3 hafta sonra kontrole gidicem.. Karnımda çok seyirme oluyo bebeğin hareketleri olabilirmi dedim yok dedi 16.-20. Hafta hissedilir ancak dedi.. Cinsiyeti sordum 14.-16. Hafta arası kesinleşir onun öncesinde söylenenler tahmindir genital çıkıntıya göre bi tahminde bulunulur yanılma payı vardır dedi ve bir tahminde bile bulunmadı :) artık bi daha ki kontrolde öğreniriz diye düşünüyorum..

Maşallah canım. Sorunsuz devam edersin inşallah. Omega ve vitamin içeren imom diye bi ilaç bana da başlattı ama tek bi kez içebildim aşırı kusturdu beni. Bakalım kontorlde söyleyeceğim. Sen bi iç bakalım sende böyle etki yapacak mı yoksa bünye meselesi mi... İnşallah olmaz:)

Tok karnına içtin canım demi bana dr tok karnına dedi bakalım birazdan yan etkilerini okucam mide bulantısı yapıyormu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…